- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kardkovacsi #18692 üzenetére
Túl egyértelmű sztem, hogy igaz legyen. Short állományra kukkants rá ha lehet, és ne menj oda, ha tömeg van
-
kardkovacsi
senior tag
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Valaki magyarázza már el miért van hónapok óta 403 forint környékén az euró? Egyre szarabb számokat mutat a magyar gazdaság mégsem akar az euró a tavaly év végén vizionált 420-450 ftos sávban tartózkodni.
-
kardkovacsi
senior tag
Tesla fejváll?
-
-
-
válasz
kardkovacsi #18684 üzenetére
Látom, foglalkoztatottsági adatok miatt hisztizik. Mondjuk aki azt a 111k előrejelzést oda berakta, az se volt józan...
-
válasz
kardkovacsi #18681 üzenetére
. Kb azt árazzák, hogy Xi-vel akar találkozni, amiből lesz egy Big Beautiful megállapodás, ami persze tökéletes lesz, mert Trumpó köti, az autoriter vezetőkre meg amúgy se mer soha csúnyákat mondani.
Közben azért a délelőtti pluszt természetesen beadták, de még kérdéses, hogy pánikolva-ajtótkeresve összeomlani akarnak-e, vagy csak a longokat kirázni ATH előtt. Utóbbit gyanítom inkább (+azt is, hogy ATH előtt lesz még pár kirázási próba)
-
A Dominikai Köztársaság lehet a vámcirkusz nyertese - HA Trumpék félrenéznek és meghagyják 10%on...
Ha ebből tényleg lesz valami, akkor ott elszáll minden: ingatlanárak, bérek, helyi gazdaság, egy ekkora pici országot (Mo.nyi lakosság kb fél Mo.nyi területen) 3-4 USA multi kb az utolsó homokszemig az egekbe repíthet.
-
válasz
kardkovacsi #18677 üzenetére
Én nem vettem észre újat, elvileg ide tolja az okosságait.
Legutóbbi piacreleváns: "I like President XI of China, always have, and always will, but he is VERY TOUGH, AND EXTREMELY HARD TO MAKE A DEAL WITH!!!"
-
Lisztok
kezdő
Nem tudom van-e értelme ennyire széttagolni.
-
kardkovacsi
senior tag
Volt valami vámos tweetje a sárga bohócnak...már meg se rezzen rá a piac. Apple-t kicsit beverték és ennyi.
Totál ignorálják már -
MrDollar
újonc
válasz
Paxker315 #18671 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Két európai etf eladtam és lett helyette egy IWDA.
Vanguard FTSE Developed Europe
24%
Vanguard FTSE All-World
21%
iShares Core MSCI World
16%
iShares Core MSCI Emerging Markets
16%
iShares S&P 500 Info Tech
10%
VanEck Defense
8%
iShares Aerospace & Defence
3% -
kardkovacsi
senior tag
válasz
Stylewars_kp #18674 üzenetére
Meg a kamatokra, mert itt kamat csökkentést szeretnének, de lehet emelés lesz a vége.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
kardkovacsi #18662 üzenetére
Kérdéses, hogy a lakossági/vállalkozói hitelekre ez az inflálódás milyen hatással fog bírni.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
t72killer #18669 üzenetére
Nominál még jó is lehet a részvényeknek, de reál értéken nem annyira. Meg ugye az inflától félnek, mert akkor csökken a fogyasztás. Az jellemzően gyilkos mindenre. Itthon i benézett az a nagy infla és azóta se tudott a fogyasztás nagyon helyre állni. Jó vannak más tényezők is, de az emberek nagyon óvatosak lettek a költéseikkel.
-
Paxker315
veterán
válasz
MrDollar #18670 üzenetére
Itt arra gondolj - szektor ~ "defence" vonal, fegyverek, hadiipar. Földrajzi ~ jelentősen túlsúlyoztad Európát... : )
Tkp lehet, egy egyszerűbb (csak FTSE-All World (100%), vagy Avantis Global Equity (AVWC; 60%), Avantis global small cap value (AVWS30%), Avantis Emerging Market (AVEM, 10%) észszerűbb lenne.
-
válasz
Musktól egy retweet, USA államadósság+a kommentek között is van pár informatív:
Ez szvsz masszív pénzromlást definiál, aminek egy részét láthattuk már (aranyárfolyam), másik részét még nemigen mutatta a piac. A részvényekre szvsz nem feltétlen végveszélyes ez: ha értéktelenedik a pénz, akkor értelmezésem szerint drágább lesz céget venni. Persze inflakorrigált indiket nézve már lehet változik az ábra.egyik komment: 2000 óta USA adóssága kb 6x-osára nőtt, miközben GDP-je csak 180%-al, lakossága meg csak 18%-al. Az egy főre, egy megtermelt $ érték GDP-re eső adósság brutál megnőtt.
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
Az elmélet az, hogy a stimulstól majd az USA kinövi az adósságát. Scott Bessent ebben hisz.
Vagy bejön, vagy összeomlik a pénzügyi rendszer. -
válasz
Russelt rendesen megcibálták ma, +1.5%, a nagyok közel 3x-osa. Ez igencsak jó étvágyat jelez.
-
-
net91
senior tag
A csalások elkerülése Wisenál.
A Wisenál a fiókomban megadhatok egy kommunikációs kódott.
Ha a Wise megkeres levélben, a levél tartalmazza az általam megadott kommunikációs kódot, amelyet csak én ismerek, így biztos lehetek abban, hogy az igazi Wise küldte a levelet és nem egy csaló. -
kardkovacsi
senior tag
[link] érdekes ez, hogy 6,2%-os a hiány amit terveznek. Nagyon durva és a piac teljesen lenyeli, minden országnak.
Amikor 2008-ban a lakosok voltak eladósodva akkor ugye brutál esés volt. Most az államok vannak. Ha ezek a kötvényhozamok megindulnak fel akkor kb. minden is omlani fog. Mondjuk annyi lehet, hogy akkor inkább az infláció útjára lép minden kormány, hogy az adósságokat szétinflálják.
Valaki gazdaság történelemben otthon van? Volt egyáltalán ilyen szituáció valaha? Ha igen, akkor mi volt annak a kimenetele.
Jön a tíz év stagflációs mocsár mint a 70-es években ahogy próbálják csökkenteni a költségeket, közben meg inflálni is? -
kardkovacsi
senior tag
[link] még a végén összejön egy Musk Trump bunyó
Elég csúnyán beszólt a republikánusoknak.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
MrDollar #18623 üzenetére
"Ebből most mi volt a konklúzió?
"
Amit leszűrsz belőle.
Igazából lerí a porfóliódról, hogy az összeállítását a jelenkor pillanatnyi impulzív hatásai képezték, elég hangsúlyos benne a földrajzi és szektoriális elhajlás. Nem egy átfogó generális stratégiára épül. Ettől függetlenül akár még működhet is.
-
j0k3r!
őstag
válasz
kardkovacsi #18658 üzenetére
Én is arra tippelnék, hogy vásárolnak, főleg hogy jön a negyedév vége (window dressing)
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
julius666 #18656 üzenetére
Ugye mióta mindenki ETF-el szerintem az intézmény szerepe jóval kisebb lett. Érdekes lenne egy chart hogy változott ez meg. Régen mindenki részvényalapba tette a pénzét, gondolok itt valami aktívan kezeltre. Most meg itt is szinte mindenki ETF-el.
Innen nézve az intézmény az a nyugdíj marad egyedül meg pár hedge fund. Ettől függetlenül én se vagyok meggyőződve, hogy az alapok ne vásárolnának az amcsi piacon. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
Tesztelo.hu #18654 üzenetére
Ez online fizetés esetén van? Hogy hajtja be rajtad a refundot meg a chargebacket?
-
julius666
addikt
válasz
kardkovacsi #18616 üzenetére
Ez érdekes. A nagy kérdés, hogy akkor ki veszi ennyire az USA piacot, ha - elvileg - se a külföld, se az intézményi befektetők nem igazán? (Utóbbiról nem vagyok meggyőződve azért). Az USA retail egymaga vitte el a hátán az elmúlt 1+ hónap emelkedését?
