Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Begi

senior tag

válasz julius666 #17498 üzenetére

Beágyas lévén elég közel vagyok a HW-hez. Az AI-t igazán HW közeli dologhoz még értelmesen nem tudtam használni, de ahogy egyre feljebb lépegetünk, úgy sokkal többet tud segíteni. PL. egész jó python/shell scripteket tud írni, sőt a C tudása sem rossz, bár inkább magasabb szinten írja a kódot, nem beágyas szemlélettel.
    Azzal nem értek egyet, hogy annyira sok féle HW lenne manapság. Eléggé koncentrálódik a piac, és az utasításkészletek sem különböznek számottevően.
    A gépi kód generálás nem ördögtől való, szvsz megírja C/Rust nyelven és használ egy jó compiler-t, ami talán jóval kisebb erőforrás igény, mint közvetlen gépi kód írása.
    Ott van viszont a tesztelés ami mindig kritikus, elég sokat lehet szívni a HW-rel. Az implementáció jó ha a munka 10%-át teszi ki, a többi meg a design, tervezés, !tesztelés!.
    Persze ha majd az AI tervezi a HW-t is...
    Bár úgy gondolom, hogy van még 10 évem, mire átveszi a munkám az AI, de már nézegetem a pék tanfolyamokat és reménykedem abban, hogy addigre meg lesz egy valamilyen szintű FIRE. ;]

Új hozzászólás Aktív témák