Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-15 21:47:44

LOGOUT.hu

Ebbe a topikba várjuk az új Hardverapróval kapcsolatos összes olyan általános észrevételt, javaslatot, ami nem konkrét bugreport. A konkrét bugreportoknak külön topikja van!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5201) Csabroncka


Csabroncka
addikt

A következő észrevétellel fordulok hozzátok fejlesztők, moderátorok és PH közösség! 8 évvel ezelőtt soha nem gondoltam volna, hogy ennyire elharapóznak az interneten elkövetett üzletszerű csalások. Az más kérdés, hogy ebben az évben az eddig lebonyolított üzletek közül csak becsúszott egy, szerencsére egy kisebb összeg elbukásával.

Igazából mindegy, a lényeg viszont, hogy szerény véleményem alapján a jelenlegi értékelő rendszer semmit sem ér. Arra biztosan nem jó, hogy a csaló felhasználókat tisztességgel kiszűrje - ezt számtalan elkeseredett hozzászólás bizonyítja a jelentsd a csalókat topikban.

Ennek megoldásán gondolkoztam tegnap, milyen keretek között, hogyan lehetne egyáltalán kivitelezni. Ekkor jutottam el oda, hogy a VIP tagság hozhatna egy plusz "jogot és lehetőséget" az Ún. Ellenőrzött felhasználó rangot -vagy nevezzük bráminek.
Ennek keretén belül (jogilag egyáltalán lehetséges-e ezt nem tudom) a felhasználó egy személyes adatokkal kapcsolatos szerződésbe egyezik bele. Ez a szerződés tartalmazza a saját névre szóló számlaszámát, lakcímét, személyigazolvány számát...stb (értelmszerűen harmadik félnek nem kerül ki, csak feljelentés és/vagy rendőrségi ügy esetén). A hitelesítéshez ezeket scannelve be kell mutatni és a moderátorok hozzárendelik a nick/valódi név/számlaszám/személyigazolvány regisztrációt.

Értelemszerűen továbbra is élne a ne utalj előre jelszó, de lehetőségem lenne látni az adott felhasználónál, hogy ellenőrzött és nagyon kicsi az esély rá, hogy átverjenek.

Mellesleg nem tudom csinált-e valaki ebben felmérést, de szerintem az üzletek többsége így is átutalással történik.

Várom az észrevételeket :R (arról nem is beszélve, hogy jelentősen lehetne növelni a VIP tagok számát)

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#5202) CptAdamica


CptAdamica
veterán

Srácok, könyörgök, tegyétek már be a mobil oldalra az itt szóltam hozzá részt is, nagyon kényelmetlen, hogy mindig vissza kell lépni normál nézetre, ha olvasni akarom.

Megyen!

(#5203) r4z


r4z
nagyúr

Látom, bekerült az Apple notebookok alá egy Air és egy Pro alkategória. Ezek mellett szerintem még elférne egy sima MacBook és egy iBook/PowerBook (avagy PowerPC) kategória is, és akkor teljesen le lennének fedve a gépek.

Asztali Apple gépeknél is lehetne Mac Mini, iMac, Mac Pro és PowerPC kategória.

[ Szerkesztve ]

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#5204) malnabokor


malnabokor
senior tag

Sziasztok,

Már korábban egy előttem szóló említette, de lassan tényleg szükség lenne egy "Viselhető eszközök" kategóriára, esetleg egy "Okosóra", "Fitnesz karkötő/Aktivitásmérő" alkategóriákkal.

(Ha csak a band szóra rákeresek, kb két oldalnyi találat jön ki rá)

Köszönöm szépen!

köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.

