Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: A sor végén
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
meglátjuk, hogy mi lesz, május 10-ére védettek leszünk az asszonnyal (az összes elavult variáns ellen
), azt már eldöntöttük, hogy a kisebbik megy vissza bölcsibe onnantól, a sulit majd az addigiak fényében értékeljük, de szerintem a nagyobbik is megy.az a reális, hogy rohadtul nem lesznek itt beoltva kisgyerekek idén, ergo úgy is elkapják ősszel legkésőbb.
majd figyelünk rájuk nagyon, ha meg átment, elszenvednek egy kivizsgálást ők is. -
-
kw3v865
senior tag
Azért azt tegyük hozzá, hogy itthon ki van adva parancsba, hogy lehetőleg találjanak valami betegséget. Olyan komoly rizikótényezőket is feltűntetnek néha mint: gerincferdülés, csípőkopás, de nagyon gyakori a depresszió is, azt bárkire rá lehet húzni. Napi 100 halott felett meg úgyse tűnik fel. Életkor alapján már nem lehet beazonosítani. Utólag senki nem fog reklamálni, hogy a rokona nem is volt olyan beteg alapból...
Nagyon károsnak tartom ezt a kommunikációt, hogy állandóan azt hangsúlyozzák, hogy többségük krónikus beteg volt. A butább, tájékozatlan emberek aztán úgy gondolkodnak, hogy "én egészséges és fiatal vagyok, aztán rám nem veszélyes, csak azok halnak meg, akik amúgy is betegesek, nekem nem kell a maszk..."
-
M3aN
senior tag
-
Soulfly842
addikt
Az alapján, hogy korábban összevetettem egyidejűleg létrejövő koronavírus szekvenciákat, illetve, hogy milyen 'mélységgel tették ezt ki' a közvéleménynek - könnyen meglehet, hogy hasonló (ha nem rosszabb)' a százalékos megoszlása a dél-afrikai verizónak.
Korábban raktam be linket, amikor már egyértelmű volt nálunk is az angol mutáció dominanciája, de papíron 'csak néhány esetben kimutatható volt', akkor az osztrákoknál milyen szintű elemzések jöttek ki erről... Éles a kontraszt. Sajnos az adatközlésben - etekintetben - semmilyen szinten sem bízhatunk.
Nem mellékesen: köszi egyébként, hogy időt szánsz ezekre a kimutatásokra! Érdekesek szoktak lenni!
-
Soulfly842
addikt
Úgy látom, akkor a szokásos 'keddi' csúsztatott adatokban a kórházi adatokat is csúsztatják, s mivel elég sokan kerülnek lélegeztetőre/kórházba, részadatok már jöttek, hogy megosztva legyen ma-holnap a 'csúnya része' (annak ellenére, hogy a márc. 15 miatt ma is ~keddi adatoknak megfelelő adatközlés volt)
Holnap-holnapután új fertőzöttek számában szerintem valami extrém brutális adat lesz

1167 lélegeztetett... Ha napi 100-hoz közelít majd inkább és nem ötvenhez (ami alapban is kérdéses helyzetet szülő brutális adat), akkor mi lesz itt?

-
A maszkod nem biztos, hogy sokat ér, ha ők ordibálvan közlekednek...
Én meg figyelem a szélirány és ha tudok szélirányból megyek el a szembejövők mellett
+ ha lehet, benntartom a levegőt, szintén széliránytól függően, hogy előttük, vagy mögöttük mennyi ideig.
Ezt akár már-már betegesnek is lehet tekinteni
-
Soulfly842
addikt
Ez a 3. hullám görbe rendkívül optimistának tűnik - főleg annak a tükrében, hogy Müller Cecília ma már napi 5-10 ezer új fertőzöttet említett (akarva akaratlanul) és 2-3 hétig még az újfertőzöttek száma magasan ívelni fog felfele (a lenti szennyvízadatokra utaló térkép alapján is ez vonható le következtetésként).
(arról nem is beszélve, h. átlag 5-6 nap lappangási idő után sem azonnal kerül kórházba/lélegeztetőre rengeteg beteg, hanem másfél-két héttel a fertőzés után).
Szennyvízadatokhoz kapcsolódóan:
Engem egyenesen sokkolt az új előrejelzés. Azt ne felejtsük el, hogy a változó tendenciákat ~2 héttel jelzi előre az aktuális változási tendencia.
Ami kifejezetten arcul csapott: Nyíregyházán onnantól, hogy a polgármesterek kezébe került a döntés: azonnal bevezették, hogy kötelező a maszkviselés még közterületen is mindenhol. Egy percre se oldották ezt fel. Ez a terület az egyik legfertőzöttebből így - is lett az egyik legkevésbé fertőzött.
Minden ilyen jellegű szabályozás ellenére: most itt lesz az egyik legrosszabb a helyzet. Hogy fordulhatott ez ekkorát?

