Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stealth
senior tag
Ezt a SeaTools-t használta valaki? Ott hol lehet megnézni a szükséges adatokat?
-
Neurotoxin
őstag
válasz
MasterDeeJay #9 üzenetére
+1. A cégnek rendeltem 2 éve egy BarraCudát. Már telepítés után gyanúsan üveggolyó hangja volt, a SMART-ban minden 0-án, semmi hiba. Második napon már nem ismerte fel a Windows. Felhívtam a webáruházat, ahonnan évek óta rendelek, közölték, hogy semmi baj, nem én vagyok az első, küldjem vissza, cserélik.
-
Stealth
senior tag
Szép történet...
-
Skyline15
tag
Szintén én is jártam már így nemrég.
NAS-hoz vettem két új bontatlan HDD-t, mindkettő belement, és az egyiket instant kidobta NAS, nem értettem mi van, megnéztem 673 hibás szektor, 5 nap működési idő?
Természetesen egyből cserélte a cég. -
Gyártó is szokott refurbot eladni bár azt talán jelzik.
Illetve itthon meg az oem gépekből kiszedett a divat csökkent garival. -
Geri Bátyó
addikt
"Pár, egyébként érintett kereskedő már jelezte, hogy nem tudtak arról, hogy a HDD-k nem újak"
Aha, persze! Megvették Kókány Józsitól fillérekért, eladják újként, de ők nem tudtak róla. Nem hát. Ők is csak áldozatok. -
Elk_hound
tag
Ha egy Ali keresés valami "márkásból" sokat dob fel, óvtosnak kell lenni az adott termékkel, a kíniak beszáltak az okosba.
Jegyzem meg, így hogy bebuktak a Seaget-el, már inkább WD-ben utaznak.
[link] -
SMART-nak rég nem hiszek, nem egy esetben láttam saját magam is kinullázott HDD-t. Meg olyat is hogy nem is működött semelyik smart számláló kamerarendszerben, gyakoratilag 0-ásként vettem ki a sok évet futott vincsit az eszközből.
-
ToXeN
tag
Akik Windowsosak elvileg a Hard Disk Sentinel új verziója is ki tudja olvasni ezt az adatot.
-
ricsip
addikt
Közben megtaláltam:
Releases · smartmontools/smartmontoolssmartctl
-l farm
: Prints Seagate's vendor-specific Field Access
Reliability Metrics (FARM) log for ATA and SCSI drives. -
ricsip
addikt
Ugye a cikkből megint csak a lényeg maradt ki, forrás pedig megint nem lett megjelölve ahonnan átvették a hír szenzációhajhász részét. Így itt vannak a mindenkit érdeklő részletek:
MI az a FARM? Válasz: Field-Accessible Reliability Metrics. Mert az átlagember kb. eddig a pillanatig nem is hallott ilyenről. Akkor sem, ha a SMART-tal meg 20 éve tisztában lenne. Mert ez az elnevezés kb. esélyesen valami seagate-kreálmány.
Hogy kell a FARM-ot lekérdezni?
Válasz:Buyers concerned about their purchases can verify the true HDD usage history. SMART parameters are sometimes unreliable, but the true operational time can be checked using FARM values. To do this, one has to use the Smartmontools application version 7.4 or higher (via command: smartctl -l farm /dev/sda) or Seagate's Seatools software.
-
Pikari
addikt
Csak most írt róla cikket valami német firkász? Ez már 10+ éve megy. Főleg keleteurópába az end usereknek. Van, hogy kibontod a "vadonat" új vinyót, és eleve doa...
Új hozzászólás Aktív témák
ph A gyártó szerint ezek nem hivatalos forrásból származnak, de aktívan vizsgálják az eseteket.
- Uplay
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egy vagyont veszít a streamingszolgáltatásán az Apple
- Kedvenc zene a mai napra
- Ez a Huawei Pura X, az első szélesvásznú kagylótelefon
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi haladó szinten
- Windows Insider Program
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- 1 Tb-os NVME-k Beszámitok! Tőbbféle ár!
- 1TB Samsung 990 Pro M.2 NVMe SSD meghajtó (MZ-V9P1T0BW) eladó (bontatlan, szűz új)
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T700 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 12.400-11.800 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! Apple Watch Series 7 45mm Cellular rozsdamentes acél óra garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest