Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nagy pofával bemondja, hogy győzött, innen mindenki oldja meg a többi apróságot ahogy akarja és nagy dérrel-dúrral elvonul elfoglalni Kubát.
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ha tudod mi jön, ilyen rövid lejáratú opciókkal nagyon kis mozgásokon is óriási aratás van.
-
Joe123
senior tag
válasz
HussarF
üzenetére
Nem olyan bonyolult a megfejtés: valószínűleg tudták azt pontosan a Pentagonban, csak az USA az egész mérhetetlen szerencséjére van egy ilyen korszakos békeelnök zsenijük aki ezt is úgy gondolta hogy majd ő jobban tudja. Legfeljebb ha nem úgy alakul majd erre is nagy pofával bemondja, hogy győztünk, oszt' jóvan. Aki meg sokallja az olajárat, oldja meg magának ahogy akarja, mi megyünk győzni Kubába is tüstént.
-
Joe123
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
Persze, meg van adóztatva, a kormány lenyúlja a moltól a spread nagy részét extra adó formájában. Kellett a zsuga olyan nemzetgazdaságilag elengedhetetlen projektekre, mint a királyi vőtől a besült iroda projekt megvásárlása. (Amit amúgy nyilván eleve állami kölcsönből fejlesztett ez a korszakos üzleti zseni.)
-
Joe123
senior tag
-
Joe123
senior tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Ha hosszú távra akarsz tartani nem HUF alapú cuccokat, azt csak TBSZ-en érdemes az itthoni adószabályok miatt. Mivel a nyitást és a zárást is át kell számolni adott napra érvényes hivatalos MNB középárfolyammal az adóbevalláshoz, ezért ha hosszú távon gyengül a HUF (ahogy szokott) olyankor is adókötelezettséged keletkezhet, amikor valójában nem nyertél vagy akár veszítettél devizában. Szóval Revo alkalmatlan befektetésre, mivel nincs náluk TBSZ.
-
Joe123
senior tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Magukat védik, mivel futures/opciós cuccokkal könnyen megeshet az, hogy egy hirtelen mozgásnál nem tudnak időben kényszerlikvidálni és többet veszítesz mint ami a számládon van. A trade másik oldalán lévőt valakinek olyankor is ki kell fizetnie, ha pedig az IB nem tudja rajtad behajtani valamiért, akkor ez a valaki ők lesznek.
-
Joe123
senior tag
válasz
Vision
üzenetére
A közbeszerzések elnyerése az egyik fele, a másik meg az, hogy nekik nincs veszteséges biznisz, mert ha az lenne, jön az állam és kimenti a nagytehetségűt a pénzünkből. (ld. irodaházak megvétele a királyi vőtől.) Illetve ők olyan hitelkonstrukciókat kapnak, hogy ha nyereséges a biznisz amire felveszik, akkor a nyerő az övék, ha meg bukó, akkor azt az állami hitelt osztogató bank viseli. (Vagyis mi.)
-
Joe123
senior tag
válasz
Moltiszanti
üzenetére
Opciós kereskedés. Úgy lehet vele nagyon gyorsan sokat keresni, ha eltalálod az irányt és nagyon pontosan eltalálod az időzítést. Amit a posztban leírt, az kb. a lottóötös kategória, bennfentes infók nélkül nagyjából lehetetlen így eltalálni, hogy pont jó irányba és ami még fontosabb, pont jókor játssz meg egy extra nagy elmozdulást. (Persze ha a Trump slepp tagja vagy, az más, úgy nem olyan nehéz.)
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Hát keringenek azért hírek a nemzet portolójáról, hogy hogyan kellett kimenekíteni egy kemény edzésről fejére húzott csuklyában, ott megvolt a tettenérés, aztán mégse történt semmi.
-
Joe123
senior tag
válasz
Major Lion
üzenetére
Így van, ez kb annyit ér mint az ukrán háborús övezetben kapott koncesszió.
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Gondolom ezért is szúrták most ki azzal a vén bolond szemét, hogy jóvanvazze, bányásszá' b.szod, úgyse akar majd egy cég sem, mert nem éri meg még nagyon sokáig.
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Egy kádárkockával amúgy is messze kilógnak a kvótából, ha legalább a födémszigetelés megvan (ami a leggyorsabban megtérül), akkor némi fatüzelés kiegészítéssel kvóta környékén lehetett maradni eddig, de most jóval előbb el fog fogyni a kvóta. És ugye pont a fidesz nagyon sok szavazója él ilyen házakban.
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Eszembe is jutott hogy akiknél eddig ki volt centizve az éves gáz kvóta, ott idén igen nagy rácsodálkozások lesznek a kvóta feletti 750Ft-os gázra.
-
Joe123
senior tag
válasz
HussarF
üzenetére
270 milliárdot már bizonyítottan elfüstöltek, de szóra sem érdemes persze, mondhatni lárifári, hiszen a drága jó fasztolcsy annyi jót tett ezzel az országgal, hogy elnézzük neki, ld. EURHUF árfolyam a ténykedése alatt. Amúgy meg nálunk a NER elit még lehet jól is járna egy előzetessel, háziőrizettel, ott is lehet negyedmilliárdot keresni ugye.
-
Joe123
senior tag
válasz
atee_13
üzenetére
Én rettentően drukkolok hogy ez real legyen, főleg hogy európai projekt, de azért várjuk meg amíg kézzel fogható, tesztelhető termék lesz, mert legalább 20 éve olvasunk mindig az új csodaakku technológiákról, amikből nem sok minden lett végül. Ha ez mind igaz, az kurvajó.
-
Joe123
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Mert úgy működnek mint a maffia, keresztbe fogják egymást. "Ha én bukom, viszek magammal másokat is." Hát ezért.
-
Joe123
senior tag
-
-
Joe123
senior tag
Én megértem, ha valakit viszonylag jó keresettel is csak a saját zsíroskenyere érdekel, erre lettünk szocializálva. De jövőre itt nem adószázalékokról döntünk, hanem hogy még ennél is jobban ruszki gyarmat leszünk-e. Aztán majd amikor visszaröppenünk 50 évet Fehéroroszországhoz hasonló státuszba, akkor lehet azon lamentálni, hogy a flat 15% SZJA az igazságos vagy a progresszív adózás és hogy lehet mégiscsak aktívan a rendszer ellen kellett volna szavazni. (Több) diplomás emberek azért talán nézhetnének kicsit messzebbre is az orruknál.
-
Joe123
senior tag
-
Joe123
senior tag
-
Joe123
senior tag
-
Joe123
senior tag
Pár napos cikk, ha volt már, akkor sry.
-
Joe123
senior tag
-
Joe123
senior tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Hát én nem tudom, hogy van-e még valaki, aki ezzel a műsorral kapcsolatban röhögés nélkül ki tudja jelenteni, hogy itt mesterterv van meg átgondoltság, tervezettség, szakértelem és professzionalizmus. Úgy tűnik a mindent meghatározó kötvénypiac sem igazán ezeket látja. Eleinte még ment a duma, hogy a hosszú kötvényhozamok letörése a nagy terv. Egy klasszikust idézve adódik a kérdés: "de sikerült"?
-
Joe123
senior tag
válasz
BlackV
üzenetére
Én azt érzem, hogy ha lesz még egy kör felfelé, akkor a mostani kb 50% részvény kitettségem leépítem kb. 25%-ra (kiszórom amin megfelelő nyerő van az utóbbi időből). S mivel úgy tűnik, hogy drelnökúr úgysem bír majd magával, lesz még itt a mostaninál nagyobb piac/bizalom szétverés is. Elég lesz azután újra bevásárolni. Ha pedig nem lesz kör felfelé mostanában, akkor üldögélek abban ami van.
-
Joe123
senior tag
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Így van, minél kevesebb idő van lejáratig és minél nagyobb elmozdulás kell az ITM-hez, annál nagyobb a kasza, ha megtörténik. A több ezer % teljesen normális profitráta ezeknél.
-
Joe123
senior tag
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Így-így, a legnagyobb kasza akkor van, tudsz egy gyors nagy mozgást előre, rövid lejáratú, távoli opciókkal, amiknek irgalmatlanul elszáll az ára.
-
Joe123
senior tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Ha emiatt felszaladnak a dollár kamatok, akkor itt is lehet majd keményen kapaszkodni, mert akkor HUF-ra sem lesz elég annyit adni mint most. Egy jó kis globális recessziót be tud ez robbantani.
-
Joe123
senior tag
Káncz szerint Kína elkezdte önteni az USA kötvényeket.
Kb. ez volt a tippem a 104% bejelentése után, hogy nem ellenvámokat nyomnak majd, hanem ezt, mert ez tud igazán fájni az USA-nak.
-
Joe123
senior tag
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Igen, a delta neutrális (iránymentes) stratégiák jellemzően olyanok, hogy sokszor nyersz velük kicsiket, aztán néha jön egy olyan, ami viszi az addigi profitot vagy a számlát vagy a házat is. Ezekből a legkeményebb a short straddle és short strangle. Ha nem megy sehova a piac és/vagy összeszakad az IV, akkor kasza, de ha valamelyik elszáll, akkor durván megugrik a margin igényed, hogy tartani tudd. Itt meg bejön az a probléma, hogy ha annyira kicsi pozit írtál ki a számládhoz képest, hogy iszonyat túl vagy biztosítva ilyen elszállások ellen, akkor nem nagyon keresel vele, ha meg akkora pozit írtál ki, hogy keress is vele, akkor meg az időnként üzembiztosan érkező elszállás rád borítja az egészet, margin call, kényszerlikvidálás, miegyéb. (Nekem volt olyan régen, hogy annyira kis pozit írtam ki, hogy a számla huszada volt a margin igény induláskor, mégis volt amikor a számla teljes értékének megfelelő lebegő mínuszban ültem.) A 60-as VIX az még olyan, hogy onnan még vastagon mehet felfelé is. Ha ez még mozgással is párosul, úgy száll el a margin igény, mint a győzelmi zászló, ha naked shortokban ülsz.
Úgy rémlik elméletben a VIX csökkenésre lehetne valahogy játszani a VIX futures opcióin keresztül, de ott meg olyan árazások vannak, hogy mégse nagyon tudod megjátszani a gyakorlatban, mert hát mindenki tudja, hogy előbb-utóbb visszamegy.
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
A jó Elon vajon most pont nagyon be volt mindenezve vagy pont nem?
Nehéz eltalálni. -
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ezért mondom mindenkinek magam körül, hogy nem HUF befektetés szigorúan csakis és kizárólag TBSZ-re. Mondjuk én pont a fordított hosszú távú hatás miatt szoktam mondani, mert nekem is sikerült már 30+ %-ot adózni részvények után a HUF gyengülés miatt.
-
Joe123
senior tag
válasz
BlackV
üzenetére
De valahol az volt a deal, hogy USA intézi a világcsendőrködést nagyrészt a nyugati világ helyett, cserébe a dollár a világpénz, ami olyan előnyöket jelent nekik, hogy büntetlenül nyomtathatnak lóvét, anélkül hogy inflát okozna náluk, ezzel évente cirka 800 milliárd USD-t kaszálnak. (Nyomtatott pénzért tudnak terméket, szolgáltatást venni a világpiacon.) Na most ők azt szeretnék, hogy csendőrködni nem akarunk tovább ingyen, de az előnyöket azért megtartanánk. Erre kéne azt mondja egységesen a nyugati világ többi része, hogy a pacinak azt a bizonyos alkatrészét, kisfiam.
-
Joe123
senior tag
válasz
BlackV
üzenetére
Amennyiben ez lebeg a szemük előtt, akkor a transzatlanti szövetség gyengítése, az eddigi barátaikba való belerúgás tényleg olyan szintű hosszú távú stratégiai zsenialitásra utal, amit én már nem tudok követni, hiszen Kínának nekimenni nyilván sokkal jobb lenne egyedül, mint adott esetben az eddigi támogatókkal kiegészülve.
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ne írj már ilyeneket, ezek nagyon komoly emberek, hiszen van drága öltönyük és nyakkendőjük. Márpedig olyan csak az igazi adult man-eknek lehet.

-
Joe123
senior tag
válasz
üzenetére
Gyanítom a fél nap alatt kivetett és visszavont vámok is jellemzően a józan észt és átgondoltságot mutatják.
Véletlenül sem egy érzelemvezérelt hisztis óvodás csapongását, aki olyanokkal vette körül magát, akik nem mernek neki ellent mondani és a kiválasztásuknál a lojalitás volt az első számú szempont. -
Joe123
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ezeknek a múlt századi őstufáknak a fejében csak a kézzel fogható dolgok az igazi termékek, orbánék dettó ugyanez, gyár-gyár-gyár.
