Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
boatkiller
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Nálam is jelentkezik a hiba:
Mar 23 11:36:43 OpenWrt kern.err kernel: ath: Failed to stop TX DMA!
Mar 23 11:36:29 OpenWrt kern.err kernel: ath: Could not stop RX, we could be confusing the DMA engine when we start RX up
Mar 23 11:36:29 OpenWrt kern.err kernel: ath: DMA failed to stop in 10 ms AR_CR=0x00000024 AR_DIAG_SW=0x42000020 DMADBG_7=0x00026040Mostanság csak egy HP mini5101 lóg a wifin. A netbook Broadcom 5343 chipset-tel van szerelve.
Ha megszakítom a kapcsolatot, majd újra csatlakozok akkor egy darabig minden rendben, majd később újra jelentkezik a hiba.OpenWrt | vargalex v1.01 (trunk, r27699) |
Load: 0.13 0.05 0.05Ez a jelenség már a korábbi fw-nél is jelentkezett.
-
suste
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
érdekes ez a DMA hiba, mert délután megint csatornát váltottam próbaképpen, és azóta összesen csak 1 ilyen bejegyzés van a logban
az előző váltásnál is így volt, de aztán 1-2 nap múlva besűrüsödött, és 2-3 mp-enként piszkított a logba
....kiváncsi leszek holnap estére hol tart a dolog -
vitezlejszlo
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Nekem egy Atheros AR9285 van a laptopomban es emellett egy Samsung Galaxy S-sel wifizek, nem tudom melyik idezi elo a hibat (elozo Vargalexel ugyanez a hiba volt, ott a laptopozas kozben jott ki). Most az 1.1 -es verzioval annyi valtozott, hogy nem lassul le a wifim, vagy csak nem vettem eszre, csak idonkent betol ilyeneket a logba:
[165671.330000] ath: Could not stop RX, we could be confusing the DMA engine when we start RX up
[165671.570000] ath: DMA failed to stop in 10 ms AR_CR=0x00000024 AR_DIAG_SW=0x42000020 DMADBG_7=0x00006020Es ez ismetlodik...
Laca
-
suste
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
akkor nem értem nálam miért játszotta el most már 2szer
az elsőnel még arra gondoltam hogy én kavartam valamit össze, de most ez a 2. eset teljesen egyértelmű volt
az biztos hogy az elő esetben amikor véletlenül vettem észre hogy nincsen a listában a MAC cím, akkor vagy 5-6 szor leellenőriztem a LUCI-ban a listát, és 100% hogy nem volt benne, a gép pedig szépen lógott a neten
ma este megint megpróbálkozok csak a Leases-be írni egy címet, de az a baj, hogy nincsen új eszközöm, csak 1 régit tudok törölni, és félek hogy eleve beragad
tegnap is, mint írtam, nem tudtam teljesen lerúgni a felülírt MAC című gépet
pedig a Static lease-ben is felülírtam, és a MAC szűrésnél is felülírtam az új eszköz címével, ment a save&apply, de akkor is fent lógott a routeren
az interfaces alatt apply-ztam az adott interfészt, de úgy is bent maradt
lehet hogy az kavar be, hogy ez mind a "vendég" hálón történik? -
chros
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Koszi a tesztet! Ugy nez ki nalad jo minden. Valszeg a transmission-nel sem lesz gond...
Igen, extroot van. Itt [link] tettem fel a kerdest, hogy hogyan kellene rendbe raknom, mert teljesen ossze van kavarodva.
logolás nálad hova történik?
Melyik log? Hogy tudom megnezni, holva rakja?az extroot partíciódon található 2.6-os kernelhez tartozó file-okat törölted?
Nem toroltem semmit
(Nem mertem
) Honnan toroljem ki a fajlokat?Koszi!
-
Gyurka6
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Hali!
Azt hogyan tudnám megnézni, hogy lp0 maradt-e ?
Nyomi bekapcsolva, ruter indít ls /dev itt lilával vannak felsorolva az eszközök,
(nyomtatás megy), ruter indít ls /dev az lp0 ferén szerepel, új eszközt nem látok megjelenni.
Nyomi nem inicializál...Egyenlőre feladom...
Köszi. -
Gyurka6
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Hali!
Köszi, hogy fáradsz velem.
Igen, majdnem így, nekem a szögletes zárójelek után kellett a pontos vessző.
(Még egyszer megnézem nélküle is.)
Az első log-ba írást kiegészítettem egy > jellel, most mind a két sor benne van.