A Nyh-hoz közeli Tokajban egy héttel ezelőtt közel hatvan aktív fertőzött volt és rengeteg embert teszteltek éppen fertőzés gyanú miatt (~4000 fő a teljes lakosság)
de szerintem az egész környéken egyre rosszabb lehet a helyzet

-
-
-
Kékes525
félisten
Már február elején lépni kellett volna és akkor sokkal kevesebb gazdasági kárral megúszhattuk volna. De így a gazdasági kár is nagy lesz. Azért ezt hangsúlyozom, mert mindig a gazdaságot szokták szembeállítani a járványkezeléssel. Pedig az igazság fordított a jó járványkezelés kevesebb gazdasági kárral jár. Számtalan példa van erre.
-
Soulfly842
addikt
Persze, annak, aki figyeli a 7, vagy 14 napos mozgó átlag az adja magát, de erre a napra várható volt valamilyen reprentáns adat, ha be akarnak jelenteni valamit.
A döntéseket a napi statisztikák eddig mindig megerősítették.
Az már korábban kiderült, hogy sokszor napokat csúsznak az adatok egy fertőzés beazonosításáról, vagy halálesetről. S a halottak stat-ba kerülése kapcsán rájuk kell bólintani.
Viszont ez lesz az új általános adat (vagy ettől fentebb, folyamatosan növekedő tendenciával), s ha még 1 vagy két hétig ilyen százalékos változások lennének (ez hasznos, hogy beraktad, tudtuk, de sokkoló így látni!), akkor nem is kérdés, hogy a magyar egészségügynek és annak, hogy valakinek választani kelljen aközött, hogy a saját szülőnket teszik a lélegeztetőgépre vagy egy 40-50 éves jobb általános egészségnek örvendő beteget - akkor mi lesz?
Cseheknél, szlovákoknál már bergamói helyzetről beszélnek, döntenie kell végre a kormánynak, ha nem akarnak hasonló helyzetet. A mutációk miatt soha nem voltunk ehhez még ilyen közel.
-
Kékes525
félisten
A második hullám csökkenése az intézkedések miatt volt. Most még nincs intézkedés. Ha lesz, akkor az intézkedéstől számított 2-3 hét múlva lehet meg a hatása. Március 15-ig vár azt mondta Orbán. Ha akkor lényegesen szigorít, akkor leghamarabb Áprilisban lehet csak meg a hatása. Az nagyjából a rajzolt görbe. Szép jövőkép.
-
attiati
veterán
Jó kérdés. Bár úgyis nemzetközileg elfogadott igazolások kellenek előtt utóbb. Nem tudom, hogy a magyar számítani fog e?
Továbbá nekem nagyon nagy kérdés, hogy úgy egyáltalán bármit is számítani fog e az oltási igazolás a nemzetközi utazásokban, ha az oltott emberek is fertőznek.
Lehet az lesz, hogy beoltott lakosságú országba bárki utazhat.
Így önmagában az oltás kevesebbet számítana.
De majd kiderül, csak egy felvetés.szerk: szerintem az lesz a gyakorlat, hogy a kettő együtt fog számítani. Lakosság is legyen beoltva és a turista is.
Ugyanis egyes országokban a turisták aránytalanul nagy számban tudnak érkezni.
Ha 1 milliós lakosság 70%-a be van oltva és érkezik az országba 500e (oltatlan) turista 2 hét alatt, akkor eltolódnak az arányok.Meanwhile:
[Tangáját használta maszkként] -
-
Depression
veterán
Nyugdíjas rokonomat hívták, hogy kaphat kínait. Rákérdezett, hogy biztos-e, hisz most van túl a rákon, de több súlyos betegsége maradt. Az orvos mondta neki, hogy persze így ezt nem kaphatja meg.
Az f@sza lehet, hogy a regisztrációnál minden meg van adva, de tojnak bele, és amikor kiderül, hogy valójában a neki szánt vakcinát meg sem kaphatja, akkor mehet a lista végére, vagy le is kerül róla, mert úgyis csak annyi marad meg, hogy nem kérte. -
-
Soulfly842
addikt
...és:
Koronavírus: megérkeztek a friss magyar adatok, karácsony óta nem volt ennyi új fertőzött
Ideje lenne egyébként tényleg erről is információkat kapnunk figyelembe véve azt, hogy az új mutációk a gyerekekre/fiatalobbakra is veszélyesebbnek tűnnek. -
Ringman
félisten
eközben quebecben:
eric feigl-ding threadjéből
2) Furthermore, after Jan 18 2021, in what age group was there the fastest relative % increase in cases?
17% relative increase in kids age 0-9 years.
Kids increase was much higher in 0-9 than any other age group. -
daneel_hu
addikt
A mi sulinkban ez teljes dráma volt, pedig próbáltuk.
A gyerek nem tanult semmit több hónapig, tanárt nem lehetett mellé szerezni, ennek tetejébe mi sem dolgoztunk.
A lányom pedig még nagycsoportos ovis, ha ő otthon van akkor 1 embert lefoglal teljes egészében.Hát ez tényleg ideális állapot.

