Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
User_2
aktív tag
válasz
Ringman
üzenetére
ez ugye arra példa, hogy a mesebeli fickó túlpozícionálta magát,
és most megpróbálja hárítani a felelősséget.de a szöveg tagoltságából, leíróstílusásból azt gondolom, hogy fake az egész,
ez inkább szól arról hogy a poster akart valami AI-osat publikálni,
és nem arról szól egy valódi esetet sírt el. -
avl
senior tag
-
Ringman
félisten

-
t72killer
titán
válasz
Ixion77
üzenetére
Ez gyakorlatilag az arany pályáját követi (2023: 2k$, 2025: 3.8-4.2k), úgy, hogy azért amortizálódó jószág (római aureussal még tudsz fizetni + az elmúlt 1800évben annyi volt a "karbantartási" ktg-e, hogy egy alkalmas helyen elástad ahol a tatár és a színesfémes Gazsi nem találta meg. Római kori parasztháznak meg már nyoma sincs/a kolosszeumra is ráférne egy komoly generálozás, ha újra akarnánk benne indítani a gladiátorjátékokat). Még akkor is, ha mindenféle kopó-rozsdásodó stb cuccot cserélnek rajta. Ezeknek a számoknak max akkor van értelme, ha:
1. a "kötelező" karbantartás mellett (pl 20évente teljes elektromos rendszer/vezeték, konnektorok, villanyóra, stb csere, fűtés nagykarbantartása/eszközcsere) valódi értéknövelő beruházás is történt. Pl nincs szigetelés-van szigetelés
2. a szomszédság élhetőségi mutatói érdemben JAVULTAK. Ergo: megszűnt egy zajos-büdös gyár és parkolsították a helyét, csökkent a bűnözés, forgalom, lett egy JÓ iskola a környéken, stb.Bár ezek nem kizárhatók, de nem is jellemző. 1.es pontot tipik ráhagyják a vevőre, 2es pontban meg az egész Földgolyóbison talán 1kézen meg lehet számolni, hol is javultak az életkörülmények az elmúlt 5évben.
Más, egy kis AI-színes
-
Ringman
félisten
mik vannak!
Massachusetts's Millionaire Tax Still Going Very Well, Thank You!And the millionaires aren't going anywhere, for the most part.
In case you need a refresher, the tax is a 4 percent tax on anything people make over a million dollars.
Yes. One million dollars. This means that if you make $1,100,000, they will be taxed a whopping $4,000 extra. That’s like, a single Chanel bag. They can deal — and deal they have! Most of them, anyway. -
t72killer
titán
"This time is different" (/irónia)
Baloldalon: MSFT a 90es, kora 2000es évek elején, jobboldalon NVDA napjainkban. Tanulság: a csúcs bevétel egyáltalán nem biztos, hogy csúcs részvényárfolyammal párosul.#21292: a dolog reality check-je egy gigantikus ingatlanválság lesz, kb globálisan. Bár a jó állapotban lévő ingatlan az állagromlás miatt továbbra is érték marad, az építési telkek ára is elrugaszkodott mára a valóságtól: azt meg elég nehéz megmagyarázni, hogy miért is próbálom feleannyi vásárlónak duplaáron adni a telket. A "dehátmegette a pénz értékét az infláció" fals kifogás, az árat a kereslet és kínálat viszonya határozza meg (és persze az, hogy az eladó valós eladó-e és nem csak árulgat valami mesebeli áron, mint ahogy Mo.-on vidéken szokás...)
-
aAron_
őstag
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
Sztenly
üzenetére
PLTR jelenleg már a világ 22. legértékesebb tőzsdei cége.
Érdékesebb mint az AMD, ASML, Alibaba, Bank of America, United Health, SAP, Coca-cola, IBM, Caterpillar, Toyota, stb.
Meglehetősen irreálisnak érzem az értékeltségét.Mindazonáltal ma megint kitört. Szép volt az a +5% nap elején, csak aztán visszaesett a piaccal együtt. A vonalacskáim alapján most az a tervem, hogy ha 222-ig elmegy november első felében, és már RSI túlvett lesz, akkor ott eladom.
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer
üzenetére
pörgetni kell az örökmozgót, a végén még nem jön ki a matek.
$2 trillion in new revenue needed to fund AI’s scaling trend - Bain & Company’s 6th annual Global Technology Report---
AI industry-backed group to spend millions pushing regulation agenda
Why it matters: The new group — Build American AI — is the latest sign that the flush-with-cash AI industry is preparing to spend massive sums promoting its agenda, namely its push for federal, not state, regulation. -
t72killer
titán
Hoppá: OpenAI lays groundwork for juggernaut IPO at up to $1 trillion valuation
Ilyen gyorsan balekokat kell keresni az AI sztori alá?
-
-
Ringman
félisten
válasz
Ringman
üzenetére
az elvárásra adott válasz: [link]
Új válságkezelő mechanizmust vezetne be a kormány az üzemanyag-ellátás biztonságára: a tegnap este feltöltött jogszabálytervezet szerint kijelölt „készenléti töltőállomások” hálózata látná el válsághelyzetben az ország működéséhez nélkülözhetetlen szervezeteket - például a mentőket, a honvédséget vagy a közműcégeket. A rendszer csak komoly importkiesés esetén lépne életbe.
-
DopeBob
addikt
válasz
atee_13
üzenetére
Nem hiába hívják "Kormányzati Jósdának" fideszes körökben a reggeli Telex cikk szerint
-
t72killer
titán
válasz
student
üzenetére
Így-így, nem is kicsit. Fentebb linkelt SPXEW 1.1% mínuszban zárt, bigbluechip DJIA -0.15%.
Mintha szívnák befelé a pénzt a mesgyéről, hogy életben tartsák a "rallyt"...Facebook mesgyére került, ma estére felkészül: AMZN...
Kicsi otthoni: a magyar GDP megintcsak elfelejtett rakétázni, hiába a sok akksigyár és helikopterpénz
-
student
őstag

-
Sub-S
senior tag
Az ilyen utólagos jó lett volnáknak mi az értelme, meg akkor már inkább CMBM-et mondtad volna.

-
t72killer
titán
Warren Buffett legutóbbi bevásárlólistája. Óvatosan azért veszeget, de a lehető legdefenzívebb papírokból.
#21272: Kamaszgyerek a kuplerájban kategória...
-
t72killer
titán
válasz
Dendytv
üzenetére
Ezt már a szomszéd macskája is várta, egy hónapja is megírta a Hódmezőalsópapiskányi Hírmondó, hogy istenuccse vágva lesz a kamat. Ha nem lett volna, itt helyben omlunk össze...
Meglássuk, ha a világnak van egy csepp szerencséje, akkor a következő körben nem mobbingolják vágásba a FED-et és maradhat egy kiegyensúlyozottabb wall-of-worry hosszabb távon. Viszont ha ellövik a puskaport, akkor megint vérengzős tavaszunk lesz.
-
Dendytv
senior tag
Ismét meg volt a 0,25% kamatvágás (az USA-ban)
-
t72killer
titán
Így van, a szövegben korrekt, azzal nem is kötekedtem
. "Nekem csak rolling return-ök a valamit mondóak " - pontosan. Mindkét piacnak elég nagyok a hullámai még a legnagyobb blokk hónapos felbontásban is és (ami jó) nincsenek szinkronban. Ha igazolgató, hogy az egyik eszköz nem sokkal-sokkal rosszabb a másiknál, akkor a "fáziskülönbség" miatt hasznos diverzifikációra - erre idén az arany-ezüst tökéletesek voltak (persze nekem nem volt egy gramm egyikből se)
-
avl
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
a szovegben szerintem irta is (eleg sokat olvastam már tőle; korrektnek tűnik ..de azt tippelem ugy csinalsz mint en: először az abrak, aztan ha azokbol olyannak tűnik, akkor a duma is
Nekem csak rolling return-ök a valamit mondóak (1-1 kezdőidőponttal akarmi kihozhato)
-
lemusz
addikt
DAX miért gyengélkedik mostanában? Nem is tudom láttam-e már ilyet, hogy EU-s index emelkedik, miközben a német meg csökken. Általában együtt mozognak, vagy a német felülteljesíti az EU-sat. -
t72killer
titán
válasz
Ixion77
üzenetére
Azt én is szoktam nézegetni, annyi, hogy az SPX-ben nincsenek benne az osztalékok, SPXTR a korrekt tükör (színek: padlizsán: SPX, arany: arany):

"202X-től... vajon melyik?" - ha kerek évtizedhatárok számítanak, akkor egyelőre a mostani, 2020-30 kb döntetlen. Buffett egyre vastagabban cash-ben van, ami lehet racionális döntés a részéről, de az is lehet, hogy korral jár az extra óvatosság. Persze úgy, hogy a Tech-et nem nézi, valóban elég mackósnak tűnik a piac.
