Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#108552) Tibdoh válasza Csabi1984 (#108548) üzenetére


Tibdoh
kezdő

Vodafone Docsis 3.1
Az új modem.

(#108553) ates2 válasza Tibdoh (#108552) üzenetére


ates2
senior tag

azt csak ügyfsz tudja átrakni modem modba,raknak rá másik configot de akkor nincs wifi ha jól tudom.

(#108554) cocka válasza asdf_ (#108549) üzenetére


cocka
veterán

Amúgy mikortól lett ez a 29-es körzet ilyen megkülönböztetett szerepű és miért? Mi van ott, ami máshol nem, vagy mi nincs ott, ami máshol igen?

(#108555) g@bo


g@bo
nagyúr

Ez az istenverte Voda kèptelen volt júli 24-28 között megoldani a myvodafone elèrhetősègèt, sunyin kitolta a 30. nap èjfèlre.

Ki fizeti a rèvèszt ha nem latom a net forgalmat, majd túlhasznàlatot? :W

(#108556) asdf_ válasza cocka (#108554) üzenetére


asdf_
veterán

Alapvetően ott a Monortel volt. Koaxos Catv, ADSL heroináron, ahová versenykorlátozó módon a konkurenciát nem engedték be nagykeráron, sőt egyenesen nagyker árajánlatot sem adtak (jogszabályi kötelezettség), a hülye GVH ezt meg tárt karokkal nézte, így a kiindulási alap ez, hogy dupla, tripla áron van lassabb ADSL, mint máshol, és nincs konkurencia, 100% monopolhelyzet. Aztán a UPC megvette a Monortelt 2008-ban (állítólag azért, mert a Monortel egyben telefonszolgáltató is volt, rajta volt az országos hálózaton, és sokkal egyszerűbb az engedélyek beszerzése helyett (főleg időben, gondolom) inkább megvenni egy céget, amely már bír ezekkel az engedélyekkel, így az összes koaxos UPC ügyfél VoIP telefonja kiment Monorra és ott lett telefon belőle. A nép meg azt gondolta, hogy világcég, végre lesz valami fejlesztés. Lóf*szt. Így maradt a drága ADSL, a kevesebb csatornás kábel TV, és mindenki megváltóként várta a Digit. Volt akinek szerencséje volt, volt, akinek nem. És ha felment az ember a UPC oldalára, hogy mi menyibe kerül, akkor ott volt a sok csatorna, a gyors és olcsó internet, a 29-es körzetes ügyfelek meg klikkeljenek ide es kapják ennek a drágább és gyengébb változatát. Annyi történt összesen, hogy ide is jött Horizon meg ami előtte volt tv-s box, de visszanéző és ondemand nélkül, mert ugye visszirányosított koaxhálózat (sok helyen a a mai napig!) nincs mögötte, meg SZIP program keretében (nem az egész területükön, mert lúzerek voltak és más cég alacsonyabb áron nyerte meg a fele körzetüket, pedig hatalmas arccal tolták, hogy ők majd az egész körzetet lefedik üveggel) húztak üveget, amiből a végponton azonnal koaxot csináltak (!), igy 500 megabit a plafon, mert docsis3, mert ugye így kényelmesebb illeszteni az országos rendszerbe. No comment. És most a Vodafone weboldalán megy ugyanez, ugyanígy irányítószám beadása után klikkeljek ide, hogy a 29-es körzetes ajánlatokat lássam. Nálam pl mai napig ADSL a plafon, amit nyújtani bírnak (konkurencia legalább időközben lett, így a net onnan jön), kábeltv-n továbbra sincs visszajátszás meg ondemand, mert továbbra is egyirányú a koaxuk (nem tv-zem, így ez engem mondjuk nem érdekel) és ott, ahol a körzetben nem olyan netszolgáltató van, akivel leszerződtek nagykerben (úgy rémlik, csak a Telekommal meg még eggyel írtak alá), oda a Vodafon tv box sem mehet, mert annak meg rendes net kell, nem ADSL. Ja és felütve persze azzal, hogy az ügyviteli rendszerben afaik azóta sem sikerült teljesen összeborítani ezeket az ügyfeleket a UPC-sekkel, tehát másik rendszerben kell megnéznem, meg más formátumú ügyfélszám, és ha önkiszolgálóan akarnék egy Horizon go kódot magamnak, hát, lehet, hogy nem menne.

