Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
avl
senior tag
válasz
Joe123
üzenetére
bocs, hogy a tiedre valasz, ezen resz miatt igen:
"Az meg csak bónusz, hogy putykót is jól kihúzta ezzel a sz.rból"de nem csak neked: nem gondolom, hogy itt barkinek (velem együtt) fogalma es valos alapja lehet a gondolatainak, tippelgetni lehet, de avval Dunát lehet rekeszteni, annyiféle lehet; rengeteg sokadlagos hatás, ki mire hogyan reagál senki nem tudja elöre a nagyfiúk közül sem
az pl. siman lehetne egy hattermegegyezes, hogy igen, segiti putykót, hogy putykó ne Kína felé menjen annyira; USA elnökként nézve egy Kína "egyedül" más falat, mintha összefog oroszokkal stb.
es persze ez is csak egy elképzelés, itt szerintem senki nem tudja mi a helyzet - dumák, elképzelések, magyarázatok persze lehetnek, de minek ?
nyilván dinamikus (azaz: ma igy, holnap ugy; ki mit toleral), érdekalapú minden akcio, kapcsolat...és feltehetöen legalább "furcsa" vezetökkel zajlanak a dolgok
-
Dare2Live
félisten
válasz
Joe123
üzenetére
Optikainál Ukrajnában a 15-20kmes határ akkor van ha 0szél van. Ez nem adott Hormuznál.
USnek ez az egész még nem fontos. De egy minimális 30napos készlettel rendelkező Pakisztán pl közölte, hogy minden Pakisztánba tartó tankert hadihajóval kisérni fognak, nekik ez egzictenciális fenyegetés, létfontosságú. A paki gazdaság megáll enélkül. A dolog pikantériája, hogy Pakisztán határos Iránnal.
-
-
t72killer
titán
válasz
Joe123
üzenetére
Azért csak óvatosan. Vannak ott nemesfémek vastagon, simán lehet hogy valami ciánt a jeges tengerbe eresztő türhőparaszt módszer tud profitot termelni... Kizárólag úgy szabad bármilyen bányászati jogot kiadni, hogy a kivitelezőt ellenőrzik, h megfelel-e a xxi századi Európai környezetvédelmi előírásoknak + a helyi speciális élőhelyvédelem is tiszteletben van tartva.
-
Manitou
veterán
válasz
Joe123
üzenetére
Én még 50m3 gázt tudok elfogyasztani az "akciós " gázból, ezzel ellene kihúznom 1 hétig
1 hét múlva várható hogy jönnek leolvasni az éves fogyasztás.Már pár napja hősugárzókkal bohóckodok. Tudom az meg a villanyórát pörgeti nagyon, de még így is jobban megéri, mint azért a kb 1 hétért kifizetni 100+ e -t. Ebben a szezonban én hamarabb is kapcsoltam be a kazánt és most nagyobb hidegek is voltak, és pont most jön megint egy tartós -15-20C is . -
crocy
tag
válasz
Joe123
üzenetére
addig eladjuk. am [zsolti bacsiek] is mozgolodnak. ha bejön, beköltözök HussarF melle hatvanpusztara.
most varunk a vasarnapi hirre. ha küldik a kerelemet az amerikaiknak, mega nagykaracsony kaparoson nyert 10 ezer forintot is beletolom. -
Simia
junior tag
válasz
Joe123
üzenetére
Én is szkeptikus vagyok...
Van videójuk hogy 270 A-ral töltenek egy tenyérnyi cellát 5 percen keresztül minden hűtés nélkül.
Nagyon szeretném elhinni hogy ez tényeg valódi, de azért ez hihetetlen kategória elnézve azokat a kábeleket...
Szabadalmakat nem említettek, részleteket nem osztottak meg, működő aksit nem mutattak be. -
atee_13
őstag
válasz
Joe123
üzenetére
Azért tettem be ez a videót, mert elmondja benne, hogy beszélt a Donut Labses mérnökkel aki elmondta neki, hogy ők igazól nem keresték a szilárdtestes akkut teljesen más vonalon mentek és gyakorlatilag csak véletlen derült ki, hogy összejött. Mások direkt a szilárdtestesre hajtanak és ígérgetnek. Emiatt tettem, be mert erről már a napokban jelentek meg cikkek mindenhol, de nekem legalább is új infó, hogy véletlen találtak rá. És a motort már megrendelheted és idén kiszállítják (elvileg). Mások 28-30 ra ígérnek valamit.
-
-
t72killer
titán
válasz
Joe123
üzenetére
SzVSz a magyar lakosság 90%-ának dunsztja sincs arról, mi az a sávos adórendszer és szentül hiszi, "ha felemelik a fizuját, lehet KEVESEBB lesz a nettója". Ez ugye egy normál sávos rendszernél ahol a magasabb kategóriákat nem büntetik egyéb tételekkel, lehetetlen.
#20339: ez nagyon összetett kérdés. #1: a helyi dolgozó szemszögéből: Eleve a lista az országos medián (v rosszabb esetben számtani közép) fizetéseket hasonlítja az országos medián v átlag ingatlanárakhoz.
SzVSz Magyarország a lista egyik legheterogénebb piaca, ahol egész a közelmúltig kaphattál lakható alföldi kéglit 6-8millióért, amit leköltözve korábbi megtakarításból, vagy home officeban jó helyen dolgozva zsebből kifizettél. Ez persze a legutóbbi év kb 2 pumpálási köre óta már nincs így, de ez még új infó a statoknak.
#2: az "osztráknyugger"/bármilyen nemzetközi térben mozgó magas bevételű figura szemszögéből akinek nem a 20km-re lévő tesco árufeltöltői állás számít csúcskarriernek: nem számítanak a relatív számok, csak az, hogy mennyi abszolút összegért kapja meg a Zala megyei kertes falusi házat: ez még a pumpák után is lényegesen olcsóbb, mint Ausztriában, Németo.-ban, stb ugyanennyi lakó ÉS KERT m2. Bár az olló villámsebesen zárul, korábban emlegetett csóri Békés megye ingatlanárai is szállnak az egekbe. -
t72killer
titán
válasz
Joe123
üzenetére
Számomra az nem világos, hogy aki a "negyvenszázalékosadókulcstól" rettegve félti a havinyóccázat, adjisten másfélmillát, az mit gondol, ki fogja neki a mostani REÁLfizetését folyósítani mondjuk 4év múlva, ha továbbra se jön egy büdös peták EU pénz az országba
?Nemrégiben ugye felvételre került 4.5milliárd dollár valami 7% körüli dollárkamatra, ennek (és a többinek) a jóisten fogja a kamatait fizetni?
Pár multi EGYELŐRE jól érzi magát az országban, de a "gonosznyugat elleni harcnak" még nincs vége, egyrészt a nyugati multik helyett megjelentek a kínaiak, akik már egyáltalán nem biztos, hogy a magyar ficsúrnak akarnak csilliós fizut adni, inkább hozzák otthonról a pereputtyot, másrészt az EU kitalálhat még szaftosabb dolgokat is a támogatási pénzek megvonásánál. Egy esetleges szankciós közegből viszont elég hamar elpárolognának a multik...
-
t72killer
titán
válasz
Joe123
üzenetére
Tudom, nem ez a fő mondanivalója, de pici kötekedés: nem veszel már majorságot 50 misiért. Itt egy Békés megyei(!) példa (FB link), világ vége után 2vel, gazdasági lehetőségek béka fenek alatt 3 emelettel, lakosság extra gyorsan fogy, a leírás szerint is "befejezésre váró" fordítok: besült vállalkozás: 100+misi.
