- MasterDeeJay: A száz dolláros RTX 3060-as kártya tesztje (Jieshuo RTX 3060M 6GB)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- total90: Microsoft, te drága…
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- pechman8: A Hangfal, ahogy én tapasztalom
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
Szerencséd van, mert én eddig inkább a beázós, párásodó panelekről hallottam ismerősöktől.
Páran dolgoztak is ilyen panelházak építésén, és nem jött meg a kedvem az odaköltözéshez hallottak alapján.
Itt a logouton is volt ilyenről cikk, mert a szigetelés az ablak fölött valamiért elmaradt...
Mi idén vettünk panellakást, semmi pára, penész vagy ilyenek nincsenek. A falakat teljesen levetkőztettem betonig és sehol se találtam semmit - vasak közelében rozsdát igen, de lekentem rozsdagátlóval. (Természetesen egyenes felületet, derékszöget sem találtam.
) Június óta bent élünk, a nappaliban terítünk ki (természetesen minden újraglettelve és festve) de itt sem volt semmi ilyesmi azóta hogy használjuk. Az albérlet amiben előzőleg éltünk csak egy helyen penészedett, a franciaerkély le lett zárva műanyaggal, ott meg hőhidas volt.
-
Geri Bátyó
addikt
Szerencséd van, mert én eddig inkább a beázós, párásodó panelekről hallottam ismerősöktől.
Páran dolgoztak is ilyen panelházak építésén, és nem jött meg a kedvem az odaköltözéshez hallottak alapján.
Itt a logouton is volt ilyenről cikk, mert a szigetelés az ablak fölött valamiért elmaradt...
Nekem ez a 3. panel, amiben élek, de mindegyik száraz volt. Itt egyszer volt beázás, de az azért, mert új szigetelést kapott a tető. A régit már leszedték, az új még nem volt kész és jött egy rohadt nagy vihar. Azért volt bosszantó, mert nem sokkal előtte lett kifestve a konyha. Azóta is látszik a nyoma.
-
csibe1
veterán
Nálam anno a festő glettelés előtt vizezte a falat, mert különben nem tudott dolgozni.
-
Geri Bátyó
addikt
-
csibe1
veterán
Panelban inkább párásítani kellene!
Panelje válogatja, mert valahol tiszta penész lesz minden a pára miatt.

Ismerős is azért használ páraelszívót. -
asdf_
veterán
Csak hát ugye kishazánkban ezt is meg lehetett tenni, következmények nélkül.
Ha hagyják, akkor igen...
-
Geri Bátyó
addikt
-
asdf_
veterán
Idős szüleim vettek ilyet valamikor kora tavasszal. Utánanéztem, fellelkesültem én is. Kb 3 hónap után elkezdte kiverni a vizet, az ajtónál a tömítés gatya lett. Másfél hét után vitték el, egy helyen javítják az országban. 6 hétig nem volt mosógép, de legalább megnyomva kapták vissza. Egy ekkora cégtől ez a hozzáállás szerintem szánalmas. Én nyilván vertem volna az asztalt, de 150 km-re az öregektől nehézkes.
6 hétig nem volt mosógép
Ez eleve nonszensz, mert ha 30 nap alatt nincs meg a javítás, akkor automatkusan cserélni kell.
-
Geri Bátyó
addikt
-
Geri Bátyó
addikt
A korábbi Whirlpool kibírt 15 évet. Véres volt a torka. Lecseréltük egy Bekóra. Kibírt 8 évet. A jelenlegi szintén egy Beko, arra már kötöttém +3 év garanciát.
Ne legyenek illúzióid, hogy ez milyen tartós lesz! Az elektronika fogja feladni a harcot. A +3 év garancia jó döntés volt. Ha a biztosítók bíznak benne, talán kibírja azt az időszakot, de többre ne számíts!Ahogy írtam én sem a mechanikus dolgokat tartom problémásnak, hanem az elektronikát.
-
Geri Bátyó
addikt
-
Sirus86
aktív tag
Ami nekunk bevallt: A Trotec marka. Abbol is a 71-es. De a kisebbek is jok. Siman megszarad a ruha a furdoben egy este alatt.
-
csibe1
veterán
Egy 35 nm-es panellakásban nem igazán fér el szárítógép, szóval az nekem nem opció.
A vasalásról annyit, hogy amíg nős voltam, ez volt az egyetlen házimunka, mit nem voltam hajlandó megcsinálni. Most is csak akkor, ha valamit nagyon muszáj. Pont emiatt vettem egy új vasalót is (a réginek a burkolata szó szerint elkezdett szétmállani)."Egy 35 nm-es panellakásban nem igazán fér el szárítógép, szóval az nekem nem opció."
Vegyél egy kisebb páraelszívót. Gyorsabban száradnak a ruhák, és nem lesz penész a pára miatt.
-
dseres
tag
A korábbi Whirlpool kibírt 15 évet. Véres volt a torka. Lecseréltük egy Bekóra. Kibírt 8 évet. A jelenlegi szintén egy Beko, arra már kötöttém +3 év garanciát.
Ne legyenek illúzióid, hogy ez milyen tartós lesz! Az elektronika fogja feladni a harcot. A +3 év garancia jó döntés volt. Ha a biztosítók bíznak benne, talán kibírja azt az időszakot, de többre ne számíts! -
mentor_4
tag
használd 1000-es centrin, ne maxon, megköszönik a lengéscsillapítók (kopó-fogyó alkatrész, nem szokták garizni), meg a ruháid is
-
Geri Bátyó
addikt
A szárítógépe kell áttenni. Akkor öblítő nélkül is puha lesz a mosás.
A vasalást nem igénylő ingek úgy jönnek ki a gépből, mintha vasaltak lennének. Ha vasalni akarsz - minden férfi vágyálma - akkor annyi nedvességet hagy a szárítógép a szövetben, amivel álom könnyű a vasalás- Legalább is a nőknek.Egy 35 nm-es panellakásban nem igazán fér el szárítógép, szóval az nekem nem opció.
A vasalásról annyit, hogy amíg nős voltam, ez volt az egyetlen házimunka, mit nem voltam hajlandó megcsinálni. Most is csak akkor, ha valamit nagyon muszáj. Pont emiatt vettem egy új vasalót is (a réginek a burkolata szó szerint elkezdett szétmállani). -
Hieronymus
veterán
A nagy fordulatszám tényleg durva. Az enyém 1200-at is tudna, de nekem elég a 800. Így is rohadtul gyűrötten jön ki minden. Mondjuk majd erre (is) lesz jó a gőz. A centrizés végén kicsit felgőzöli és nem lesz olyan gyűrött. Legalábbis elméletileg.
A szárítógépe kell áttenni. Akkor öblítő nélkül is puha lesz a mosás.
A vasalást nem igénylő ingek úgy jönnek ki a gépből, mintha vasaltak lennének. Ha vasalni akarsz - minden férfi vágyálma - akkor annyi nedvességet hagy a szárítógép a szövetben, amivel álom könnyű a vasalás- Legalább is a nőknek. -
Geri Bátyó
addikt
Pénzbedobós mosógép?

Egy ideje meg a minél nagyobb centrifuga fordulatra vannak rápörögve, mert valaki szárítógépnek használná a mosógépet.
Vegyen egy Hajdu centrifugát, ott van 3000-es fordulat is.
Hajdu C28.4B centrifuga, 260 W, 4 kg, 2800 fordulat/perc Nem elérhető, de 45 ezerbe került.
Az mondjuk nem tudom mit csinálna egy 50-essel.
A nagy fordulatszám tényleg durva. Az enyém 1200-at is tudna, de nekem elég a 800. Így is rohadtul gyűrötten jön ki minden. Mondjuk majd erre (is) lesz jó a gőz. A centrizés végén kicsit felgőzöli és nem lesz olyan gyűrött. Legalábbis elméletileg.
-
csibe1
veterán
Pénzbedobós mosógép?

Egy ideje meg a minél nagyobb centrifuga fordulatra vannak rápörögve, mert valaki szárítógépnek használná a mosógépet.
Vegyen egy Hajdu centrifugát, ott van 3000-es fordulat is.
Hajdu C28.4B centrifuga, 260 W, 4 kg, 2800 fordulat/perc Nem elérhető, de 45 ezerbe került.
Az mondjuk nem tudom mit csinálna egy 50-essel.
-
hcl
titán
-
csibe1
veterán
"amíg ki nem b*ta valami az üst oldalát"
Előttem van a jelenet:
- Komám, le kellene pucolni ezeket a bontott téglákat.