(#108557) AnonymusX válasza cocka (#108554) üzenetére


AnonymusX
senior tag

Már a UPC idejében is mostohagyerek volt a 29-es körzet. Megvették a Monortelt és hagyták "megrohadni" a körzetet, kisajtolva belőle a lehető legtöbb pénzt fejlesztések nélkül, ami miatt a GVH is nekik ment, így kénytelenek voltak a horror áraikat levinni. Aztán meg szerencsére megérkeztek a versenytársak :)

Mindent elmonda a Vodáról, hogy kiküldtek egy levelet, hogy megszűnik az analóg kábeltv adás a 29-es körzetben, de a levélben szereplő zöld számot nem lehetett felhívni még a vodafone/upc hálózatból sem :D Persze hiába jeleztem, ők nem találtak problémát (mire jött a válaszuk, érdekes módon addigra elkezdett működni). Egyébként ezen a telefonszámon rögtön magyarázkodni kell, hogy 29-es körzetbeli vagy, aztán nagy nehezen a 3-4.-nek kapcsolt ügyintéző látja is a 29-es körzeti előfizetőket.

Szerintem hagyniuk kéne a 29-es körzetet a fenébe, más szolgáltatók benyomultak helyettük jobb technológiával.

(#108558) Tibdoh


Tibdoh
kezdő

Köszönöm a válaszokat!
Valóban úgy néz ki, hogy mégegyszer kell technikus a modem BE kapcsoláshoz.
Így még jó is, mivel még nincs Gb-s routerem, 2 laptop lóg a wifin, 2 telefon.
Egyelőre marad AP a tp-router, egy kicsit talán jobb a helyzet vele az udvaron (45-ös vályogfal miatt)

[ Szerkesztve ]

(#108559) Jack999


Jack999
újonc

Üdv. Horizon Tv, MacOs-en. Mac-et lehajtva külső monitoron, máskor Tv-re váltva néztem így elég régóta, azonban egy hete körül jelentkezett először tv-n, hogy a hang marad, a gépen és a tv-n is elsötétül a kép. Második tv-hez próbálva, ott is. Néztem tovább monitoron, de pár napja már itt is szivat. Próbáltam pár dolgot, a sorrendeket variálva, semmi.
Valami lehetett, mert Chrome-ban indítva szintén egy hete azt írja bejelentkezés előtt, hogy "a weboldal korlátozottan támogatja az inkognitómódot - a video lejátszás nem lehetséges." Persze nem azt nyitottam. Safariban pedig amint érzékelt külsőt, azonnal itt is ott is sötét kép.
Tegnap este és most is monitoron újra jó, de ezt már csinálta, hogy később indítva mégsem.
Ötlet ? Köszönöm.

(#108561) Toth_Jani válasza Jack999 (#108559) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Windows alatt Edge böngészőből is ment egy ideig a média átjátszása eszközre menüben, de most ugyanaz van mint nálad.
Persze monitoron is lehet nézni, 90-ben 2 havi fizetésből kisebb színes TV-t vettem mint most a monitor, és azt is néztük vagy 15 évig.

(#108562) gduck válasza AnonymusX (#108557) üzenetére


gduck
addikt

Én úgy tudtam, hogy a 29-es körzetben már optikai hálózat van... (hülye koax "konvertálással")

[ Szerkesztve ]

(#108563) MiZo1990 válasza gduck (#108562) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Csak egyes részeken van optika (FTTH-RFoG).

(#108564) sziszi-fuszi válasza gduck (#108562) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Lehet, hogy titok a számodra, ezért elárulom. :D A DIGI is ezt a technológiát alkalmazza. Igaz, csak a TV esetében. Internetet optikán végződteti, nem koaxon.

Mi alá kell írás?

(#108565) pjen válasza sziszi-fuszi (#108564) üzenetére


pjen
félisten

Ezt nem értem, vagy félre értem. Nálam bejön az optika a beltéribe és onnan egy koax a Tv be.Tehát akkor optikán végződteti, csak Tv.

(#108566) sziszi-fuszi válasza pjen (#108565) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

MI megy be a lakásba? OPTIKA. MI megy a tévédbe? Koax. Akkor min végződtet? Van egy optika-koax átalakítás. Lehetne akár IPTV is. Akkor nincs szükség koaxra.

Mi alá kell írás?