A csontvázak kihajigálására a szekrényből valóban szükség lesz visszamenőleges törvénykezésre, ez és nem kevés egyéb vállalás szándékos csapda a jelenlegi garnitúra részéről, hogy ketrecben tartsanak bármilyen új kormányzatot. Túl sok már a kötöttség, amit az adófizető nyakába varrtak 50évre előre, anélkül, hogy bárki kérte volna ezeket.
-
User_2
aktív tag
válasz
Joe123
üzenetére
ha a dollár értéke csökken minden máshoz képest, mi értelme a vámoknak?
az usa import magától elhal, kb mint a hetvenes években a brit autóimport.így a vám bevétel is magától elpárolog.
nem hiszem, hogy ezt nem látják mindkét oldalon.az megvan, hogy az usa-ban mit akarnak,
függetlenül attól, hogy trump és környezete miket beszélde nem látom, hogy az EU miben tudna tárgyalni,
talán csak időt tud nyerni
más piacok szerzésére - ez inkább valószínűtlen
vagy teljes ipari, de elsődlegesen foglalkoztatási átrendezésre.ennek a ipari/foglalkoztatási átrendeződésnek mik lesznek az első jelei?
-
t72killer
titán
válasz
Joe123
üzenetére
nem száz-, hanem ezermilliárdok égtek el* a Matolcsy-korszak alatt a jegybankban
* ha elégtek (=megsemmisültek) volna, az szuper lenne, ~tíz%-os szintekkel erősebb lenne a forint és nem kicsit lentebb lennének az ingatlanárak. Nem elégett az, csak
elvesztette közpénz jellegét
, magánpénz lett belőle amit sürgősen terítettek a családban. -
attiati
veterán
válasz
Joe123
üzenetére
Lehet nem is akar (trump idején biztosan nem, utána pedig sok idő lesz a helyreállítás).
Be akarnak terelni mindenkit maguk alá.
Kétoldali egyezményekkel, zsarolással.
Mindenkit azzal és olyan mértékben, ahogy lehet.Nem volt jó módszer, hogy egyszerre ugrottak neki mindenkinek, úgyhogy most egyesével fognak.
-
Simia
junior tag
válasz
Joe123
üzenetére
Nincsenek illúzióim. A múltbéli üzleti "sikereiből" sem tanult. Illetve kicsit talán mégis: azt hogy nem az a lényeg hogy mi van, hanem az hogy mit hisznek. És azt hogy mit hisznek sokkal könnyebb befolyásolni, mint azt hogy mi van. Ezzel jó sokáig el lehet lavírozni.
Trump olyan mint a viccbéli agresszív kismalac, és pont úgy is fog leszállni a bicikliről. Vagy csak simán azt állítja majd, hogy még mindig rajta ül, és Sleepy Joe Biden próbálta lelökni, de nem sikerült, mert senki nem tud olyan jól biciklin maradni mint ő. -
julius666
addikt
válasz
Joe123
üzenetére
Egy fokkal normálisabb forrás (ki a f*szom az a Káncz Csaba?): [link]
One such source is venture capitalist and Trump supporter Chamath Palihapitiya. Palihapitiya said Tuesday afternoon that he is hearing from people that China has been dumping U.S. Treasuries in an effort to move yields up and shift the narrative.
Ami még keményebb:
“I’m hearing they are dumping UST to try and move rates to shift narrative and make our upcoming Treasury auctions more expensive,” Palihapitiya commented on X. “May make sense to delay auctions to next week. China can’t sell indefinitely.”
Úgy tűnik szar ötlet volt a hosszú dollár államkötvény.
Ha ez igaz, ebben a krízisben a klasszikus USA 60/40 kompletten mehet a pokolba. Nagyon fájni fog ez nagyon sokaknak. -
j0k3r!
