Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tévedtem, amikor úgy véltem, hogy fölfigyeltél a feladatra.
A véletlen folyamatok azokra is vonatkoznak, akik gyűlölik a valószínűségszámítást.
A gravitáció is vonatkozik azokra, akik gyűlölik a tömegvonzást.
Abban egyetértünk, hogy legalább 270 szavazat kell a győzelemhez, egyébként ezt is írtam.
Elhiszem, hogy szerinted "nincs szavazat számlálás 538 elektori szavazatra", de magyarázd el nekem, hogy számlálás nélkül hogyan derül ki, melyik jelölt kapott többet!
Továbbra is úgy vélem, hogy egy "golyó" az egy elektori szavazat, ami természetesen különböző számú választópolgár szavazatából áll össze. -
Végre fölfigyelt valaki a feladatra is.
A példa szerintem jó.
Tökmindegy, hogyan képződnek az elektori szavazatok.
A teniszben is nyerhetsz 6:5, 0:6, 6:5, 0:6, 6:5-tel.
Föltételezzük, hogy a véletlen sorrendű elektori szavazatokat egymás után egyesével számolják meg.
Mekkora a valószínűsége annak, hogy számláláskor a későbbi győztes végig vezet?
Vegyünk kisebb számokat!
Wimbledon negyeddöntő (2024)
Musetti - Fritz 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1
A játszmanyerések sorrendje, F, M, M, F, M
Ha ilyen sorrendben számolják meg, akkor Musetti nem vezet végig, hanem csak a harmadik és az ötödik játszma után.
Tegyük föl, hogy bedobnak egy kalapba három M golyót és két F golyót és ezután véletlenszerűen húzzák ki a golyókat!
A MMFMF vagy a MMMFF sorrend már olyan lenne, hogy a számlálásnál Musetti végig vezet. -
joysefke
veterán
most is az történt, hogy Harris több mint 4,3 millió szavazattal nyerte Pennsylvaniát, míg Trumpnak elég volt kb. 3,5 millió szavazat, hogy vigyen annyi kicsi államot, amiknek több elektora van együtt, mint PA-nak.
Te melyik meccset nézed?
Egyébként Trump az elnökválasztáson összesítve is 3 millióval több szavazatot kapott mint Harris.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Minden államnak adott mennyiségű szavazata van, ez az úgynevezett elektori szavazat. Az ötven államnak (valamint az...
- iPhone 11 128GB Product RED újszerű független dobozában + tok + üvegfólia
- Eladó számítógép
- Nintendo NEW 2DS XL CFW okos! karcmentes, doboz, töltő, tok, 128GB SD kártya, gyűjtői állapot!
- T14 Gen4 14" FHD+ IPS Ryzen 5 PRO 7540U 32GB 512GB NVMe magyar bill ujjlolv gar
- Steam Deck 512GB karcmentes, 100% akku, dobozában! Mint az új!
- Új - Apple Watch S10 46mm Natural Titanium Natural Milanese Loop M/L
- Canon EOS 6D Mark II 26,2MP DSLR fényképezőgép EF 24-105mm f/4L IS II USM objektívvel
- Telekom telefon szám SIM kártya 06-30-2000-689 könnyen megjegyezhető
- DELL/IBM LTO 4 / Ultrium 4 szalagos egység
- Eladó Dahua analóg biztonsági dómkamera SD49225I-HC(-S3) konzollal!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- HÚSVÉTI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest