Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Találkozó Prohardveres fórumozóknak Ebesen!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pechman8: A Hangfal, ahogy én tapasztalom
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Elbaltázott kísérlet
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
igaz, igaz
Mondjuk egy Ctrl+Shift+Home helyett Ctrl+bal Shift+jobb Shift+Num7 ütéshez minimum polipnak kell lenni, de nem lehetetlen.

Köszi, végre valaki érti, hogy mi a bajom. És igen, tudom a vim/emacsban erre is van megoldás
.köszönöm megmutattad, hogy a saját csajom vagyok
(mert kéne az említett cucc)Nem kell ehhez Vim/Emacs. Elég a billencs fedélzeti QMK/ZMK/KMK firmware-e + belső memóriája, és az ezzel együtt járó, gombonkénti maximális programozhatóság élethosszabbító üdvössége. Pl. egy Corsair – vagy bármilyen egyéb proprietary – szoftver sehol nincs ehhez képest.
Ha VIA vagy Vial GUI (esetleg Keychron Launcher) is van hozzá, Kánaán, mert egy 1x1 bonyolultságú, logikusan felépített grafikus kezelőfelületen point & clickelsz. Böngészőből vagy leszedett alkalmazásból dolgozva – kinek melyik a szimpi, én inkább az utóbbira szavazok.
-
nyunyu
félisten
igaz, igaz
Mondjuk egy Ctrl+Shift+Home helyett Ctrl+bal Shift+jobb Shift+Num7 ütéshez minimum polipnak kell lenni, de nem lehetetlen.

Köszi, végre valaki érti, hogy mi a bajom. És igen, tudom a vim/emacsban erre is van megoldás
(mert kéne az említett cucc) -
proci985
MODERÁTOR
és ennek sincs normál hatos button setje a normál pontján

Shift+numpad szerencsére nem veszett ki az idők során, most is ugyanúgy működik, mint a XT-khez csomagolt Model F-eken 43 éve.

Amúgy meg ~1 éve találtam Alin egy wannabemechanix4000-et, de sajnos a linkje már nem él, és nem sikerült újra megtalálnom.
igaz, igaz

(mert kéne az említett cucc) -
Synthwave
HÁZIGAZDA

Shift+numpad szerencsére nem veszett ki az idők során, most is ugyanúgy működik, mint a XT-khez csomagolt Model F-eken 43 éve.

Amúgy meg ~1 éve találtam Alin egy wannabemechanix4000-et, de sajnos a linkje már nem él, és nem sikerült újra megtalálnom.
De akár élhet a QMK firmware csodájával – ha már van –, és akkor egyetlen ujj is elég lehet.

-
nyunyu
félisten
köszi!
Periboard 535-II [link] lehetne még jobb, de pesze ez is USA layoutos. svédben a í helyén a <>| kombó van, szóval magyarral ellentétben eléggé zavaró a hiánya.
Keychron Alice egyébként van munkatársnak, szuper, de tényleg full-sizet akarok.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Rayyy
senior tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az a domósnak egy alfaja.
-
Rayyy
senior tag
Öcsém, mit össze tudtok itt vergődni, hogy mechanikus / gumidómos... miközben elugattam, hogy ollós
Fogadjunk, hogy már Noé is ollóson pötyögte be beszállásnál, hogy hány állat érkezett meg... vagy mikor Trójában kimásztak a lóból, ott is ollósal írták meg a kintlévőknek a kapukódot. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ja, te baromi okos vagy, én meg marhára végigéltem azokat az évtizedeket kezdve kb. két végletként a ZX-Spectrum és a C64 billentyűzeteivel vagy a Primo kapacitív (...) billentyűzetével, aztán a könnyebben megjegyezhető, legendás IBM Type F, majd a Type M billentyűzetekkel, hogy az egereket egyáltalán ne is említsem.
Aztán voltak jobb és rosszabb olcsók, jobb és rosszabb nevesek, amiket takarítás helyett időnként inkább kidobtunk, mert mások voltak az árszintek, és jóval drágábbak is, mint pl. a MS Ergonomical Keyboard egyik-másik darabja.
Elég soknak pontosan emlékszem a tapintására, minőségére, a kiosztás, forma, magasság stb. kényelmére vagy kényelmetlenségére, olyanokra, amiket külön gombnyomással kellett ébreszteni pár perc után, béna, gyorsan merülő Bluetooth-osokra, hordozható aprólékokra, vagy hogy mennyi ideig bírta a szerkezetük a használatot és mi kopott-romlott el rajtuk, és persze az ember nemcsak azt ismeri, amit megvesz, hanem amiket másoknál lát vagy akár az áruházakban tapogat - szóval nem lehet divatmajomkodással és hangerővel félrevezetni, vagy azzal, hogy "ma minden más".
Bár egyik évben én is elcsábultam, vidám volt:

Nem "baromi okos", csak – veled ellentétben – eléggé tájékozott a témában.

Én is marhára végigéltem azokat az évtizedeket. Csak mondom.
-
Dark Archon
addikt
Na, végre valami megmozdult ebben a kategóriában is. Kár, hogy hozzá van nőve a játékos rész a többihez, meg, hogy egy ormótlan, feleslegesen nagy sz*rnak néz ki.
Mai napig használom némi driver mókolással:

S igen, van vagy 20 éves.
-
proci985
MODERÁTOR
Muszáj a numpad, mert átlógok nem teljesen automatizálható data science részre. És 200 Euronál többet nem adok inputra, függetlenül attól, hogy hány cégtől jön a billként eladott button box (igen, szimulátorozok is).
NatErgo hívő, kell a numpad, és legyen 200€ alatt?
Akkor üdv a Feker Alice98 klubban.
Plána ha sikerül a puha és hangtompított Feker Rose kapcsolóval találni.
(Vagy ha nem, akkor ismét lehet külön kapcsolókat venni ócóért.)
Billzet ~60k, kapcsoló ~11k, meg a kupakszett, ha nem tetszik a gyári.köszi!
Periboard 535-II [link] lehetne még jobb, de pesze ez is USA layoutos. svédben a í helyén a <>| kombó van, szóval magyarral ellentétben eléggé zavaró a hiánya.
Keychron Alice egyébként van munkatársnak, szuper, de tényleg full-sizet akarok.
-
FoxiestFox
félisten
Próbáltam M-eset, M2-t és F-et is. Én valahogy az F előnyét nem éreztem. (m-esben csak javított boltmodost)
Őszinte leszek de a sokak által szidott M2 érzete/hangja jön be a legjobban viszont összerakás minősége olyan szinten gyenge hogy egy mai alsókategóriás noname jobb nála. (szervizelni meg a lehetetlen kategória)
Legjobb (nekem) valami olyan lenne hogy M2-es kapcsolása érzetre de az F tartóságával.Nehéz megfogalmazni pontosan, úgy szoktam leírni, hogy az F egy műszer, az M egy szerszám.
Az M nem érződik prémium terméknek, ahány modell annyiféleképpen klattyog, néha a gombok még azonos billzeten belül is.
A mátrix nem túl jó, játékra nem ajánlanám.
Szerintem azt a billzetet a layout tette legendássá, illetve a tény, hogy milliókat gyártottak belőle, de lehet, ezen a ponton milliárdokat, és még mindig gyártják.
Az M-emet kicsit módosítottam amikor bolt modoltam, visszanyestem a plasztik távtartókat a plate alján, egy vékony zsírpapírt a gumilepedő alá, és egy kis lubrikáló spray-t a hordókba, és így egy nem klattyogós, de elég taktilis, kicsit a gyárinál nehezebb lenyomási érzetű darab lett az eredmény, ami nagyon konzisztens akárhol nyomod meg.
Retrózáson kívül akkor írok rajta szívesen, amikor kalapálva van kedvem gépelni.
Az F az egy lehellet finom műszer, ott a finom de speedy touchtype-ot tolom. Az a napim munkára. -
Duree
veterán
Ebben semmi jó nincs piszkosul ronda, nehéz és ezt még az ára is tetézi. Lesz aki megveszi?
-
caprine
senior tag
4,2 kiló, akkor ez már önvédelmi eszköznek is jó

