Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42801) Zitronensaft válasza Peltár (#42799) üzenetére


Zitronensaft
aktív tag

Optika szakadás van Üröm és Budakalász között. Hajnali 5re találtuk meg.... Mivel magánterületen van,kicsit bajos lett a javítás,de már hegesztik.

(#42802) Megvagyok


Megvagyok
tag

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok a problémámmal.
Nemrég lecseréltettem a régi SD médiaboxot HD médiaboxra, így azonban sajnos elment a hangja az 5.1-es házimozirendszernek(Sony DAV-S500). Nem nagyon értek az ilyen audio kábelezéshez, úgyhogy a segítségeteket kérném, hogy milyen kábellel tudnám összekötni a boxot az erősítővel.
Az erősítőnek a hátulján lévő csatlakozókat linkeltem feljebb, most a VIDEO 1 részre van bedugva egy 6 ágú RCA kábel, amelynek a másik végén 3 RCA vég van (piros,fehér,sárga), ez eddig a TV-be volt bedugva, és így a házimozin ment a médiaboxról jövő hang is. Most azonban áttértünk HDMI-re és nincs hang, csak a TV hangszóróin. A médiabox egy PaceHD, ha abba dugom bele az RCA kábeleket(ami eddig a TV-ben volt), akkor szintén nincs hang.
Kicsit utánanéztem és láttam, hogy digitális(optikai) kábellel össze lehetne kötni a boxot az erősítővel, azonban az a probléma, hogy az erősítőn csak az ezen a képen látható jobboldali fajta bemenet van, azonban a médiaboxon a digitális kimenet a képen a baloldali fajta.

Esetleg van valami lehetőség, amivel valahogy össze lehetne kötni a boxot/házimozit/tv-t úgy, hogy az 5.1-en szólaljon meg a hang?

A segítségeteket előre is köszönöm! :R

(#42803) kabelmania27 válasza zsambek (#42800) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Rendben vannak az értékek.
Milyen tipusú modem van nálad?
Ha leírod hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve csillapító akkor meglehet mondani hogy szükség van-e lakáson belüli javításra.

(#42804) blakey válasza Megvagyok (#42802) üzenetére


blakey
titán

A tv-n lévő optikai kimenetet csatlakoztasd az erősítő optikai bemenetére, ennyi. A TV menüjében engedélyezd, hogy hang is legyen azon a kimeneten. Az optikai kimeneten csak a tv-ből érkező forrásnak lesz 5.1-es hangja, egyéb forrásból csak 2.0 fog kimennei.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#42805) Peltár válasza Zitronensaft (#42801) üzenetére


Peltár
aktív tag

Szia Zitrone!

Éreztem én, hogy Te leszel megint az én emberem... :R
Köszönöm szépen.!!!!

Részvétem nektek! Már nincs éppen meleg

Gondolom rádőlt a fa, vagy valami hasonló. Ha kell este megyek segíteni csak legyen net :K

Még jó hogy nem Borosjenő és Üröm között a volt kutyaiskolánál van a gond.Ott is magán területen van az optikai szétosztó három szteroidos emberevő kutya (ló méretben) társaságában. Oda csak a TEK után mennék be szerelni, vagy valami komolyabb harckocsival, amiről nem eszik le a lánctalpat.

[ Szerkesztve ]

(#42806) Megvagyok válasza blakey (#42804) üzenetére


Megvagyok
tag

Köszönöm szépen a gyors választ!

Most megnéztem, a TV-n is találtam egy ilyen TOSLINK optikai kimenetet, tehát ha jól értem, akkor ha egy ilyennel összekötöm a TV-t az erősítővel, akkor működni fog.

MÁS:

Lejárt a hűségidőnk és visszaolvasgatva a fórumban bepróbálkoztam egy e-maillel a UPC-nél, amiben leírtam, hogy lemondom az egészet, és áttérek DIGI műholdra, vagy Telekomra, Invitelre(hiába itt a DIGI-nek nincs kábelszolgáltatása, Telekomnak pedig max 30 megás net elérhető), esetleg elgondolkodnék a maradáson, ha tudnak ajánlani valami normális csomagot. Másnap jött is a válasz, hogy 10k-ért Digital Gold+HD+FP 120+Nonstop S+Világ csomag+HBO Maxpak+2. mediaboxot tudnak ajánlani. Úgyhogy köszi szépen a tippet mindenkinek! :C

(#42807) zsambek válasza kabelmania27 (#42803) üzenetére


zsambek
aktív tag

Szia!

Model: Cisco EPC3212
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0

Talán a jobb oldali a TV, de te biztosan jobban tudod. :)

Ez meg egy ilyen hosszabbító, mert különben nem ért volna el a modemig.

Köszi a segítséged,

[ Szerkesztve ]

(#42808) blakey válasza Megvagyok (#42806) üzenetére


blakey
titán

Igen, elvileg működni fog.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#42809) kabelmania27 válasza zsambek (#42807) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Erre a modemre nagyon kell vigyázni, amíg működik ne cseréltesd le másikra, már sima modemet nem adnak csak hgw-t amin van bridge mód, de egy 3208/3212-es modemmel jobban jársz mint egy TC/Ubee-val.
Amíg 500-as csomag alatt vagy addig nem szükséges cserélni.
Köszi a képeket, elvileg és remélhetőleg a lakásba bejövő kábel megy az osztó in bemenetére egyik kimenet modem másik tévé, ezt+az F csatlakozókat és a toldást ellenőrizd le, előfordul hogy kilazulnak.
Ha rendben van a netkapcsolat lemondhatod a technikust, ha nem mondod le akkor az osztó és a modem közé kérj toldásmentes kábelt.
Nézz egy speedtest.net mérést vagy egy ping bix.hu -t.

[ Szerkesztve ]

(#42810) zsambek válasza kabelmania27 (#42809) üzenetére


zsambek
aktív tag

Szia!

Gondolom azért jobb a modem, mivel a HGW-k eléggé instabilak, ahogy olvasom. Meghúztam a csatlakozókat, meg a toldást, de elég jól a helyükön voltak. Miért lenne érdemes toldásmentes kábelt kérni? Mivel hivatkozhatok arra, hogy ez nekem szükséges?

A méréshez hozzátenném, hogy modem-->v1043ND v1-->1043ND v2-->PC keresztül mértem ezt le, szóval nagyjából jó.

"Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 63, Received = 63, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 22ms, Maximum = 37ms, Average = 25ms"

Köszi a segítséged,

(#42811) blakey válasza zsambek (#42810) üzenetére


blakey
titán

Látszik, hogy 1043-mal mérted. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#42812) Zitronensaft válasza Peltár (#42805) üzenetére


Zitronensaft
aktív tag

Porig égett este egy kecó pont a kábel alatt,gyakorlatilag lefolyt a kábel a 20kv-os oszlopról. De ez csak reggel,világosban derült ki,éjszaka csak pár száz méterről látszott a piros fény amivel belevilágítottunk...
Tök mindegy a kutya..ide is rendőrrel mentünk..senkit nem érdekel 3 kutya,mikor 12.000 embernél nem megy semmi...kb 2 órája megy minden rendben.

(#42813) kabelmania27 válasza zsambek (#42810) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Érdemes minimalizálni a toldások számát, ettől független maradhat.
120Mbit a v1-es típusnál is meg kellene lenni akkor van 94Mbit ha nem gigabites a lankapcsolat, nézd meg hogy az utp kábelek rendben vannak-e.

(#42814) wjbhbdux válasza Zitronensaft (#42812) üzenetére


wjbhbdux
veterán

most hogy ilyen téma jött szóba, eszembe jutott hogy kb 3 hete futás közben láttam a Rákos patak mellett, valahol kb itt az északi felén, egy beszakadt UPC-s "csatorna" fedelet, ha azóta nem volt ott szerelés rá kéne nézni mert elég veszélyes az ösvény közepén a lyuk is.

/s

(#42815) Zitronensaft válasza wjbhbdux (#42814) üzenetére


Zitronensaft
aktív tag

Szerencsére Pesten semmi keresnivalóm,úgyhogy inkább a upc-nek szólj. Majd az ericsson megcsinálja.. :)

(#42816) #99546112


#99546112
törölt tag

Most meg iPhone-on nincsenek meg a hd csatornák Horizonban, iPaden ugyanazon a rendszeren viszont van 😂😂😂🙏🏻 Istenem hát hogy van ez?

(#42817) kabelmania27 válasza wjbhbdux (#42814) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

upconline@upc.hu címre küld el a képet térkép linkkel együtt.

(#42818) donmackó válasza wjbhbdux (#42814) üzenetére


donmackó
őstag

Még szerencse hogy a kábel benne van. MÉG..... ;]

Ilyent mindig jelenteni kell.

[ Szerkesztve ]

Release the cable hounds!

(#42819) wmati válasza donmackó (#42818) üzenetére


wmati
addikt

Optikát csaknem viszik el.

(#42820) Gubek-Einste válasza wmati (#42819) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A recycling matadorok így nem tudják megállapítani. elviszik és csak később derül ki, hogy nem réz.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42821) Zitronensaft


Zitronensaft
aktív tag

Hát inkább vidéken jellemző hogy elvágja a jobbágy az optikát,csak utána jön rá hogy semmit nem kap érte. Nagyobb baj ha belehullik valaki....

(#42822) 4Grider válasza wmati (#42819) üzenetére


4Grider
nagyúr

Nálunk már rángatták ki a kábelalagútból, amikor megjöttek a rendőrök. Mivel a mi dedikált optikai bérelt vonalunk kábele is köztük volt, nem a 112-t, hanem a helyi erőt hívtuk, az biztosabban odaért, meg nem szólt érte, hogy a gyűjtögetők Ladájának kerekei addig leeresztettek. Sajnos már védeni kell azokat az értékeket is, amik nem újrahasznosíthatóak, mert ami elmozdítható, azt el is viszik. A vicc, hogy 600 kilométerrel odébb az építőipari áruház termékeit a kerítéssel, kutyával, őrrel, kamerával, mozgásérzékelővel nem védett udvaron, illetve félig az utcán tárolják, így akár vasárnap is meg lehet nézni, hogy mit fogsz hétfőn megvásárolni...

(#42823) btz válasza Gubek-Einste (#42820) üzenetére


btz
addikt

Leégetik és csak a fény marad a fém helyett 😁

ⓑⓣⓩ

(#42824) vwpolopg


vwpolopg
őstag

Sziasztok!

Adott egy 2 hónapos Technicolor TC7200 U modem ami az alábbi hibajelenségeket produkálja napi, kétnapi szinten:

Egyik pillanatról a másikra a phone 1-2 kivételével az összes led egyszerre világít rajta (az ethernet is, pedig nincs bedugva semmi és alapesetben az nem is világít rajta), ilyenkor nincs net, újraindítás nem mindig segít elsőre csak másodjára, harmadjára.

Random eldobálja a wifit, ilyenkor a wireless lámpa kialszik majd amikor újra észhez tér a lámpa kigyullad/villog tovább. Valamikor azonban hiába megy újra a wifi, net nincs-->restart.

Ennél a ganéhalomnál ez üzemszerű működés? A wifi eldobálást újkora óta csinálja, az első hiba 2-3 hete rendszeres.

Ha nem üzemszerű, akkor gondolom ezek elegendő okot jelentenek a cserére?

Köszi! :)

(#42825) donmackó válasza vwpolopg (#42824) üzenetére


donmackó
őstag

Kérj cserét. Nekem kb. 2 éve van TC7200-as, és nem ez az üzemszerű működése.

Release the cable hounds!

(#42826) kabelmania27 válasza vwpolopg (#42824) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Milyenek a modem értékek?

(#42827) Zitronensaft válasza vwpolopg (#42824) üzenetére


Zitronensaft
aktív tag

egy resetet kipróbálnék.. ha nem forró a modem,akkor helyre szokta tenni.

(#42828) vwpolopg válasza kabelmania27 (#42826) üzenetére


vwpolopg
őstag

Amúgy egy 6-os csillapító van bekötve a modemhez.

(#42827) Zitronensaft : Az már 2x megtörtént, egyszer bekötés után, mert nem lehetett elérni az admin felületet, egyszer pedig 1 hónapja mert félre lett konfigolva. Nem melegszik egyébként.

(#42825) donmackó: ha nem marad más választásom az lesz :(

[ Szerkesztve ]

(#42829) kabelmania27 válasza vwpolopg (#42828) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Köszi, az értékek rendben vannak.
Ha megint előfordul jelentsd be a problémát.

(#42830) vwpolopg válasza kabelmania27 (#42829) üzenetére


vwpolopg
őstag

Hát mióta megírtam az előző hsz-t 2x szállt el a net és egyszer a wifi... ennyire tré azért még sosem volt mint a mai nap... amúgy VII. kerület, ha ez számít valamit... Jövőhéten ha ez a tendencia folytatódik bejelentem, köszönöm a segítséged/segítségeteket!

(#42831) kabelmania27 válasza vwpolopg (#42830) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Akár most is bejelentheted a 1221-es számon, hétvégén is van hibaelhárítás lehet már holnap kapsz időpontot.

(#42832) vwpolopg válasza kabelmania27 (#42831) üzenetére


vwpolopg
őstag

:R köszi!

(#42833) kabelmania27 válasza vwpolopg (#42832) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nincsmit.

(#42834) kabelmania27 válasza vwpolopg (#42832) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Kimaradt, hogy nézd meg nem lazult-e ki F csatlakozó a modemnél és a toldásnál.

