Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:58:04

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25445) @Jocó@


@Jocó@
tag

Sziasztok!

Adott egy 4 családos társasház régi kábelhálózata, aminek szakaszai nem hozzáférhető helyen vannak a padláson, ház falába beépítve. (értsd: van olyan koax kihúzva tv-hez, ahol éppen csak van árnyékolás) Ez van… :(

Analóg TV, Telefon, Internet (30/3 mbit/s le/fel) bekötve.

Jelenség: 1-2 óránként a modem elveszti a jelet, leszakad a hálózatról. Ekkor „ping”-elni nem tudok kifelé, de még az adminisztrációs felülete sem elérhető. Központból megerősítették, ők is látják a problémát. Modem csere volt 2 hónapja a wifi routeres modemre (Bridge módban használom, router része kikapcsolva). Már ekkor túljelet mért a szerelő, de mivel nem találta meg a bejövő szakaszt, modemet cserélt.

Tegnap járt itt megint szerelő, mivel a probléma nem szűnt meg. Az alábbiakat állapítottuk meg:
- A házba bejövő gerinc és a padláson lévő 75 ohm-os koax kábel vége között valahol lehet leágazás kábeltévéknek. Ezt bontás nélkül nem tudjuk kideríteni. (Faterom korosztályos bújócska bajnok. Ezt is elrejtette)
- Megtalálta a modembe menő vezeték elejét, ez közvetlen csatlakozik a 75 ohmos koaxra. (ezt széthúzva nem volt net, de TV igen.)

A hozzáférhető helyeken lecserélte a csavarós F csatlakozókat roppantósokra. A modemen túljelet mért, így berakott egy 10-es csillapítót.

Jelenleg ezeket az értékeket mutatja a modemem:
Fel
Le

Korábban nagyjából 50-52 dBmV fel és 10-12 dBmV le értékek voltak. A szerelő elmondása alapján nagyjából középértékre lőtte most be. Ha ezután is gond van, akkor bontani kell, vagy teljesen új kábelt körbe behúzni.

Természetesen valami még mindig nem tökéletes…

Tünetek:
* Tegnap a modem reboot után csak 1 upstream csatornát fogott be. Ekkor „DS” lámpa teljesen kék, „US” lámpa halványzöldes volt.
* Ma reboot után 4-et. Mindkét LED kék színnel világít.
* Napközben felment az upstream érték 2-3 dBmV-re.
* Időnként (1-4 óra) elmegy a net. Csomagokat dobál el 2-3-5 percig. Abszolút nincs netforgalom. Aztán vagy magától megjavul, vagy áramtalanítás megoldja.

Kérdésem:
A tartós (2 hónap) túljel okozhatott tartós károsodást a modemben?
Próbálkozzak egy plusz 5-ös csillapító beszerelésével, vagy ez sajnos mindenképp bontást igényel?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.