- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ciricica #18857 üzenetére
Az EU fegyvergyártókat szvsz túlfújták, az "USA bizalomvesztés" sztoriból, amin szárnyra keltek szvsz a TACO miatt nem sok minden lesz. Ha már long, én amerikaiakat vennék.
#18858: a tőzsde a korábban nem is sejtett, adott pillanatban kiderülő dolgokat szereti árazni, és persze vannak mechanikus hatások is. A kínai bukdács azért várható volt.
-
adrian14
tag
válasz
ciricica #18833 üzenetére
Ezen én is sokat gondolkodom. A jelenlegi kormány alatt biztos vagyok benne, hogy nem lesz gáz az államkincstárba betett zsetonnal. Viszont ha váltás lesz, akkor el tudom képzelni hogy nagyon nagy szarban hagyják itt az országot direkt és lehet hozzá kell nyúlni. Az is kérdés, hogy a következő kormány kap e mentőcsomagot az EU-tól (szerintem igen).
-
-
válasz
ciricica #18415 üzenetére
Konkrétan a görögöknél azt "művelte", hogy lebukott miatta a kontinens legnagyobb kamukönyvelése és eszetlen pénzszórása. Mindegyik malacnál (PIIGS...) alapvető disznóságok voltak, aminek semmi keresnivalója egy költségvetésben, és amit korábban jól elinfláltak az egyszeri melós terhére.
Érdekes, elmúlt több, mint 10év és a görögöknek eszük ágában sincs visszamenni a Drachmához.#18417: annyi, hogy ezek az intézményi adatok brutál késéssel jönnek ki, max 1 hét késleltetést engednék a mai világban. Itt van pl az AAPL intézményi tulajlistája: március végi dátumok... Hákösz, ezzel nem vagyok kisegítve, azóta duplázhatták is a részesedésüket egyes szereplők.
-
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
ciricica #18415 üzenetére
Propaganda az egész, érdemes a kommenteket is elolvasni alatta. A legjobb példa erre, hogy ott van Budapest, meg mellette Borsod vagy Somogy és mégis működik a forint, nem kell minden megyének saját pénz pedig teljesen eltérő gazdasági szerkezetűek. Bolgárok már a kezdetektől feladták a monetáris politikájukat, a levát előbb a márkához majd az euróhoz kötötték és mégis megvannak, fejlődnek.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
ciricica #18243 üzenetére
Egyrészt az ukránok tényleg rengetek 155 mm-es lövedéket használnak el. De azt tudni kell le vannak ürítve a raktárak egész Európában, sőt az egész világon. Tehát ha meg is állna a háború még hosszú hónapokig tartana visszatölteni. A másik, arra is rájöttek Európában, hogy nincs gyártói kapacitás, ezért ha nem is fognak a gyárral gyártatni akkor is fizetni fognak nekik, hogy a kapacitás megmaradjon. Mert jelenleg egyszerűen nem bírna a nyugat egy háborút és nem azért mert nincs pénz rá hanem mert nincs gyártói kapacitás lőszerre.
Persze fizetik a lőszert nekik de ez az európai uniónak gombok, minimális összeg. -
válasz
ciricica #18243 üzenetére
Aknásítás és nagyipari mennyiségű MLRS kapacitások kiépítése lesz még előreláthatólag a Finn-től a Török határig. Esetleg tengeri játékszerek, mert nagyon ügyeskedik az orosz a Balti tengeren.
VISZONT ha kitör a béke, szvsz UKRAJNA lesz a kontinens első számú fegyvergyártója: már most olcsón termelnek hatékony eszközöket az FPV-drónocskáktól a légvédelmi rendszerrel ellátott vizidrónon át a balliszikus rakétákig, minden-minden élesben tesztelve az ellenségen. Ezeket nyilván szívesen gyártják majd jó pénzért EU exportra is.Lesz ebben is Rheinmetall, de Ukrán és oda települt Amerikai cégek is.
Amiben még látok komoly potenciált: a műholdas internet térnyerése, azok után, hogy komplett országokat hackelnek meg/vagdalják a tenger alatti kábeleket az oroszok.
-
válasz
ciricica #17925 üzenetére
Futik brutál pluszban > tipp: minden jóó magasan kezd és szép lassan lecsorog.
Ha ma-holnap nem adogatják be, azon töröm a fejem, mi az a katarzis, ami a mai nyitórés betöltésére készteti majd a piacot
?
Mindenesetre Narancsapó "go out, buy stock" tippje most is bejött
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
ciricica #16869 üzenetére
Ez az, most nem akar esni a piac. Tegyük hozzá az alapkezelők is mindent megtesznek, hogy tudjanak teríteni, dobják be egymás tán a pletykákat. Most épp, hogy majd a Fed megmenti a piacot.
Tegnap benyitottam egy Palantirt (PLTR) tegnap 84-en, reggel volt 74 néztem is hohóó...erre csak kiráztak belőle 81-en
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest