Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Találkozó Prohardveres fórumozóknak Ebesen!
- sziku69: Szólánc.
- pechman8: A Hangfal, ahogy én tapasztalom
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Elbaltázott kísérlet
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
AD4MINATOR
nagyúr
Bürokratikus semmi ez is, mint a cookie consent
mint a cookie consent
na ja
az is jól sikerült -
csibe1
veterán
" a címkézési kötelezettség nem feltétlenül védi meg a felhasználókat a megtévesztéstől, mert a legtöbb ember amúgy sem olvassa el a figyelmeztetéseket. "
De az már az illető baja.Az amcsik meg sírhatnak, de egy terület megfelelő szabályozása igenis fontos, ld. még közösségi platformok... stb.
"Az amcsik meg sírhatnak, de egy terület megfelelő szabályozása igenis fontos, ld. még közösségi platformok... stb."
Nagyon genya vagy, de komolyan.

Akkor majd ki fogja befolyásolni a választásokat az usákoknál, ha nem lesz kit megvenniük?

A végén még a pógároknak köll dönteni, ne már!

-
hcl
titán
" a címkézési kötelezettség nem feltétlenül védi meg a felhasználókat a megtévesztéstől, mert a legtöbb ember amúgy sem olvassa el a figyelmeztetéseket. "
De az már az illető baja.Az amcsik meg sírhatnak, de egy terület megfelelő szabályozása igenis fontos, ld. még közösségi platformok... stb.
-
Sanya
nagyúr
-
Moonwolf
senior tag
Majd olyan lesz hogy nem lesz...
-
dongettó
tag
-
csibe1
veterán
-
dongettó
tag
-
paljani
senior tag
-
paljani
senior tag
"Ha esetleg tudnál (de nem fogsz...)"
Innentől kezdve nincs értelme bármit is írni. Aki előre látatlanba minősíti a másik embert, tudását, képességét, azzal nincs igazából miről beszélni. DE azért lásd kivel van dolgod, megpróbálom:Érdemes megvizsgálni a fogalmi elemeit annak, amit idéztél, rajzold fel halmazokba, vedd figyelembe a feltételes megfogalmazásokat, és utána szerintem látható, hogy a fogalom alapján szinte bármi lehet AI, meg annak az ellenkezője is. Épp ez a gond a fogalommal. Nem az a kérdés, hogy melyik AI nem fér bele a definícióba, hanem az, hogy melyik rendszer minősül ez alapján AI rendszernek. Erre a kérdésre adott válasz az, ami meghatározza az AI Act hatályát. Ha pedig ez a válasz nem egyértelmű, akkor az AI Act hatálya sem az.
Üjhhhhh...
bővebben: Ühhhhhjhghhh...
Találkoztam már az elmúlt 20+ évben süketelő mesterekkel itt, de ez a komment mindenképpen TOP 10-es.
-
ceia
őstag
Ez valóban meglepően értelmes ötletek tűnik az EU-tól, de mint mindig, most sem a mi érdekünkben lenne ez sem. Az EU attól tart, hogy a politikát számukra kedvezőtlenül befolyásolhatják az AI tartalmak úgy, hogy az embereket ellenük, az ő ideológiájuk ellen hangolhatják a politikai ellenfeleik. Még csak nem is az üzletről van itt szó, hanem a médiáról!
Ugynakkor, tényleg fontos lenne valahogy jelezni, ha az emberek olyan, valóságosnak tűnő információt kapnak, ami pedig nem az. Legyenek megjelölve jól látható, nem rejtett módon az AI tartalmak, pl. egy logóval! A videók, zenék, képek, olvasható szövegek, és természetesen az online szolgáltatások.
Nem hiszem, hogy ez különösebb nehézség lenne, vagy hogy nagyobb költésgekbe verné az ilyen tartalmak előállítóit, sem az oldalak üzemeltetőit.Én csak attól félek, hogy ezt is úgy fogják megcsinálni, mint ahogy a sütiknél van. Nem csak informálni fognak, hanem kattintanunk is kell majd, hogy tudomásul vettük. Hát ezt már a sütiknél sem így kellett volna csinálni. Értem én, hogy a kattintgatással akarják elvenni a kedvünket a sütik megtagadásától, de a cél nem ez volt, a feladatot tehát nem jól végezték el. Sajnos egyre kevesebben igényesek a munkájukra, vagy tévesen értelmezik, mi is lenne a munkájuk.
