Hirdetés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Így van. Nem mind1, hogy nekem, 1személyben van 300ezer BTC-m, vagy begyűjtöttem párezer balekot és együtt birtokoljuk ugyanezt.
Ráadásul ez egy piti részvényecske, nemigazán van meg a HODL nimbusza, mint a BTC-nek vagy egy bluechipnek. Arról is szó van, hogy az MSTR-t kibsszák a Nasdaq100ból és VWCE-ből: ha ez megtörténik, szintén likvidációra kerül sor - bár mázlijuk, hogy a súlyuk pici.
-
t72killer
titán
-
Ixion77
Topikgazda
Nagy változás hogy most már a Wall Street is teljes erejével rajta van a kripto piacon is.
Engem nagyon érdekelne, hogy van-e esély arra hogy lenyomják annyira az árfolyamot, hogy az MSTR és hasonló cégek készletei kényszerlikvidálásra kerüljenek. Akkor igazán olcsón át tudnák venni tőlük a készleteket. -
travix
aktív tag
lol, pont ő jutott eszembe amikor először hallottam erről, ő volt aki a Trump coin létrehozását kezdeményezte. Egyébként pont ma reggel néztem videot az ügyről, már az áprilisi vámbejelentés előtt is voltak ehhez hasonló megmozdulások, rengeteg Trumphoz közeli ember adta el a teljes portfolioját
-
-
Pelda: 10 technologiat nevez meg az allasleiras, a masfel oldalas tokeletes 'essze' (cover letter) biztosit arrol, h mind a 10-ben konkret tapasztalata van az illetonek. A CV-jeben pedig latszik, hogy SOHA nem talalkozott egyikkel se (csak az LLM-et 'tul jol' promptolta meg).
Nyilvan nem azzal van a baj, amikor valaki LLM-en atfuttat egy szoveget, hogy normalis legyen a helyesiras, stb., hanem amikor lathatoan full kamu az egesz, es semmi koze nincs a valodi tapasztalatahoz.
-
-
Ixion77
Topikgazda
Mert szinte minden ember egoista.
De szerintem az eredmény nem igazolja vissza a módszer helyességét. Az USA az elsőszámú példa arra hogy ez mennyire nem jó így társadalmi szempontból.
(Igaz, hogy szintén az USA a jó példa arra is, hogy gazdasági szempontból meg kifejezetten hasznos ha a többség rá van kényszerítve hogy kihajtsa magát.) -
-
Ixion77
Topikgazda
Vagy el kellene fogadni, hogy a nyugdíjat nem magadnak fizeted. A nyugdíjjárulék egy jótékonyság amit azért teszel hogy a jelenlegi nyugdíjasok ne haljanak éhen. Ha meg majd nyugdíjas leszel, reménykedj hogy mások is megtesznek ennyit érted.
Én így fogom fel, és akkor máris érthető, hogy akik többet keresnek azok többel is járulnak hozzá a közteherviseléshez, valamint hogy ennek semmi köze ahhoz hogy ő majd sok évvel később mennyit kap. Ez nem befektetési számla, hanem társadalmi együttélés és tolerancia.
Ha mindenki maxra járatná az egoizmust, azzal bizonyítottan mindenki rosszul járna a végén. -
Dare2Live
félisten
Ez olyan losung mint az EÜ is működik csak sok helyen nem de ez nem gond mert oda kell menni ahol működik? Vagy az engem nem zavar az akármi ára én mindig 10.000Ftért tankolok/bevásárolok?
@Joe123
Na igen. És ez úgy indul, hogy a középszerű "gazdag" bekerül, a 8/6 osztályosba... okos csoró meg nem. A gynege/középszerű nincs tanár sulikból pedig sok sikert. Magyar rögvalóság 2025.És akkor nem említettem, hogy felsőoktatás erősen alapítványosodik. Teli NERessel. Kit fognak felvenni? A középszerű (gazdag) NERest.
-
Drizzt
nagyúr
Ma meg Trump hotel elott felrobbano Cybertruck. Ez holnapi piacnyitasig sokfele fejlodo sztori lehet.
[Ha nem lesz terrorizmusra utalo jel, akkor ez csunyan betehet a Teslanak.]
-
Drizzt
nagyúr
Egymilliard euro azert nem egy olyan nagy osszeg, illetve valoszinuleg a repterre mar el is lett koltve. Annyiban jo hir a novekvo devizaadossag arany, hogy kenyszeriteni kell neki a jegybankot a forint erositesere. A tobbi negativ hatasa mellett persze.