őstag
válasz
Joe123
üzenetére
Ez nem biztos, hogy jó ötlet, mert a másik oldalon meg ott van a FED. Lecsavarják nullára a QT-t, Kína meg ott marad egy csökkent tartalékdeviza "állománnyal" (értsd: nincs kamat) a globális gazdasági piacon. Lehet pár hónapnyi fájdalmat okozni ezzel, de nem biztos, hogy megéri közép/hosszú távon.
-
User_2
aktív tag
-
Soulfly842
addikt
válasz
Joe123
üzenetére
Bacchus, pont ezt akartam írni User_2-nek válaszként, hogy nem fogják ennyiben hagyni és jócskán van még mozgásterük. Utánanéztem az adatoknak és elkezdtem írni a választ

Kína USD devizatartaléka 2025 januárjában
- 3,2 Billió USD körül.
Amerikai állampapír kínai tuladjonban:
- 760,8 milliár USDEzeknek az eladása is komoly gondokat okozhat a piacon.
Jah... s a kínai befektetési alapok átláthatatlan szövevéyes mivoltja is hasonló volumeneket tud megmozgatni a spekulatív piac mozgatáshoz.
Akárhogy is nézzük, ha Kína beleáll a harcba akkor komoly következményei lesznek a globális gazdaságra is.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Joe123
üzenetére
Igen, erre gondoltam én is ha valamit mindenki tud azzal pénzt nem lehet keresni.
Volt egy ismerős aki Uk-ban lakott és ebből élt, nagyon out of the money putokat írtak ki, ha jól emlékszem. Aztán jött 9/11, meg felfüggesztették a tőzsdét egy hétre. Mire kinyitottak az összes put leradírozta az accountját, áttolva mínuszba ha jól tudom.
Ez is ilyen volt, sok kicsi...majd egy daráló ami elvitt mindent.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Joe123
üzenetére
Amúgy ha már adózás van egy ilyen is:
"A magánszemély azonban választhatja, hogy a külföldi pénznemben megszerzett bevételének
forintra átszámításához a bevétel megszerzésének napját megelőző hónap 15-én érvényes MNB
árfolyamot alkalmazza. A külföldi pénznemben megszerzett kamatjövedelemből, osztalékból
az adót ugyanazon külföldi pénznemben kell megállapítani, levonni és az MNB hivatalos, a
megszerzés időpontjában érvényes devizaárfolyamán forintra átszámítva kell megfizetni."
Ez alapján lehet optimalizálni, kérdés, hogy ezt váltogathatod vagy ha ezt választod minden tételre ezt kell választanod. -
törölt tag
válasz
Joe123
üzenetére
Túl sok érzelmet visztek a kérdésbe, túlságosan átpolitizálva vizsgáljátok.
Ha USA háborúba keveredne Kínával, nem lenne meg az ipari bázisa legyőzni.
Szerintem teljesen érthető hogy ezen változtatni akarnak, áldozatok árán is.
Nagyon fárasztó hogy állandóan teljesen hülyének nézitek az adminisztrációt. Tegyétek már félre a politikai szemellenzőt!
szabi__memo: persze, random arcok egy magyar fórumon biztos jobban átlátják a helyzetet és vámok mögötti célt mint akik végrehajtják az ovális irodából.
-
SzGee
aktív tag
-
törölt tag
válasz
Joe123
üzenetére
Nekem is marhára fáj hogy a bitcoinból nasdaqba átszállva most épp -21%-on van ez a pozícióm, de ezen nem segít ha óvodás szintűnek nézzük az USA vezetését. Én inkább a lehetőséget látom az átalakuló világrendben.
Ha elvesztem a munkám és nem tudok befektetni, akkor az nagy szopás, de úgy látom elég stabil állásom van.
-
stingy2
senior tag
-
j0k3r!
őstag
válasz
Joe123
üzenetére
"Az éves budapesti lakásárinfláció +16,8%, ez mutatja legjobban a pénzromlás valódi mértékét."
Ez abszolút hülyeség. Kiválaszt egy terméket a sok közül, ráadásul pont egy olyat, amit állami pénzekből, hitelekből és végtelen sok cikkel a médiában pumpálnak gyakorlatilag napi szinten közel fél éve. Óvatosan a vakmajom bejegyzésekkel, mert gyakran csak polgárpukkasztani akar, hogy jöjjön a sok klikk, ha már okosat nem tud mondani.
"És nem a 7%-os kajainfla, az ehhez képest bakfitty. Lakásban számolva zuhannak a kajaárak, ha valakinek sok ingatlana van, röhög az egész, állam szította infláción, ki van védve, csak egy átlagos panel drágult egy év alatt 10-15 milliót, ha pár ilyened van, kit érdekel, mennyi egy liter tej?"
Ezt magyarázza el annak a nyugdíjasnak, akinek kajára nincs pénze, mert dupláztak az árak, miközben a nyugdíja alig emelkedett, de legalább az ingatlan, ahol lakik emelkedett pár tízmilliót pár év alatt. Sajnos ingatlan áremelkedésből nem lehet a boltban vásárolni, a befektetési ingatlan meg nem jellemző minden háztartásra.
-
lemusz
addikt
válasz
Joe123
üzenetére
Tegnap konkrétan azt éreztem, hogy tönkre akarja vágni a tőzsdét és hogy az érdekköre (bennfentes bitcoinozás után bármit eltudok képzelni) még kérte is ezt tőle, ő meg örömmel teljesített. Szépen emelkedéssel kezdett az amcsi piac, vélhetően a jónak mondható makroadat miatt, aztán pont néztem egy élő youtubert akinél feljött breaking news-ként trump üzenete, hogy kanadára elképzelhető 25%-nál is több vám vagy valami ehhez hasonló, aztán fordult is le minden. Lehet csak én vagyok még kezdő, de ez a hullámvasút ami tegnap volt nem tűnik normálisnak. Vajon mennyi idő kell, míg a piac elkezdi ignorálni a beböfögéseit és pusztán a tényekre alapoz? Mert ez, hogy van vám, nincs vám, később van vám, csak egyes szektorokra van vám már kezd nagyon unalmas lenni.
-
Ixion77
Topikgazda
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Joe123
üzenetére
Ez az unorthodox politika a legmagasabb szintű lopás és a lakosság megkárosítása volt. És mivel rosszmájú vagyok feltételezem azt is hogy a belső körök tudatosan ezzel a baromsággal ideologizálták meg a mutyijaikat, a személyes vagyonszerzést, ahogy ez a fideszes körökben szokás.
-
360xbox360
tag
válasz
Joe123
üzenetére
Vannak jo posztjai, de neha eros tulzasokba esik, ahogy most is. Ezek hirdetett arak, nem biztos, hogy ennyiert el is kelnek. Mi is epp keresesben vagyunk, napi szinten nezem az ingatlan.com-ot, a 20% emelkedest elhiszem, de azert amiket felsorolt az tapasztalatom szerint nem az atlag, hanem nehany kiragadott lakas extran tularazva.
A 3.keruleti panelt talan en is lattam vagy hasonlot ugyanezzel a parameterekkel egy hete, ismeros 3eve vett ugyanilyet 29,9ert jobb allapotban. Nemtudom ki ad erte 65ot, egy 1970-ben ragadt lakasra. -
-
attiati
veterán
válasz
Joe123
üzenetére
Jó célt szolgálnak az intézkedések, de azért kell őket ilyen ilyen elcseszett módon bevezetni, mert kupleráj az ország.
Miért is nyeli el az áfa csökkentést a piac? Okokat tudjuk.
És itt most nem a Palvin Barbira gondoltam
Miért kell a családosok javára extrém adóék torzítás?
Miért van demográfiai válság?
Miért adóztatja agyon a rendszer a szegényebb réteget - akik jellemzően több gyereket vállalnak?
Migrációból miért nem jönnek gyereket vállaló fiatalok?
Miért lépnek le a fiataljaink?Ezeket 16 év 2/3-al illett volna jó irányba terelni.
Persze Palvin Barbi combjaival könnyebb elviccelni
Érezze magát rosszul mindenki, aki szólni mer rájuk
Bocs a politikáért megint.
-
Jolida
tag
válasz
Joe123
üzenetére
Magasabb hozzáadott érték->növekvő bevételek->növekvő profit->megfinanszírozható magasabban kvalifikált munkaerő a magasabb profit elérése érdekében->növekvő munkaadói adó befizetés;
Magasabban kvalifikált munkaerő->magasabb bérek->növekvő munkavállalói adó befizetés, ugyanakkor magasabb nettó bér->fogyasztás növekedés==növekvő befolyó fogyasztási adók.
Win-win mind munkaadói, mind munkavállalói oldalon, ugyanakkor növekvő bevételek államháztartási oldalon.
Nincs mit Marci, jössz egy sörrel!

-
válasz
Joe123
üzenetére
Előfordulhat, de azért meglepne, ha nem lenne ilyen szinten sem tisztában a dolgokkat.
Inkább látok benne szándékosságot...
Elég, ha a propaganda csak a felső üzenetet közvetíti, jó uszítós formában. Kész is a recept, hogy a vidékieket az ellenzéki Bp. ellen szavaztassák. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Joe123
üzenetére
Azért a mostani FixMÁP megveréséhez legalább 5% kellene a most létező legnagyobb kamatprémiumú PMÁP-oknál. Egész éves átlagra azért az még mindig irreálisan sok szerintem. Viszont az biztos, hogy reálbéremelkedések idén nem lesznek érdemben, max. átlag 2-3%. Az átlag fizuemelés várhatóan 7% körül lehet majd.
A nominális béremelésekről is mókás volt nézni a Portfolion a Randstandos felmérést. Gyakorlatilag nincs cég, amelyik 15% feletti emeléssel számolna, 10% felett is nagyítóval kell keresni(4%). A munkavállalóknak meg a 62%-a akar legalább 15% fizetésemelést. Van egy kis szakadék.
-
aAron_
őstag
válasz
Joe123
üzenetére
Ennek semmi köze ahhoz.
"Neoliberalism is contemporarily used to refer to market-oriented reform policies such as "eliminating price controls, deregulating capital markets, lowering trade barriers" and reducing, especially through privatization and austerity, state influence in the economy."
Wikipedia -
axioma
veterán
válasz
Joe123
üzenetére
kerdes, hogy meddig, azert az AI irasban mar minimum megoldja az osszes nyelvi felrertest, ha van ra hajlandosag [egeszsegugyben csak legyen mar], mire en bo 13 ev mulvs nyugdijba mehetek szerintem siman nem lesz mar ez napi gond
nyilvan a mindennapi elet mas nyelvuek kozott az mas kerdes -
A Zéé
addikt
válasz
Joe123
üzenetére
és ez elég komoly/reális probléma.
Volt kollégám emiatt költözött haza Angliából, amikor vakbélgyulladással az altatóorvosra várva esett le neki, hogy a "pakisztáni" orvos és a "thai" ápoló nem ért egyet abban, hogy neki mi is lehet a baja, de igazából ő se tudott közbe szólni, mert annyira azért neki se ment az angol...
De zalai közepes községben nagyanyám szomszédjai németek, lassan 20 éve laknak ott. "Opa" sosem tanult meg magyarul, "Oma" viszont egész jól elgagyarászik, aztán kérdezte nagyanyám, hogy merre van "Opa", régen látta. Hát aztán akkor derült ki, hogy valami műtétje van neki is, és inkább hazavitték a rokonokhoz addig, mert máshogy nem megy.
-
PredatorZoli
senior tag
válasz
Joe123
üzenetére
Nem. Ez azt jelenti, hogy eddig az inflációt lefele húzta ez a trükközés, ezért alkalmazták. Az idei tél hidegebb, ezért ha tovább folytatnák a módszertant, akkor ez most visszafelé sülne el és megdobná az inflációt, így most mielőtt ez megtörténne, gyorsan elhagyják ezt a módszertant és így nem kell ezt az inflációnövelő tételt elkönyvelniük. Szó nincs arról hogy az aggályokra reagálnának, az csak a mese része.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Joe123
üzenetére
Görgetni nem igazán tervezem, de köszi a tippet, hasznos lehet még máskor. Én valahova Q1 végére, Q2-re "várnám" a korrekciót, ami time decay szempontjából különösen jó lenne. Az is lehet, hogy jobban járnék egy júliusi (kb. 6 hónap) lejáratúval, majd még alszok rá párat

-
travix
aktív tag
válasz
Joe123
üzenetére
Végül úgy döntöttem többet nem veszek elég az amit héten 600 dolláért vettem, 1 év múlva jár le lyft call 30dollar strike price, ennyi kaszinó belefér nekem. A googl részvényeknél gondolkoztam még ilyenen amikor 170 volt aztán csak felment az ára 190 fölé 1-2 hétre rá, na nem baj vettem elég részvényt abból hogy így is jól jártam de nyílván opciokkal többszörét kerestem volna. Ettől függetlenül én se fogok opciozni csak évi 1-2x kis pénzzel ha van valami amiben nagyon hiszek.
-
stingy2
senior tag
válasz
Joe123
üzenetére
Úgy 8-10 éve eléggé belemélyedtem az opciók lelki világába, de nem találtam olyan opciókereskedési módszert, ami hozam/kockázat arányban jobb lenne, mint a sima részvényezés, vagy ETF kereskedés. Ezzel nem azt mondom, hogy nincs, hanem hogy én nem találtam ilyet. Hedge-nek drága volt, tőkeáttétellel nem kereskedek...akkor hozott jó pénzt - nagy kockázat mellett - amikor vmi nagy piacmozgató hír jött, és előtte jó irányba álltam, pl. a jelentés. De ott azért a gombon volt az ujjam 10-től amíg meg nem nyugodott a piac. Vagy kistoppoltam a pozit vagy kasza, de gyorsan. De olyan pszichés nyomást jelentett, hogy inkább leszoktam az opciókról.
Annyi még rémlik, hogy olvastam vhol, hogy a kiírt opciók 80%-a értéktelenül jár le, tehát ha kiíró vagyok, akkor sokkal jobbak az esélyeim. Csak ott van ugye a korlátlan veszteség lehetősége. Szóval sztem az opciózás eléggé fekete pálya, és ha nincs az ember a toppon a témában, inkább csak játszós pénzt érdemes rátenni. Szerintem
-
válasz
Joe123
üzenetére
Elmúlt 5 évben gazdasággal kapcsolatban, az infla inflacsökkenésen kívül mit találtak el? /azt meg nem volt nehéz, mivel a lakosság rottyon van és nem fogyaszt/
Most omlik a fejükre 14 év unorthodoxiája, hogy mindenkinél okosabb képzelték magukat (élen a matolcsyval).
Ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Dell Optiplex 3050 8GB/240SSD/WIN11
- Ulefone RugKing 4 Pro
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 Videokártya!
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mellesleg ezt játsszák egyfolytában, megy a háború Trump meg 3 naponta bemondja, hogy nemsokára vége.
1 hét múlva várható hogy jönnek leolvasni az éves fogyasztás.Már pár napja hősugárzókkal bohóckodok. Tudom az meg a villanyórát pörgeti nagyon, de még így is jobban megéri, mint azért a kb 1 hétért kifizetni 100+ e -t. Ebben a szezonban én hamarabb is kapcsoltam be a kazánt és most nagyobb hidegek is voltak, és pont most jön megint egy tartós -15-20C is .

?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.

Ixion77