-
Joe123
senior tag
válasz
Peetey91
üzenetére
Régen opcióztam, mostanában nem próbáltam, de elvileg van egy ilyen loophole, amit ír kardkorvacsi kolléga, hogy opciókon keresztül lehet szerválni olyan USA ETF-eket amiket amúgy EU-s polgárként nem tudnánk megvenni. Hogy TBSZ-en lehet-e így kiírni, azt meg végképp nem tudom biztosan, de elvileg lehet, meg kell nézni engedi-e. Mondjuk vastag számla kell ezekhez, mert itt százasával repkednek a részvények/ETF-ek. Kis számlán nem egy jól skálázható stratégia...
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Jah, akkor ez olyan nekik mint NER-es vállalkozónak lenni ingyen állami kölcsönből. Ha bejön a biznisz, jaj de okos/ügyes voltam, enyém a profit, ha meg nem jön be, akkor csináljuk vissza, vigye más a bukót.
-
Joe123
senior tag
válasz
stingy2
üzenetére
Ilyen parák idején jó zsíros creditekért kiírni kellően távoli cash secured putokat olyan ETF-ekre amiket amúgyis megvenne az ember olcsóbban. Ha nem megy le addig lejáratra, akkor köszi a creditet, ha meg lemegy addig, akkor drágábban vette az ember, mint vehette volna, de az alját úgysem lehet eltalálni.
-
Joe123
senior tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Az "EU" védelmet szeretne? Csinálja meg magának vagy fizesse ki a USnek...
Surányi György: a világ legnagyobb ingyenélő országa az Egyesült Államok | 24.hu
-
Joe123
senior tag
válasz
üzenetére
Nekem ilyenkor mindig az az érzésem, hogy okos, tanult emberek megpróbálnak egy impulzív, érzelmileg labilis, hisztis óvodás szintjén lévő valaki cselekedeteiben értelmet találni, mert kényelmetlen nekik abba belegondolni, hogy egy kiszámíthatatlan majom kezében a sorsunk.
-
Joe123
senior tag
-
Joe123
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
-
Joe123
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Esetleg lehetne MINDENNEK hatósági ára, hiszen ez pl. Argentínában is annyira jól bevált, meg nálunk is pár évtizeddel ezelőtt.
-
Joe123
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Akkor most már legalább azt tudjuk, hogy mennyi az, aminél biztosan több lesz.
(Hiszen soha nem talál el egy számot sem illetve ezeket mindig alá, a növekedést pedig fölé becsüli.) -
Joe123
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Legalább a cselekvés látszatát fent kell tartani, ha már amúgy fingjuk sincs semmihez gazdasági téren.
-
Joe123
senior tag
válasz
Vision
üzenetére
Behoznám még ide azt a tényezőt, hogy ami az itteni közönségnek a világ legtermészetesebb dolga - devizában befektetni, külföldön - az nagyon sok embernek nem opció. Én felajánlottam a szüleimnek, hogy intézek nekik mindent, csak ne kizárólag állampapírban legyen mindenük. Nem, nem semmiképp, jó nekünk az állampapír kisfiam. Fogalmuk nincs az egészről, mihez hogy nyúljanak, ha velem történik valami. Még a MÁK-tól is tartanak, nekik az a realitás, hogy bemennek a postára és kiveszik a pénzt, ha kell. Még bankszámlájuk sincs. Ami hát innen nézve nyilván a kőkorszak, de gyanítom, hogy nincsenek ezzel egyedül, sőt sokkal többen vannak így vidéki nyugdíjasok, mint itt sokan gondolnák. Amikor politikai programot lehet arra alapozni, hogy a készpénz használat alapjog legyen (pedig senki sem veszélyeztette), s tudjuk hogy a kormánypárt semmit nem csinál felmérések nélkül, akkor azért sejthető, hogy elég nagy az a réteg, akiknek elérhetetlen távolságban van a nem HUF-ban befektetés.
-
Joe123
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Dell Optiplex 3050 8GB/240SSD/WIN11
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11,ÚJ AKKU
- Dell Latitude 5480 gyors üzleti notebook magyar billentyűvel i5/8GB/240GB/WIN11 1 év garancia
- PlayStation 5 Standard Edition megkímélt, megbízható darab + 3 játék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Apple iPhone 14 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 85%
- 27% - HP Omen 35L GAMER PC! Ryzen 8700F / RTX 4070 Super / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy nem tudom mennyire jó ötlet vagy nem jó ötlet, de az 5,2-es PMÁP-ok mostanában úgy évi 2,5% hátrányt szednek össze a BMÁP-al szemben. (Legalábbis azzal szemben ami nekem van.)
Ixion77