Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
Új hozzászólás Aktív témák
-
dii
csendes tag
válasz
darál0w
üzenetére
énis a c'n'q ra gondoltam...
100%loadon csinálja ezt természetesen prime alatt 200x19 es szorzón ezt nem tapasztaltam, viszont most azt figyeltem meg, hogy ahogy felmegy 65/66 fokra akkor dobja le a szorzót 200x4 re és ahogy lement 50 fokra vissza ugrik 200x20ra... nem lehet, hogy valahol bevan álítva valami vészjelzés, hogy 65fok felé nem engedi? -
boxos23
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
Szia.Emlékszel néztük az alaplapom és az jött ki nem nagyon lehet tuningolni, na most veszek másikat és azt szeretném kérdezni tőlled hogy ehez mit szólsz
Gigabyte P41T-ES3G
plusz a memót is cserélem 1db (2gb kingmax herkules 1600mhz ddr3),ez az egy memória felér 3db 1 gb 800mhz-es memóriával szerinted ?? -
dii
csendes tag
-
Djsaba
senior tag
-
sittes79
addikt
válasz
darál0w
üzenetére
kezdek belejönni, 3600 mhz-nél tartok cpu fesz 1,264, ennyi volt default biosban a hardware monitor-nál, szóval gondolom nálam ez az alap fesz, de nem biztos, ezt honnét lehet biztosra
tudni?szóval a bios nem mutatja az uncore,qpi,ram szorzót, de a cpu tweaker igem
szóval:
uncore x16
qpi 18--szóval sikerült valahogy belőni 36-ra
ram 4x--ezt max 5-ig lehet állítani a biosbancpu: 1,264
feszültségek: dram 1,5
vtt 1,3
többi alap kivéve az alaplapi vga feszültségét az auto, meg a gfx(ez nemtudom micsoda)
is autobclk 170
szorzó 21xterhelés nélkü hőmérséklet 40 gyári hűtővel, prime95-öt meddig futtassam?
olyan 3,8-ig szeretnék elmenni, mit kéne még állítsak illetve a kérdés még mindig a cpu alapfesz??
köszi a segítséget
-
geckowize
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Csak azért kérdeztem, hogy megéri-e, mert annyira nem bonyolódtam bele, hogy akkor a ddr2 listen megtalálható chipek közül melyik chip a jobb, és természetesen nincsenek tapasztalataim hyper-xről, nekem geil value 2x1 gb-om van, az szolgál rendesen már majdnem 3 éve, igaz nem tuningoltam soha.
Tudnál érveket mondani, hogy Te magad miért vennél hyper-x-et? Megköszönném.
Valamint az is fura nekem hogy ha berakom a 2x1 és 2x2 giga ramot akkor hogy mennek dc-ben? Az alaplapom kézikönyvében ott van, hogy mely slotokba kell rakni dual channel aktiválás esetén a ramokat, ha berakok még 2-t a +2 slotba, akkor a másikban is létrejöhet? Vagy valamit félreértettem?
És még annyi, hogy ha húzni akarom athlon II x4 620-at gondolom nem elég a gyári hűtő, milyet javasoltok?
-
Ghandi
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
Na én abbahagytam ennek a lapnaka huzogatását.Hiába adok én bárminek feszt,ha a FSB-t 300 fölé nyomom akkor nem akar elindulni a gép.Nem elég hogy egyszerüen nem indul el,de totál lefagy! Gondoltam egyet és 1333 OC módban beállitottam az optimized modot,akkor az FSB-t 333-ra állitja alapból.Na innen töl sehogy sincs tovább,hiába resetelek már a BIOS se jön be,igy nem tudom átállítani az értékeket.Reseteltem a CMOS-t de akkor is megmarad az optimized beállitás és szintén nem tudok belépni a BIOSba,kivettem az elemet majd ujra betettem de azzal sem értem el semmit.Az a leg meglepöbb hogy ilyenkor ha bekapcsolom a gépet akkor pár másodperc mulva kikapcsol a gép magától,majd utána bekapcsol megint kikapcsol...és igy tovább,nem lehet tenni semmit csak ha a táp főkapcsolóját nyomom le.
Át kell szépen jumperolni az FSB minimum 1066 OC modra mert annak az optimalizált módja már 300 alatt van és csak akkor lehet belépni a BIOSba.......huuuuuuuu
Na de 1066 OC módban csak 280-ig engedi felnyomni az FSB-t.Akkor FSB 280 manual modban majd vissza jumper 1333 OC-re és FSB manualon 300-ra.
Ennyi,ez többre nem képes
-
Ghandi
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
A feszültségek állitásánál? Van! Pontosan ezeket lehet állitani : CPU,RAM,NB,SB,VTT,GTLRef.
A VTT-t a multkor már te ajánlottad hogy állitsam 1.2-re,és a CPUt 1.35-re és az NB-t is 1.3-ra,igaz itt csak 1.353-ra lehetett állitani ami a legközelebb volt hozzá.Mindegyikre lehet még adni -
Ghandi
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
Nem nyugottam bele abba hogy ezt az Asrock G41-es lapot abszolut nem lehet tuningolni.
Elövettem a dobozból a könyvét(még sosem néztem bele
) és beleturtam magam a témába.Igen érdekes dolgot találtam benne.Mint kiderült van az alaplapon 3sor jumper azokon kell állitani az alap FSB értékeket attól függöen hogy maga a processzor milyen FSB értékü.Nekem ez még totál alap beállitáson volt,igazából a könyv azt nem irja hogy ez milyen FSBhez tartozik,de az 533FSB-s procihoz is más állitás kell már.
A processzorom csak 800as FSB-s,de ezeken a jumperokon kell állitani az OC-t is,igaz azt csak az 1066-os és az 1333-as procikhoz irják.Elöször kiprobáltam az 1066-os OC jumperolást ott max 280-as FSB-ig volt stabil a rendszer,de nem hagyatam annyiba és kiprobáltam az 1333-as OC beállitást.Itt már 300-as FSB-ig ment el stabilan,tovább nem.
Azért elég furcsa hogy egy G41-es chipsetnél még jumperolni kell a procibeállitásokat nem? Azt hittem hogy az ilyen jumperos állitgatások már az intel 8xx chipseteknél kihaltak és azóta már csak a BIOSban kell állitgatni mindent.
Igaz hogy ez a 12.5 x 300 = 3750MHz win7 alatt már csak 3.69MHz(nem is értem miért) nem rossz,de a proci állitólag még birná.
Tudok ebböl valahogy még többet kihozni? -
Ghandi
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
Sajnos az én házamba csak mATX lap fér el rendes ATX már nem.Gyorsan kelett vennem valamit és akkor még nem gondoltam az ilyen esetekre,csak a tudás volt a lényeg és az adatlapja alapján jónak látszodott,és az ára is jó volt.
Az integrált VGA-t sose használtam,az mindig ki van kapcsolva,most egy GTS 250 van benne.
Mostanában gondolkozok is azon hogy eladom ezt a lapot és veszek egy másikat ami mATX és a tuningra is alkalmas,de öszintén szólva nem nagyon találok ilyet.Pedig mostanában már egy Maximus Formula használtan 15-ért is kapható,árban jó lenne,csak a mérete
Te esetleg nem tudsz valami tuningbarát 775-ös DDR2-es mATX lapot ajánlani?
Lehet visszalépés de a G31 jobb lenne? Olyan van egy havernál elfekvöbe,igaz az is Asrock -
boxos23
aktív tag
-
Ghandi
aktív tag
-
Ghandi
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
A CPU ferkvencia alatt van a PCIEx állitása,ott le van fixálva 100ra.
Nem tudom hol és hogyan kell vissza osztani a ramokat,de az advanced menü chipset részének az elején van olyan hogy memory clock és ott két lehetöség közül lehet választani.Az egyiknél az a frekit ami a FSB emelésével változik,a másik meg egy fix 800 vagy 1000 huztástól függően.Bármelyiket választottam akkor sem lehetett az FSB-t 220 fölé emelni
Egyébként ez a memória visszaosztása? Nagyon nem értek ehez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Assassin's Creed: Valhalla
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- ASUS routerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Yettel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
- Eladó Xiaomi Redmi A5 3/64GB / 12 hónap jótállással!
- Dupla Lencsés PTZ Biztonsági Kamera 2.4/5G Dual Band Wifi Kamera+128gb mermoria kártya
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
100%loadon csinálja ezt természetesen prime alatt 200x19 es szorzón ezt nem tapasztaltam, viszont most azt figyeltem meg, hogy ahogy felmegy 65/66 fokra akkor dobja le a szorzót 200x4 re és ahogy lement 50 fokra vissza ugrik 200x20ra... nem lehet, hogy valahol bevan álítva valami vészjelzés, hogy 65fok felé nem engedi?
és a volt is csökken természetesen 1 V ra... esetleg ez a prime miatt van?
akkor próba 200x20 és 1.475 cpu fesz ez rem jó lesz mivel 200x19 en 1.4 volton ment... ha leáll így is akkor adok az nb nek egy kicsit... de most úgy néz ki jó

)

Ja látom már csak nem olvastam el a másik hsz-t.....

ez van most rajta