Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:58:04

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24201) Treck válasza Intruder2k5 (#24199) üzenetére


Treck
aktív tag

Mondod ezt ugy, hogy olyan erteku routered van, amennyiert mar egy olcsobb, nem csucsmarkas, es nem csucstudasu lcd tevet lehet venni... :)

http://google.treck.hu

(#24202) Intruder2k5 válasza Treck (#24201) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Viszont ugye, hogy mire van pénzem, és mire nincs, azt még én döntöm el! :)

És ugye ez sem a routerek legalja, így TV-ből sem venném a legalját, ha már vennék! Az viszont nem 30000Ft, mivel ugye nyilván nem is 37cm-esben gondolkodunk! Egy 80cm-es LEDTV 50000Ft alatt sehol nincs, viszont ennyi pénzem nekem erre jelenleg nincs! 80000 meg még úgy se, amibe egy jobb minőségű kerül!

[ Szerkesztve ]

(#24203) Peltár válasza Zitronensaft (#24198) üzenetére


Peltár
aktív tag

Hát értelek, és egyet is értek, pedig nem a kábelnetet igazgatom mint Te, de ugyan ezek a problémák előfordulnak az én munkámban is. 10 ügyfélből 4 normális, ebből 2 érti a dolgát, rögtön tudja mit akar, a másik kettővel pár perc alatt közös nevezőre lehet jutni, tehát vegyük úgy mind a ketten elégedettek vagyunk. 3 azzal kezdi hogy segítséget szeretne kérni, ( Általában azért mert lusta olvasni, egyszerűbb nálunk sírni ) a maradék három meg agyhalott alapból.

Ettől függetlenül nem adnék készüléket csak felsorolnám azokat a készülékeket amik kompatibilisek a különböző szolgáltatásaimmal. (Persze ezek tesztelve lennének előbb) Különböző árkategóriában azt vennél amit akarsz ott ahol akarod. Én csak és kizárólag a lakásig felelnék mint mondjuk adsl esetén a telecom. Aztán ha szart teccet venni
hát úgy járt. Majd legközelebb olvas , tanácsot kér az ehhez hasonló fórumokon ahol van jó pár hozzáértő ember aki önzetlenül segít. Vagy egymáson segítünk stb. Nekem csak internetem van, Telefonom csak mobil, vezetékest már rég lemondtam, TV-t nem nézek, de ha akarok van Wayteq box-om amit lehet képcsövesre, digítálisra és pc monitorra is dugni. Mindenre van megoldás ha hajlandó az ember némi kompromisszumra. Csak hát sokan nem. :W

(#24204) Treck válasza Intruder2k5 (#24202) üzenetére


Treck
aktív tag

Ebben teljes mertekben igazad van! :)

Viszont! Akkor ne hasznald ezt fel okkent, hogy miert is kellene megtartani jo sokaig pl. az analog szolgaltatast (ha jol emlekszem, nalad javareszt mindig ez az ok :))... Fogadd el azt, hogy igenis vannak, akik akarnak, es tudnak is kolteni a modern technikakra, es igenis nyug nekik a sok analog csatorna, mert amiatt nem kaphat megtobb, akar szukseges, akar szuksegtelen digitalis adot, es amiatt nem fizethet elo mega-giga-csucs-szuper-villamgyors internetre! :)

Kinek mire van szuksege ugyebar... Es ebbe nem kell, es nem is illik belekeverni senki anyagi helyzetet, illetve azt sem, hogy ki mire akar / mire tud kolteni...

Ui: van sokszor 0%-os THM-mel hitel ;)

[ Szerkesztve ]

http://google.treck.hu

(#24205) Peltár válasza Intruder2k5 (#24202) üzenetére


Peltár
aktív tag

Szerintem Zitronensaft nem rád dühös, mert hozzád a büdös életben nem kell kimenni a Te hibádból. :N

Viszont ha 10 előfizetőből csak 3 olyan mint Te, akkor a többi 7 miatt az évek folyamán belefásul a munkájába,
nem tud neki örülni nincs sikerélménye stb. + a többi 7 miatt néznek alapból Téged is hülyének. Biztos ami biztos, mert már nem merik elhinni, hogy van hozzáértő ügyfél is. Ez olyan mint egy bizonyos réteg akivel sok a probléma.
10-böl 1 rendes, de Te már ahhoz az egyhez is óvatosan, előítélettel fogsz hozzáállni.

Szerintem :B

[ Szerkesztve ]

(#24206) Peltár válasza Treck (#24204) üzenetére


Peltár
aktív tag

Nekem 5.000,- ért is tök jó lenne az a Router, csak hát nem annyi. Viszont jó. A fizetések viszont általában szarok.

UPC-nak nincs olyan eszköze amin lehet fogni a digitális tV-t de jó a régi TV-re? És nem coax?
Ha nincs miért nincs ha lenne akkor fel tudná szabadítani az analóg csatornákat.

Csak kérdem nem tom!!

[ Szerkesztve ]

(#24207) Mate válasza Peltár (#24206) üzenetére


Mate
nagyúr

Scartos boxra gondolsz? Mert az van nekik. Felvevős és sima is.

(#24208) Intruder2k5 válasza Treck (#24204) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem értem, hogy jön ez ide...? Bár amit leírtál, hogy szeretném minél tovább megtartani az analógot, valóban így van, de ennek semmi köze az eredeti témához!

Zitronensaft fentebb leírta, hogy nem adna semmilyen eszközt az előfizetőnek, ha rajta múlna! Erre válaszoltam neki, hogy én is kiegyeznék olyan szolgáltatással, amihez nem kell szolgáltatói eszköz, se modem, se box, se semmi! Hozzanak LAN netet, jelenleg is van analóg bronze, majd beosztom azt! Erre kaptam tőle válaszul, a már kissé gúnyos hangvételű "Meg világbéke,meg tiszta óceánok.... ja..." mondatot, és kezdte el szidni az előfizetőket, hogy mindenkinek mennyi baja van, kinek ez kell, kinek az, kinek meg amaz, mindenkinek más fáj!

Hát nem ő kezdte a teljesen reménytelen dolgok emlegetését? Aztán ha valaki rá helyesel, az meg már hülye?

És erre meg jössz még Te az analóggal! Mit írtam fentebb?
"Legyen kódolt DVB-C, meg legyen kábelnet, az ügyfél meg oldja meg saját eszközzel?"

Sehol sem írtam most az analóg adásról, csupán az eszközmentes szolgáltatás kapcsán említettem, hogy oké, akkor legyen LAN net, és legyen kódolatlan a TV adás, akkor nem kell eszközt adni senkinek! Sőt, akkor nem kell ennyi technikus sem, a fele mehet fagyit árulni!

Na mindegy, téma részemről lezárva!

(#24209) Treck válasza Peltár (#24206) üzenetére


Treck
aktív tag

A UPC altal adott boxot is ossze tudod kotni CRT tv-vel :) A digitalis adas is coaxon jon, csak "kevesebb helyet" foglal, mint egy analog csati.

[ Szerkesztve ]

http://google.treck.hu

(#24210) Treck válasza Intruder2k5 (#24208) üzenetére


Treck
aktív tag

Ennek orulnek a legjobban... Jojjon csak be egy-ket madzag, aztan majd en megoldom, hogy az mukodjon is a sajat eszkozeimmel :)

http://google.treck.hu

(#24211) Peltár válasza Mate (#24207) üzenetére


Peltár
aktív tag

Treck, Mate3553

Scartos, de olyan ami nem Koax-ból táplálkozik. Pl mint a Mindig-TV csak UPC-s szolgáltatásként.
Akkor nem a koax sávszél fogyna.

[ Szerkesztve ]

(#24212) Intruder2k5 válasza Peltár (#24206) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

CISCO-n is van valamilyen kimenet, hogy RGB, vagy SCART, azt már nem tudom, és most ki nem húzom a helyéről, de nekem is azzal van a CRT TV-re kötve! Csak nem adtak hozzá alapból, így megtartottam a régi PaceHD eszköz kábelét! Ehhez csak HDMI volt a dobozban!

(#24213) Peltár válasza Intruder2k5 (#24212) üzenetére


Peltár
aktív tag

Oké ! Értem, de ez is a koaxból kapja a jelet, olyan mint a mindig tv csak UPC-s nincs?. Ami nem koax hanem digitális földfelszíni adások vételére alkalmas

(#24214) Tido válasza Zitronensaft (#24198) üzenetére


Tido
aktív tag

Hát én veled értek egyet. Kereskedelemben dolgozva azt tapasztalom, hogy bár nagyon sok normális ember van, de azért nagy az isten állatkertje :D amikor boltba úgy akarnak alkudozni, mintha az ecserin lennének.. akkor menjenek oda, és ne itt hápogjanak, hogy itt drágább.. (csak ott találják meg az ürgét ha garanciális problémájuk van.. )

Intruder szerintem Zitronensaft nem támadólag írta, és nem is fik@zott semmit.. MEgmondom őszintén nekem hiányozna, hogyha nem írna ilyen szösszeneteket a szolgáltatói oldaról :R

UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD

(#24215) Intruder2k5 válasza Peltár (#24213) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Jaaa.... Hát mivel a UPC-nek nincs digitális földfelszíni adása, így nincs! Nem is igazán értem, ez a kérdés, hogy vetődhetett fel benned! Nyilván IPTV box sincs náluk, mivel ilyen szolgáltatásuk sincs! :)

Vagy még mindig én nem értek valamit?