-
Csandi
addikt
Nem tudom türtőztetni magam, ide is beírom, hogy csakazollós a király! (nem Dzsimi)
Egyszer bejött hozzánk egy kis fiatal fejlesztőcske próbanapra. Hozta a billentyűzetét, valami mechanikus volt... a srácnak szerintem a kisujja is minimum 18 cm volt, a leütésket olyan fél méterről indította, olyan hangja volt, mint egy kavicsdarálónak a gyártelepen. (amikor a stílus és az eszköz találkozik...)
Szerencsére hülyeségeket kalapált össze, úgyhogy másnap nem kellett jönnie.Mechanikus és mechanikus között is van különbség, van olyan aminek nem olyan a hangja.
-
Rayyy
senior tag
Nem tudom türtőztetni magam, ide is beírom, hogy csakazollós a király! (nem Dzsimi)
Egyszer bejött hozzánk egy kis fiatal fejlesztőcske próbanapra. Hozta a billentyűzetét, valami mechanikus volt... a srácnak szerintem a kisujja is minimum 18 cm volt, a leütésket olyan fél méterről indította, olyan hangja volt, mint egy kavicsdarálónak a gyártelepen. (amikor a stílus és az eszköz találkozik...)
Szerencsére hülyeségeket kalapált össze, úgyhogy másnap nem kellett jönnie. -
Csandi
addikt
"Nem volt ott ilyen."
Akkor annál rosszabb, merthogy eleve le lehetett volna írni magyarul is, nem egy másra használt szóba belegabalyodni. : -)
Amúgy csak a gumidómos rossz billentyűzet a kacat. A gumidómos jó billentyűzettel semmi gond, csak most ez a divat: megmagyarázni, hogy évtizedek tapasztalata semmit sem ér, elavult, felejthető - az emberek általában azt csinálják, amit mástól látnak.
Mostanában a legegyszerűbb márkás billentyűzetek a leghasználhatóbbak, azokon nem akarnak állandóan újítani valamit - és többnyire rém rosszul.
Trabant is jó volt nemtom minek hoztak be újabb autókat, minek fejlődött az ipar.
-
ha3flt
tag
Aszongya', hogy a "Google segít".
(Bár látszólag neked nem annyira, de szükség sincs rá, nem igaz?
)Ennek a cikknek a 90 százalékát sem fejből írtam.

Sok sikert a további magadból merítésnek, mert igazán remekül megy, csak szakmai topikban inkább ne nagyon reklámozd!
Bár végülis miért ne? Egy kis humor nem árt a folytonos komolykodást megtörendő. ))
Ja, te baromi okos vagy, én meg marhára végigéltem azokat az évtizedeket kezdve kb. két végletként a ZX-Spectrum és a C64 billentyűzeteivel vagy a Primo kapacitív (...) billentyűzetével, aztán a könnyebben megjegyezhető, legendás IBM Type F, majd a Type M billentyűzetekkel, hogy az egereket egyáltalán ne is említsem.
Aztán voltak jobb és rosszabb olcsók, jobb és rosszabb nevesek, amiket takarítás helyett időnként inkább kidobtunk, mert mások voltak az árszintek, és jóval drágábbak is, mint pl. a MS Ergonomical Keyboard egyik-másik darabja.
Elég soknak pontosan emlékszem a tapintására, minőségére, a kiosztás, forma, magasság stb. kényelmére vagy kényelmetlenségére, olyanokra, amiket külön gombnyomással kellett ébreszteni pár perc után, béna, gyorsan merülő Bluetooth-osokra, hordozható aprólékokra, vagy hogy mennyi ideig bírta a szerkezetük a használatot és mi kopott-romlott el rajtuk, és persze az ember nemcsak azt ismeri, amit megvesz, hanem amiket másoknál lát vagy akár az áruházakban tapogat - szóval nem lehet divatmajomkodással és hangerővel félrevezetni, vagy azzal, hogy "ma minden más".
Bár egyik évben én is elcsábultam, vidám volt:

-
tibaimp
nagyúr
-
MasterDeeJay
veterán
Fordítva, a Model M alapvetően buckling spring, de volt később dómos fajta, az még az M-nél is ratyibb volt.
Próbáltam M-eset, M2-t és F-et is. Én valahogy az F előnyét nem éreztem. (m-esben csak javított boltmodost)
Őszinte leszek de a sokak által szidott M2 érzete/hangja jön be a legjobban viszont összerakás minősége olyan szinten gyenge hogy egy mai alsókategóriás noname jobb nála. (szervizelni meg a lehetetlen kategória)
Legjobb (nekem) valami olyan lenne hogy M2-es kapcsolása érzetre de az F tartóságával. -
himpike
aktív tag
Nem igazán értem hogy miként fér el ezek mellett az egér rendesen. Nagyon természetellenes testtartással tudom csak elképzelni.
Nekem egy numpad nélküli halk billentyűzet kellene otthonra, ami vezetékes de még nem sikerült találnom megfelelőt. -
Depression
veterán
-
Krugszvele
senior tag
Hama CK-400 a legjobb! Csendes, jó kiosztás, lecsatlakoztatható cserélhető vezeték (vagy átdugom egy másik gépre!)
-
RoyalPredato
csendes tag
:/ Olyat miért nem készítenek, hogy egy analóg joystick lapka van pluszban, pl vezetős játékmenetekhez?
-
nyunyu
félisten
Volt, hogy 1600 szónál (editálva, végleges verzió) zártál nap végén? Ha igen, akkor kb tudod mi a felhasználási terület.
Ah, működik lekopva, nem?