Meg persze egy ismeretlen kondíciójú hitel Kínával mindig feldob pár ezer vörös felkiáltójelet az ember feje felé. -
PredatorZoli
senior tag
Attól hogy jelenleg zárva van az amerikai piac, attól van egy árfolyama, ami egyfajta futures, ami azt jelzi hogy nyitáskor várhatóan hogy nyit majd. Ez a várható nyitási érték ez most ca. 0,8%-al a tegnapi záróár alatt van. És értelemszerűen abban az árfolyamban amit te a VUAA-ban látsz, ez már tükröződik...
-
aAron_
őstag
Az lenne a furcsa, ha megegyezne. Különböző időpontokban vett értékekből számolt hozamok.
Úgy tűnik ESG-nek nincs nagy jövője (szerencsére):
-
törölt tag
Revolutnal egyedi IBAN-ja van a felhasznaloknak forintban, vagy gyujtoszamla?
Vajon lehet ra fizetest kerni egy tipikus cegnel?
Sajnos hitelert mindenkepp magyar bankhoz kell folyamodni, ok meg kernek jovairast.
Mondjuk onnan vissza lehet tolteni revolutra kartyaval a penzt.
Lehet atmegyek hardcore revolut felhasznalonak. Kartyaval fullra feltoltom es onnan intezem az atutalasaim. Azonnali atutalas nem lesz, de legalabb ami lesz az ingyen lesz.
-
PredatorZoli
senior tag
Mert ez így nem adósságként jelenik meg az állami oldalon, hanem épphogy bevételként, így kisebb lesz a költségvetési hiány és nem nő annyira az államadósság. Ha a cég veszi fel a hitelt akkor a cég lesz eladósodva és nem az állam, ezzel el tudják fedni a problémákat ideig óráig (addig amíg a cég ezt ki tudja termelni és nem szorul az állam segítségére mert akkor tenni kell bele pénzt).
-
Dare2Live
félisten
az álamcsődöt vizionálók alapból nem raktak bele, menekülni se fognak.
A ~10%os reálhozam miatt viszont rengeteg pénz ment pmapba. De még 9.9%on ami már csak ~3% reálhozam is jöttek a pénz. 0.25%ért viszont aki 10% évesért rakta be a pénzét ott sokan át fogják súlyozni.
Teszem hozzá, hogy az átlagmagyarnak príma befektetés lenne a pmap mert az infla nem enné meg a pénzét. Közben ausztriában
"JELENLEG A KAMAT AZ EGY HÓNAPOS KÖTVÉNY 3,50%-ÁTÓL A 10 ÉVES LEJÁRATÚ KÖTVÉNY 2,50%-A KÖZÖTT SZÓRÓDIK.Csak összehasonlításképp, a magyar lakosság számára itthon elérhető Euró Magyar Állampapír kamata jelenleg évi 3,94% (ez 3 havonta változik az EURIBOR-tól függően)."
-
Vesa
veterán
Lehetséges, hogy nem!
De tudod hogy van ez. Amikor legutóbb volt ennyi, akkor is sokan mondták, hogy 100k-ig meg sem áll, aztán valami 20k-ig zuhant. Ez egy rulettkerék, meg kell tenni a tétet amikor jónak látja az ember, aztán vagy bejön, vagy nem.
Szerencsém volt az előző körrel, de ez nem jelent semmit. -
favagoJoska
aktív tag
Persze dönthet a parlament is, meg ez egy hipotetikus helyzet amit felvázoltam.
Most ebben a hipotetikus helyzetben pl az magyarázhatja a népszavazás szükségességét, hogy ne törjenek ki túl nagy tüntetések. Mert ez egy bizonytalanság. Viszont ha kiszavazza magát a nép az rendesen demoralizálná az EU pártiakat, akiknek elmenne a kedve a túl nagy cirkuszolástól.
Én csak erre akartam rávilágitani hogy semmi okunk lenézni a briteket, ez a nép is simán kiszavazhatja magát az EU-ból. Az összetevők összeálltak hozzá. Sőt ahogy egyre többet gondolok erre, én egyre valószinűbbnek tartom. Senki nem gondolhatja komolyan hogy az EU tagországok majd végig bambán nézik a magyar kormány pusztítását. És nem hinném hogy nincs komoly politikai képzelőerővel rendelkező politikus az EU-ban aki ugyanígy nem jött volna erre rá és adott esetben ha minden szakad a szarakodás helyett egyszerűen nem fogja-e orbánt beletolni egy ilyen helyzetbe. Nekik ez nagyon jól jönne ki, mert az EU egységét nem bontja meg, sőt a hetes cikkelyhez sem kellene hozzányúlni. -
A Zéé
addikt
Addig vagyunk érdekesek a ruszkiknak és a kínaiaknak is, amíg NATO és EU tagok vagyunk. Ezt szerintem felfogták Vityáék is, és ha az elmúlt időszak szemellenzős brüsszelezése alatt nem jött elő ez az ötlet, illetve most is az a narratíva, hogy Brüsszelt meg kell változtatni, így nem gondolnám, hogy egy Huxit reális forgatókönyv lenne.