- Fogd meg a söröm!
Amúgy az ilyen kicsi csavarok meg egyebek csodákra képesek.

A melltartómerevítő is!

-
Geri Bátyó
addikt
Tizenévig használtam egy 800-as fordulatú Whirlpoolt, semmi baja nem volt, amíg ki nem b*ta valami az üst oldalát
(Ja, meg egy kondenzátort cseréltem egyszer az alaplapon vagy 10 éves korában.)
Anyámnál a nagyon hasonló WP-nak leszakadt a lendkereke, de az is javítható volt.
Most egy hasonlóan halk AEG/Electrolux van egy vagyonért...
A centrifugát hallani, mást nem.@Peter.70 : A Whirlpool-okon nagynyomású vízzel...
BTW attól függ, hogy van összerakva. Ha szétszedhető, akkor simán.@Sirus86 : A cég kínai. Jó kérdés, hogy a Haier Erurope hol gyártat.
"amíg ki nem b*ta valami az üst oldalát"
Előttem van a jelenet:
- Komám, le kellene pucolni ezeket a bontott téglákat.
- Fogd meg a söröm!
-
hcl
titán
Tizenévig használtam egy 800-as fordulatú Whirlpoolt, semmi baja nem volt, amíg ki nem b*ta valami az üst oldalát
(Ja, meg egy kondenzátort cseréltem egyszer az alaplapon vagy 10 éves korában.)
Anyámnál a nagyon hasonló WP-nak leszakadt a lendkereke, de az is javítható volt.
Most egy hasonlóan halk AEG/Electrolux van egy vagyonért...
A centrifugát hallani, mást nem.@Peter.70 : A Whirlpool-okon nagynyomású vízzel...
BTW attól függ, hogy van összerakva. Ha szétszedhető, akkor simán.@Sirus86 : A cég kínai. Jó kérdés, hogy a Haier Erurope hol gyártat.
-
Hieronymus
veterán
Pont azt mondom, hogy ez EU-ban így is van, de a magyar törvényeket úgy írták meg, hogy itt nem kell többet adni, mint a törvényben meghatározott minimum. Éppen ezért jellemzően nem is adják meg az esetleges hosszabb gyártói garanciát. Sem a kereskedő, sem a forgalmazó, sem a márkaszerviz nincs kötelezve rá. Persze, ha mondjuk kiküldöd az európai központi szervizbe a cuccot, akkor tudod érvényesíteni, de ez egy mosógépnél, vagy hűtőnél nem igazán megoldható.
Pont azt mondom, hogy ez EU-ban így is van, de a magyar törvényeket úgy írták meg, hogy itt nem kell többet adni, mint a törvényben meghatározott minimum.
Másutt sem kell többet adni. Mindenhol adhatnak. De a garancia feltételeit és az elérhetőségét módját a gyártó határozza meg.
Nem kötelező az eladónak gondoskodnia erről a garanciáról.Ha a kínai cuccnak van magyar szerviz partnere, akkor oda viheted például a mosógépet. Ha nincs akkor nem fogod Kínába postázni, még akkor sem ha él még a gyártó kiterjesztett garanciája.
Úgy tűnik a Pixel 9 telefonom elkezdett csíkozni. A 2 éves garancia a 22 nap múlva jár le. Mivel ez típushiba, a Google +1 év garanciát extra garanciát adott erre a hibára. Úgyhogy nem kell sietnem.
-
Geri Bátyó
addikt
A maximum jótállást nem egy ország kormány, hanem a gyártó határozza meg. Nem adhat kevesebbet a minimumnál a gyártó és felső korlát nem létezik.
Annyi garanciát adhat a gyártó amennyit akar a kötelezőn felül.
Van AEG mosógépünk. a megható motorra 10 év garanciát ad a gyártó egy regisztráció után.A Zippo esetében elküldöd az öngyújtót a magyar címre és visszakapod javítva. (Ha kiterjed a hibára a garancia.)
Semmi sem kell hozzá az öngyújtón kívül.Van amikor a kereskedő bevállalja a gyártói garancia ügyintézését, a kötelezőn túl is. Van amikor biztosítást kapcsol a termékhez a forgalmazó. Ezek a törést, sérülést is tartalmazzák. Erről lehet felismerni a biztosítást.