Működik is, de csak akkor ha a nyomi van előbb bekapcsolva...
Ezért próbáltam a cat /mnt/sihp1020.dl > /dev/lp0 -t kézzel, úgy gondoltam, ha Tomato
alatt megy, itt is kellene... Hát nem... -
Gyurka6
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Szevasz Alex!
Az idézett script-et beírtam (egy fi és kettő(?) ; kellett nálam még hozzá, hogy bekapcsoláskor lefusson.
Azonban a nyomi csatlakozástatásakor (mikor már megy a ruter) nem küldi ki, vagy a nyomi
nem érzékeli (Tomato wl500 alatt jól megy.). Ezért kérnék valami ötletet, (maga a script lefut a log szerint), kézzel kiadva sem tölti át a nyomiba. Azt hogyan tudnám megnézni, hogy kiküldi -e? (pl.) -
válasz
vargalex
üzenetére
Köszönöm !

Az extrootot megértettem , közben utána olvastam. Tehát ez arra való, hogy ne járjunk úgy mint amikor pl egy dbox2-esnek enigmával használva megtelik az agya és ledöglik a masina és már csak ujra flashelni lehet DboxIFA-val egy szűz, vagy élesre állított jól működő .img-vel, hogy ujra működjön. 512 megabájtba már nemigen lehet beleszorulni.A router áramtalanításának van valamilyen szabálya ? Shutdown , vagy valami ilyesmi itt nincsen? - vagy csak egyszerűen amikor már az összes PC ,meg egyéb hálózatot használó kütyü le lett állítva , akkor áramtalanítom a routert meg az adsl -modemet és kész?
Köszi ... CsI
-
chros
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Koszi a linket! (A regebbi nem mukodott)
Most megprobaltam downgrade-elni a transmission-t, de nalam az extroot miatt mar megint ossze van kavarodva minden:
- azt allitja, hogy 2.42-1 -es transmission-om van (az 1.1-el, egy regi verzio lenyomata van ott a status file-ban)
- es ilyen uzeneteim vannak: * pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/ntpclient.list: No such file or directory.Odaig jutottam, hogy az /overlay/usr/lob/opkg/info/ es az /usr/lob/opkg/info/ tartalma teljesen mas (elobbiben alig van valami es ezek szerint ez is regi, az utobbiban van minden). De ezek szerint az /overlay -ben keres a sima /usr-ben nem!!! Hogy tudnam helyrerakni a dolgokat?
Szerk: kezdem erteni: ami az /overlay alatt megtalalhato, az "felulirja" az /usr-ben levo dolgot.
Azaz nalam az /overlay-ben szerepel egy status file regrol, s ez kerult az /usr -be is ... Viszont ez nem a jo status file! Hogyan tudom a jot visszavarazsolni?Koszi!
-
válasz
vargalex
üzenetére
Szia !
Köszönöm! Homályom most már kezd világosodni. Tehát , ha csinálok egy extrootos vinyót , akkor a 10-qssbutton scriptet csak végső esetben leválasztás előtt aktiválom .Még egy kérdésem lenne. Ha nem torrentezek , de van egy extrootos pendrive bedugva az USB-be, akkor elkövethetem-e azt drasztikus régi gyakorlatomat, hogy mielőtt elmennék otthonról egyszerűen áramtalanítom az egész rendszert ? Ha hazajövök és használni akarom a rootert ,satöbbi , akkor elég csak visszakapcsolni az áramot és kész és minden automatikusan visszakapcsolódik, kb úgy mint mikor elidítunk egy PC-t? Vagy ez így árt az USB-s eszköznek , ill. az extroot állománynak?
Köszi ... CsI
-
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Akkor ahogy írtad a /etc/hotplug.d/button /10-qssbutton scriptben az ENABLED változó értékét átírtam 1-re és létrehoztam egy scriptet ugyanitt "15-qssnekem" néven ezzel a tartalommal:
#!/bin/sh
if [ "$BTTON" = "wps" ]; then
if [ "$ACTION" == "pressed" ]; then
WIFI_RADIOSTATUS=`uci -q get wireless.radio0.disabled`
if [ $WIFI_RADIOSTATUS == '1' ]; then
uci set wireless.radio0.disabled=0 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio is on."
else
uci set wireless.radio0.disabled=1 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio is off."
fi
wifi
fi
fi---------------
Igy már müködik a wifi kapcsoló , de ha jól sejtem akkor a QSS gomb a felmountolt USB-s vinyót , vagy pendrájvot is leválasztaná az első megnyomás után szinte együtemben a wifi állapotváltással. Nem lehetne egy másik változót is definiálni , abból a célból , hogy el lehessen dönteni ,hogy az aktuális QSS gombnyomás épp mire vonatkozzon. Esetleg ebben a nyelvben bármikor lehet egy ujabb változót definiálni?
Vagy milyen Range-ben lehet értéket adni ennek az ENABLED változónak? Az "ne" is egy változó? ?????Bocsi a kérdésekért és előre is köszönöm a választ !
CsI
-
chipi89
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
A problémát megoldottam a leírásod alapján! És igen működik!

A másik nagy kérdésem, hogy a tűzfalon hogyan tudom beállítani azt, hogy egy adott port-t is kívülről el tudtam érni?
A ruteren fut a uvc kamera szoftvere és local hálón belül is eltudtam érni.
A központi hálóm 192.168.1.x címzéssel futt, míg a ruter amin a kamera van 192.168.2.x címeket ad.
Wlan -n keresztül wan funkcióval van konfigurálva. -
Toninho13
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Mounting pointsnál csatolva van egy partíció mnt-nek, egy exroot és egy swap.
A minidlna configom:
# port for HTTP (descriptions, SOAP, media transfer) traffic
port=8200# network interfaces to serve, comma delimited
network_interface=br-lan# set this to the directory you want scanned.
# * if have multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to a specific content type, you
# can prepend the type, followed by a comma, to the directory:
# + "A" for audio (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
# + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
# + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
media_dir=A,/mnt/Zene
media_dir=A,/mnt/Zene letöltés
media_dir=A,/mnt/Zene válogatásra# set this if you want to customize the name that shows up on your clients
friendly_name=Tony DLNA Server# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its database and album art cache
db_dir=/mnt/minidlna/db# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its log file
log_dir=/mnt/minidlna/log# this should be a list of file names to check for when searching for album art
# note: names should be delimited with a forward slash ("/")
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg# set this to no to disable inotify monitoring to automatically discover new files
# note: the default is yes
inotify=yes# set this to yes to enable support for streaming .jpg and .mp3 files to a TiVo supporting HMO
enable_tivo=no# set this to strictly adhere to DLNA standards.
# * This will allow server-side downscaling of very large JPEG images,
# which may hurt JPEG serving performance on (at least) Sony DLNA products.
strict_dlna=no# default presentation url is http address on port 80
#presentation_url=http://www.mylan/index.php# notify interval in seconds. default is 895 seconds.
notify_interval=900# serial and model number the daemon will report to clients
# in its XML description
serial=12345678
model_number=1# specify the path to the MiniSSDPd socket
#minissdpdsocket=/var/run/minissdpd.sock# use different container as root of the tree
# possible values:
# + "." - use standard container (this is the default)
# + "B" - "Browse Directory"
# + "M" - "Music"
# + "V" - "Video"
# + "P" - "Pictures"
# if you specify "B" and client device is audio-only then "Music/Folders" will be used as root
#root_container=. -
chros
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Nagyon koszonom!!! Igy mar muxik ...
(Bocs, erre nem figyeltem.)Mar csak 1 kerdesem maradt: extroot-tal kapcsolatban.
Ez az /overlay ala van felmount-olva.Ezen belul mit kellene latnom? Egy-az egyben a "/" tartalmat /overlay nelkul? Nekem csak ezek vannak: etc , lib, lost+found , usr, www
Es ezeken belul sem azonos teljesen a ket megfelelo konyvtar tartalma (pl. /etc -> /overlay/etc)Csak bizinyos dolgokat pakol az /overlay ala, vagy mindnek ott kellene szerepelnie???
Koszi!
-
chros
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Nekem a sajat port forward mukodik (ahogy fentebb irtam), de nekem kivulrol nem megy az ftp es az ssh:
Connection refused. (port 2222, 2221)A System -> Administration-nel SSH Acces -> Interface: unspecified (tehat nem lan)
En atraktam a belso halot 192.168.68.x -ra, config-okat nem tartottam meg.
Eredetileg ezek voltak a Traffic Rules-ban (ftp-nel is, csak ott a 21-es porttal), amit (esz nelkul) atirtam 192.168.68.1 -re:
ssh_WAN , Any , TCP , From any host in wan , To IP 192.168.1.1 at port 22 on this device , Accept inputDe itt a Destination resz alatt nem ennek kene szerepelnie? :
To any router IP at port 2222 on this deviceHa nem, akkor viszont egy port forward hianyzik, ami a kinti 2222-rol atkuldi a benti 22-re a csomagokat ...
Egyebkent itt (ssh, ftp) miert kell megadni IP cimet?
Koszi
-
zso73
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Feltettem az új FW-t elvileg.
Ezt írja ki: vargalex v1.1 (trunk, r30817) / LuCI Trunk (trunk+svn8330)
Így jó? Nem kért semmit, és a beállítások sem vesztek el. Viszont sokkal jobb a kapcsolat a két router közöt, és némileg megváltozott a menü is az Rt statisztikánál.
A tűzfal kiválasztós dolgot nem találtam meg......... Ha így jó, akkor nem is piszkálom. -
rruzsi
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Hi!
Pont ez a problémám, ha valamely lib -re szükségem van amely a Debian ba van telepítve akkor fordítási hibát kapok pl. libjs taglib stb..Az lenne a kérdésem, hogy amit külsőleg telepítek fel tehát nem a Build-root része hanem az alap Linux -é azt ugyanúgy kén e tudni használni nem?
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia Alex!
Igen, a 2221-en próbálom.
Mielőtt az extroot-ot csatoltam, töröltem a tartalmát.
Luciból frissítettem és nem kértem a beállítások visszaállítását.
Egyébként minden megy ezen kívül, a grafikonok is, szóval szuper ez az egy nem akar összejönni... valami user error...de ez a legrosszabb, mert így Te sem tudsz ránézni.
A 2221-es porton belülről sem megy, persze nem tudom, hogy ez jelent-e valamit... -
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Szia Alex!
DDNS-nél látom bekerült a netes frissítés... de sajnos rossz a link... következő alverzióban légyszi javítsd erre:
http://automation.whatismyip.com/n09230945.asp
További jó munkát, kellemes hétvégét
Üdv.Továbbá kérdésem az lenne, hogy a
block_internet_access_IP
Any
TCP+UDP
From IP 192.168.1.181 in lan
To any host in wan
Discard forward
a Firewallban, nincs bekapcsolva, de ez arra jó, hogy a netet az adott ip-re totál tiltom?Illetve a custom rules-ben, ha én a GoFlexet is védeni szeretném akkor annyi a teendőm, hogy másolom mégegyszer és az ip-t átírom 1.1-ről 1.166-ra? Persze a szükséges átirányítások elvégzése után....
-
Badb0y
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Megmondom őszintén én a gyári openwrt-ket használom nem a tiedet, mert túl sok plusz dolog van benne, ami nekem nem kell nas miatt, viszont 1 kérdésem lenne:
Ami hálózattal kapcsolatos beállítás és mind belső háló mind wifi mind lan, nfs .... és gyorsít, azok melyek ? Ezeket le tudnád írni, mert ezeket átkonfigurálnám viszont.
Főleg azért érdekelne, mert a full hd filmek wifin azért nem a leggyorsabbak egy synology 211j nas-ról
-
rruzsi
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Hi!
Ha még nem alszol, te sem mint én a Mediatomb -on változtattál valamit?
Én is elkezdtem a build -et csak úgy magamnak tsztre, és odáig jutottam , hogy a firmware símán meg volt, viszont ezt a fránya médiatombot, ha símán fordítottam Debian alatt akkor ok, ha Build-root -tal akkor egy csomó lib és header könyvtárat hiányolt, illetve a megtalált header file -kat nem tudta használni, ez miért lehet?Amíg el nem felejtem

Egy nagy-nagy
Üdv.!
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Gratulálok hozzá!
gondolkodtam, hogyan lehetne védeni a routert a betolakodók ellen (ha véletlenül lenne ilyen)..
statikus IP címkiosztást már használunk itt egy páran MAC cím alapján, de van-e lehetőség statikus MAC címtábla bejegyzésekre is, ahol megadhatjuk, hogy az általunk ISMERT mac címeket tegye mondjuk a vlan 2-be, és ha valaki idegen, mégis beférkőzik a hálózatba (akár még DHCP címet is kap), akkor ő az alapértelmezett vlan 1-be kerüljön?
-
McKalton
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Mit jelent a Wifi státusznál bitrate 54MB/s?
Ugye ez egy 300 mbps wifi képességű eszköz. A beállításoknál alapból 802.11g+n.Nem keverem a megabyte és megabit egységeket, A kérdésem az, hogy akkor ez most a 300mbps-os képesség?
N-es notebookon speedtestel a 80/25 digi netből, 66/25-öt tudok mérni. Ez jónak számít vagy el lehetne érni a teljes sávszélességet? -
dni
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Mester félreértés történt, még egy régi hszemhez szerettem volna kérni segítséget.
Dni:
Sziasztok!
Azt meg lehet oldani, hogy ne a wan lábának az ip címét, hanem a tényleges külső ip címet küldje el a dyndns.org-nak? (vagy amúgy is így működik a dolog, csak nálam van valami gubanc?vargalex:
Hi!
Másik router mögött ülsz? Mert ha nem (és a wan interface valóban a külső IP-t kapja), akkor a default config-nak megfelelőnek kell lennie. Persze a DDNS config-nál a Source of IP address-t akár URL-re is állíthatod.
De véletlenül nem adtad el bekonfigolva valakinek a régi routeredet és így az ő IP-jével is frissíti a dyndns-t?
AlexDni:
Ha egy másik router mögött ülök, akkor hogyan tudom elérni, azt, külső ip-met küldje el?
-
-
McKalton
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Na ez jó ötlet. Putty megy.
Firefox beizzítva. Kérdésem gondolom a HDD-t az elspő lehetőséggel formázzam ugye?
Illetve az ftp-t hogy fogom tudni elérni mondjuk total commanderből?
beállított új jelszót de nem megy.
A login
root jelszó admin (csak átmenetileg)
az ftphez beállítottom az admin-t.
De a szokásos ftp elérési módon hibát ad a jelszót illetően. -
Coolmat
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Üdv!
Megnéznéd légyszíves, hogy az új verzióban működik-e a hd-idle? Az aktuális 1.02.1-es verziódban valamiért nem tudom rendesen működésre bírni, nem állítja le a winchester motorját ha nincs semmi hdd aktivitás (0.9-el ill. 1.0-val még jól működött). A keret egy Coolink 2,5"-os (valamilyen JMicron vezérlős) benne egy Toshiba 250GB-os winchesterrel.
Előre is köszönöm!

-
-
mgrincs
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Megint neked van igazad, a - os sorokat neztem, azokat csereli ugye a patch a + osakra.
Szóval 32MB-nál 32k, de alatta(feltételezve, hogy 16MB a következő) maximálja 8k-ra.
Gondolom megakadályozandó a memória nfsd általi felzabálását.
Persze otthoni környezetben, 1-2 klienssel nem hiszem, hogy gondot okozna.Berakod akkor a következő build-be?
Kiváncsivá tettél. -
blasius10
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
a transmisson bejön...mount pointsnál akarom aktiválni, usbre rádobtam próbának egy sima pendriveot, akarom aktiválni de mikor betölt az oldal hogy elfogadja a módosításokat Applying changes
Loading
/etc/config/fstab
ennél megáll...többinál ment tovább mondta,hogy rendben változások mentve..
Köszönöm!UI: ha sambát akaro mbeállítani akkor sem tölt tovább
-
mgrincs
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Ezért opensource. Minden mindenkié. Persze ilyen szinten nem értem miért nem tudja a broadcom is kiadni a driverei forrását, csak nyerhetne vele. Az Atheros is kezet csókolhat a sok OpenWRT-s fejlesztőnek. Köztük nem egy magyarnak.
Amennyit én értek a dologhoz(inkább az angoltudás), itt a memória mérete alapján számolja, szóval alapban a 1043-re megintcsak 8k fog kijönni max-ra(32MB mem miatt).
De ezekszerint ezt kellene akkor átírni, hogy engedjen beállítani nagyobb értéket is.
Esetleg egy próbát megér. -
blasius10
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
transmisson configban:
config transmissionoption 'enable' '1'option 'config_dir' '/mnt/hdd/downloads/c$
s samba sem jó, ugyanezzel a gonddal, abban a configban ez van:
config 'samba'option 'name' 'server'option 'workgroup' 'lan'option 'description$
option 'name' 'openwrt'
option 'workgroup' 'openwrt'
option 'description' 'openwrt'
option 'homes' '1'config sambashare
option 'name' 'tmp'
option 'path' '/tmp'
option 'read_only' 'no'
option 'guest_ok' 'no'
option 'create_mask' '0700'
option 'dir_mask' '0700'
#option 'users' 'abc' -
mgrincs
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Csak hogy otrombáskodjak egy kicsit, az NFS lassabb lesz a SAMBA-nál, mint azt már kiveséztük, az OLEG-ből kellene átemelni a max buffer 32k-s patch-ét.
