Hirdetés

2023. február 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-05 11:15:18

LOGOUT.hu

Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29) Timer válasza Multibit (#28) üzenetére


Timer
addikt

Köszönöm! Most már úgy megzavartak, hogy azt sem tudom, ez pppoe a mi eszközünk felől nézve, vagy sem. Van egy DLINK switchük, ami optikát fogad, és dobja tovább cat5e-n az Edge Pro felé. Erre a szitura ők 1500-as MTU-t írtak le. Az MSS clamping-et is bekapcsoltam, 1500-40-8 értékkel, de nem hogy jobb, rosszabb lett a helyzet, a ping is elakadt a google.com irányába periodikusan, 20-25 másodpercenként. Péntek este már nem volt mit tenni, mint egy régi, az akkori rendszergazdi által felkonfigolt RV082-est raktam be, és várom a csodát, hogy ezzel hogyan alakul majd a https forgalom.
A kollégák szerint úgy megy az adott https oldal, hogy ha az egyiküknél jó, akkor amásiknál éppen nem, illetve van, amikor fordul a helyzet. Olyan, hogy egyszere mindenkinál rendben fusson az a sz@r site, nem létezik. Tökön lövöm már magam, egyszerűen nem is sejtem, mi lehet a gond. NAT szabályból kettő van, amit a varázsló készített, mindkettő masqurade, a különbség, hogy az egyik WAN_In, a másik WAN_Local irányba mutat. Az egyéni NAT szabályokat letakarítottam, amit nagyon kellett, portforwarddal csináltam meg. ezek után mi lehet a gond? Tűzfalszabályból is gyakorlatilag a gyáriak vannak fent, minden elfogadással, kifelé-befelé egyaránt, és mégsem jó.

Bármilyen vad ötlet van, jöhet! Esetleg, ha valaki bevállalná, hogy átnézi velem együtt a konfigot, arról is lehet szó, ha megtalálja a hibát, fizetek is a megoldásért...

[ Szerkesztve ]

Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2023-ban végre változtattam a dolgokon. Már nem zavar.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.