Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
Moltiszanti
üzenetére
De miért írja azt Zsiday, hogy a buboréktól jobb távol maradni?
Szerintem azért, mert a legtöbb befetkető nem úgy éri el hogy alulteljesítse a piacot hogy folyamatosan kicsit alulteljesíti (mintha mondjuk állampapírban ülne), hanem hogy a felívelésekben megy vele vagy akár felül is teljesíti, de aztán az eséseknél többet veszít mint a piaci átlag.
Ezért ha bármi úgy tűnik hogy már irracionálisan nagyot ment, akkor érdemes eladni. Ami azért nagyon-nagyon nehéz, mert ilyenkor elégedett leginkább az ember saját magával, látva hogy milyen jó lóra tett. Ez az érzés pedig eltorzítja a gondolkodását. Először azért, mert beértek azok a tényezők amelyek az emelkedés alapját adták már a várakozási fázisban, tehát sikeres jósnak érzi magát az ember. Másodszor azért, mert ha elindul az esés, akkor úgy van vele hogy "ez csak egy korrekció, nekem amúgy sem fáj mert kellő időben vettem". Végül pedig amikor már esik rendesen, akkor "pont most adjam el, ahelyett hogy a csúcson adtam volna? Inkább bízok benne hogy megfordul".
Az elmúlt években ilyen volt a bigtech és AI, tavaly a nemesfémek. Nincs egyételmű ok ami miatt fordulnia kellene a tendenciának, de ránézve mondjuk az ezüst grafikonjára, nyilvánvalóan exponenciálissá vált az emelkedés. Ha a világ az elmúlt évszázadban megszokott módon fejlődik tovább, akkor előbb-utóbb ezeknek korrigálnia kell. Pl. ezüstbányászatot eléggé fel lehet pörgetni, csak eddig nem érte meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Battlefield 6
- Milyen program, ami...?
- Steam topic
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kiszivárgott az Oppo Find X9s Pro adatlapja
- További aktív témák...
- Nagyon olcsón! LG Ultrawide Cruved LED 34"VA 4k usb-c PD 65w Gari 2027.04.29-ig Olvass leírást!
- Eladó Onkyo TX-NR7100 házimozi erősítő hibátlan állapot, gyári dobozzal
- Klipsch R-120SW aktív mélynyomó eladó, hibátlan
- KLIPSCH R-600F 5.0 hangfalszett
- Micron 5200 ECO 480 GB 2,5 SATA Enterprise/Datacenter Server SSD
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ixion77