Muszáj a numpad, mert átlógok nem teljesen automatizálható data science részre. És 200 Euronál többet nem adok inputra, függetlenül attól, hogy hány cégtől jön a billként eladott button box (igen, szimulátorozok is).
Btw, 10 éve a negyedik Corsairen vagyok. Munkatárs két Keychronját rendesen végigtapiztam, és nem érzem, hogy egy (fele) annyiba kerülő bill miért is lenne jobb nekem. Ahogy egy kötegnyi Duckyt, Steelseriest, meg kb bármit amit hagytak végigtapizni. Csak a miheztartás képest. Igen, mainstream, nem bőven nem annyira rossz.
NatErgo hívő, kell a numpad, és legyen 200€ alatt?
Akkor üdv a Feker Alice98 klubban.
Plána ha sikerül a puha és hangtompított Feker Rose kapcsolóval találni.
(Vagy ha nem, akkor ismét lehet külön kapcsolókat venni ócóért.)
Billzet ~60k, kapcsoló ~11k, meg a kupakszett, ha nem tetszik a gyári. -
nyunyu
félisten
így
Synthwave: enyém 91ben vett ANSI volt, DIN (AT) csatival.
nézd, nekem ez munkaeszköz. nem hobbi, hanem használati tárgy. Corsairek kb 5 évet bírnak, MS NatErgo két év után kuka, szóval ilyen felhasználással számolj mennyit írok. 80-90 KPM, bár volt pont, ahol tudtam 110et is. Vicc az, hogy 2KROval elvagyok (ld NatErgo), viszont ha nem pihe-puha, akkor fáradnak az ujjaim a munkanap végére.
Corsair K100 relatíve halk, pl egy Steelseries 6Gv2 Red viszonylatában is. utóbbi 10 évet bírt, de azt a maga idejében kb egy tank módjára rakták össze. mármint nem a kupakokat, azok viseltesen néztek ki egy hónap után, igaz ott diplomamunkát írtam rajta.
Scissor nekem nem jön be, mert be vagyok állva, hogy nem bottom-outolok. Ami miatt viszont fényesedik kb bármi, amit használok.
ez van
Lehet kapni MX Silent Rednél is puhább extracsendes mechanikus kapcsolókat ócóért.
-
Meridian
senior tag
nem sokat változott az év (tizedek) alatt

szerk: jajj, bocsánat ez nem offical Zboard, sorry
nekem is van egy ilyenem (ráadásul magyar ékezetes kivitelben)... sajnos egyes billenytűzeteken megkopott a festés, ezért már nem használom.. de a legjobb gamer bilenytűzet. Talána asd-qwe feletti számsor billentyűk lehetnének másképpen, mert az 1-2-3-ast már könnyen elvéti az ember egy heves akció közben.... (más méretűeknek kellene lennie (aza egy pici plussz ergonómia kellene még hozzá)
-
Meridian
senior tag
Ez nagyon jóóóóó!
De valamelyik újságíró kolléga (térdenállva könyörgök!
) ) nem tudja megírni nekik, hogy legyen moduláris az egész! Azaz, a baloldali gamer rész legyen lecsatolható, és a jobboldali numerikus rész is legyen lecsatolható... (Asus billentyűzetben van már ilyen - Asus Claymore I-II.) így amikor játszik az ember, akkor leszedi a jobb oldali részt.. amikor meg dolgozik az ember (home office, rulez) akkor meg visszateszi a numerikust, és a bal oldali részt, a gamert, csatolja le.. és ha már le és felcsatlakoztatható, akkor ezekből a részekből később más dizájnú dolgok is készülhetnek, amit külön megvéve felcsatolható lehetne jobb vagy bal oldalra (vagy szabadon bármelyik oldalra).
És hogy hogyan írjátok meg ezt nekik? Kérjetek tesztpéldányt, mondván írnátok róla kimerítő tesztelős/kipróbálós cikket.. és az eredményben megírhatnátok azt milyen nagy ötlet lenne az, hogy..... (az, amit fent írtam.)
) -
negro
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Volt, hogy 1600 szónál (editálva, végleges verzió) zártál nap végén? Ha igen, akkor kb tudod mi a felhasználási terület.

Btw, 10 éve a negyedik Corsairen vagyok. Munkatárs két Keychronját rendesen végigtapiztam, és nem érzem, hogy egy (fele) annyiba kerülő bill miért is lenne jobb nekem. Ahogy egy kötegnyi Duckyt, Steelseriest, meg kb bármit amit hagytak végigtapizni. Csak a miheztartás képest. Igen, mainstream, nem bőven nem annyira rossz.
1600 szó? Aranyos.

