Hirdetés

2022. május 28., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Komoly Covid klub (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#218) Ringman


Ringman
nagyúr

Aki ügyesebben informálódik, az jut oltáshoz a kórházakban, a “maradék” vakcinát kidobják

A szervezetlenség miatt a kiolvasztott oltóanyagok egy része a kukában végzi – mondta az Átlátszónak egy budapesti, kórházi orvos. A neve elhallgatását kérő szakember további részleteket is megosztott az elmúlt hetekben tapasztalt kórházi körülményekről. A tőle kapott információról (többek között a maradék oltóanyagok mennyiségéről és sorsáról) szerettük volna megismerni az Operatív Törzs álláspontját is, az emailben elküldött kérdéseinkre azonban nem érkezett válasz.

[...]

További probléma, hogy úgy tűnik, nincs terv arra, hogy mit kell csinálni a megnyitott vakcinákkal – tudomásom szerint ampullánként egyszerre 5-6 vakcina-egységet lehet egyszerre kibontani. Az oltóközpontban láthatóan nem tudják, hogy a nap végén a betervezett, de valamilyen okból meg nem jelent emberek oltóanyagával mit kezdjenek. Mi azt szerettük volna például, ha az osztályunkon fekvő betegeket, vagy a kórházi dolgozók családtagjait beoltathatnánk ezekkel a maradék vakcinákkal. Egyikre sem volt mód, az oltóközpontban dolgozók retorziótól tartva semmiben nem mernek eltérni a kiadott utasításoktól, még akkor sem, ha ez több adag oltóanyag kidobását jelenti.

"There is a considerable overlap between the intelligence of the smartest bears and the dumbest tourists." -Yosemite Park Ranger on why it's hard to design a bear-proof garbage can.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Komoly Covid klub (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.