És ezzel nem csak mi voltunk így.
-
Ringman
félisten
-
Nimda
addikt
Nem tudom megnyitni a linket, de február elején még szó sem volt harmadik hullámról. Azért ilyen derűlátóak, mert ha kellően átoltott lesz a lakosság, akkor felesleges tovább szigorítani. Ehhez persze a napi esetszámok csökkenése kell. Remélem folyamatosan lesz elérhető vakcina.
Csak ez a háziorvos mizéria, nem tudom miért hiszi azt a kormány, hogy mindenhol zökkenőmentes az oltakozás. -
Kékes525
félisten
"Mi lehet az egyéb új variáns? Brazil? Del-Afrikai?"
Egyik sem, mert akkor mondanák. Minden emberben(a vírusban) több száz, ha nem több ezer mutáció jön létre naponta. A most létező mutációk száma több millió (milliárd) lehet. Ezek közül csak néhány ezret ismernek. Azok közül is csak néhánynak van jelentősége. Ezeket a számokat senki sem ismeri pontosan, csak a nagyságrendeket érzékeltettem.
[SARS-CoV-2 (COVID-19) by the numbers] , [Coronavirus biology and replication: implications for SARS-CoV-2]
-
Ringman
félisten
nem meglepő. mivel jobban terjed, így szigorúbb intézkedések kellenének ugyanahhoz a növekedési/csökkenési rátához.
na innentől megint a politikusokon múlik, egyszerűen meg kell növelni a karantén idejét és emellett többet tesztelni, hogy minél kevesebbet várjon egy ember a tesztjére.
-
Kékes525
félisten
Mint láttad a linkelt képről is nem Magyarországról beszéltem. A világon több országban is növekszik a COVID-19 betegség, köztük Magyarországon is. Ezt pillanatnyilag nem kapcsolom a mutánsok terjedéséhez, mert akkor másutt, ahol már jobban elterjedtek, ott gyorsabban kellene növekednie a fertőzésnek, de nem növekszik. Nálunk ez szerintem a karanténfáradság, a védekezésbe belefáradtak nemtörödömsége miatt van. Egyre több embert látni maszk nélkül és rosszul, szabálytalanul hordott maszkkal. Másrészt a távolságtartást is egyre többen sértik meg. Nagyon sok zárt tér van, ahol sok ember összezsúfoltan tartózkodik helytelen maszkhasználattal.
Amúgy Szegeden is több menőautó hangját hallani ismét.
-
Krinyo
senior tag
Van egy EESZT nevű szuper rendszerünk (de tényleg szuper, nem irónia), az oltási adatok onnan pl. 2 kattintás alatt összeszedhetők. Elvileg a PCR-teszteknek is kell ott szerepelniük (a magánszolgáltatók is be vannak kötve), egyedül az OMSZ-os és egyéb gyorstesztek nem kerülnek fel ide. Szóval van adat, csak ki kell bányászni.
-
Soulfly842
addikt
Hirtelen eltűnt a koronavírus miatti többlethalálozás Magyarországon