(#108567) kamikaz333


kamikaz333
tag

Sziasztok!
Már korábban írtam, hogy nekem is problémáim voltak a vezetékes internettel, nagy volt a packet loss. Ez kb. másfél hete átment abba, hogy a modem 30-40 percenként újraindult.
Felhívtam a Vodát és kaptam egy hétre rá (mára) egy időpontot, hogy kijön valaki és ránéz.
Ez a mai napon meg is történt. A szaki megállapította, hogy a lakásban lévő régi koax kábellel van a probléma, gyenge a jel. (Erre egyébként azt mondta, hogy az 5G miatt van és csak rosszabb lesz, minél többen kezdik el használni.)
A javaslata az volt, hogy egy árnyékolt (Tri-Shielded) koax kábellel cseréljem le. Vettem is 15m RG6 Tri-Shielded koax kábelt. Viszont nem működik. Összekötöttem az új kábelt a lakásba bejövő koaxxal és a modemmel, de a modem nem csatlakozik a szolgáltatóhoz, megragad "DS Scanning" módban. Ha visszarakom a régi kábelt, akkor minden működik.
Kérdésem az lenne, hogy vajon mi lehet a probléma? Miért nem jó az új kábel?
Előre is köszi a segítséget! :R

(#108568) vargalex válasza sziszi-fuszi (#108564) üzenetére


vargalex
félisten

Az, hogy az átviteli közeg egyezik, még nem jelenti azt, hogy a technológia is...

Alex

(#108569) vargalex válasza kamikaz333 (#108567) üzenetére


vargalex
félisten

Ha nem jó, akkor nem jól tetted rá a csatlakozókat.

De egyébként miért hagytad magad? A szolgáltató átadási pontja az ő eszköze, ami jelen esetben a modem. Azaz a kábelezést odáig mindenképpen neki kell elvégeznie. Ezen felül a TV-khez is ki szokták húzni a kábelt. Nem az ügyfél feladata kicserélni/megoldani azt...

[ Szerkesztve ]

Alex

(#108570) sziszi-fuszi válasza vargalex (#108568) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Nahát! Nem mondod!? Tényleg!? De jelen esetben egyezik!

Mi alá kell írás?

(#108571) pjen válasza sziszi-fuszi (#108566) üzenetére


pjen
félisten

Van olyan Tv amibe optika megy, én még nem láttam.Az UTP se biztos, hogy jobb végződés.

(#108572) vargalex válasza sziszi-fuszi (#108570) üzenetére


vargalex
félisten

Nem nyert...

Alex

(#108573) sziszi-fuszi válasza vargalex (#108572) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Rosszul kopogtattál. A hivatkozott link ugyan jó, de RFoG-t visz a Digi is. Ezért van a végén koax.

Szerk. Te valószínűleg a T által használt technológiára gondolhattál. Nálunk Gpon és IPTV van.

[ Szerkesztve ]

Mi alá kell írás?

(#108574) vargalex válasza sziszi-fuszi (#108573) üzenetére


vargalex
félisten

A Voda (volt UPC) optikai kábelen (is) RF jelként viszi a teljes szolgáltatását (TV/Internet/Telefon). A Digi GPON-t használ. De majd az okosok kijavítanak... A digi topicból pl....

[ Szerkesztve ]

Alex

(#108575) sziszi-fuszi válasza vargalex (#108574) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Tévedsz. Maradjunk ennyiben.

Mi alá kell írás?

(#108577) sziszi-fuszi válasza vargalex (#108574) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Meg kell kövesselek! :R Én voltam tévedésben a 29-est illetően. Most megnéztem a publikus adatokat mind a kettőnél. Neked volt igazad.

ish4d0w
CATV in FTTH networks
Radio frequency over glass

Mi alá kell írás?

(#108578) Csabi1984 válasza vargalex (#108569) üzenetére


Csabi1984
addikt

Ez így van még akkor is a közvetlen nem Vodafonos csak egy alvállalkozó. Tehát neki igen is kötelessége megcsinálni ha szolgáltatáshoz a jelenlegi kivitelezés nem korszerű.

(#108579) gduck válasza sziszi-fuszi (#108564) üzenetére


gduck
addikt

Nem titok a számomra, de azért LÉNYEGES különbség van a kettő között! :W

UPCVODA először koaxra konvertál és MINDENT koaxon ad! DVB-C és DOCSIS!!!
DIGI csak a kábelTV DVB-C (természetesen... ) adja a koaxon!!! :W

DE NEM EZ A LÉNYEG, hanem hogy NEM ADSL mint anno! ;)

UI: vargalex már leírta előttem szakmailag :C

[ Szerkesztve ]

(#108580) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Eddig nem is láttam ilyen ASZF-ben, bár ritkán nézem mióta gigabit lett bekötve.

Van egy ilyen rész, hogy:
Rendes körülmények között elérhető letöltési sebesség (Mbps)
Rendes körülmények között elérhető feltöltési sebesség (Mbps)

Ez mit takar?

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#108581) woodworm válasza szabonagyur (#108580) üzenetére


woodworm
veterán

Törvényváltozás. A garantált és a kínált sebesség mellett ezt is meg kell adni ezután.

(#108582) szabonagyur válasza woodworm (#108581) üzenetére


szabonagyur
félisten

Értem, tehát nem gond ha nem tudja sosem a maxot.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#108583) cocka válasza szabonagyur (#108580) üzenetére


cocka
veterán

Nem világháború, nem vis major, nem a következő háttérhatalmi projekt lásd kovid és társai, nem false flagek stb..stb..

(#108584) cocka


cocka
veterán

Valami készül, mert ez a pokoli cég egyszerűen kioffolta a Horizon Go-t. Vagy legalábbis www.horizon.tv-n azt írja ki:

Nincs elérhető csatorna. Csatornalistáját módosíthatja a Beállítások menüpontban a következő linken keresztül: Link

Technikai hiba
Technikai okok miatt nem tudtuk betölteni a csatornalistát. Kérjük, próbálja meg később.

(#108585) kezo0 válasza cocka (#108584) üzenetére


kezo0
addikt

Nálam rendesen működik a horizon.tv (csak az RTL Klub HD-n van a kép helyett több napja egy színes tesztábra) és a Horizon Go app is megy az iPademen.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#108586) cocka válasza kezo0 (#108585) üzenetére


cocka
veterán

Aha, és mindezt abban a 2 óra 28 percben tapasztaltad, ami eltelt a hozzászólásaink közt?

Mert a tegnapi nap folyamán még nekem is OK volt. Ma meg ez van.

[ Szerkesztve ]

(#108587) kezo0 válasza cocka (#108586) üzenetére


kezo0
addikt

Egész éjjel néztem a Horizon Go-n az olimpia különböző eseményeit, mindvégig működött. Most is épp a magyarok vízilabdameccsét nézem. A horizon.tv is működik. (Éjszakai bagoly vagyok, a meccs után fogok lefeküdni aludni…)

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#108588) pjen válasza cocka (#108586) üzenetére


pjen
félisten

Nálam is megy a gó.

(#108589) weiss válasza weiss (#108469) üzenetére


weiss
addikt

Erre valaki esetleg?

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#108590) unravel


unravel
őstag

Helló!
VTV box-szal engedélyezett a felvétel külső merevlemezre? :F

¯\_(ツ)_/¯

(#108592) Ronam


Ronam
addikt

Sziasztok!

Reggel óta nincs net nálam (I. kerület), pirosan villog az Interned LED a routeren. Próbáltam már újraindítani, áramtalanítani, de nem javult meg. Csak nálam problémás? Ügyfélszolgálatot még nem hívtam egyelőre.

(#108593) Gubu0101 válasza Ronam (#108592) üzenetére


Gubu0101
veterán

Ilyenkor azonnal az ugyfelszolgalatnak jelezd a hibat es ketyeg a kotber :D Nem sok,de legalabb az is levonodik a szamlabol :))

[ Szerkesztve ]

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#108594) -=RelakS=- válasza pjen (#108588) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Gondolom, még.

Faxbúkon van egy privát csoport (Vodafone / Volt UPC felhasználói fórum), ahol ezt írják:

Július 31. után kivezetésre kerül a Horizon GO szolgáltatás, dolgoznak a Vodafone TV app elérhetővé tételén Vodafone TV box nélküli ügyfelek számára.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#108595) MadMancs válasza -=RelakS=- (#108594) üzenetére


MadMancs
veterán

Igen ez volt a számlán is. Aztán következőn hogy NEM vezetik ki július 31 el felhasználói visszajelzések alapján, majd csak akkor ha fullra kész lesz VTV app (értsd, ha lesz user+pass belépés).

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#108596) -=RelakS=- válasza MadMancs (#108595) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Ja, az jó, vicces kommentek vannak a vodafone alkalmazás alatt :D

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#108597) g@bo válasza -=RelakS=- (#108596) üzenetére


g@bo
nagyúr

Hol az a topik??

(#108598) cocka válasza g@bo (#108597) üzenetére


cocka
veterán

Erre gondolsz?

[link]

(#108600) -=RelakS=- válasza g@bo (#108597) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Mint említettem, faxbúkon
Kérned kell majd, hogy vegyenek fel

Ja, hogy a kommentek :D
Azt cocka találta el

[ Szerkesztve ]

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.