Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gertitorpe
tag
válasz
t72killer
üzenetére
Szerintem azért mert tényleg számítanak az elektromos autók. Nem feltétlenül azért mert már olyan sok szaladgál hanem azért mert hirtelen lett a benzinnek alternatívája. Ez egyfajta ársapka. Ha nagyon drága a benzin, akkor Mancika most már tud elektromos autót venni.
Mintha a faluban, ahol eddig csak egy benzinkút volt, nyitott volna egy második. Ez szerintem tartósan lenyomja az olajárakat. -
gertitorpe
tag
válasz
abw6291
üzenetére
Amire neked szükséged van az egy bróker

Én a K&H Értékpapírt javaslom. Egyszerű felület, van könnyen elérhető magyar ügyfélszolgálat és minden elérhető rajta amire egy kezdő befektetőnek az első 5 évben szüksége lehet. Bónuszként még az adózás is pont úgy működik rajta ahogy leírtad.
Majdnem mindig van valamilyen új ügyfeleknek szóló promóció, ajánlói bónusz, stb így az első fél évben amíg kipróbálod közel költségmentesen ki lehet próbálni. K&H bankszámlával átutalási díj nélkül lehet pénzt ki-be utalni ami a tranzakciós adó évtizedeiben meglepően nagy költség. -
gertitorpe
tag
válasz
tomazin
üzenetére
Nincs olyan szabály, hogy egy képviselő ne vehessen-adhasson részvényeket. Ha tudsz valami illegálisról a SEC-nek van egy szuper whistleblower programja ahol ha elítélik az információd alapján a tettest jó nagy százalék illet a kivetett általában sokmillió dolláros bűntetésből.
Nancy Pelosy rendszeresen jelenti és nyilvánossá is teszik a különböző trradejeit ahogy a meglévő részletes szabályok megkövetelik.
Hogy mennyire etikus és elfogadható amit csinál ő és sok más politikus vagy mennyire jók ezek a szabályok az más kérdés...
Szerintem nem jók és biztosítalak, hogy ha az én cégem alkalmazottja lenne, úgy rúgnám ki hogy a lába nem éri a földet. Miért tolerálja a pártja? Miért tolerálják a választók? A Demokraták nem nyerték meg a 2024-es választást úgyhogy valahol a sorok között mégiscsak lett következménye a kereskedésének.
A transzparencia csak egy eszköz a demokrácia eszköztárából. Ha a szélesebb lakosság/elit nem veti ki magából a hatalommal látványosan visszaélőket, akkor az közép és hosszú távon általában elég kellemetlen következménnyel jár mindenkire. De ebbe mélyebben belemenni már nagyon politizálás lenne.Amire ki a akarok lyukadni, hogy az értékpapírok esetén legalább hivatalos forrásokból tudod mit és mikor adtak-vettek a politikusok. És ha nagyon bénán csal valaki akkor megvan az esélye hogy az állam visszaveszi a pénzt és börtönbe jutsz. Kripto esetén még ennyi fogódzó sincsen és még ritkábban derül ki ha valaki a zavarosban halászik.
-
gertitorpe
tag
válasz
ciricica
üzenetére
A kripto nem tőzsde. A tőzsde egy felügyelt piac, a kripto nem. A Bitcoin "bennfenteseket" nem viszi el a rendőrség.
Pont az ilyen és hasonló esetek miatt alakult ki a felügyelet a hagyományos piacokon mert a történet vége mindig ugyanaz: a kevés jól értesült kizsebeli a belelkesített tömegeket. -
gertitorpe
tag
válasz
t72killer
üzenetére
Dániában kb ugyanazok az adókulcsok mint itthon. Tudom, mert dolgoztam ott.
A fizetésednek ugyanúgy kb a 45%-kát kapod kézhez mint itthon miután kivonod az szjat, szochot és a cég által fizetendő adókat.
Az áfa 25% és nem 27%. Lényegében ugyanaz a kettő, annyi különbséggel hogy itthon egy kicsit a dánnál is magasabbak az adók.
A legnagyobb különbség, hogy ott a vagyont (gazdagokat) adóztatják extrába: a drága autókat 100% körüli kulccsal, 1-3% éves ingatlanadó és 28-38% adó a tőzsdei nyereségen az itthoni 0% helyett.
Itthon meg a szegényeket: tranzakciós adó a boltban, különadó a boltban, telekomadó, stb
Meg persze a lopás-adó, de ez már politikai jellegű téma lenne. -
gertitorpe
tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ezt a szerencsejáték zrt-től másolom ide, szerintem magyarázza a megugrott retail részvételt:
"JátékfüggőségVannak, akik képtelenek abbahagyni a játékot, ami egyfajta kényszerré válhat. Újra és újra játszanak, vagy azért, hogy nyerjenek, vagy azért, hogy a már elveszített pénzüket visszakapják. Az, aki túl sokat játszik vagy nagyon belemerül a játékba, elveszítheti a helyes döntési képességét arról, hogy reálisan mérlegeljen: meddig és mennyiért?"
A Covid alatt trendi lett tőzsdézni és nagyon egyszerű is az appokon. Szerintem ez egyfajta bújtatott szerencsejátékká változott ami elkerüli a szerencsejáték, fenti okok miatti szigorú szabályozását.
Az mobilappost tradert lóversenyfogadóhoz tudnám hasonlítani (bár sosem játszottam) és kevés köze van tőzsde funkciójához, ami a tőkét a gazdaságban leghatékonyabban allokáló piactér eredetileg.
Remélhetőleg a szabályozók inkább mint utóbb behozzák a lemaradást, mielőtt "a nép" eljátssza a vagyonát, utána pedig éhesen az utcára vonul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Disney+
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Google Pixel topik
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- További aktív témák...
- Spectre x360-15 15.6" 4K OLED érintők i7-10750H GTX 1650Ti 16GB 500GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Chieftec CTG-450-80P 450W teljesítményű, 80 plus minősítésű tápegység
- FSP FX600-GLN 600W 85+ minősítésű tápegység
- Gigabyte GeForce GTX 560 Ti 1 GB GDDR5 VGA
- Eladó Xbox Series X 1 Tb SSD + Elite Kontroller + Xbox Wireless Headset
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515-55 FHD notebook - i7 10750H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4621
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Bomba ár! HP ProBook 640 G2 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 1000GB Teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

azt akartam írni, hogy a cég által fizetett pénz kb 55%-ka érkezik meg a számládra (és kb 45% az összes elvonás, függetlenül attól hogy papíron a cégtől vagy tőled levont adó).
Ixion77