Amúgy nem kell hanyatt esni, hogy Nyugat-Európában mennyi garanciát követelnek meg.
Az idén vettem Macbook Airt. 12 hónap garanciával kaptam. Alapből ennyit vállal az Apple.
Most kérdezd meg Magyarországon miért erőteljesen drágább. A hosszabb biztosítás alapú garanciát beépítik az eladási árba.Pont azt mondom, hogy ez EU-ban így is van, de a magyar törvényeket úgy írták meg, hogy itt nem kell többet adni, mint a törvényben meghatározott minimum. Éppen ezért jellemzően nem is adják meg az esetleges hosszabb gyártói garanciát. Sem a kereskedő, sem a forgalmazó, sem a márkaszerviz nincs kötelezve rá. Persze, ha mondjuk kiküldöd az európai központi szervizbe a cuccot, akkor tudod érvényesíteni, de ez egy mosógépnél, vagy hűtőnél nem igazán megoldható.
-
tDr1v3r
veterán
Kíváncsi leszek meddig bírja majd, lesz e olyan tartós mint a régi gép. Felültöltős gépben én anno AEG-eket néztem, de végül a családi házban akkora zuhanyzó lett rakva hogy elöltöltős befért. (LG, és egy 2003-as Indesit felültöltőst váltott 18 év után)
Most a panelbe elöltöltős Samsung került, 40 centis max mélység mellett sok opciónk nem volt... mondjuk ahhoz képest hogy 115 volt akciósan gőzmosást is tud.
-
Hieronymus
veterán
A lényeg egy telefonos biztosítás megkötése lett volna a cég számára. A semmiért nem fizetek.
Még nincs 10 éves, de már közel jár hozzá.
-
csibe1
veterán
A maximum jótállást nem egy ország kormány, hanem a gyártó határozza meg. Nem adhat kevesebbet a minimumnál a gyártó és felső korlát nem létezik.
Van AEG mosógépünk. a megható motorra 10 év garanciát ad a gyártó egy regisztráció után.A Zippo esetében elküldöd az öngyújtót a magyar címre és visszakapod javítva. (Ha kiterjed a hibára a garancia.)
Semmi sem kell hozzá az öngyújtón kívül.Van amikor a kereskedő bevállalja a gyártói garancia ügyintézését, a kötelezőn túl is. Van amikor biztosítást kapcsol a termékhez a forgalmazó. Ezek a törést, sérülést is tartalmazzák. Erről lehet felismerni a biztosítást.
Amúgy nem kell hanyatt esni, hogy Nyugat-Európában mennyi garanciát követelnek meg.
Az idén vettem Macbook Airt. 12 hónap garanciával kaptam. Alapből ennyit vállal az Apple.
Most kérdezd meg Magyarországon miért erőteljesen drágább. A hosszabb biztosítás alapú garanciát beépítik az eladási árba."Van AEG mosógépünk. a megható motorra 10 év garanciát ad a gyártó egy regisztráció után."
Nem véletlenül, mert a motor adja meg magát a legritkábban.

Tíz év múlva, már akár kétszer is lecserélted a mosógépedet. -
Hieronymus
veterán
Akkor én is még egyszer. Az EU nem maximumot, hanem minimumot határozott meg és az szinte csak Magyarországon van, hogy ez egyben a maximum is lett, mert a f..sz tudja, hogy ez kinek és miért volt jó, de nyilván valakinek nagyon.
Most kérdezd meg Magyarországon miért erőteljesen drágább. A hosszabb biztosítás alapú garanciát beépítik az eladási árba. -
Geri Bátyó
addikt
Még egyszer.
Amit a gyártó vállal és túl van a kötelező garancia hosszán, abban a gyártó játékszabályai érvényesülnek.Megnézted mely módon lehet a 10 év garanciát érvényesíteni?
Na ugye, hogy nem.A Zippo öngyújtókra örök garancia van.
Nem mindegyikre, leginkább a hagyományos benzinesre.
A zsanérokat: A letört vagy kilazult zsanérok javítását.
A zárszerkezetet: A fedél nyitódásáért és záródásáért felelős mechanikát.
A koptatókereket: Ha a kerék elkopott vagy nem ad szikrát.
A belső szerkezetet.Külső kopásra, a díszítések elhagyására és a szabálytalan használatra vagy átalakításra.
