Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:58:04

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2825) MasterDeeJay

Három hete úgy gondoltam megpróbálkozom felfele bővíteni a csomagot UPC-nél a 120-as csomagra. A korábban (fél éve) itt leírtak ellenére sikerült is. Nem volt feltétel se a meglévő egy év UPC hűség , se interneten rendelés, de még az sem hogy a weboldalon az volt feltüntetve hogy nincs szolgáltatás a területen 120-as netre. Gondolom változott a helyzet a tavalyi állapotok óta. Mondjuk így is csoda hogy az ezeréves fibernet hálózata képes ekkora sávszélre bővítés nélkül.
Tehát egyik hétvégén bementem a UPC ügyfélszolgálatához személyesen a helyi plázába, és egyből meg is írtak mindent, hoztam a modemet (szép nagydarab cisco gigabites modem) és még aznap használhattam is a 120-as csomagot. Jelenleg speedtest szerint 86/11-et produkál, aminek a letöltése szerintem változni fog ha megérkezik a gigabites routerem. (vagy az 586-osból kiszedett hálókártyát kicserélem szerverben normálisra). A korábbi internetért 6300Ft-ot fizettem (30/3-as ami egy 10-es fibernetről lett bővítve), a mostani 9500Ft azaz másfélszer annyiba kerül de már most 3x gyorsabb. Torrentet sem korlátozzák (force encrypt-el), eddigi maximum 11mb/s volt letöltésben. Nem vagyok nagy használó, 150-250gb megy havonta.
Eddig minden jól működik, tehát az sem zavar hogy nem éri el a maximumot, leszámítva egy aprócska dolgot. (minden mással teljesen elégedett vagyok, nem várom el hogy hozza a 120-as értéket)

Minden este kivétel nélkül 20 és 21 óra között megszakad az internet pár másodpercre. Ha csak weblapokat nézek vagy netrádió szakad meg akkor nem zavar, de egy beszélgetés vagy online játék közben kellemetlen tud lenni. Szakadás után az IP nem változik, gyakorlatilag beüzemelés óta ugyan az az ip címem.
Összefüggésben lehet-e azzal hogy 24/7 szervert üzemeltetek?
Régi modemekkel mit csináljak? (egy fibernethez adott Tomphson és egy upc Sientific Atlanta modem)

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.