Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1558) Gubek-Einste válasza szállitó (#1556) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Router-nél csak egy publikus IP cím lesz lefoglalva a lehetséges háromból és a router létrehoz egy saját belső, kívülről nem érzékelhető hálózatot amelynek saját szabályai lehetnek függetlenül a router-en kívüliektől. A router maga oszthatja ki a rá csatlakozó eszközök számára az IP címet.
A switch egy egyszerű megosztó eszköz amely nem csinál mást mint egybe fog több vonalat. Switch-nél minden rá csatlakozó eszköz elhasznál egy-egy publikus IP címet a lehetséges háromból így max 3 eszköz használhatja egy időben a netet, router-nél ez a szám szinte végtelen is lehet (valóságban max 254 de az otthoni router-ek olyan 15-20 körül már kifekszenek).
A switch-nek az az előnye a router-rel szemben, hogy nem kell port forward-ot csinálni mivel minden forgalmat átenged magán minden irányban viszont a rácsatlakozott gépek közötti forgalmat is kiengedi a netre ami kétszeres adat forgalmat generál.

Ha most nincs pénz egy gigabites router-re akkor vegyél egy gigabites switch-et és ha majd meg lesz a pénz akkor el lehet gondolkodni egy routernek a megvételén is.
Abban az esetben ha a két gép között nincs jelentős adat forgalom és vezeték nélkül sem csatlakozik egy eszköz sem akkor inkább a switch használata ajánlott mivel annak a meghibásodása jóval kisebb gondot okoz mivel a switch egy rendkívül "primitív" eszköz.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.