Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: Változások 2. rész
- talmida: My Art II.
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Addel
senior tag
Úgy tűnik, hogy csak a kicsik menekülnek a bitcoinból, a nagyok nem mozdultak, sőt egy bálna még be is vásárolt most, hogy diszkont áron vehetett BTC-t.

Tom Lee (Bitmine) -4,5 milliárd $ veszteségen csücsül.

-
Addel
senior tag
Már megy a maszatolás, nehogy hétfőn nyitáskor összefossa magát a tőzsde.

-
Addel
senior tag
válasz
gertitorpe
üzenetére
Jó, de a feketeöves kriptosok nem esnek pánikba egy ilyen korrekciótól, én is azt néztem egyből, mit vegyek.
-
Addel
senior tag
Jól láttam, hogy Oroszország nem szerepelt a vámtarifás tábláján?

-
Addel
senior tag
Azt írják a redditen, hogy csökkentette (2% alá) a standard&poor's a tesla súlyozasat az s&p500-ban, és így már nincs benne a top7-ben.
-
Addel
senior tag
Alakul a buli, most szólt be ép az egyik nagybefektető Musk-nak, hogy jó lenne ha félre állna, mielőtt szétcseszi teljesen a Teslát.
"Mr Gerber said: "I think Tesla needs a new CEO and I decided today I was going to start saying it and so this is the first show that I'm saying it on."
-
Addel
senior tag
válasz
aAron_
üzenetére
Gondolom az is jót tesz az ügynek, hogy Elon Musk nemrég árulónak nevezte az X-en Mark Kelly arizonai demokrata szenátort, amiért Ukrajnában járt. Mark Kelly az egyik legnépszerűbb demokrata politikus, Kamala Harris alelnökjelöltjeként is emlegették. Amúgy egy öbölháborús veterán katona és űrhajós parancsnok aki 4 űrrepülésen vett rész.
-
Addel
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Lehet shortolja épp
-
Addel
senior tag
Megvan mi a gond, a sok szélsőbalos, illegális módon összejátszva bojkottálja a teslát.
Ez már az elmebaj tünete szerintetek ?
-
Addel
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Globális a tesla eladások visszaesése, és most már kezd fájni is, mert árcsökkentéssel próbálkoznak.
https://www.coachesdatabase.com/cybertruck-selling-for-6000-less/ -
Addel
senior tag
válasz
julius666
üzenetére
Azért ez a 800 milliárd euró kb. az USA teljes éves védelmi kiadása.
Kezdik komolyan venni a helyzetet, ha ez igaz, akkor nem szarral fog az EU gurigázni. -
Addel
senior tag
Ezt ki finanszírozhatja vajon, valamelyik konkurens autógyártó ?

-
Addel
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Rossz a hangulat a Bybit hack miatt, meg Trump megint lobogtatja a Kanada+Mexikó vámot, és a rossz hangulat miatt nagy az eladói nyomás protfolio szerint.
Egyre csúnyább, ami a kriptóknál történik - Mutatjuk az okokat
-
Addel
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Inkább csak 4 napos, de mindenhol azt írják emiatt van pánik eladás.
https://www.bitget.com/news/detail/12560604597880
https://thecurrencyanalytics.com/bitcoin/bitcoin-short-term-holder-panic-sell-signals-potential-recovery-162125
-
Addel
senior tag
válasz
beholder00
üzenetére
Észak koreai hekkerek meghekkelték a Bybit kriptotőzsdét és ~1.5 milliárd dollár értékű kriptovalutát nyúltak le, gondolom ez.

https://10perc.hu/hir/tech/2025/02/25/15-milliard-dollart-loptak-el-a-bybit-kriptotozsderol
-
Addel
senior tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Belegondoltam, sőt elolvastam az idevonatkozó jogszabályokat is, és ott ír megosztásról a székhely és a telephely közt személyi jellegű ráfordítás vagy eszközérték alapján például. Sőt külön kitér az építőipari cégekre, ők döntés alapján fizethetik a felét a székhelyükön és csak a többit megosztva a munkavégzés alapján, stb.
-
Addel
senior tag
Ha dolgozol egy szakmában, csak tisztában vagy, a te tudásodnak tapasztalatodnak, végzettségednek megfelelő bérekkel, és ez alapján el tudod dönteni.
Még annyi, hogy 20+ év tapasztalatom van a szakmámban, és az utolsó 2 munkahelyemre nem én jelentkeztem, hanem megkerestek jobb ajánlattal.
-
Addel
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ez a nyugdíj akkor lenne így igazságos, ha egy fix összeg lenne a havi nyugdíjjárulék is pl. 80.000 Ft, és ennyit fizessen a minimálbéres is és aki 5millát keres, akkor elfogadnám, hogy ugyan annyi lesz a nyugdíjunk.
-
Addel
senior tag
Ez a kamatvágás, meg Powell nyilatkozat, jól megrakta a tőzsdét.
Jó sok szép hosszú piros csík... -
Addel
senior tag
[link] Vizsgálatot indított a DOJ az NVIDIA ellen.
-
Addel
senior tag
válasz
PredatorZoli
üzenetére
Tehát tegnap -1,39-en zárt az S&P500 index, de ma reggel megnéztem és +0,21-en van a futures, akkor most emelkedéssel nyit a VUAA. így már értem, köszönöm.
-
Addel
senior tag
Valaki aki ért hozzá magyarázza már el nekem, hogy az S&P500 index és a VUAA közt mi az összefüggés, mert azt figyeltem meg, ( és már nem először), hogy tegnap az S&P500 index 0,64% pluszban zárt, ma reggel 9-kor nyitáskor mégis minusz 0,38%-on nyitott a VUAA ?
-
Addel
senior tag
válasz
üzenetére
Litván egyedi IBAN számlaszáma van mindenkinek, de nem hiszem, hogy fizetést lehetne rá kérni. Elvileg lehet, csak annak magasabb költsége lenne, mert nemzetközi utalás, nem hiszem, hogy ezt így sok cég bevállalná. Bár ha lehet kötelezni a polgárt, hogy kp helyett fizessen egy bankszámlát, csak hogy a cégnek kényelmesebb legyen, én úgy gondolom, az se ö9rdögtől való, hogy cégek nemzetközi utalásért fizessenek.
Lehet rákérdezek melóhelyen csak kiváncsiságból.
Én kicsit több mint 1 éve használom, azóta hogy megvettem a garmin órám, mert egyik magyar banknál se volt garminpay, csak revo-n, de annyira megszerettem, hogy csak azt használom azóta.
Amúgy a SEPA utalás gyakorlatilag azonnali(és ingyenes), mikor pl revoról lighyear-re utalok €-t.
DE pl múlt héten magyar webshopból vásároltam nagyobb összeget banki utalásssal fizettem revoról szintén utalási költség nélkül, és ~24 óra átfutás volt. -
Addel
senior tag
válasz
julius666
üzenetére
Látni kell majd a részleteket, de ha a banknak kell megfizetni az illetéket, akkor szerintem sehogy. Én revolutot használok, a Revolut Bank Litván illetőségű csak itt bejegyzett, ott adózik, a magyar kormány azt nem adóztatjhatja. Ha a magányaszemélyeknek kell megfizetni, akkor bármit lehet, lásd szja, bárhol bankolsz köteles vagy megfizetni magyar állampolgárként.
-
Addel
senior tag
Vagy csak egyszerűen nem hajtják be rajtuk a büntetést, aki fizet fizet, aki nem, az nem.
Van rá példa, miszerint a korábban szocpolként kifizetett pénzekből a meg nem született gyerekek miatt 30 milliárdos kintlévőségből a NAV 10 év alatt mindössze 900 milliót hajtott be. Ennyi. [link] -
-
Addel
senior tag
link
Jelentett az Nvidia, 1000$ fölé ment piaczárás után az árfolyam. -
Addel
senior tag
-
Addel
senior tag
Az mért jobb szerintetek, ha nem az állam vesz fel hitelt, hanem állami cégeken keresztül hitelezi a költségvetést ?
Ebben a cikkben azt írják, hogy tavaly az MVM a 209 milliárdos adózás utáni eredményét kiegészítette egy 100 milliárdos ICBC (Kínai) hitellel és az egyész 309 milliárdot befizette a költségvetésbe osztalékelőlegként.
-
Addel
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
Nem tudom a KSH mi alapján, milyen módszerrel számolja az átlagkeresetet, de az a vicces a dologban, hogy minden évben a NAV is ad meg ilyen adatot év végefele, 2022-ben a kettő között 23.4%-os eltérés volt. A NAV aáltal megadott, az adóbevallásokból számolt átlagkereset 2022-ben 418000 forint volt a KSH által összemanipulált 515800-al szemben.
-
Addel
senior tag
Közben kínától veszünk fel újra hitelt. Alakul ez.
-
Addel
senior tag
válasz
nort_on
üzenetére
Az előző beszakadáskor a mining cost-ig csökkent az ár, az alá nehezen megy mert ott elkezdik a nagy bányászcégek lekapcsolgatni a gépeket, ami árfelhajtó hatású.
A halving után 38k körül lesz a mining cost, tehát elvileg 40k-ig le tud menni az ár(bár az se valószínű), az alá nem.
Bár ha megnézitek, halving után páran még 60-70k közül is veszteségesen bányásznának. -
Addel
senior tag
Nem azért, hogy pont ezt a két órát hasonlítsam egymáshoz, csak megemlítettem, hogy az 1 napos uzemidő részemről furán kevés, én nem használnék olyan órát amit minden nap tölteni kell. És mondhatod, hogy nem gáz, mert éjszaka feltöltődik, de ez igenis gáz, mert rajtam éjjel is rajtam van az óra, mert alvást vizsgál, éjszakai légzést, véroxigén szintet, stb.
-
Addel
senior tag
válasz
favagoJoska
üzenetére
Minek módosítana az alaptörvényen, ha ki akarnak lépni, a kornyány (parlament) dönthet így., akkor minek népszavazni meg alkotmányt módosítani?
Meg ez veszélyes lenne, mert akkor más nemzetközi szerződésekről is lehetne népszavazni, például arról a posztszovjet szerződésről, ami alapján az ukajnai magyarok magyaro.-ról nyugdíjat kapnak, meg orosz gázszerződés, netán PAKS2,meg ilyesmi. Nagyon verszélyes lenne.
NATO-ról népszavazni, most gondold el.
-
Addel
senior tag
válasz
favagoJoska
üzenetére
EU tagságról nem lehet népszavazás tartani nálunk, az alkotmány ellenes lenne, ez nem Anglia.
-
Addel
senior tag
válasz
PredatorZoli
üzenetére
Na ja, meg ilyen bazinagy kilengés amúgy se túl bizalomgerjesztő.
-
Addel
senior tag
Aki akar (és mer) most
vegyentud venni olcsóbban nvidiát, vissza korrigált 880-ra .
Nem piskota, nem tudom mi lehet, nap közben +6%-ról vissza -4% -ig.

-
Addel
senior tag
Még annyi, és nyugodtan lehülyézhettek érte mert biztos lehetne ezt jobban is csinálni, hogy nekem a teljes befektetésem 70%-a PMÁP-ban van(2028/I), a 30% fele kripto, fele részvény és a részvény rész 80%-a ETF.
Az a kicsi rész ami egyedi részvény, azon nem sokat görcsölök, simány kockára teszem. -
Addel
senior tag
válasz
stingy2
üzenetére
Rendben van, de mennyire előre, én tavaly 850-re húztam meg a kiszállót, de az azóta feljebb toltam 1000-re de most az is kevésnek tűnik.
De közben azon is agyalok, hogy ez egy bazi nagy lufi, például az hogy létezik, hogy 6* annyit ér mint pl. az Apple ?Alapvetően amúgy nem tartok egyedi részvényeket, mert nincs elég tudásom hozzá.Igazából 2 részvényt tartok, ez az NVDA meg a NVO.
Egyéblént nekem nem valók egyedi részvények abban biztos vagyok, mert észrevettem (de mindig csak utólag), hogy idönként nem kellően átgondolva, túl nagy kockázatot vállalok.
Szerencsére még nem lett belőle nagyobb baj eddig.
Ezért vagyok amúgy itt is, hátha tanulok valami hasznosat.
-
Addel
senior tag
Egy érdekes cikk, bitcoinról meg Nvidiáról is van benne szó.
Még most lehet érdemes eurót váltani a nyaralásra, ugyanis a 425 forintos árfolyam sem kizárt
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Diablo IV
- Apple asztali gépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Valószínűleg késnek majd a Valve új Steam eszközei
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Használt Apple A1243 EMC2171 német kiosztású vezetékes billentyűzet / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest