Új hozzászólás Aktív témák

• Simia

junior tag

válasz aAron_ #18850 üzenetére

Hát, nekem az alábbi rossz hírek tűntek fel:
    - Leminősítés kilátás
    - Elszálló költségvetési hiány
    - 0-s növekedés
    - További beruházáscsökkenés
    - Politikai instabilitás növekedése (pl. az átláthatósági törvény esete)
    - A nagy beruházások beindításának további késlekedése
    - Idén egész évben jobban nőtt az import mint az export

Feltűnt továbbá a jóhírek hiánya, amikről januárban még szó volt:
    - Nagy barátunk Trump semmit sem segített (kivéve hogy Rogánt levették a listáról), pedig szuper "ajánlatokat" vártunk tőle
    - Az ukrán béke is pont annyira bizonytalan mint tavaly, pedig janujarban már simán békét áraztak

Ezeknek gondolom kellene valahogy hatnia az országkockázat megitélésére. Mo. bizonytalanabb helynek tűnik ezektől mint pár hónapja, a forint meg gyakorlatilag végig 400, mintha mi sem történt volna.
    Nem akarok elégedetlenkedni, mivel forintban van a bevételem nekem valahol jó az erős forint, de én nem ezt vártam volna.

#18851emvy
    Hát, lehet hogy ezek csak ilyen gyenge hatások voltak, nehéz ezt laikusként megítélni hogy a fenti változások mennyit jelentenek a dolgok nagy folyásában. Én csak a híreket hallgatom, és kb. annyit tudok hogy most negatív, vagy pozitív hírek jöttek inkább...

Pl. nem tudom megitélni, hogy az hogy deviza hitelt veszünk vel pár milliárd EUR értékben, az mennyire tudja megmozgatni a forint piacot. Mekkora egyáltalán ez a forint piac, szignifikáns a tétel amit a kormány most extrában vesz fel?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés