Hirdetés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- talmida: My Art II.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
válasz
gertitorpe
üzenetére
De ez csak akkor mukodik hatekonyan, ha nem fosszilis energiahordozokbol allitjak elo a tobblet aramot, ami az elektromos autokhoz kell.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
gertitorpe
üzenetére
Meg ugye Kínában az eladott autók harmada már az. Meg ezt tudják az öböl államok is ezért ha elkezd emelkedni az ár azonnal emelik a termelést mert lehet rövid távon jó a magas ár de hosszú távon meg kitermeli az alternatívákat ami meg nagyon nem jó nekik.
-
t72killer
titán
válasz
gertitorpe
üzenetére
A kriptókat lehet kinyuvasztják (megtörtént már párszor) - és közben miért is ne keressenek némi aprót. A kriptopiac kapitalizációja 3.8 billió dollár: ha ezt pl tizedére zsugorítják, az már érzékelhető támasza lehet a kelleténél gyorsabban gyenülő dollárnak, ha jól értelmezem a dolgok anatómiáját.

-
Addel
senior tag
válasz
gertitorpe
üzenetére
Jó, de a feketeöves kriptosok nem esnek pánikba egy ilyen korrekciótól, én is azt néztem egyből, mit vegyek.
-
ciricica
tag
válasz
gertitorpe
üzenetére
Akkor az év eleji eseményeket már el is felejtetted?
Vagy csak nem olvastad. Ott is eljátszották ezt. -
válasz
gertitorpe
üzenetére
Jah tenyleg Nancy Pelosit is lecsuktak...
-
fuser123
csendes tag
válasz
gertitorpe
üzenetére
66,5%
SZJA-t és a TB-t is a munkáltató vonja le a bruttóból (15+18,5%) és fizeti, valamint fizet még (a munkáltató) 13% szochót külön (nem levonásként). -
Simia
junior tag
válasz
gertitorpe
üzenetére
Ah. Ok, így érthető. A chatGPT szerint egyenesen TÖBB marad egy átlagos dán munkavállalónál, amit nehezen tudok elhinni, de ellenőrizni most nincs érkezésem.
#20515emvyMiert gondoljatok, hogy mas orszagokban meg jol van merve a felso reteg vagyona,
Én ezt nem mondtam hogy máshol jól van mérve, és azt sem, hogy nálunk rosszul. Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy HA Ringmannak igaza van, akkor bizony alulmérheti a GINI a magyar egyenlőtlenséget.
#20516Ringman
Megértem. Ezeknek nehéz utána nézni, de akkor tulajdonképpen akár el is fogadhatjuk a "hivatalos" számotat, és ezek alapján Mo.-on tényleg elég alacsony az egyenlőtlenség. -
Simia
junior tag
válasz
gertitorpe
üzenetére
A fizetésednek ugyanúgy kb a 45%-kát kapod kézhez mint itthon miután kivonod az szjat, szochot és a cég által fizetendő adókat.
Tudtommal a cég fizet utánam 13% SZOCHO-t, én fizetek 15% SZJA-t, és 18.5% TB-t.
Ezzel a teljes bérköltségem 58.8%-át kapom kézhez. Ez azért nagyon nem 45%.
Te milyen adatokkal számoltál? -
válasz
gertitorpe
üzenetére
Nekem a dán adókról ez a cikk jut eszembe. Igaz, lassan 10 éves cikk (2016), meg csak autós szempontból, a regadó a téma:
[link]Lényeg, hogy megnézte egy dán használtautó kereskedés árait és meglepődött, milyen drágák. Uccsó bekezdés:
Egyébként van ám megoldás a rejtélyre. Nem a magyar ugyanis Európa legmagasabb regisztrációs adója, hiszen ott van még a görög, a finn, a máltai, a portugál... (Kösz, Mamagaio nevű kommentelőnknek ezért a listáért - a szerk.) Nem is a magyar volt, mielőtt csökkentették. Hanem a dán. Náluk egy bármilyen nem-haszongépjármű importjánál (legyen az új vagy használt) 160-180 százaléknyi regisztrációt kell befizetni. Olyan iszonyatosan drágák náluk a kocsik, mint sehol másutt. Nem mondom, hogy örülni kell a magyar rendszernek, mert ez is szemétség, de van a miénknél sokkal rosszabb is. Talán nem véletlen, hogy arrafelé 16 év(!) az autók átlagéletkora.
-
válasz
gertitorpe
üzenetére
Nagyobb a vagyoni egyenlotlenseg, mint itthon.
-
Dare2Live
félisten
válasz
gertitorpe
üzenetére
btw az életet is be kellene tiltani mert egy bújtatott szerencsejáték...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Villanyszerelés
- E-roller topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 1
- PXN V9 Gen 2 Kormány+Pedál+Váltó BONTATLAN!
- S22 Ultra 256/12 Dobozában
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ixion77