100 év múlva is visszaküldhető javításra, feltéve, létezik még a vállalat.
Akkor én is még egyszer. Az EU nem maximumot, hanem minimumot határozott meg és az szinte csak Magyarországon van, hogy ez egyben a maximum is lett, mert a f..sz tudja, hogy ez kinek és miért volt jó, de nyilván valakinek nagyon.
-
csibe1
veterán
A mostani Seasonic Platinum tápom 2021-es és 5 év gari volt rá a gyári 10 helyett és ennek is örültem.
Valahol annyit adnak, az alza általában megadja a 10 év garit a Seasonic tápokra, más eladó meg nem.
Körbe kell nézni vásárlásnál.
Ez a helyzet minden PC-s cuccnál, pendrive-nál meg a többi cuccnál.
Inkább fizetek pár ezressel többet ha a hivatalos ársávos 2 év gari helyett megkapom a gyártói 5 vagy 10 évet az eladótól. -
Hieronymus
veterán
A mostani Seasonic Platinum tápom 2021-es és 5 év gari volt rá a gyári 10 helyett és ennek is örültem.
Még egyszer.
Amit a gyártó vállal és túl van a kötelező garancia hosszán, abban a gyártó játékszabályai érvényesülnek.Megnézted mely módon lehet a 10 év garanciát érvényesíteni?
Na ugye, hogy nem.A Zippo öngyújtókra örök garancia van.
Nem mindegyikre, leginkább a hagyományos benzinesre.
A zsanérokat: A letört vagy kilazult zsanérok javítását.
A zárszerkezetet: A fedél nyitódásáért és záródásáért felelős mechanikát.
A koptatókereket: Ha a kerék elkopott vagy nem ad szikrát.
A belső szerkezetet.Külső kopásra, a díszítések elhagyására és a szabálytalan használatra vagy átalakításra.
100 év múlva is visszaküldhető javításra, feltéve, létezik még a vállalat.
-
Geri Bátyó
addikt
Utoljára emlékeim szerint 2012-13-ban vettem egy Seasonic beles Corsair tápot, aminek annyi volt a magyar garija, mint amit a gyártó is írt (5 év).
-
Geri Bátyó
addikt
-
Geri Bátyó
addikt
A +3 évet is az eladó biztosítja, elvileg azonos feltételekkel.
Ahogy írtam, szerintem is sok, mert pár év alatt duplájára mentek fel az árak, szóval ezt normál esetben mindenestül max. 130 ért, de sajna nem ez a helyzet. -
csibe1
veterán
Jellemzően jókat írtak erről a márkáról, de ha valakinek van régebb óta, érdekelne a véleménye.
Kicsit sok volt érte az a 215k, szerintem.
A 3 év plusz garinak mi a feltétele, mit írtak az apróbetűben?
Azt is az eladó biztosítja vagy másik cég? -
csibe1
veterán
Volt ez nálunk is, csak megszüntették. Ahogy az is csak nálunk van, hogy menyi garanciát kell adni, mert amíg más EU országokban ez minimum (ha jól tudom), nálunk meg nem kell több, azért van, hogy a 10 év garis táp nálunk max. 3 év.
A Haier tényleg Kínai, a Hooverrel azonos cég, ha jól emlékszem, de elvileg van európai gyártás, vagy összeszerelés."hogy a 10 év garis táp nálunk max. 3 év."
Attól függ kinél veszed.
-
Hieronymus
veterán
Akkor mi van, ha a gyártónak van hivatalos magyar képviselete, a termék gyártói szinten 10 év garis, de a magyar törvények miatt csak 3 év van rá és ha a 10 évet akarod érvényesíteni, akkor mondjuk a németekhez kell küldeni.
Az EU szabályozás értékhatártól teszi függővé a minimum garanciát, de maximumot nem mond. Ezért van, hogy sok termék, ami korábban három év volt, az most egy, vagy kettő.
EU-ban viszont még mindig van 5-7-10 év gari, csak nálunk valahogy nincs.Most a kormánynak nem az a legfontosabb dolga, hogy ezeket rendezze, de az előző rendesen alátett a vásárlóknak.
1. Meg kell felelned a gyártó garanciális feltételeinek. Például a vásárlás után 30 napon belüli regisztráció.
2. Ha megvan a gyártói garancia visszaigazolása, akkor kapsz egy visszaigazolást.
3. Ha szükséged van a gyártó garanciájára jelzed a gyártónak. Megkapod a szükséges utasításokat. Hova kell küldeni. Milyen csomagolásban, ...
Elküldöd és visszakapod.
Ebben az eljárásban nem érvényes az EU vagy a helyi ország garancia előírása. A garancia esemény időben már túl van az előírtaknál.
Még egyszer! A gyártó adja a hosszabb garanciát, ha adja.
Van egy Google Pixel 9 telefonom. 2 év garancia jár hozzá, ami Magyarországon 3 lenne. Még sem esek kétségbe. Az előző Pixel 7 telefonom még működik a családban. Miért romlana el?
Ez EU-ban nincs kötelező előírás a garancia hosszára. Az autók esetében 5-7 év, de az is csak gyártói alapon.
Az autók átrozsdásodási garanciája kicsit megborult. 12 és 30 év között van a gyári garancia.
A Mercedes vállal garanciát 30 évre. e minden évben a keletkezett festés hibákat, kőfelverődés, festék kopás, ... a tulajdonos költségén kell javítani. Ha bizonyíthatóan belülről rozsdásodik át az akármi, azt állja a gyártó. A hülyének is megéri, vagy csak annak. -
csibe1
veterán
Az összes felültöltős mosógépen ugyanilyen a mosószer-öblítő betöltő megoldás.
Le lehet venni, beáztatni, kitörölni. Általában a hátulján van egy kis téglalap alakú rész amit ki lehet szedni, de lehet nem mindegyiknél. -
Geri Bátyó
addikt
Most érdemes tisztázni.
Ha egy gyártó 10 év garanciát vállal és betartod a garancia feltételeit, például regisztráció, érvényes a tíz esztendő. DE!
A garanciát neked kell intézned, Beleértve a csomagküldés költségét. A gyártó a vissza utat állja. Köze nincs a magyar, szlovák, román, ... garancia feltételekhez.A kereskedők rémálma ha az ország törvénye hosszabb garanciát tesz kötelezővé, mint amit a gyártó biztosít.
Akkor mi van, ha a gyártónak van hivatalos magyar képviselete, a termék gyártói szinten 10 év garis, de a magyar törvények miatt csak 3 év van rá és ha a 10 évet akarod érvényesíteni, akkor mondjuk a németekhez kell küldeni.
Az EU szabályozás értékhatártól teszi függővé a minimum garanciát, de maximumot nem mond. Ezért van, hogy sok termék, ami korábban három év volt, az most egy, vagy kettő.
EU-ban viszont még mindig van 5-7-10 év gari, csak nálunk valahogy nincs.Most a kormánynak nem az a legfontosabb dolga, hogy ezeket rendezze, de az előző rendesen alátett a vásárlóknak.
-
Hieronymus
veterán
Volt ez nálunk is, csak megszüntették. Ahogy az is csak nálunk van, hogy menyi garanciát kell adni, mert amíg más EU országokban ez minimum (ha jól tudom), nálunk meg nem kell több, azért van, hogy a 10 év garis táp nálunk max. 3 év.
A Haier tényleg Kínai, a Hooverrel azonos cég, ha jól emlékszem, de elvileg van európai gyártás, vagy összeszerelés.Most érdemes tisztázni.
Ha egy gyártó 10 év garanciát vállal és betartod a garancia feltételeit, például regisztráció, érvényes a tíz esztendő. DE!
A garanciát neked kell intézned, Beleértve a csomagküldés költségét. A gyártó a vissza utat állja. Köze nincs a magyar, szlovák, román, ... garancia feltételekhez.A kereskedők rémálma ha az ország törvénye hosszabb garanciát tesz kötelezővé, mint amit a gyártó biztosít.
-
Geri Bátyó
addikt
A Haier tényleg Kínai, a Hooverrel azonos cég, ha jól emlékszem, de elvileg van európai gyártás, vagy összeszerelés. -
Sirus86
aktív tag
Arra emlékszem, hogy a sógoré már egy újabb generáció volt (talán 2 évvel utánam vette, de lehet, hogy 3). Akkoriban még volt olyan szabály, hogy ha garanciaidőn belül harmadjára is ugyan azzal a problémával megy tönkre, kérheti a teljes ár visszatérítését és ő azt is tette. Az nem derült ki, hogy maguk a csapágyak voltak-e ócskák, vagy ez csak a tünete volt-e a problémának (pl. excentrikusan beszerelt dob).