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
t72killer
üzenetére
Én az SPX/GOLD charttal szoktam példálózni. Hosszú távon nézve óriási kilengések vannak benne, de összességében most ugyanott van ahol az 50-es években volt. Ami azért már 70 éves időtáv.
A varázslat az, hogy tudd mikor kell részvényben lenni és mikor aranyban. Ugrálni sem kell sokat: 1930-50 mindegy, 1950-től részvény, 1970-től arany, 1980-tól részvény, 2000-től arany, 2010-től részény, 202X-től... vajon melyik?Jé, csak most tűnt fel, hogy milyen szépen egybeesnek a váltások az évtizedhatárokkal.
Nézegetve a chartot én arra tippelnék, hogy a következő öt évben az arany jobban fog teljesíteni a tőzsdénél. Eddig ha úgy megállt a tendencia mint most tette 2019-2024 közt, akkor soha nem folytatódott, hanem fordult. Ez alapán a logikus folytatás arany fel, tőzsde le lenne, amíg el nem éri az arányuk újra az 1.0 alatti szinteket.
-
t72killer
titán
Csak egy pici kötekedés az első ábrával kapcsolatban: 2000ben ugye tudjuk, hol jártak a részvényindexek, ha 2002ben indította volna a görbét, radikálisan más eredmény jött volna ki
. Szóval "rövid" távon is igencsak az aranynak fekvő intervallumot kell kiválasztani ahhoz, hogy győzzön.De a második ábra rögtön helyre is teszi a dolgot.
Reggeli közben tisztára sepertem a padlást, AMZN, META, Nasdaq longok kukázva - meglássuk, mennyire volt marhaság így Santa előtt - én félek a krampuszoktól.
-
aAron_
őstag
Érdekes volt ez is.
Összességében arra jutottam, hogy érdemes az arany arányát a saját világképünk alapján is igazítani (klímaválság, fenntarthatatlan növekedés, politikai és gazdasági összeomlás vs. AGI, szingularitás, stb.). Így talán könnyebb a stressz helyzetek átvészelése. Nem szabad csak backtestek és nyers mutatószámok alapján dönteni, azok inkább csak a lehetséges range-et adják meg.
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
t72killer
üzenetére
Az ugyanúgy megtévesztő mint a másik két vonal.
Nem azt kell feltételezni hogy mi lett volna ha 2009 óta nem változott volna az árfolyam. Ha ugyanis azt tesszük, akkor a többi jegybanki eszköz tekintetében is ugyanezt kellene feltételezni annak érdekében hogy valós arányváltozás legyen kimutatva.Érdekesebb a jegybankok által vásárolt metrikus tonna/negyedév grafikon, ami szintén elérhető a neten. Azon egyértelműen látszik hogy jelentősen nőtt az elmúlt években a jegybanki vételek aránya.
-
t72killer
titán
válasz
j0k3r!
üzenetére
nno, az aranyszínű görbe el is árulja, hogy nincs itt semmi giga-mega jegybanki aranyvásárlás, a "tartalékok elszállása" főleg az áremelkedésnek köszönhető.
Meg is van, minek örül az NVDA: "Trump signals plans to discuss Nvidia’s ‘super duper’ chips during talks with China’s Xi"
-
avl
senior tag
válasz
aAron_
üzenetére
arany kapcsán: [whats-going-on-with-gold] szerintem gondolkodo, körültekintö, tajekozott embertöl
-
Dendytv
senior tag
Az NVDA kicsit elkattant
-
Szada85
aktív tag
válasz
Sztenly
üzenetére
Szerintem kicsit még várhatunk a dobással, [PLTR feat. NVDA...]