(#5205) SUPREME7 válasza malnabokor (#5204) üzenetére


SUPREME7
őstag

(#5206) Cathfaern


Cathfaern
nagyúr

Nyilván csak nekem újdonság, nem nagyon szoktam használni a hardveraprót. De ma jöttem rá, hogy ha feladok egy hirdetést, alapból nem kommentelek bele semmit (miért tenném), valaki viszont ír rá egy kommentet, akkor ha nem nyitom meg a hirdetést, sehol se értesülök arról, hogy van egy komment. Nem lenne jó ilyenkor küldeni egy e-mailt, vagy ilyenkor berakni a jobb oldali "utolsó topicok" listába? Vagy valahogy a user tudomására hozni fórumos felületen is, hogy van valami amire reagálni kéne :)

(#5207) kenwood válasza Cathfaern (#5206) üzenetére


kenwood
veterán

Van egy plusz a jobbfelso sarokban a facebook ikon mellett.
Ha berakod a kedvencek koze,akkor jelzi,ha jott hozzaszolas.
Persze lehetne automatikus is a dolog,vagy rakerdezhetne feladaskor.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#5208) Vevő


Vevő
újonc

Nem tudom jó helyen írom-e, beophil nevű hirdető több email keresésemre sem válaszolt eddig...Philips tv-t hirdet hónapok óta, de az üzeneteimre nem válaszol...Akkor most akar eladni, vagy sem!? Köszönöm

(#5209) Bjørgersson válasza Vevő (#5208) üzenetére


Bjørgersson
félisten

És ezzel ki mit kezdjen? :)

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#5210) Zoli37


Zoli37
újonc

Sziasztok! Elküldtem az SMS-t a megadott telefonszámra, 0690643643 és a megadott szavakat ( a moderatornak majd megírom ha kéri), mert szerettem volna 1-szeri előre sorolást és egy heti kiemelést. 2× 254 ft. de nem történt semmi, utána néznétek Tisztelt Üzemeltetők- moderátorok. Előre is köszi.

(#5211) Bjørgersson válasza Zoli37 (#5210) üzenetére


Bjørgersson
félisten

ide

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#5212) xiderhun


xiderhun
csendes tag

Üdv.

Kaptam egy jelentést nemrégiben, amit nem éreztem jogosnak, nem tudom hogy hova kellet volna írnom ezért az off. A moderátor akinek a neve alatt kaptam egy üzenetet, nem válaszolt a megkeresésemre, úgyhogy ide copypastelem a neki írt üzenetem. Mit tudok tenni ezügyben? Előre is köszönöm a segítséget.

Remélem nem gond hogy privátban kereslek az ügyben :([link] foxxmotor).

A legnagyobb problémám hogy sajnos mindketten mást állítunk az apró, de fontos részletekben. Tudom hogy le lehetne zárni ezt az egészet minimális anyagiakkal, de sajnos nem szeretem ha teljesen hülyének néznek. Ezért kérném, hogy valaki kívülálló, az elhangzottak alapján próbáljon meg döntést hozni. Persze ezek csak állítások, és bárki mondhat bármit.. Én csak pár fontos dolgot emelnék ki:

-A hirdetett gép napi használatban volt, semmi jelét nem tapasztaltam hibának.
-Ennek tudatába a telefonos egyeztetés során felajánlottam neki, hogy elviszem hozzá a gépet, hogy ki tudja próbálni. Nem ért rá, ezért pár nappal később mielőtt megtörtént a csere ismét felajánlottam neki hogy elviszem próbára, pont az ilyen jellegű konfliktusok elkerülése érdekében. Nem volt rá vevő, ezért egy parkolóban találkoztunk, beszéltünk pár szót,odaadtam, és mentünk a magunk dolgára.
-Pár nap múlva jött a telefon, hogy nem jó a táp, kipróbálta már több hdd-vel és nem akarja meghajtani őket, DE az elmondása szerint megpróbálta megjavítani, bontott, forrasztott. Majd azzal mentegetőzött hogy de bizony ő képzett villamosmérnök.

Én úgy gondolom hogy ha felhívott volna első körben amikor úgy gondolta hogy nem jó a táp, akkor vissza vásároltam volna, bár nem egyeztünk meg semmi féle garanciába, kivéve az általam felajánlott próbát, amire ő nem tartott igényt. Ellenben miután belenyúl,vagdos,forraszt és csak eztán jelzi a hibát... Szerintem ez nem így működik. És az sem menti fel alóla hogy az elmondása szerint nagy tapasztalattal rendelkező villamosmérnök.