Ez a szabaly nemetben van, nem Magyarorszagon ha jol tudom. Amugy a Haier az kinai cucc, ott is szerelik ossze, nem?
-
Geri Bátyó
addikt
Arra emlékszem, hogy a sógoré már egy újabb generáció volt (talán 2 évvel utánam vette, de lehet, hogy 3). Akkoriban még volt olyan szabály, hogy ha garanciaidőn belül harmadjára is ugyan azzal a problémával megy tönkre, kérheti a teljes ár visszatérítését és ő azt is tette. Az nem derült ki, hogy maguk a csapágyak voltak-e ócskák, vagy ez csak a tünete volt-e a problémának (pl. excentrikusan beszerelt dob).
-
Geri Bátyó
addikt
Idős szüleim vettek ilyet valamikor kora tavasszal. Utánanéztem, fellelkesültem én is. Kb 3 hónap után elkezdte kiverni a vizet, az ajtónál a tömítés gatya lett. Másfél hét után vitték el, egy helyen javítják az országban. 6 hétig nem volt mosógép, de legalább megnyomva kapták vissza. Egy ekkora cégtől ez a hozzáállás szerintem szánalmas. Én nyilván vertem volna az asztalt, de 150 km-re az öregektől nehézkes.
Most nem dobtál fel, de legalább tudok egy lehetséges jövőbeli hibáról. Tudom figyelni, hogy esetleg látok-e sérülést a tömítésen.
-
laed
senior tag
(Sógorom vett pár évvel az enyém után egy 800-ast, annak évente ment szét a csapágyazása.)
Nem tudom, azt hogy sikerült összehozniuk. A mostani gépünk 800-as, semmi gond vele sok éve. A régebbiek nekünk még többet is tudtak, ott se a csapágy ment tönkre.
-
peestike
senior tag
Jellemzően jókat írtak erről a márkáról, de ha valakinek van régebb óta, érdekelne a véleménye.
-
Geri Bátyó
addikt
Nézd a pozitív oldalát. Ha mosógépnek nem lesz jó, átalakíthatod sörfőzésre.
Felültöltős, képes hőmérsékletet tartani, képes mozgatni a sör alapanyagát a vízben. letudja szivattyúzni a kész sört.
Mi kell ennél több egy főzni szerető embernek?!Házi szinten kicsit talán drága megoldás, de az ötlet nem rossz!
-
Hieronymus
veterán
Nézd a pozitív oldalát. Ha mosógépnek nem lesz jó, átalakíthatod sörfőzésre.
Felültöltős, képes hőmérsékletet tartani, képes mozgatni a sör alapanyagát a vízben. letudja szivattyúzni a kész sört.
Mi kell ennél több egy főzni szerető embernek?! -
Geri Bátyó
addikt
Igen, azt én is néztem, hogy ez sem szétszedhető, de az öblítőhasználatot évekkel ezelőtt feladtam, az elfogadhatatlan minőségük miatt. Az viszont pozitív, hogy külön tartály van a mosópornak és a folyékony mosószernek.
-
Peter.70
addikt
A whirpool-on volt hasonló a mosószer tartály.
Lehetetlenség ki tisztitani normálisan, ha használsz öblitőt, egy idő után nem lesz boldog a mosolyod -
Geri Bátyó
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- MSI Cyborg 15 B2RWFKG Core 7 240H RTX 5060 8GB GDDR7 16GB DDR5 1TB SSD 144Hz DOBOZOS ÚJ
- Lenovo IdeaPad Flex 5 2in1 Ryzen 5 7530U 16GB RAM 512SSD FHD+ Garancia
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i7-1165G7 16GB RAM 512 SSD GARANCIA
- Dell Latitude 7450 2-in-1 Core Ultra 5 / 16 GB / 512 GB SSD / Touch Garancia
- Motorola G23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 7450 2-in-1 Core Ultra 5 / 16 GB / 512 GB SSD / Touch Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga I i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I 6 hó gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 I i5-9300H I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I 6 hó gari

) Június óta bent élünk, a nappaliban terítünk ki (természetesen minden újraglettelve és festve) de itt sem volt semmi ilyesmi azóta hogy használjuk.