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Invesco FTSE All-World aka FWRA/FWIA. Isin: IE000716YHJ7
Bár már sajnos nem 5 EUR, hanem 7.15
-
t72killer
titán
válasz
HussarF
üzenetére
hupsz, akkor nem vagyok ékszertémában releváns, mert dunsztom sincs, melyikből volt több anno
. Érméket viszont láttam, egy 3 rubelesre anno ebayen még licitáltam is, ezek mondjuk most is mennek. -
t72killer
titán
válasz
BlackV
üzenetére
Ez igaz, és még abból a korszakból rémlenek platina ("fehérarany") ékszerek. Nem tudom, mostanság mennyire divat. Ez az oldal emlékeim szerint régebben népesebb volt.
-
Simia
junior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Itt a fórumban ezt szokták ajánlani all world ETF-nek.
IBKR-nél biztos van (én is vettem), K&H-nál nem tudom... -
Janusz001
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Fwia
-
concret_hp
addikt
tudom hogy ott a kereso meg stb, de tudtok olyan etf-et ami:
- eurban veheto
- elerheto kh (patria) vagy ibkr
- valami all world etf jellegu
- alacsony az egysegenkenti ara, hogy kerekiteni lehessen vele ev vegen
- nem ishares vagy vanguard az alapkezelo (erre is diverzifikalnek kicsit) -
t72killer
titán
válasz
Sztenly
üzenetére
Ha az ember nagyon belelendül, gyorsan felrakja egy lapra a 'zasszonyt-gyereket-házat-kocsit-nyaralót - ebben a sorrendben
.Musk Dogecoin-os ügye se volt semmi anno.
#21236: Semmi "baj" nincs vele, természeti jelenség, mint a napsütés, eső, stb. Ehhez kell alkalmazkodnunk
. A nagyon is így teszik, csak nálunk profibban+jobb inputtal.
Az "irracionális" nálam nem degradáló jelző, szimplán a dolog természetére vonatkozik
-
aAron_
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
"számukra is sztochasztikus"
Ezzel amúgy mi baj van? Részvény árazásának alapja nyilván nem az, hogy mi lesz, hanem hogy mi lehet. Különben minden DCF model diszkontrátája a kockázatmenets hozam lenne.
A probléma, hogy mi (akik nem foglalkozunk ezzel professzionális szinten, nincsenek megfelelő információink, stb.) még a valószínűségeket és a lehetséges kimeneteleket sem igazán értjük. Aktív kereskedés így nem más, mint kaszinó. Ami persze lehet szórakoztató, érdekes, tök jó hobbi, csak nem szabad másnak gondolni, mint ami.
-
t72killer
titán
Az infók teljes tárházával rendelkező politikai-gazdasági döntéshozók számára is kb olyan szinten racionális, mint az időjárás egy 1970-80as években dolgozó meteorológusnak. Megvannak az adataik-infóik, vannak modelljeik, de hogy az egész milyen formában fog lecsapódni, még számukra is sztochasztikus. Nagyon rövid távon tudnak (maguknak) előrejelezni, lásd az áprilisi rövid lejáratú opciós bulit. Viszont Trampliék benfentes trade-jei is jellemzően a "fogd a pénzt és fuss" elven zajlanak, órákon belül veszik is ki a profitot - mert a másnap már bizonytalan terület.
-
t72killer
titán
uppsz - a srác jól elkapta a tetejét, csak az irány nem stimmelt. Felkészül: ezüst, kripto...:
A réz és olaj is lefelé konyult, bár az arany-ezüst száguldásából nemigen kaptak (sőt...) - úgy tűnik lefelé már tudnak a nemesfémekkel menni. A napi buktalistát a Platina vezeti. Érdekesség, hogy 2008 előtt a platina még kb 2x drágább volt az aranynál.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
"az eu-s autógyártók vsz. úgy lemaradtak, mint a nokia az okostelefonok piacán, de ebben az iparban nagyon sokan dolgoznak, úgyhogy vsz. ki lesznek mentve." - a legnagyobb téveszmék egyike. Van egy-két Tesla fan akik tolják ezt a témát, valójában technológiában rég megelőzték az európai gyártók a Teslát, minden tekintetben.
Pont ezért tolja Musk, hogy akkor a Tesla már nem is autógyártó hanem robotos cég. Tudja, hogy azon a területen már sok babér nem fog teremni neki. Növekedés megállt, enyhe csökkenés van. Nem mondom, hogy eltűnik a Tesla csak a 2030-ra 10 millió autót adunk el se fog eljönni, az biztos.
-
Dendytv
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
egyelőre én is építem lefelé a pozijaimat.
Én is pont mától kezdtem szépen lassan kifelé venni a profitokat rizikósabb stock-okból (egyre jobban aggaszt az AI boom), aztán vissza forgatni kicsit biztosabb ETF-ekbe. Ez alatt a két hónap alatt szépen ki szedem őket 26-ot meg még egyenlőre eldöntöm, hogy tovább, van már egy elosztási tervem de azt lehet korrigálom majd. -
User_2
aktív tag
válasz
j0k3r!
üzenetére
"The record call buying reflects the highly speculative enthusiasm in the gold market."
lefordítva: short squeeze hedgelés magyarázza a record call bought jelenséget.
és akkor egyszercsak az ár összeomlik, mert valami okból már nem tudják vagy nem akarják tovább feszíteni a squeez-t.
és igen, a 3200 egy lehetséges target pont az elmúlt 15 év alapján.
azaz várható ott egy long sqeeze egy record put bought spike-kal.vagy nem, hanem valami más miatt esik és máshova ...
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
t72killer
üzenetére
sztem ezek hamarosan korrigálnak, ha már a "célár"aknál tartottunk, jövő év második felére XAU 3200, XAG 30 alá várom
Én okt. 17-én délelőtt eladtam a GDX állományom felét. Sajnos nem mindet, mert tartalékoltam arra hogy hátha tévedek és még feljebb megy.
Nagyon zsúfolt volt már a mozi, mindenki az aranyról beszélt.
Sajnálom persze hogy a maradékot nem zártam, de nem nagyon, mert szerintem néhány hét/hónap alatt kirázza a piac a hitetleneket (meg a tőkeáttéteseket), majd stabilizálódást követően újabb ATH-kra megy. A probléma ami hajtja továbbra is fennáll és megoldhatatlannak tűnik.
Tehát szerintem jövő év második felére XAU 5000+
Én 3650 alatt újra venni kezdem.PLTR-rel vagyok gondban. Nagyon eladhatnékom van mert szerintem fundamentálisan megalapozatlan a jelenlegi árfolyam, ugyanakkor TA alapon simán mehet tovább fel.
-
j0k3r!
őstag
válasz
BlackV
üzenetére
Milyen fundamentumokra gondolsz?
Szerk.:
"Highly speculative activities characterize the current investment environment. Gold, like cryptocurrencies, AI-related companies, meme stocks, and a host of other assets, is running hot as sentiment is uber-bullish.
The chart below is courtesy of @SubuTrade. It shows that the volume of gold calls exceeds that of puts by the widest margin in the past 15 years. Call buyers are speculative traders who tend to follow narratives rather than fundamentals. The record call buying reflects the highly speculative enthusiasm in the gold market."
Forrás: [link]
-
t72killer
titán
válasz
BlackV
üzenetére
Jja. Ahogy haladunk, lehet a hét végére meglesz
...Milyen fundamentumokra gondolsz, amik indokolják a kevesebb mint 2évvel ezelőttihez képesti dupla árat?
-
Sztenly
tag
válasz
Drizzt
üzenetére
Igen ezt ki lehet belőle olvasni csak értelme nincs még a kormány logikája alapján se.
Vajon évi 1M törlesztőt választana valaki ami 20-25 év alatt egész látványos összeg vagy szimplán 1M-et az elején.
Micsoda dilemma.
Hacsak valaki évente nem újítja meg a hitelt más banknál, de sztem az is bukó az első-höz képest. -
Sztenly
tag
válasz
Ringman
üzenetére
Gondolom a mondat második fele elírás: "Az évi nettó egymillió forintos otthontámogatás kétféleképpen használható fel: egyrészt a már meglévő lakáshitel törlesztésére vagy egy új lakáshitel önerejének a kifizetésére."