Még egyszer sajnálom hogy ilyen kis regénnyel kell hozzád fordulnom, de nem tudom hogy ki tudna dönteni az ügyben objektíven. :(

[ Szerkesztve ]

(#5213) dSERiES


dSERiES
senior tag

Sziaszok,

Nem tudom jó helyen érdeklődök-e, tudok-e segíteni hogy van-e lehetőség pozitív értékelést töröltetni mod-dal?
Hol tudom ezt megtenni? (jelentsem magam? :C )

Köszi előre is, :R
Szabi

⊿sff⊿

(#5214) tPedro_


tPedro_
őstag

Sziasztok!

Ha nem jó helyen kérdezek, kérlek irányítsatok a megfelelő topikba.

Szabályos egy hírdetést többször is felrakni, ha eltérő kategóriába kerülnek?
Egy félgépet hírdetek jelenleg a félgép kategóriában, de jó lenne pl. berakni a proci/alaplap és memória kategóriák alá is, hátha valaki ott akad rá. Vagy csak az egyik alkatrészt keresi, de ott döbben rá, hogy neki mégis kell mindhárom, mert jó az ajánlat. :D

Vagy akkor oda külön-külön rakjam fel a 3 alkatrészt és említsem meg, hogy a több is van? (Mondjuk ez már majdnem ugyanaz a szituáció).

Köszi előre is.
Üdv.

(#5215) CyberJedi


CyberJedi
tag

sziasztok, hol tudom ellenőrizni, hogy egy adott hirdetésemre (mondjuk árultam valamit és megvették), kaptam-e pozitív visszajelzést (vagy bármilyet), ha nem hagyott szöveges értékelést?
jegelt (vagy aktív) státuszú hirdetés automatikusan archív lesz, ha mindketten értékeltük a másik felet?

(Vajon mi ez?) ''Gaff had been there... and let her live. '4 years' - he figured. He was wrong. Tyrell had told me Rachael was special. No termination date. I didn't know how long we'd have together. Who does?...''

(#5216) PHM válasza CyberJedi (#5215) üzenetére


PHM
addikt

Az értékelés megtörténtét a pontjaid növekedésén tudod észrevenni.
Úgy emlékszem, szöveges értékelés boksza akkor is megjelenik,
ha nem írtak oda semmit, bár ebben nem vagyok biztos.
A hirdetés csak akkor változik archiválttá, ha lejár, vagy a hirdető archiválja.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#5217) geloczigeri


geloczigeri
tag

1. Privát üzeneteknél a képfeltöltés funkció nem működik. Hiba üzenetet kapok.
Megoldottam azzal, hogy egy képmegosztót használok képtárként.

2. Továbbra sem tudom mobiltelefonon (LG G4, Android) megnézni a privát üzeneteimet. Bizonyos böngészőkben a bejelentkezés sem sikerül. Ezeket próbáltam: Chrome, Firefox, Next Browser, beépített Android browser, Opera.

3. Inkább legyen kevesebb JavaScript az oldalon, de legyen már működöképes mobilon is.

Üdv,
Gergő

[ Szerkesztve ]

GG

(#5218) kenwood


kenwood
veterán

Nekem egy olyan javaslatom lenne, hogy azon esetekben,amikor egy "vevo" (a korabban megbeszeltek szerint feladott) utanveteles kuldemenyt nem veszi at, az oda-vissza postakoltseg megteriteseig keruljon az itteni fiokja felfuggesztesre.
Egyreszt igazsagtalan, hogy egy 3000 forintos tap,vagy vga miatti vitaban siman repul az elado,mig az ugyanekkora kart okozo vevo siman megusssza. (pedig itt meg irasos bizonyitek is van a feladoveveny birtokaban)
Masreszt ez novelne azon eladok szamat,akik be merik vallalni az utanvetet,ami pedig kozvetve az utalasos csalasok szamat csokkenti.

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#5219) pointer1252


pointer1252
újonc

Üdv,

A hardveraprón módosítottam a belépési e-mail címemet, de véletlenül ...@gmail.comx- címet adtam meg és most nem tudok belépni. Kihez tudok fordulni ilyen esetben? (ez egy átmeneti fiók, mivel a másikba nem tudok belépni)

Válaszokat előre is köszönöm.

(#5220) lacafaca


lacafaca
őstag

Sziasztok!
Ezt a topikot nem tudnátok aktíválni? Anno azért zártátok, hogy ott a zalaiaknak egy közös, de amint látom, az azóta nevet váltott Zalaegerszegire. Szerintem a mi környékünk sem kisebb és talán szükség lenne rá. De ahogy gondoljátok, csak egy javaslat részemről.
Üdv! :R

[ Módosította: essexboy ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#5221) bankos80


bankos80
újonc

Üdv!
Lehet csak én nem találom, de nekem hianyzik a mobilos felületből a privát üzenetek, meg úgy általában a profil dolgok. Be lehet lépni, de üzeneteim megtekintéséhez desktop verzióra kell váltsak

(#5223) Zsiga62


Zsiga62
csendes tag

Sziasztok!
Nekem csak egy kérdésem lenne.
Ha valaki hibás terméket küld, nem veszi vissza, sérteget, bemószerol, ráadásul negatív értékelést ad, annak nem örülök.
Ha azonban mással is hasonlókat művel, és végül kitiltják, a negatív értékeléseit, amit nekem (vagy gondolom másnak is adott) nem lehetne törölni?
Köszi, hogy meghallgattatok,
Karcsi

(#5224) asdf_


asdf_
veterán

Apróhirdetések»Fotó, videó »Objektívek »m4/3 bajonettes rovatban miert nincs Panasonic a gyartok kozt a pull down menuben?

(#5225) Ayg0


Ayg0
senior tag

Tisztelt Moderátorok! (már ha olvassák egyáltalán a topikot)

Nagyon örülnék ha szabályokkal szankcionálnátok, hogy az aprókból ne lehessen egy ctrl+c ctrl+v kombóval kilopni a szöveget. Van aki rászánja az idejét, hogy írjon egy normális bemutatót a hirdetett termékéhez, ráadásul fizet is a hirdetésért, amire jönnek a lusta tolvajok, és egyszerűen a teljes, vagy a részleges hirdetés szövegezését lemásolják a saját aprójukhoz. Másolásvédelem esetén legalább meg kellene dolgozniuk vele, ha szó szerint le akarják koppintani, de most szabadrablás van, ami degradálón hat a fizetőképes vendégek hozzáállására is...

Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#5226) essexboy válasza Ayg0 (#5225) üzenetére


essexboy
HARDVERAPRÓD

Szia!

Termeszetesen olvassuk, kerem hogy jelentse ha ilyesmit eszlel, mert mi ezt nem toleraljuk. Keszuloben van az ujabb oldal, rakerdezek a masolas tiltassal kapcsolatban, hogy ez meg lesz-e oldva.

Udv,

essexboy

(#5227) nagyesz13


nagyesz13
csendes tag

Sziasztok!

A privát üzenetváltások és a kis levelesláda ügyében írok.
Van aki azért van ott mert nézem a hirdetéseit és nem akarom elfelejteni mit beszéltünk,mások más miatt.
Van akivel egyeztetünk mit veszek tőle vagy ő tőlem és mikor.De káosz.
Esetleg nem lehetne egy jelölési rendszert vagy csoportosítási rendszert kivitelezni?
Amivel meg tudnám különböztetni ki miért van a privát üzenetek között? :)

Danke :)

Túl rendesnek lenni nem kell,de azért meg kell próbálni ;)

(#5228) essexboy válasza nagyesz13 (#5227) üzenetére


essexboy
HARDVERAPRÓD

Ez inkabb a Rios motorhoz valo javaslat. Kerlek ird ebbe a topicba.

essexboy

(#5229) flexxx2


flexxx2
őstag

Ha tableteknél bevezetnétek a kép átló kategória bontást (mint a monitoroknál) az szuper lenne :)

(#5230) asdf_ válasza asdf_ (#5224) üzenetére


asdf_
veterán

?

(#5231) adika4444


adika4444
addikt

Sziasztok!

Volt egy korábbi értékelésem, viszont szeretnék újra értékelni ugyanarra a hirdetésre. Ezt hogy tudnám megoldani?
Nincs ott hogy újraértékelem, csak annyi hogy már értékeltem...
Köszi!

üdv, adika4444

(#5232) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Nem tudom volt-e már, de a hangkártya részt nem lehetne külső/belső részre szedni?