-
stingy2
senior tag
Befektetési tanácsot nem ad(hat)ok, de azt elmondhatom, hogy jelenleg a teljes tőzsdei portfólióm 40%-a NVDA rv, és ez egészen biztosan így marad márc.31-ig, kivéve, ha kistoppolódok (erre most igen kevés az esély), vagy a teljes portfólió értéke nagyobbat zuhanna, mint az eddigi max.DD + pár %.
Hó végén meg újratervezés
.
Ha nem B&H ETF portfóliót tartasz, hanem egyedi részvényeket, akkor erősen javasolt pontos be- és kiszállási pontokat ELŐRE meghatározni, aztán ott van még a risk és money management.#8344Dare2Live
"100+milliós lakosság ami évente 1-1.5millióval!!! bővül." > "18-40éves lakosság min 50% munkanélküli." Unatkoznak, d..nak, szaporodnak.
Nem sokban értek egyet Orbánékkal, de abban, hogy ezt a semmirevaló csőcseléket nem szabad az EU-ba beengedni, abban 100%-ig. -
stingy2
senior tag
Nem igazán értelek
. Akárhány tizedes pontossággal adja meg, akkor is csak tippel. Azt viszont már tanulmányozták, hogy az "elemzők" milyen hatékonysággal tippelgetnek: hosszú távon kb.48%. Tehát emberünknél még a fej v írás is jobb beszállót ad. (Jim Cramer kivétel, ő sztem 20% alatti sikerrátával dolgozik)
Igazából nem különösebben érdekel a cikk tartalma: csak arra hívom fel a figyelmet, hogy minden, amit feltételes módban fogalmaznak meg bullshit, nem kell foglalkozni vele. Persze, ha nem ezzel foglalkozol, akkor lehet érdekes, de ha befektetsz, akkor kifejezetten kotraproduktív ilyeneket olvasni, mert tudat alatt is félrevihet.
Amúgy 2 tizedes pontossággal is megadhatja, akkor is kb. 48% esélye van, hogy bejön, viszont akkor a közönség is rájönne, hogy ez sem a befektetésből él, hanem a fizetéséből/jutalékokból
."A Wall Street az egyetlen hely, melyet Rolls-Royce-ban érkező emberek keresnek fel, hogy tanácsot kérjenek olyanoktól, akik metróval utaztak oda."
-
stingy2
senior tag
... és mi benne az érdekes? Hogy csupa feltételes módban fogalmaz meg, vagy inkább sugalmaz állításokat?
"425 forintos árfolyam sem kizárt" - meg 350 sem kizárt, meg 500 se...
"egyik indikátorom szerint az árfolyam akár ezer dollár fölé is felfuthat" - hát erről csak ez:
"megdöntheti a kurzus a korábbi árfolyamcsúcsát is" -persze, megdöntheti, vagy nem.
"indikátorok állása szerint elképzelhető egy 85 ezres bitcoinárfolyam" - sok minden elképzelhető, de képzelgésből nem élünk meg. Beszálló, célár, stop. Konkrétan. A többi csak mókusvakítás.De a legszebb: "az ötvenről hatvanezerre való felfutást elég erőteljesen előre jelezték az indikátorok," - ja persze, csak erről miért nem hallottunk, akkor, mikor még csak jeleztek azok a csodaindik, de nem történt meg a mozgás
.
Ennyi marhaságot rég olvastam egy helyen. Mondjuk VG...
Új hozzászólás Aktív témák
- MacSzerez.com - iPhone 14 Plus / 256GB / Sárga szín / Új készülék! / E-sim modell / Garancia!
- Spectre x360-15 15.6" 4K OLED érintők i7-10750H GTX 1650Ti 16GB 500GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Chieftec CTG-450-80P 450W teljesítményű, 80 plus minősítésű tápegység
- FSP FX600-GLN 600W 85+ minősítésű tápegység
- Gigabyte GeForce GTX 560 Ti 1 GB GDDR5 VGA
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2020 M1 8GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- Új Lenovo Thinkpad X1 2in1 Gen9 WUXGA Ultra 7 165U 12mag 32GB 512GB Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- DDR3-as laptop memóriák 4gb-os 52db tesztelve 1200ft
- Kingston hyperX fury 8GB 2400mhz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Persze én bármikor alul tudom becsülni a multik gátlástalanságát.

. Akárhány tizedes pontossággal adja meg, akkor is csak tippel. Azt viszont már tanulmányozták, hogy az "elemzők" milyen hatékonysággal tippelgetnek: hosszú távon kb.48%. Tehát emberünknél még a fej v írás is jobb beszállót ad. (Jim Cramer kivétel, ő sztem 20% alatti sikerrátával dolgozik)
Ixion77