[...]
Mint látható, miközben a koronavírus-jelentésekből még mindig heti 500 feletti halálos áldozat adódik (narancs vonal), addig úgy tűnik, hogy az országban nem halnak meg többen, mint amit ilyenkor megszokhattunk. Mielőtt azonban a járvány- és vírusszkeptikusok, illetve a korlátozásellenesek az érvkészletükbe építenék a fenti grafikon utolsó számait, érdemes megvizsgálni a lehetséges okokat.Az egyik az adatminőségben keresendő. A heti halálozási statisztika adatai idővel felfelé módosulnak ahogy újabb és újabb adatok érkezenek arra az időszakra vonatkozóan. A gyors adatközlés ára a pontatlanság. A november-decemberi időszakra például ma már 250-300-zal több heti elhunytat látunk, mint az első adatközléskor. Ha ezt figyelembe veszük, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy a fenti ábra szürke oszlopai ugyanúgy a pozitív tartományba nyúlnak majd, mint a korábbiak. Ám ez még a furcsa jelenségnek csak egy kis részét magyarázza.
[...](az idézet végéhez kapcsolódó, a másik nagyobb ok-okazat lásd a cikkben)
-
attiati
veterán
Voltam oltáson a Nemzetközi Oltóközpontban 2019. novemberben. Szerintem szervezetten ment minden.
Igaz, hogy csak DiPerTe és Hepa A oltás volt.Az utazások hiánya miatt biztos megcsappant a forgalmuk, de beszélgettem most az orvossal 2020. szeptemberben (mikor a Hepa emlékeztetőre mentem) és azt mondta, hogy bőven van forgalmuk a covid tesztek miatt.
Tényleg nem értem a felhajtást a cég körül.
A politika célkeresztjébe kerültek. -
Csatravi
senior tag
Nem hiszem, hogy más lenne. Egy Nemzetközi Oltóközpont Kft van.
Kámány Roland, a Nemzetközi Oltóközpont Kft. ügyvezetője. -
Z.É.T.
őstag
Olyan 4.5-5 órát volt rajtam leghosszabban egyhuzamban (beltéren), egy pici csepp gyűlt addig össze a szilikon perem alatt, szerintem az nem vész. A szűrő egyszerűen eltávolítható, a maszk pedig főzhető, alkoholos fertőtlenítővel tisztítható.
Illetve, a dupla szűrőhöz adott adapter még plusz egy "kamra", szóval van hova lecsapódni, nem hiszem, hogy 6, vagy akár 8 óra alatt gondot okozna, bár nem próbáltam ennyi ideig és gondolom szabadtéren - hidegben több pára csapódna le valamivel. -
Z.É.T.
őstag
Fej-, arcmérettől függ.
Meg persze a gyerkőc fegyelmezettségétől, mert azért ez rendesen rácuppan az arcra és hogy jól zárjon, ahhoz feszesnek kell lennie a pántoknak.
Van a családban olyan 11 éves, akire rá tudnám adni és olyan 9 éves is, akinek tuti nagy lenne és nem tűrné meg magán.
Nehéz kérdés.
Ha az bármit segít, lemérhetem a felfekvési méreteket nagyjából.
(két méretben kapható, a kisebbről beszélek értelemszerűen) -
-
Kékes525
félisten
Sajnos igaz. Viszont akkor legyen egy jó hír is. A világon ilyen kevés új fertőzött már régen volt, mint tegnap. A napi esetek folyamatosan csökkenek és már megkezdődött a napi halottak számának csökkenése is. Ez már a vakcináció? Kicsit mintha hamar jelentkezne a hatása. Habár, ha figyelembe vesszük a másik oldalt, a gyorsabban terjedő mutánsokat, akkor lehetséges. A gyorsabban terjedő variánsok ellenére a csökkenés csak a vakcinával magyarázható, hiszen lényegesen több korlátozó intézkedés sehol sem volt, legalábbis nem számottevő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Zyxel NAS326
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fedora Linux
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- sziku69: Szólánc.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Új FULL HD webkamera + Számla
- DXRACER Prince L gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
), azt már eldöntöttük, hogy a kisebbik megy vissza bölcsibe onnantól, a sulit majd az addigiak fényében értékeljük, de szerintem a nagyobbik is megy.
majd figyelünk rájuk nagyon, ha meg átment, elszenvednek egy kivizsgálást ők is.

(nálunk M0 hallatszik a XVII szélén).