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#5233) essexboy válasza asdf_ (#5230) üzenetére


essexboy
HARDVERAPRÓD

Kesz!

essexboy

(#5234) essexboy válasza adika4444 (#5231) üzenetére


essexboy
HARDVERAPRÓD

Valasz

essexboy

(#5235) drtimot


drtimot
aktív tag

Meg lehet valahol találni a legtöbb pozitív értékeléssel rendelkező eladók toplistáját?

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

(#5236) asdf_ válasza essexboy (#5233) üzenetére


asdf_
veterán

thx

(#5237) Faterkam válasza essexboy (#5234) üzenetére


Faterkam
addikt

Szia!
Az új HA-n el lesz törölve az 1500-as karakterkorlát? :F Vagy legalább megemelitek 3000 körülire? Egy részletesebb tartozéklistánál, felsorolásnál, főleg, ha vastagon emelek ki, sokszor ütközöm ebbe a korlátba :/
Üdv!

"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 13 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3

(#5238) essexboy válasza Faterkam (#5237) üzenetére


essexboy
HARDVERAPRÓD

Szia!

Rakerdezek erre.

essexboy

(#5239) Kalandor válasza Faterkam (#5237) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nem tudom, de korlátlan egészen biztosan nem lesz.

(#5240) Faterkam válasza Kalandor (#5239) üzenetére


Faterkam
addikt

Értem, köszi mindkettőtöknek! Akkor, ha lehetőség van rá, emeljétek picit feljebb! Köszönöm! Szerintem ártani nem árt. :R

"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 13 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3

(#5241) flexxx2 válasza flexxx2 (#5229) üzenetére


flexxx2
őstag

Köszönöm :R

(#5242) essexboy válasza Speeedfire (#5232) üzenetére


essexboy
HARDVERAPRÓD

Lehetne, kesz is!

[ Szerkesztve ]

essexboy

(#5243) essexboy válasza flexxx2 (#5241) üzenetére


essexboy
HARDVERAPRÓD

Ne tudd meg, hogy milyen melo volt, de kesz van :K

essexboy

(#5244) sgabee


sgabee
újonc

Sziasztok,

nem kapok értesítéseket a megadott mail címemre, pedig be lett állítva a kötelező mezők közé. Így ha jött üzenetem, akkor arról semmilyen infóm nincs, csak ha felmegyek az oldalra. Tudnátok segíteni?

A mail címem gmail-es, működik, spam-be sem került tőletek üzenet.

Előre is köszi!

Gabi

(#5245) flexxx2 válasza essexboy (#5243) üzenetére


flexxx2
őstag

Sejtem, de legalább, most már a usernek kell eldöntenie :)

(#5246) essexboy válasza sgabee (#5244) üzenetére


essexboy
HARDVERAPRÓD

Szia!

Jobb oldalt az Opciok menupont alatt van egy olyan sor hogy beallitasaim:

Ezt megnyomva egy uj ablak jelenik meg ahol a legalso szekcioban a kovetkezot latjuk:

Az E-mail ertesito privat uzenetekrol opcional ott legyen bejelolve az ami a kepen van.

Udv,

[ Szerkesztve ]

essexboy

(#5248) kenwood válasza essexboy (#5242) üzenetére


kenwood
veterán

Esetleg ugyanez az intel socket/lga 2011es procik/alaplapok teruleten ?
Kisebb a kinalat,gyorsabban meglenne :)

Jelenleg a 2011 es a 2011 v3 hirdetesek egy helyre mennek,pedig semmilyen kompatibilitas nincs koztuk,meg a ram tamogatas is mas (ddr3 vs ddr4)

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#5249) DFB


DFB
tag

Nem lehetne a jegelt hirdetéseket max. egy hétig hirdetni?
Vagy üzenetben kéne felhívni a hírdető figyelmét, hogy archiválja vagy vegye le a jeget, vagy automatikusan archiválni.
Rengeteg az irreleváns-idejét múlt- hirdetés.
Csak egy ötlet volt.

(#5250) Faterkam válasza DFB (#5249) üzenetére


Faterkam
addikt

Az sem lenne túl logikus! A hirdetések általában azért vannak jegelt státuszban, mert valaki bejelentkezett rá, postán van, átvették, de szeretnék tesztelni, stb. :K

"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 13 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.