Armagedown: Én a sütik elfogahatóságát azért nem nevezném bürokratikus semminek, nagyon is fontos dolog, csak nem jól van megcsinálva. Jobb lenne, ha a böngésző intézné ezt, az én beállításomnak megfelelően. Nem a third partyra gondolok, ami van is, hanem amit állandóan kérdeznek az oldalak. Ezt is kezelhetné a böngésző, vagy akár bővítmény, bár jobb lenne a böngésző. Nem lenne egy nagy varázslat.
-
janeszgol
félisten
Végre valami értelmes dolog is jön az EU-ból. Az USA érvelése meg BS.
-
dongettó
tag
Mondani kell neki, hogy nem, nem én vagyok Sarah Connor azt akkor békénhagy.
-
BE4GLE
senior tag
Tehát - kedves Asimov - a robotika első igazi törvénye: a robot köteles tájékoztatni az embert arról, hogy egy robottal beszél.
-
DzsannyX
tag
‘AI system’ means a machine-based system that is designed to operate with varying levels of autonomy and that may exhibit adaptiveness after deployment, and that, for explicit or implicit objectives, infers, from the input it receives, how to generate outputs such as predictions, content, recommendations, or decisions that can influence physical or virtual environments".
Körbe van írva, hogy pontosan mit tekintenek AI rendszernek. Ha esetleg tudnál (de nem fogsz...) hozni egy konkrét példát, ami szerinted "AI rendszer" de a fenti definíció szerint nem az, akkor az sokat segítene megértenem a problémádat...
"Ha esetleg tudnál (de nem fogsz...)"
Innentől kezdve nincs értelme bármit is írni. Aki előre látatlanba minősíti a másik embert, tudását, képességét, azzal nincs igazából miről beszélni. DE azért lásd kivel van dolgod, megpróbálom:Érdemes megvizsgálni a fogalmi elemeit annak, amit idéztél, rajzold fel halmazokba, vedd figyelembe a feltételes megfogalmazásokat, és utána szerintem látható, hogy a fogalom alapján szinte bármi lehet AI, meg annak az ellenkezője is. Épp ez a gond a fogalommal. Nem az a kérdés, hogy melyik AI nem fér bele a definícióba, hanem az, hogy melyik rendszer minősül ez alapján AI rendszernek. Erre a kérdésre adott válasz az, ami meghatározza az AI Act hatályát. Ha pedig ez a válasz nem egyértelmű, akkor az AI Act hatálya sem az.
-
Armagedown
őstag
Bürokratikus semmi ez is, mint a cookie consent
-
paljani
senior tag
A kezdeményezés sajnos onnantól kezdve eleve nem jó, hogy nem lehet eldönteni mire vonatkozik. Azt könnyű kimondani hogy az AI rendszerekre, na de mi az AI rendszer? És itt is van az a pont, ahol bele is tört a bicskája a szabályozónak.
Az AI Act erre vonatkozó definíciója olyan, hogy abból aztán nem lehet egyértelműen megmondani, mire vontkoznak a szabályok. Érdems megnézni és ízlelgetni...
Márpedig minden szabály csak annyit ér, amennyire betartható.
Abban is van igazság, hogy az embereket nem érdeklik a tájékoztatók. A lényeg, hogy ingyen legyen, aztán a többi nem számít, lásd facebook, gmail stb. Az, hogy mi történik az adataival, már lényegtelen. Egy szűk kör az akit ezek (tájékoztatók, adatbiztonság, adatvédelem) is érdekelnek, és hajlandó fizetni is érte.
Persze a piac önszabályozása is bullshit. Ezzel azok jönnek, akik a zavarosban akarnak halászni és a kezükben van a háló.
Az egyetlen érdemi megoldás az EU finanszírozotf alternatíva lenne, ahol az EU kompenzálná a szabályok miatti versenyhátrányból faladó többletköltségeket, mint ahogy ez számos kötelezően, a szolgáltató számára előnytelenebb feltételek mellett is nyújtandó szolgáltatások esetében is van az EU-ban.‘AI system’ means a machine-based system that is designed to operate with varying levels of autonomy and that may exhibit adaptiveness after deployment, and that, for explicit or implicit objectives, infers, from the input it receives, how to generate outputs such as predictions, content, recommendations, or decisions that can influence physical or virtual environments".