Anélkül OpenWRT-s NFS nem versenyképes, mégha kevesebb erőforrást is használ.Szóval ha jót akar az ember, marad a SAMBA/CIFS párosnál linux alatt is.
Nincs kedved megcsinálni a patch-et? Nem vagyok fejlesztő, de egyszer elkezdtem túrni az OLEG kódját, a patch nem tünt valami extra nagy dolognak.
Lehet átállnék én is stock OpenWRT-ről vargalex mod-ra!

Még lehet a hivatalos repo-ba is átvennék. -
válasz
vargalex
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Működik végre !
Hurrá így most már meg tudtam csinálni !
Egy db AP feleslegessé vált!Köszönöm !!! Most így néz(ek) ki :
Mar 8 01:27:09 OpenWrt authpriv.info dropbear[5726]: Exit (root): Exited normally
Mar 8 01:27:14 OpenWrt user.notice root: Wi-Fi radio is on.
Mar 8 01:27:14 OpenWrt kern.info kernel: [ 8755.780000] device wlan0 entered promiscuous mode
Mar 8 01:27:14 OpenWrt kern.info kernel: [ 8755.780000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:14 OpenWrt kern.info kernel: [ 8755.790000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:17 OpenWrt kern.info kernel: [ 8758.210000] device wlan0 left promiscuous mode
Mar 8 01:27:17 OpenWrt kern.info kernel: [ 8758.220000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:17 OpenWrt kern.info kernel: [ 8758.350000] device wlan0 entered promiscuous mode
Mar 8 01:27:17 OpenWrt kern.info kernel: [ 8758.350000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:17 OpenWrt kern.info kernel: [ 8758.360000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:19 OpenWrt user.notice root: Wi-Fi radio is off.
Mar 8 01:27:19 OpenWrt kern.info kernel: [ 8761.080000] device wlan0 left promiscuous mode
Mar 8 01:27:19 OpenWrt kern.info kernel: [ 8761.080000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:24 OpenWrt user.notice root: Wi-Fi radio is on.
Mar 8 01:27:24 OpenWrt kern.info kernel: [ 8765.900000] device wlan0 entered promiscuous mode
Mar 8 01:27:24 OpenWrt kern.info kernel: [ 8765.900000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:24 OpenWrt kern.info kernel: [ 8765.910000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:27 OpenWrt kern.info kernel: [ 8768.330000] device wlan0 left promiscuous mode
Mar 8 01:27:27 OpenWrt kern.info kernel: [ 8768.340000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:27 OpenWrt kern.info kernel: [ 8768.470000] device wlan0 entered promiscuous mode
Mar 8 01:27:27 OpenWrt kern.info kernel: [ 8768.470000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:27 OpenWrt kern.info kernel: [ 8768.480000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
Mar 8 01:27:32 OpenWrt user.notice root: Wi-Fi radio is off.
Mar 8 01:27:32 OpenWrt kern.info kernel: [ 8773.940000] device wlan0 left promiscuous mode
Mar 8 01:27:32 OpenWrt kern.info kernel: [ 8773.940000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state--------------------------000000000000000000---------------------------------
[ 8758.210000] device wlan0 left promiscuous mode
[ 8758.220000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8758.350000] device wlan0 entered promiscuous mode
[ 8758.350000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8758.360000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8761.080000] device wlan0 left promiscuous mode
[ 8761.080000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8765.900000] device wlan0 entered promiscuous mode
[ 8765.900000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8765.910000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8768.330000] device wlan0 left promiscuous mode
[ 8768.340000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8768.470000] device wlan0 entered promiscuous mode
[ 8768.470000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8768.480000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding state
[ 8773.940000] device wlan0 left promiscuous mode
[ 8773.940000] br-lan: port 2(wlan0) entering forwarding stateAhhoz , hogy a verkli elindíthatóvá (ill. először gombbal leállíthatóvá) váljon először Luciból engedélyezni kellett a Wifit.
-
-
blasius10
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia! Na sikerült feltennem végre normálisan
viszont már transmissionnál hibaüzim van...ezt írja:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:449: Failed to execute cbi dispatcher target for entry '/admin/services/transmission'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/cbi.lua:264: Unable to read UCI data: transmission
stack traceback:
(C): in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:449: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>(/C)[/M]
Új hozzászólás Aktív témák
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G5 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Egyéb ötlet?
) Honnan toroljem ki a fajlokat?

jee
A tűzfal kiválasztós dolgot nem találtam meg......... Ha így jó, akkor nem is piszkálom.