Tehát új lakáshitel törlesztő részlet csokkentése. Ugye? -
Ringman
félisten
új otthontámogatási program indul a közszolgálatban dolgozóknak
Az évi nettó egymillió forintos otthontámogatás kétféleképpen használható fel: egyrészt a már meglévő lakáshitel törlesztésére vagy egy új lakáshitel önerejének a kifizetésére.
csodás -
t72killer
titán
válasz
Sztenly
üzenetére
Nem feltétlen rossz ám ha "pszichésen" kiszállsz xy profitnál. Persze, a racionálisan megrajzolt célárak az igaziak, de a piac tipik irracionális, szóval...
XAU+XAG elfelejtettem: sztem ezek hamarosan korrigálnak, ha már a "célár"aknál tartottunk, jövő év második felére XAU 3200, XAG 30 alá várom, de még eldől persze. Venni tuti nem veszek egyiket se, ezüst short esetleg vmikor tavasszal.
-
julius666
addikt
válasz
Lisztok
üzenetére
Én pont emiatt vettem elektromos rollert, utóbbi évek egyik leghasznosabb kütyü-kiadása volt számomra. 150 rugó alatt is már kapsz olyat ami fasza, rendes csillapítással. Bog mobilarénás tesztjeit ajánlom.
Persze a bicikli mellett szól, hogy mozogsz is vele, de saját tapasztalat alapján amikor A-ból kell B-be eljutni valamit ügyintézni, az inkább hátrány mint előny. Rollerre meg tényleg csak rálépek a garázsban és go, bicikli ennél macerásabb, főleg ha nincs sok helyed.
-
Sztenly
tag
válasz
t72killer
üzenetére
Megértem abszolút. Van olyan h az ember egyszerűen telitődik 1-1részvénnyel és alig várja h szabadulhasson tőle.
Nekem a TSLA volt ilyen.. 380nál azt mondtam h kész én itt elengedem no-way h megin 400 fölé menjen már elegem van Musk-ból is..
Ezeket a pszichés dolgokat ha jól/jobban kezelnénk lehetne nagyot szakÍtani. -
t72killer
titán
válasz
Sztenly
üzenetére
Nekem az AMD vonat sajna már elment, ma is kiszállnék belőle, ha lett volna merszem tartani
.AMZN ban lehet még valami, de azt a pozit is minimum felezni fogom, az időhorizontomnál (3-4hét) hosszabb korrekciótól tartok.
#21206: eltérő fogalmazás, ennyi. "drága" == arra számítunk, hogy az időhorizontunkon belül nem megy érdemben feljebb az ára, horribile dictu korrigál. A belső infók stimmelnek, a vaskos tulajdonrészeknek köszönhetően

-
Simia
junior tag
válasz
travix
üzenetére
Van egy nüansznyi különbség az okokat és a motivációkat (meg a lehetőségeket) illetően.
WB értéket szeret venni.
Azt mondja, hogy most MINDEN drága, a rövid kötvények meg az overnight betétek jól fizetnek. Tehát ő most nem "spekulál" hogy minden olcsóbb lesz majd, hanem azt veszi, ami szerinte most a legjobb, az pedig nem a részvény...
(Meg mellesleg SOKKAL jobban informáltak mint bárki, már csak azért is mert ott ülnek számtalan cég vezetésében, és onnan első sorból látják hogy hogy alakul a gazdaság, tehát ha valakik tudnak "időzíteni", akkor azok ők. Szerintem nem okos dolog összehasonlítani ezt a tudást/információt/elemzői kapacitást XYZ fórumtag edgével a piaccal szemben. Nem ugyan az a liga.) -
Sztenly
tag
válasz
t72killer
üzenetére
Realizálás után kis esést követóen visszaszálltam AMD vonatra és +19%on áll.
Sztem még van kakaó a történetben (egész AI-t illetően) de nem mondom h nem érdemes csökkenteni a kitettséget apránként.
Aranyat kellett volna realizálni 1hete de ez már csak ilyen...
Itt mit vártok/ mire fogadtok? -
t72killer
titán
válasz
travix
üzenetére
Várjáá, mindjá le leszel oltva, hogy azúgyneem market timing!!4!444!!!, vagyis mégiscsak, de mégse
.
Igen, a jóöreg Warren bá' is vízzel főz, de jó szakács. Nem a legújabb eresztésből való vagyok és biza' emlékszem, amikor hogy-hogynem volt nála szépen félretett zseton a 2008ban megtépázott bankrészvényekből válogatni (Wells Fargo) - sőt, horribile dictu olyat csinált, ami az "okos" fórumokon, "tanácsadóknál" komplett eretnekségnek számít: rávett a meglévő készletre
#21201: A jövőt ugye senki se tudja előre, de azt tudjuk, hogy időnként vannak korrekciók, úgyh. egyelőre én is építem lefelé a pozijaimat. A NASDAQ a hetedik zöld hónapos gyertyáját írja, amiből 5 hónap ATH+ATH hátán. Nem azt mondom, hogy ugrás a shortba, de a pihenő valószínűsége elég nagy, főleg úgy, hogy a szőke Torgyán rángatja a gyeplőt.
-
Ringman
félisten
[link]
Amerika elvárása, hogy az olyan országok, mint Magyarország, Törökország és Szlovákia, amelyek még mindig vesznek orosz olajat és földgázt, váljanak le az orosz energiahordozókról - mondta Matt Whitaker, az Egyesült Államok NATO-nagykövete a Fox Newsnak adott interjúban.nagyon helyes, ha a mol beszopja, az pusztán a politikai döntés eredménye lesz, évek óta tudott ez, csak a tempó gyorsult fel hirtelen
-
mézespálinka
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
(bár inkább megfigyelő, tanulgató vagyok, de) pont emiatt gondolnám a jelnelegi portfóliót (tech, ai, eü, ) dollárrá tenni és várni egy korrekcióra. Nem nagy összeg, (~5m huf), nem szeretném elbukni, de ez az az összeg, ami azért lett részvényekbe pakolva, mert nem fogok a kardomba dőlni, akkor sem ha az egész elmegy. Azt tanulgatom (nem daytrading), hogy hol/miknek lehet utánajárni mikor vásárlásról dönt az ember (azt is "másodlagos" forrásból, mivel konkrét adatokat nem tudok elemezni úgy, ahogy kéne, így jó(nak tűnő) cikkek, írások, elemzések (akár podcast) alapján próbálom bővíteni a portfóliót és/vagy mennyiséget. Tudom, hogy ez kezdő szint, nem akarok a Kárpátok Warren Buffett-je lenni, viszont egy dolog még ezen a nagyon kezdő szinten is nehézség: mikor adjak el. Jelenleg kb 50% pluszban van a portfólió viszont egyre több elemzés alapján godnolnám , hogy lesz itt korrekció és a fentebb linkelt cikkből ez is kiolvasható.
Egy szó mint száz, a kérdésem lehet butuska, extrém kezdő, de milyen jellegű írás/köny/elemzések olvasása tud segíteni az eladás döntésének meghozásában? (persze tudom, hogy vannak matematikai, időszakon vagy várakozásokon alapuló "módszerek" erre, én inkább az érzelmi vagy mentális vonalra gondolok: jelenleg azt csinálnám, hogy kiszállok 50% pluszban és várok egy x%-os esést, ahol több részvényt tudok visszavásárolni. de valahogy mégsem merek rányomni a gombra
- a másik, hogy tényleg abszolút hodl, rá se nézek 5 évig azt lesz ami lesz)
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GX790A-B 2K-480HZ-0.03MS 3 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- Szolid RDY2PLAY Gamer PC - Ryzen 2600 // 16GB DDR4 // GTX 1080 // 512SSD + 2x1TB HDD // WIN 11 PRO
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Eladó Apple iPad (2020) 2. generáció Cellular + WiFi 512 GB
- iPhone 16 128GB gyári független hibátlan 2028.10.20. Apple jótállás
- AKCIÓ! Asus TUF A16 2024 FA607NUG Gamer notebook - R7 7445HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- LG UltraGear 39GX90SA-W OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync
- AKCIÓ! Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

. Szóval "rövid" távon is igencsak az aranynak fekvő intervallumot kell kiválasztani ahhoz, hogy győzzön.
.