Körbe van írva, hogy pontosan mit tekintenek AI rendszernek. Ha esetleg tudnál (de nem fogsz...) hozni egy konkrét példát, ami szerinted "AI rendszer" de a fenti definíció szerint nem az, akkor az sokat segítene megértenem a problémádat...
-
ddekany
nagyúr
A versenyhátrány sok esetben magának a szabályozói környezetnek a betartása, a rengeteg kapcsolódó adminisztáció (pl.: alapjogi hatásvizsgálat, technikai korlátok a magas kockázatú AI-ok fejlesztésére) és ennek bevétel csökkető és/vagy költség növelő hatása.
A világpiacon működő EU-n kívüli cég jelentős bevételt termel a nem EU-s piac fogyasztóiból, ahol nem olyan szigorúak a szabályok, nem beszélve arról, hogy jellemzően nem tart fenn EU-s és non EU-s működést teljesen külön (legfeljebb azt mondja, hogy igen, de megkapargatva a részleteket már nem olyan szép a kép). A bírságok meg nem érnek el mindenkit és be is árazzák.
Az a cég viszont, aki az alap működését az EU szabályokhoz igazítja, az pedig mindehol (non EU is) kisebb bevétellel és/vagy nagyobb költségekkel dolgozik. Arról pedig még nincs is szó, hogy egy már felnőtt big tech cég "korlátlan" erőforrásaival kellene felvennie a versenyt, amit burkoltan (amerika) vagy nyíltan (Kína) támogat az állam, miközben az EU meg szajkózza a versenysemlegességet.Ja, hát ezzel már nem is számoltam, hogy eredendően EU-s cég EU-n kívülre is eladná ez az AI szolgáltatását. Hogy USA-val, meg pláne a Kínával külföldön versenyezni... áhhh. Ez inkább csak az, hogy ne legyen totálisan zsarolható az EU-s régió. (Tehát pl. legalább termelésre legyen AI akkor is, ha nem mondasz le Grölandról.
) -
DzsannyX
tag
Tudni kéne, hogy a konkrétabban mi okozza azt a versenyhátrányt. Enélkül nehéz erről beszélgetni.
Van a mindenféleképpen országon belüli fogyasztás, mint lakossági. Ott tök mindegy, hogy belföldi, vagy külföldi a cég, ugyan azokat a törvényeket kell betartaniuk (jó esetben). Tehát azt gondolom, nem jön a képbe az EU szigorúbb törvények miatti versenyhátrány. Hacsak nem azok annyira dúrvák, hogy inkább kivonulnak az amerikai és kínani cégek... és akkor itt maradtunk egy szál szakócával a kezünkben.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha termelőeszöznek használok AI-t (pl. szoftver fejlesztés), akkor már esetleg megválaszthatom az országot, és oda rakom a kirendeltséget, ahol az AI használata nekem olcsóbb. Tehát itt már lehet beszélni az EU versenyhátrányáról. Na és akkor itt, melyik EU-s elvárás lesz az, ami nekem nem kell, és emiatt drágább az AI ha az EU-ban van a telephelyem?
A versenyhátrány sok esetben magának a szabályozói környezetnek a betartása, a rengeteg kapcsolódó adminisztáció (pl.: alapjogi hatásvizsgálat, technikai korlátok a magas kockázatú AI-ok fejlesztésére) és ennek bevétel csökkető és/vagy költség növelő hatása.
A világpiacon működő EU-n kívüli cég jelentős bevételt termel a nem EU-s piac fogyasztóiból, ahol nem olyan szigorúak a szabályok, nem beszélve arról, hogy jellemzően nem tart fenn EU-s és non EU-s működést teljesen külön (legfeljebb azt mondja, hogy igen, de megkapargatva a részleteket már nem olyan szép a kép). A bírságok meg nem érnek el mindenkit és be is árazzák.
Az a cég viszont, aki az alap működését az EU szabályokhoz igazítja, az pedig mindehol (non EU is) kisebb bevétellel és/vagy nagyobb költségekkel dolgozik. Arról pedig még nincs is szó, hogy egy már felnőtt big tech cég "korlátlan" erőforrásaival kellene felvennie a versenyt, amit burkoltan (amerika) vagy nyíltan (Kína) támogat az állam, miközben az EU meg szajkózza a versenysemlegességet. -
ddekany
nagyúr
A kezdeményezés sajnos onnantól kezdve eleve nem jó, hogy nem lehet eldönteni mire vonatkozik. Azt könnyű kimondani hogy az AI rendszerekre, na de mi az AI rendszer? És itt is van az a pont, ahol bele is tört a bicskája a szabályozónak.
Az AI Act erre vonatkozó definíciója olyan, hogy abból aztán nem lehet egyértelműen megmondani, mire vontkoznak a szabályok. Érdems megnézni és ízlelgetni...
Abban is van igazság, hogy az embereket nem érdeklik a tájékoztatók. A lényeg, hogy ingyen legyen, aztán a többi nem számít, lásd facebook, gmail stb. Az, hogy mi történik az adataival, már lényegtelen. Egy szűk kör az akit ezek (tájékoztatók, adatbiztonság, adatvédelem) is érdekelnek, és hajlandó fizetni is érte.
Persze a piac önszabályozása is bullshit. Ezzel azok jönnek, akik a zavarosban akarnak halászni és a kezükben van a háló.
Az egyetlen érdemi megoldás az EU finanszírozotf alternatíva lenne, ahol az EU kompenzálná a szabályok miatti versenyhátrányból faladó többletköltségeket, mint ahogy ez számos kötelezően, a szolgáltató számára előnytelenebb feltételek mellett is nyújtandó szolgáltatások esetében is van az EU-ban.Tudni kéne, hogy a konkrétabban mi okozza azt a versenyhátrányt. Enélkül nehéz erről beszélgetni.
Van a mindenféleképpen országon belüli fogyasztás, mint lakossági. Ott tök mindegy, hogy belföldi, vagy külföldi a cég, ugyan azokat a törvényeket kell betartaniuk (jó esetben). Tehát azt gondolom, nem jön a képbe az EU szigorúbb törvények miatti versenyhátrány. Hacsak nem azok annyira dúrvák, hogy inkább kivonulnak az amerikai és kínani cégek... és akkor itt maradtunk egy szál szakócával a kezünkben.
Ha termelőeszöznek használok AI-t (pl. szoftver fejlesztés), akkor már esetleg megválaszthatom az országot, és oda rakom a kirendeltséget, ahol az AI használata nekem olcsóbb. Tehát itt már lehet beszélni az EU versenyhátrányáról. Na és akkor itt, melyik EU-s elvárás lesz az, ami nekem nem kell, és emiatt drágább az AI ha az EU-ban van a telephelyem?
-
DzsannyX
tag
"...hogy az európai polgárok tudják, mikor állnak mesterséges intelligenciával szemben..."
Félreérthető megfogalmazás, mást jelenthet. A szembenállás ha nem fizikailag történik akkor azt jelenti, hogy két fél vagy dolog ellentétesen áll egymással, vagyis konfliktusban, vitában, illetve ellenséges helyzetben van. Az AI-al pedig nem tudsz fizikailag szemben állni (te állhatsz de ő nem tud).
Helyesen így lehet(ne) leírni:
"...hogy az európai polgárok tudják, mikor használnak mesterséges intelligencia alapú technológiát és/vagy fogyasztanak azzal előállított tartalmat."
Esetleg viccesen:
"...hogy az európai polgárok tudják, mikor ülnek mesterséges intelligenciával szemben..."
(Maga a kezdeményezés jó egyébként, ami számomra meglepő mert az EU-ról van szó...)
Az egyetlen érdemi megoldás az EU finanszírozotf alternatíva lenne, ahol az EU kompenzálná a szabályok miatti versenyhátrányból faladó többletköltségeket, mint ahogy ez számos kötelezően, a szolgáltató számára előnytelenebb feltételek mellett is nyújtandó szolgáltatások esetében is van az EU-ban. -
paljani
senior tag
"...hogy az európai polgárok tudják, mikor állnak mesterséges intelligenciával szemben..."
Félreérthető megfogalmazás, mást jelenthet. A szembenállás ha nem fizikailag történik akkor azt jelenti, hogy két fél vagy dolog ellentétesen áll egymással, vagyis konfliktusban, vitában, illetve ellenséges helyzetben van. Az AI-al pedig nem tudsz fizikailag szemben állni (te állhatsz de ő nem tud).
Helyesen így lehet(ne) leírni:
"...hogy az európai polgárok tudják, mikor használnak mesterséges intelligencia alapú technológiát és/vagy fogyasztanak azzal előállított tartalmat."
Esetleg viccesen:
"...hogy az európai polgárok tudják, mikor ülnek mesterséges intelligenciával szemben..."
(Maga a kezdeményezés jó egyébként, ami számomra meglepő mert az EU-ról van szó...)
-
Raysen623
veterán
Úgy csinálnak, mintha ez a szabályozás a kínai AI-ra nem vonatkozna, ha az az EU-ba szeretne jönni...
Mondjuk én pont a magas kockázatú rendszerekre vonatkozó szigorúbb rendelkezéseket vettem volna előre, nem hogy évekre eltolva... persze, ezeknek több meló megfelelni, de fontosabb, kritikusabb is lenne, nem?"az Egyesült Államokban a hangsúly inkább az önszabályozáson és a piaci versenyen van"
Francokat, önszabályzás nulla, piaci verseny közel nulla, inkább kartellezés meg circle jerk megy, sőt újabban a szövetségi állam be akar szállni ezekbe a cégekbe(pont mint Kínában az ottani)... amit akarnak, az a piacszerzés és free-for-all leuralás, minimális szabályozottság mellett.Kb a számból vetted ki a szót. Ekkora bullshit-et is csak amerikában lehet kitalálni, mint "önszabályozás". Ez fából vaskarika. Piaci versenyt meg nem holnap kell megnyerni, hanem közép-hosszú távon. Persze egyszerűbb szabályok nélkül bármit is csinálni, de a korlátok pont azért vannak, mert másképpen nem létezne a modern társadalom. Pontosan tudjáék ezt a tech cégek is, csak azt hiszik nyomásgyakorlással el lehet rettenteni mindenkit a kötelességétől.
-
Raysen623
veterán
-
Kaiku
senior tag
Végre valami értelmeset is csinálnak az EU-ban, még ha az intézkedés nem is a leg tökéletesebb.
-
Reggie0
titán
Ez a cimkezes csak fokozza a veszelyt, mert a juzer majd azt hiszi, hogy minden cimkezve van, de tamadokat nem fogjak vissza a korlatozasok. Ez csak egy hamis biztonsagerzetet ad.
-
Kansas
addikt
Úgy csinálnak, mintha ez a szabályozás a kínai AI-ra nem vonatkozna, ha az az EU-ba szeretne jönni...
Mondjuk én pont a magas kockázatú rendszerekre vonatkozó szigorúbb rendelkezéseket vettem volna előre, nem hogy évekre eltolva... persze, ezeknek több meló megfelelni, de fontosabb, kritikusabb is lenne, nem?"az Egyesült Államokban a hangsúly inkább az önszabályozáson és a piaci versenyen van"
Francokat, önszabályzás nulla, piaci verseny közel nulla, inkább kartellezés meg circle jerk megy, sőt újabban a szövetségi állam be akar szállni ezekbe a cégekbe(pont mint Kínában az ottani)... amit akarnak, az a piacszerzés és free-for-all leuralás, minimális szabályozottság mellett. -
ddekany
nagyúr
a deepfake-címkézés és a chatbotok önjelölése technikai szempontból nehezen kivitelezhető, különösen a már piacon lévő modellek esetében, és jelentős költséggel jár
Nem igazán értem... Videóknál nem eleve így van csomó amerikai AI-nál? De képeknél is volt ilyen, talán a Sora-nál is. Ez nem egy újdonság, elvileg. Vagy mit akar az EU, ami ennyire dúrva?
Meg az is nehezen kivitelezhető és juj de drága, hogy az AI ügyfélszolgálatos vagy direkt marketinges bemondja a bemutatkozásában hogy ez egy AI? Ez alap kéne legyen.
Meg hogy a mostani modellek nem tudják... De hát ezeknek egyiknek sincs köze az AI modellhez. Ezek azon kívül eső dolgok technikailag.
Na mindegy, majd megmondják az USÁkok, hogy ez az egész azért van, Europa egy kommunista országgá vált...
(G.y.: Igen, én tudom, hogy az EU nem Europa, és hogy az EU nem egy ország, de az amerikaiak jellemzően nem.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Le Mans Ultimate
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming RTX 5090 32GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Intel G.Skill Trident Z RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE (2020) / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 84%
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Kingston Predator 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i5-1235U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Honor Magic 7 Lite, 8/256GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I5 12500H / RTX 3050 / 1TB SSD / 16GB RAM
az is jól sikerült
De az már az illető baja.