Egyébként nem azért, sosem volt MindigTV-m, de az nem koaxról táplálkozik? Akkor milyen kábelen viszed be az antennától lehozott jelet a box-ba? Vsz kizárásos alapon koaxon!

[ Szerkesztve ]

(#24216) Peltár válasza Tido (#24214) üzenetére


Peltár
aktív tag

Tidó! Hozzátok is szerdán megy a legtöbb zombi? (Agyatlan, lusta, rohadtul unatkozó, soha semmit nem veszek) típus? ;]

(#24217) Mate válasza Peltár (#24211) üzenetére


Mate
nagyúr

Van, műholdas. Viszont az másik cég, csak nevében UPC.

(#24218) mikung válasza Peltár (#24213) üzenetére


mikung
aktív tag

A mindigtv -s boxba is koaxon megy a jel. Amire te gondolsz az nem a matáv IPTV cucca ?

(#24219) kabelmania27


kabelmania27
Topikgazda

Mindenkinek igaza van, az hogy mi tudjuk hogy milyen csomagba vagyunk hány Megabites a kapcsolat (lan kapcsolódási sebesség nem azt jelenti hogy 100vagy gigabites a kapcsolat :D), mi az hogy cmts ed3 d3.1 dvb-c nicam, 10/100/1000 az egy dolog, sokak számára nem ilyen egyszerűek ezek a fogalmak, sajnos nincs mindenkinek megfelelő informatikai alapképzettsége de ez már más topic lenne.
Peltár: Koaxos bemente van a dvb-c és dvb-t boxnak, dvb-s azaz a műholdas F csatlakozós bemenettel rendelkezik, iptv box pedig utp kábelen keresztül kapja a jelet.

[ Szerkesztve ]

(#24220) Tido válasza Peltár (#24216) üzenetére


Tido
aktív tag

Hát inkább vasárnap este, ebéd után! Családi programként jönnek, aztán néznek furcsán, amikor meg zárunk, hogy de ők még nézelődnének :Y , és nem fogják fel, hogy én meg már mennék haza... :W

Bár hozzá kell tennem, hogy attól eltekintve, hogy a köszönést relatív kevesen ismerik, azért a legtöbb vevő / érdeklődő itt még szerencsére normális, és kultúrált.. (mondjuk a garanciás ügyek nem hozzám tartoznak, ott lehet mást mondanának :DD )

[ Szerkesztve ]

UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD

(#24221) Peltár válasza Intruder2k5 (#24215) üzenetére


Peltár
aktív tag

Saját név alatt árusítana egy kiközvetített szolgáltatást pl Mindig-TV. UPC eszközon amely ráköthető a régi TV-re is
így akinek az van nézhetné a régit, (sokaknak van) az analóg adásokat meg meg lehetne szüntetni a koax-on, felszabadulnának csatornák amiket másra lehetne használni. A földfelszini adás sokszor jobb mint ami koaxon nektek jön. Az UPC sem veszítene ügyfeleket, illetve ha okosan csinálná aki most Mindig-TV-s lehetne UPC-s.

Érteni nem értek hozzá csak egy gondolat. :U

(#24222) kabelmania27 válasza Peltár (#24221) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Más a két szolgáltató tulajdonosa, ezért nem hinném hogy lenne együttműködés ez ügyben, egy szolgáltató sem fog olyan boxot adni amivel egy másik szolgáltatását tudod nézni, max műholdasnál nézheted a műholdon lévő fta adókat vagy DiSEqC relével más műholdat.

[ Szerkesztve ]

(#24223) Peltár válasza kabelmania27 (#24222) üzenetére


Peltár
aktív tag

"Más a két szolgáltató tulajdonosa, ezért nem hinném hogy lenne együttműködés ez ügyben"

Telecom vezetékein megy az Enternet is, B-TEL egy része stb azért gondoltam.

A műholdason minden csatorna fizetős vagy ott is van ingyenes?

[ Szerkesztve ]

(#24224) kabelmania27 válasza Peltár (#24223) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Eszembe jutott, ha veszel olyan boxot amely dvb-c és dvb-t egyaránt tudja további CI+ modulfogadóval rendelkezik akkor működik, de ilyen box áráért egy évig előfizethetsz hd dvr-re is.
Bocs előbb nem voltam egyértelmű, nemcsak hogy más a tulajdonos, hanem más technológián szolgáltatnak, Telekomos téma teljesen más, eleve nem koaxon hanem csavartérpáron megy, Telekom az alapszolgáltató, de előfizethetsz az alternatív szolgáltatóknál szolgáltatóknál ADSL-re és ha a vonal bírja akkor iptv-re. Műholdon vannak fta azaz kódolatlan adások és vannak fizetősök pl UPC direkt esetében csomagnak megfelelő kódolt adókat tudod nézni és mellette az fta adókat.

[ Szerkesztve ]

(#24225) mlinus válasza HofiZoli (#24172) üzenetére


mlinus
őstag

Öööö.. docsis 3 módban ilyen nincs, még ha egy freki is van, nem váltogat.

(#24226) Peltár válasza kabelmania27 (#24224) üzenetére


Peltár
aktív tag

Inkább privátban elküldöm hogy az egész kérdéssor mire megy ki.. Már igy is sok az OFF-részemről.

[ Szerkesztve ]

(#24227) kabelmania27 válasza Peltár (#24226) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

12éve használtam Direktet Philips beltérivel annak volt RF koaxkimenete, hang ez esetben mono, ha jól tudom saját beltérit használhatsz az a lényeg, hogy a modulfogadója criptoworks legyen, ez kábeles topic, Direktes témában itt tudsz kérdezni.

[ Szerkesztve ]

(#24228) Zitronensaft


Zitronensaft
aktív tag

Én nem támadok senkit,csak érzékeltettem,hogy mindig lesz olyan efi aki nyavajog valamiért. Természetesen mindenki arra költi a pénzét amire akarja. Nekem 5 tv-m van,abból 3 lapos,50'-tól 23'-ig. Eddig az észjátszás;márciustól egész októberig egy 37cm-es 20 éves tv-n tévézünk minden este a teraszon mert nem vagyok hajlandó a házban dögleni ha félig szabadban is tehetem. Úgyhogy nehezen gyűlik az üzemóra az lcd-kbe. :)

A másik,hogy csak a lakásig feleljen a szolgáltató...hát az üzletpolitikai okokból nehezen helyeselhető. Tegyük fel,hogy most 100 ügyfélből 10nél rossz a szolgáltatás az efi házhálózata,eszközei miatt. Ebből a 10-ből 5 helyre ki is jutunk és kínkeservesen megcsináljunk a 3 szintes,35 éve épült kockaházában amit meg kell.. A maradék 5 úton útfélen ócsárolni fogja a szolgáltatót,mert ugye nála nem szar semmi,1968-ban a részeges pista,a villanyszerelő világszínvonalú anyagokkal és minőségben dolgozott.
Ha csak a padlásig/ajtóig felelünk a szolgáltatásért és leszarjuk az ügyfelek házhálóját,akkor az elégedetlen ügyfelek száma növekedni fog,hisz pénzért se kiépíttetni,se megjavíttatni nem fogja senki a házában a cuccot.Akkor viszont százalékosan nagyon megnövekszik az elégedetlenek száma,ami egyszerűen fogalmazva kur.a rossz reklám,tehát megengedhetetlen.
Nemkevésbé fontos szempont,hogy a szolgáltató önvédelemből is kénytelen az efi házában rendbe tenni mindent. RF hálózatoknál a rendszer legfontosabb része az efinél lévő utolsó 20 méter. Ott tudjuk a legkevésbé kontrollálni hogy mi történik,és onnan érkezhet a legtöbb zaj,zavar a hálózatba.

(#24229) Peltár válasza kabelmania27 (#24227) üzenetére


Peltár
aktív tag

Na kaptál magyarázatot Privátban és bocsánatot is kértem! :U

(#24230) Peltár válasza Zitronensaft (#24228) üzenetére


Peltár
aktív tag

Na egy szónak is 100 a vége! Kábelmánia szavaival élve " Mindenkinek igaza van"

Egy az örök: az Emberi butaság mind örök.

(#24231) Peltár


Peltár
aktív tag

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm hogy segített vagy segíteni próbált. :R

+ Elnézést hogy félreérthető voltam "Koax" ügyileg. Amit én gondoltam az nem működik, azt nem lehet, de van más megoldás helyette.

(#24232) Zitronensaft


Zitronensaft
aktív tag

Ja,óriási félreértés hogy bárki is elvárná,hogy minden ügyfél értsen a kábeltévéhez,televíziókhoz,modemekhez,routerekhez,számítógéphez..
Én se értek a vízhez,gázhoz,villanyhoz mittudomén mihez. Csak a pökhendi ,szar ,kioktató stílust se komázom ami egyes helyekrn fogad. Nagyon sokszor van olyan is,hogy olyan hozzáállás fogad,ahol öröm dolgozni,pedig van olyan is,hogy a fele tetőről leszedtük a cserepet hogy meglegyen egy kábel meg egy osztó..és az ember még örült is hogy végre jó lesz az adás.

(#24233) mikung válasza Zitronensaft (#24232) üzenetére


mikung
aktív tag

Ha a 8 és 12 között nem fél kettőt jelentene ... ;]

Másik kedvenc ... rátelefonálok, visszahív : Még mindig rossz a net ?
Jaaa, nem, csak poénból rohadok otthon és várom. :U

Ok, az első inkább a gázosokra és kéményseprőkre jellemző.

[ Szerkesztve ]

(#24234) Cufter


Cufter
tag

Az hogy van, hogy 11. keruletben antenna beallitason a tv megtalalja a digitalis adasokat, es a kozszolgalatiak nezhetoek is, meg a 7. keruletben csak kabeles beallitassal jonnek elo es m2-n meg axn blackon kivul mindenhez ci modult ker? :F

[ Szerkesztve ]

(#24235) Zitronensaft válasza Cufter (#24234) üzenetére


Zitronensaft
aktív tag

Rém egyszerű. A 11 kerben olyan közel vagy az adótoronyhoz,hogy befogod a mindigtv-t. Ami mondjuk fura,ha kábeltévé zsinór van beledugva.
Esetleg nem upc a szolgáltató és véletlenül antennás beállítással is jön pár adó.
Upc-nél csak az m2 kódolatlan. Meg most valameddig az axn.

[ Szerkesztve ]

(#24236) Ati007


Ati007
őstag

Van itt valaki upc szerelő aki a 19.-kerületben lakik ? Kábelezést kéne átnézni megfelelő e a minőség és jó minőségű csatlakozókat szerelni a kábelvégekre.

(#24237) kungzi


kungzi
veterán

Nagyon remélem, hogy a UPC követi a Digi-t és ő is csinál egy duplázást mindenkinél. Jó lenne a 240-es net, ugyanilyen árért :)

(#24238) Mate válasza kungzi (#24237) üzenetére


Mate
nagyúr

Azért nagyon ne éld bele magad.

Mondjuk ha kivezetik a 60-as netet, akkor azokat átpakolhatják 120-ba. Ha jó fejek lesznek kivételesen, akkor 120-as előfizetők meg 240-be. Kérdés a hálózat mennyire bírná.

[ Szerkesztve ]

(#24239) devil-k válasza Mate (#24238) üzenetére


devil-k
nagyúr

Vágyakozik itt mindenki a gyorsabb netre, de általában a többség nincs felkészülve rá hardveresen és meg vannak sértődve, amikor a router, hálózati kártya, HDD, esetleg az UTP kábel nem bírja... de költeni senki sem szeretne egy új routerre stb...

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#24240) Mate válasza devil-k (#24239) üzenetére


Mate
nagyúr

Hülyék mindig is voltak és mindig is lesznek.

(#24241) gduck válasza Mate (#24238) üzenetére


gduck
addikt

Ez nem ezen múlik, hanem ezen az "eszetlen" konkurencia harcon :DD Ha a Digi a kútba ugrik, akkor a UPC is ugrani fog, az tuti! Már a Diginél a gigabitnek se volt semmi értelme, szerintem nem kellene sokáig számolni, ha megnéznénk ki használja ki vagy tudja kihasználni :) (Bár az igaz, hogy ott a sok switch lecserélés jót tett a hálózatnak.) Éppen ezért egy kis bővítés után (ami most lesz az analóg gyepa után) a UPC hálózata is kibírja szerintem, mert az átlag felhasználó nem tömi ki a sávszélességet. Aki meg eddig kitömte, az ezután is ki fogja :)

[ Szerkesztve ]

(#24242) Uthenger válasza Mate (#24240) üzenetére


Uthenger
aktív tag

Es mennyire tud ez a bizonyos csoport reklamalni...
Az ilyenek miatt megy ki a szerelo 3 nap mulva, meg szolnak hogy ma mar megsem er ki stb... Aztan ugyfelelmeny miatt meg gondolom fizetniuk sem kell a kiszallasert, elvegre hulyenek lenni lassan alkotmanyos joguk egyesekenk :(

Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger

(#24243) Breeze válasza devil-k (#24239) üzenetére


Breeze
aktív tag

Üdv igazad van, nekem jelenleg 120 mbit van, de nagyobbra semmiképpen nem vágyom.Mégis minek? ezt sem használom ki.Digi féle 1000mbit is egy jó marketing fogás stb. :P

[ Szerkesztve ]

(#24244) Zitronensaft


Zitronensaft
aktív tag

Volna erre is megoldás ,csak az a konkurenciaharc miatt nem működne.

Legyen 500as net horror havidíjért. Aki terhelni akarja a hálózatot folyamatosan,az fizessen.
Elvégre autóban se engedheti meg magának minden proli az 500 lóerőset.
Csak ekkor visszatérne tulajdonképpen a forgalmi korlát intézménye(igaz más formában) aminek az eltörlése nagy vívmány volt.

[ Szerkesztve ]

(#24245) Intruder2k5 válasza Zitronensaft (#24244) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Miért, eltörölték? Na meg is nézem az ÁSZF-et...

(#24246) Mate válasza gduck (#24241) üzenetére


Mate
nagyúr

Nem fog kútba ugrani a UPC digi miatt. Technológiai okokból nem tudja meglépni. Valakivel ki kell cseszni és még akkor se fogja tudni hozni azt, amit digi.

(#24245) Intruder2k5: Hát tudod jól, hogy ők soha de soha nem alkalmaznák, csak mindig elfelejtik kivenni.

(#24244) Zitronensaft: Már így is horror áron vannak a netek. Rablánccal már elviselhető, de még mindig magas.

(#24242) Uthenger: Olcsón ad valaki egy szolgáltatást, cserébe nem nyalják ki az idióták seggét vagy drágábban ad egy szolgáltatást és kinyalják. UPC utóbbit választotta. Én kiegyeznék, hogy csökkentsék a havidíjat, cserébe számlázzák ki a kiszállást az idiótáknak ami 50%-ban mehet a szerelőnek akik elviselik őket.

[ Szerkesztve ]

(#24247) devil-k válasza Breeze (#24243) üzenetére


devil-k
nagyúr

Sokat gondolkozom, hogy ki az az elvetemült, aki valóban ki is használja a Digis 1 gigabites netet...

A 240-es netemmel egy Blu-ray lemez (45 GB) kb. 25 perc alatt jön le. Valljuk be, nem sok idő, közben el lehet mosogatni, megetetni a kutyát (vagy magad) ...stb. Az 1 gigabites net ott jöhet jól, ahol kisebb vállalkozás van, vagy többen moccannak rá a letöltésre stb... Nem lenne bajom az 1 gigabites sebességgel sem, de nem remegek érte. Nyilván, ha annyiért adnák, amennyiért a DIGI adja, én is előfizetnék rá, de egyébként nem érzem szükségét.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#24248) Mate válasza devil-k (#24247) üzenetére


Mate
nagyúr

Kinek kell 120 TV csatorna? Kinek kell 20 magos telefon? Kinek kell 5 kilós kenyér stb.

Mindenre van igény. Egy részének divat, másik része meg valóban ki tudja használni.

(#24249) devil-k válasza Mate (#24248) üzenetére


devil-k
nagyúr

Azért a kenyér létszükséglet, a többit amit leírtál pedig csak "luxus", élvezeti cikk, semmi más.

Akkor fog jól jönni az 1 gigabit, amikor mondjuk a 4K-s filmek (150-300 GB) lesznek terítéken.

- mozi bolondéria -

(#24250) Zitronensaft


Zitronensaft
aktív tag

Az a baj,hogy a 240-es netet is sokan egyáltalán nem kérték,hanem rájuk tukmálta az üzletkötő....persze tulajdonképpen teljesen mindegy hogy milyen névleges max. sávszélt értékesítenek és milyen számban,a lényeg hogy a valós terhelés mennyi lesz.Legalábbis a háttér szempontjából ..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.