Működik, csak ritka rusnya/gagyi. Meg esetemben magához a billencshez is méltatlan volna.
Szerintem ekkora összegnél már ne 20-30 eurón múljon a csoda. Q13 szérián meg van num pad.
Na de milyen Keychronja van? Azt mondtad, osztott. Q11? Az egy lebegőbombos meh.
-
proci985
MODERÁTOR
-
JulianSinulf
őstag
így
nézd, nekem ez munkaeszköz. nem hobbi, hanem használati tárgy. Corsairek kb 5 évet bírnak, MS NatErgo két év után kuka, szóval ilyen felhasználással számolj mennyit írok. 80-90 KPM, bár volt pont, ahol tudtam 110et is. Vicc az, hogy 2KROval elvagyok (ld NatErgo), viszont ha nem pihe-puha, akkor fáradnak az ujjaim a munkanap végére.
Corsair K100 relatíve halk, pl egy Steelseries 6Gv2 Red viszonylatában is. utóbbi 10 évet bírt, de azt a maga idejében kb egy tank módjára rakták össze. mármint nem a kupakokat, azok viseltesen néztek ki egy hónap után, igaz ott diplomamunkát írtam rajta.
Scissor nekem nem jön be, mert be vagyok állva, hogy nem bottom-outolok. Ami miatt viszont fényesedik kb bármi, amit használok.
ez van
Volt K100-am. A halktól messze van.
A Neo80-am, amit én raktam össze, az halk. -
tibaimp
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR

ja és ha már button setup:

ez itt a jelenlegi másodlagos setup

-
FoxiestFox
félisten
Ja ismersz már.
De azért a restaurált M-emet is megtartottam, főleg mert az illik leginkább az Aptivámhoz. -
proci985
MODERÁTOR
"nézd, nekem ez munkaeszköz. nem hobbi, hanem használati tárgy."
Szerinted szerkesztőként nekem mi?

Minőségi dye-sub PBT vagy GMK MTNU, és a kopó/fényesedő kupakoknak búcsút inthetsz.
Azt viszont csodálom, hogy MS NatErgo ok volt, és most nem legalább valami Arisu kiosztású (Corsairnél messze komolyabb) darabot püfölsz. Csak, hogy a legegyszerűbbet mondjam: Keychron Q13 Ultra 8K, akár silentre csinálva. Szerintem többet rá sem néznél vitorlás dolgokra.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
így
ez van
"nézd, nekem ez munkaeszköz. nem hobbi, hanem használati tárgy."
Szerinted szerkesztőként nekem mi?

Minőségi dye-sub PBT vagy GMK MTNU, és a kopó/fényesedő kupakoknak búcsút inthetsz.
Azt viszont csodálom, hogy MS NatErgo ok volt, és most nem legalább valami Arisu kiosztású (Corsairnél messze komolyabb) darabot püfölsz. Csak, hogy a legegyszerűbbet mondjam: Keychron Q13 Ultra 8K, akár silentre csinálva. Szerintem többet rá sem néznél vitorlás dolgokra.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Fordítva, a Model M alapvetően buckling spring, de volt később dómos fajta, az még az M-nél is ratyibb volt.
Tényleg! Az olcsósítás ott is. De F122 alatt nincs élet, mi?

(#20): No igen, szépnek a legnagyobb túlzással sem nevezhető. De azért üde színfolt.
-
proci985
MODERÁTOR
így
ez van
-
FoxiestFox
félisten
-
FoxiestFox
félisten
Szebbet tojok
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A Model M alapvetően dómos, nem buckling spring (bár volt olyan verziója is, ami rugós). Ezek direktben nagyon hangosak.
Leírtam az extra néma mecha receptjét.

-
proci985
MODERÁTOR
Egy mecha szupercsendes is lehet. Egyáltalán nem nehéz összehozni, optimális esetben ezek kellenek hozzá:
–jobb fajta gasket mount
–valami jobb, nem reszelős, jó kenésű silent kapcsoló
–vaskos dye-sub PBT kupakok
–csillapítórétegek a készülékházon belül
–deskpad/Keebmat a billencs alatt, hogy elnyelje a rezgéseket (különösen akkor lényeges, ha nem tömör fa az asztallap)
–akár még O-gyűrűzni is lehetSokkal halkabb, mint egy gumidómos (ami amúgy egyáltalán nem nevezhető annak), akár ~ollós szinten. Csak a gépelési élmény és a programozhatóság nagyon más.
Ugyan, nem feltétlenül muszáj minden ékezetes betűnek dedikált gomb az alapértelmezett rétegen.

szerintem te is hallottál élőben model Met. én használtam, évekig. volt szomszédom "géppuska tempó"ként írta le nyáron, ahogy visszaverődött a tűzfalról.
egyébként pl rednél amíg nem bottom outolsz nem feltétlenül annyira clicky. gumidómos irodai HP/DELL billek azért egyértelműen halkak
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
mecha és főleg buckling spring nyitott irodában nem jó
kollégával visszatérő poén, hogy mi vagyunk a mechanikus front (neki osztott Keychron, nekem Corsair K100*).
*sajnos képtelen vagyok 102n kívül megszokni bármit, a bal funkciósor meg kell pl az űő miatt.
---
ez a bill így nagyon niché, bár ahogy látom, van előzménye.
Egy mecha szupercsendes is lehet. Egyáltalán nem nehéz összehozni, optimális esetben ezek kellenek hozzá:
–jobb fajta gasket mount
–valami jobb, nem reszelős, jó kenésű silent kapcsoló
–vaskos dye-sub PBT kupakok
–csillapítórétegek a készülékházon belül
–deskpad/Keebmat a billencs alatt, hogy elnyelje a rezgéseket (különösen akkor lényeges, ha nem tömör fa az asztallap)
–akár még O-gyűrűzni is lehetSokkal halkabb, mint egy gumidómos (ami amúgy egyáltalán nem nevezhető annak), akár ~ollós szinten. Csak a gépelési élmény és a programozhatóság nagyon más.
Ugyan, nem feltétlenül muszáj minden ékezetes betűnek dedikált gomb az alapértelmezett rétegen.

-
proci985
MODERÁTOR
Az évtizedes tapasztalatokról annyit, hogy már a '70-es évek végén is mechanikus volt az ász (Cherry és Alps, utána meg a buckling spring), a gumidómos igazán csak a '90-es években kezdett elterjedni, és kizárólag azért, mert a mechákhoz képest filléres tétel volt gyártani (plusz gyorsabb), ergo nagyobb tömegekhez tudott eljutni. Szóval nem azért, mert hú de jó volt.
De gondolom, azt sem feltétlenül kell magyarázni, hogy általános minőség/tartósság szempontjából egy modern gumidómosnak nem sok köze van a vintage elődeihez.
Az meg, hogy nem volt jóval korábban reneszánsza a mechanikus cuccoknak annak köszönhető, hogy a Cherry kapcsolószabadalma csak 2014-ben járt le (az Alpsé korábban, de az mindig egy költséges történet volt, így az "újkorban" eléggé niche maradt).
Kedves kizárólag önmagából merítő szakértő úr.

A gumidóm legfeljebb akkor jó, ha rugóval kiegészített, kapacitív fajtából származik (Topre, Topre kópia EC). Meg esetleg a szimpla, vintage IBM Model M-ek, de meh. F-series all the way.
mecha és főleg buckling spring nyitott irodában nem jó
kollégával visszatérő poén, hogy mi vagyunk a mechanikus front (neki osztott Keychron, nekem Corsair K100*).
*sajnos képtelen vagyok 102n kívül megszokni bármit, a bal funkciósor meg kell pl az űő miatt.
---
ez a bill így nagyon niché, bár ahogy látom, van előzménye.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mindent meg lehet magyarázni, a Google segít, elhiszem, de a tények akkor is ugyanazok maradnak. Az olcsón jó elég jó volt ahhoz, hogy ne dőljön a csapból is, hogy csak a baromi sok pénzbe kerülő, marginális esetekben fontos billentyűzet-különlegességeket és más perifériákat szabad csak megvenni, amíg tényleg eltűnik minden más, mert a piac ezt imádja és tolja. Pedig én is tudok-tudtam költeni hülyeségekre életem során, nem is keveset.
Aszongya', hogy a "Google segít".
(Bár látszólag neked nem annyira, de szükség sincs rá, nem igaz?
)Ennek a cikknek a 90 százalékát sem fejből írtam.

Sok sikert a további magadból merítésnek, mert igazán remekül megy, csak szakmai topikban inkább ne nagyon reklámozd!
Bár végülis miért ne? Egy kis humor nem árt a folytonos komolykodást megtörendő. ))
-
ha3flt
tag
Az évtizedes tapasztalatokról annyit, hogy már a '70-es évek végén is mechanikus volt az ász (Cherry és Alps, utána meg a buckling spring), a gumidómos igazán csak a '90-es években kezdett elterjedni, és kizárólag azért, mert a mechákhoz képest filléres tétel volt gyártani (plusz gyorsabb), ergo nagyobb tömegekhez tudott eljutni. Szóval nem azért, mert hú de jó volt.
De gondolom, azt sem feltétlenül kell magyarázni, hogy általános minőség/tartósság szempontjából egy modern gumidómosnak nem sok köze van a vintage elődeihez.
Az meg, hogy nem volt jóval korábban reneszánsza a mechanikus cuccoknak annak köszönhető, hogy a Cherry kapcsolószabadalma csak 2014-ben járt le (az Alpsé korábban, de az mindig egy költséges történet volt, így az "újkorban" eléggé niche maradt).

A gumidóm legfeljebb akkor jó, ha rugóval kiegészített, kapacitív fajtából származik (Topre, Topre kópia EC). Meg esetleg a szimpla, vintage IBM Model M-ek, de meh. F-series all the way.
Mindent meg lehet magyarázni, a Google segít, elhiszem, de a tények akkor is ugyanazok maradnak. Az olcsón jó elég jó volt ahhoz, hogy ne dőljön a csapból is, hogy csak a baromi sok pénzbe kerülő, marginális esetekben fontos billentyűzet-különlegességeket és más perifériákat szabad csak megvenni, amíg tényleg eltűnik minden más, mert a piac ezt imádja és tolja. Pedig én is tudok-tudtam költeni hülyeségekre életem során, nem is keveset.
-
tibaimp
nagyúr
Komoly cuccnak néz ki. Mondjuk az ára is az lesz, de akinek ez a "becsípődése" jó értelemben, annak kiváló.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Nem volt ott ilyen."
Akkor annál rosszabb, merthogy eleve le lehetett volna írni magyarul is, nem egy másra használt szóba belegabalyodni. : -)
Amúgy csak a gumidómos rossz billentyűzet a kacat. A gumidómos jó billentyűzettel semmi gond, csak most ez a divat: megmagyarázni, hogy évtizedek tapasztalata semmit sem ér, elavult, felejthető - az emberek általában azt csinálják, amit mástól látnak.
Mostanában a legegyszerűbb márkás billentyűzetek a leghasználhatóbbak, azokon nem akarnak állandóan újítani valamit - és többnyire rém rosszul.

-
ha3flt
tag
Nem volt ott ilyen.
""Rage" quit - ALT+F4 unique key, user loaded audio file countdown to exit game when pressed (also mappable to anything, example to clip a game)"
Ezt egyetlen egy ember csinálja, kis példányszámban. Leginkább ezért ennyi.
Viszont a magam részéről egy kicsit sem hiányoznak a filléres vackok. Mindenesetre ma is lehet ipari hulladékot venni forint húszért, ha valaki szereti magát kínozni.
"Nem volt ott ilyen."
-
putti
aktív tag

Nekem van egy ilyen billentyűzetem, laptop mellé használom, csak steelseries.
-
JulianSinulf
őstag
Nem húz fel. Én vagyok béna.
Egy Altf4-el max 5 percet vesztek, mert ennyi a mentési idő. Ha rendesen kilépek, akkor felülírja a mentést az utolsó állapottal. Bár már belőttem rá egy biztonsági mentést készítő scriptet. Mert amúgy a játék nem csinálja.
Szóval a lényeg, hogy bukok max 5 percet, ha mázlim van, akkor csak felet, míg helyrehozni a dolgot sokkal több idő lenne.
Mondjuk, ha sokszor vagyok béna, akkor felhúz. De az is a saját hülyeségem. És olyankor abba kell hagynom, mert eleve nem megy a koncentráció. Különben nem lennék béna.Szóval nekem ezért lenne jó a kezem ügyében egy összetéveszthetetlen dedikált gomb. De az nem lenne előnyös, ha normál billre programoznám fel, mert, ha félre nyomok, na akkor ideges leszek. Főleg egy nehéz terepen túl, de még mentés előtt.
Amúgy egy ekkora jószágot nem tudom, hogyan használnák már. Annyira hozzá szoktam a TKL-hez, hogy, ha behúzom középre gépelni, akkor az egérnek kapásból útban van.
Ezt mondjuk nem kellene huzogatni, mert a gamepad réz elég oldalt van, de az egér már kényelmetlen lenne. -
DigitXT
félisten
nem is tudom már melyik Assassins Creed (talán a legelső) volt, ahol a standard kilépés úgy nézett ki, hogy kilépsz az Animusból, vissza a jelenbe - töltőképernyő (2007-et írunk, az SSD-t még nem találták fel), hosszú animáció ahol a főhős kikászálódik a gépből. ezután megint kilépsz, kis töltögetés után a főmenüben vagy, ahonnan végre ki tudtál lépni a Windowsba.
na ennél három nagyságrenddel volt gyorsabb az Alt-F4

