Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1235) kabelmania27 válasza twingos (#1234) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Haveroméknál következő a helyzet.
Bejön a bejárati ajtónál a kábel itt volt egy leágazó de kivettem, mert az egyik szobába nincs tévé,helyére egy f toldó került. A legutolsó szobából a netet átvittük a második szobába, a hifit az elsőbe. Szemcsések voltak a kábelek, az f csatlakozók meglazultak a kábelen, ezért újakra cseréltük.
Most így néz ki, az f toldó után bemegy a kábel a szobába, van egy hifi és egy analóg tévé.
első leágazó in bejövő kábel. out megy továb a másik leágazó in bementébe, tap hifi, második leágazó tap tévé out megy tovább a következő szobába , itt is 2 leágazó van, ugyanúgy out- in egymásba kötve, az első leágazó tap-ba van a modem (10powerlevel a jelszint)
második leágazó tapba analóg tévé, outba megy tovább a kábel az utolsó helyre ahol egy médiabox van. Amikor áthelyeztük gondoltam jó lesz így az osztók egymásba kötve.
Elég hülyén néz ki mind2 helyen a 2 egymásba kötött leágazó, arra gondoltam hogy kevesebb toldás és csatlakozás lenne ha mindkettő elágazási helyen csak egy darab ilyen kettes leágazó lenne http://www.antennak.hu/index.php?kat=106&id=397
A második helyen az out-ba menne a médiabox felé tartó ág. 2db tapba menne modem és analóg tévé, első osztónál 2db tapba analóg tévé és hifi.
Ha jól tudom a sima 1es leágazónak is van out-ba csillapítása. Arra gondoltam, hogy ha csak egy leágazó lenne akkor kevesebb lenne a toldás, jelszint sem csökkenne jobban mint most. Arra is gondoltam hogy szimmetrikus 3as ostót tennénk be a második helyett ,annak mind2 irányban 5.2 a csillapítása http://www.antennak.hu/index.php?kat=106&id=398
, viszont a 2es osztónak outba 3.8-4.2 Az meg nem lenne jó ha a médiaboxon az adások elkezdenének szakadozni, gondolom annak kell a legtöbb jelet juttatni ez esetben. Melyik megoldás tudná legjobban az egymásba kötött leágazókat helyettesíteni? Segítségedet előre is köszönöm:)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.