[ Szerkesztve ]

(#42835) sublett


sublett
tag

Sziasztok!
Zuglóban tudtok most vmi gebaszról? egy tizedére esett vissza a sebességem és nem akarom addig a saját hálózatomat szétcseszni amíg nem tudom, hogy hol a hiba.

előre is köszi!
sublett

(#42836) kabelmania27 válasza sublett (#42835) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Első kőrben nézz rá a modemértékekre+megvan-e a 8/4 freki.

[ Szerkesztve ]

(#42837) sublett válasza kabelmania27 (#42836) üzenetére


sublett
tag

adsz egy kis segítséget ezekhez? lefuttattam egy diagnosztikát a modemen, talált hibát, de csak az általános hibaelhárítási dolgokat írja, semmi konkrétat)

(#42838) kabelmania27 válasza sublett (#42837) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Milyen típusú modem van nálad?

(#42839) sublett válasza kabelmania27 (#42838) üzenetére


sublett
tag

Mercury CH7465LG

(#42840) Gubek-Einste válasza sublett (#42839) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Fel kell lépni az admin felületre és ott kikeresni a jelszinteket és arról csinálni egy képernyő mentés vagy kimásolni ide.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42841) sublett válasza Gubek-Einste (#42840) üzenetére


sublett
tag

más okból bekapcsoltam a vendég hálózatot és vagy emiatt vagy csak véletlenül de most jó.
viszont, ha már foglalkoztatok a kérdéssel, akkor íme a jelszintek:

Összerendelt letöltési csatornák
Csatorna Frekvencia (Hz) Jelszint (dBmV) SNR (dB) Moduláció Csatorna azonosító
1 402000000 2 37 256qam 7
2 354000000 4 37 256qam 1
3 362000000 3 37 256qam 2
4 370000000 3 37 256qam 3
5 378000000 1 36 256qam 4
6 386000000 0 36 256qam 5
7 394000000 1 36 256qam 6
8 410000000 2 37 256qam 8
9 418000000 2 36 256qam 9
10 426000000 2 36 256qam 10
11 434000000 2 37 256qam 11
12 442000000 3 37 256qam 12
13 450000000 3 37 256qam 13
14 458000000 4 37 256qam 14
15 466000000 4 37 256qam 15

Összerendelt letöltési csatornák
Csatorna Zárt állapot RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1 Zárolt 37.636 8125922722 3624
2 Zárolt 37.356 8124658807 3105
3 Zárolt 37.356 8124659999 3777
4 Zárolt 37.356 8124661148 3518
5 Zárolt 36.387 8124666851 6150
6 Zárolt 36.387 8124645575 21032
7 Zárolt 36.387 8124665648 5055
8 Zárolt 37.356 8124672717 3299
9 Zárolt 36.387 8124656609 5231
10 Zárolt 36.610 8124661624 5540
11 Zárolt 37.356 8124662693 5380
12 Zárolt 37.356 8124659868 4643
13 Zárolt 37.636 8124663901 4902
14 Zárolt 37.636 8124672327 4400
15 Zárolt 37.356 8124227319 443178

(#42842) Gubek-Einste válasza sublett (#42841) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Képernyő mentés jobb lenne mivel így egy kicsit el van csúszva az értékek és mivel még új fajta a HGW így még nincsen meg a gyakorlat a kiértékeléshez.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#42843) kabelmania27 válasza sublett (#42841) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve csillapító (FAM/Attenuator felirat).

(#42844) sublett válasza kabelmania27 (#42843) üzenetére


sublett
tag

elosztóval elvileg nem lehet hiba, mert aki szerelte a modemet leellenőrzött mindent és lelkiismeretesen nyomta, nem csak megszokásból.
PS1
PS2

(#42845) kabelmania27 válasza sublett (#42844) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Okés.
Milyenek a feltöltési csatornák értékei?

(#42846) sublett válasza kabelmania27 (#42845) üzenetére


sublett
tag

(#42847) kabelmania27 válasza sublett (#42846) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Okés, rendben vannak az értékek.
Max annyi a teendőd hogy megnézed hogy szorosak-e az F csatlakozók.
Osztót azért kérdezem mert ha hármas van bekötve (7,5/3,5) akkor a -3,5kimenetben kell lenni a modemnek.

(#42848) sublett válasza kabelmania27 (#42847) üzenetére


sublett
tag

ok, nagyon köszi a supportot

(#42849) Agostino


Agostino
addikt

sziasztok, nyolcadik kerület masnak is lehalt? csak t-com mobilnet maradt : )

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#42850) kabelmania27 válasza sublett (#42848) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nincsmit!
Agostino: 1221-et hívd fel ha a környéken gond van bemondja az automata.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.