ennél három nagyságrenddel volt gyorsabb az Alt-F4
Ez így van, viszont egy Alt-F4-hez képest egy arra dedikált gomb mennyivel gyorsabb?
-
Lenry
félisten
(#4) DiamondBack: Az alapvető formátumon kívül minden más, de nagyon. Az eredeti egy gumidómos, műanyag kacat volt, ez meg egy full fémházas, hot swapes mechanikus darab, szénné programozható QMK firmware-rel.
-------------------------------------------------------------
(#5) nyunyu: Nem csak azért lehet kilépni valamiből alt+f4-gyel, mert felhúz...
nem is tudom már melyik Assassins Creed (talán a legelső) volt, ahol a standard kilépés úgy nézett ki, hogy kilépsz az Animusból, vissza a jelenbe - töltőképernyő (2007-et írunk, az SSD-t még nem találták fel), hosszú animáció ahol a főhős kikászálódik a gépből. ezután megint kilépsz, kis töltögetés után a főmenüben vagy, ahonnan végre ki tudtál lépni a Windowsba.
na ennél három nagyságrenddel volt gyorsabb az Alt-F4

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
(#4) DiamondBack: Az alapvető formátumon kívül minden más, de nagyon. Az eredeti egy gumidómos, műanyag kacat volt, ez meg egy full fémházas, hot swapes mechanikus darab, szénné programozható QMK firmware-rel.
-------------------------------------------------------------
(#5) nyunyu: Nem csak azért lehet kilépni valamiből alt+f4-gyel, mert felhúz...
-
nyunyu
félisten
ANSI
A gamepad rész lehetne HE, gamepad virtualizációval.
Vagy az egész lehetne TMR és akkor mehet bele mecha és mágneses kapcsoló is, kinek mi az ingere.
A dedikált AltF4 jól hangzik. Van olyan játék, ahol gyakran használom.A dedikált AltF4 jól hangzik. Van olyan játék, ahol gyakran használom.
Második Alt-F4 után törölni szoktam az engem felhúzó játékokat.
-
DiamondBack
senior tag

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"alapból alt+f4-et inicializáló gomb" --- Rossz fordítás? "Initiate" lehetett ott.
Egyébként itt is elmondható, hogy mindegy, milyen billentyűzet vagy egér, csak százezrekbe kerüljön, hogy legyen rajta elég haszon. De legalább több gomb van rajta és nem kevesebb, és miért ne költsön, aki költeni akar valamire. Amíg emiatt az olcsó kategória, mert sok évtizeden keresztül annyira jól megvoltunk a rém olcsón gyártható megoldásokkal, legfeljebb azon belül kellett kicsit jobbat venni kicsit több pénzért és kész, szóval amíg az sokszorosára nem drágul miatta...
Nem volt ott ilyen.
""Rage" quit - ALT+F4 unique key, user loaded audio file countdown to exit game when pressed (also mappable to anything, example to clip a game)"
Ezt egyetlen egy ember csinálja, kis példányszámban. Leginkább ezért ennyi.
Viszont a magam részéről egy kicsit sem hiányoznak a filléres vackok. Mindenesetre ma is lehet ipari hulladékot venni forint húszért, ha valaki szereti magát kínozni.
-
JulianSinulf
őstag
ANSI
A gamepad rész lehetne HE, gamepad virtualizációval.
Vagy az egész lehetne TMR és akkor mehet bele mecha és mágneses kapcsoló is, kinek mi az ingere.
A dedikált AltF4 jól hangzik. Van olyan játék, ahol gyakran használom. -
ha3flt
tag
"alapból alt+f4-et inicializáló gomb" --- Rossz fordítás? "Initiate" lehetett ott.
Egyébként itt is elmondható, hogy mindegy, milyen billentyűzet vagy egér, csak százezrekbe kerüljön, hogy legyen rajta elég haszon. De legalább több gomb van rajta és nem kevesebb, és miért ne költsön, aki költeni akar valamire. Amíg emiatt az olcsó kategória, mert sok évtizeden keresztül annyira jól megvoltunk a rém olcsón gyártható megoldásokkal, legfeljebb azon belül kellett kicsit jobbat venni kicsit több pénzért és kész, szóval amíg az sokszorosára nem drágul miatta...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Cyberpunk 2077
- Mortal Shell ll
- Lexus, Toyota topik
- Milyen autót vegyek?
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming RTX 5090 32GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Intel G.Skill Trident Z RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Apple MacBook Neo 13 A18 Pro - 8GB/512GB SSD Touch ID (MHFG4MG/A) Indigo -2,5+ év gari - 24 ciklus
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- HP EliteBook 830 G5 13,3" i5 - i7 8650u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple Ipad 9th Gen.

(de csak viccelek, nem kívánok belemélyedni jobban a billentyűk nemi életébe, nekem elég a felszín)