Az az USA retail, ami már eddig is rekord mértékű tőzsdei kitettséggel rendelkezett?
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
kardkovacsi #18629 üzenetére
"Bármilyen kártyás fizetés után 15 nappal kapja meg a merchant a lóvét." - Nem kétlem, hogy van ilyen szerződés is, de nekünk másnap utalja az OTP a kártyás fizetéseket (levonva a jutalékát).
-
kardkovacsi
senior tag
-
válasz
kardkovacsi #18649 üzenetére
Meglássuk tud-e komolyabbat a szokásos hullámvasútnál. Érdekesség: fear/greed visszaenyhült "neutral"ra 54es értékkel, híroldalak random pesszimizmussal megfűszerezve (Holland kormányválság, vámok "nem várt" következményei és egy CNN cikk arról, hogy a ritkafém-feldolgozás 92%a Kínai kézben van). álmoskönyvek szerint ez már elég lehet egy kis zöldelléshez.
-
Dare2Live
félisten
válasz
t72killer #18645 üzenetére
"követelje meg a max 2-3 hónapos biztonsági frissítéseket"
Amit akarsz az alapján a lakosság 90% nem tudna bankolni. Olyat mondj amivel tud...
És bár írtam én is de hirtelen nem tudok érdemi nagy banki mobil app visszaélésről mióta android behozta a sandboxot. (android 10/11) Egy pl lastpass eset meg a google / apple sara. Ugyanúgy kinéző app felkerül a boltba... applenel ez tényleg botrány. -
válasz
kardkovacsi #18646 üzenetére
Ez garantált. Egy kezemen össze tudnám számolni (ha emlékeztnék rá) az elmúlt 20év pozijaimat, amelyek t0 pluszban kezdtek és zárásig abban is maradtak. Pedig voltak igen vagány éveim két totál csőd előtt/után. Már eleve a taktikám része, hogy nyitni kéne? OK, akkor várunk még 1 hetet, trend-trend, de mégiscsak lesz óccóbb beszálló. Ami aztán ha jó, is, akkor is villant egy pirosat (nagyok ki akarnak b.szni).
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
kardkovacsi #18616 üzenetére
Ezt lassan meg kéne játszani mert ma is QQQ lent volt -0,5-ben, most meg szépen araszolgat vissza fel. Persze tuti akkor omlanának be
amikor belenyúlsz.
-
válasz
Dare2Live #18644 üzenetére
SzVSz a közkézen forgó android mobilok 60+%-a fél évnél régebbi frissítési szinten áll. Banki appok részéről nem tudok ilyen irányú megkötést, az őslelet s7 edge-emen(!) még idén is működött a revolut pl.
Amúgy igen, legyen mobil app/autentikátor, DE az követelje meg a max 2-3 hónapos biztonsági frissítéseket és természetesen a nem-rootolt/szétbarmolt rendszert (ez talán megvan, 10éve nem volt rootolt telóm). Ezenkívül a tranzakcióindításhoz biometrika/extra jelszóbekérés, bár nem tudom mennyire vagyunk attól, hogy az AI egy random lekapott utcai fotóból kreál bejelentkező kacsintós videót.
-
Dare2Live
félisten
válasz
gertitorpe #18587 üzenetére
Amit írtál abban igazad van de tömegek számára én nem látok jobb megoldást. Amióta ~android 10/11óta full sandbox van ha egy mobilt frissen is tartanak az magában nagyon jó alap tömegeknek. (Rootolt készülékeken a legtöbb banki app el se indul.) Iphone detto.
Megélem a másik végletet amúgy. Dedikált egy ügyfeles minden letiltva laptop ahonnan csatlakozok hw kártya/Token/RSA kulcs +15+os jelszóval desktopra ahonann új gépre csatlakozás is hasonló ahonann mehetek backendre és persze oda is autentikánom kell magam... Jön vmi ticket nem vagyok bent mire bejutok kb 15 perc. És multkor kicsúszott fél cmet a kártyaolvasoból a kártya mire rájöttem...
Nah ez Mari néninél nem fog működni. -
User_2
tag
válasz
kardkovacsi #18641 üzenetére
áá, kb értem,
virtuális terminál webshop-os működés esetén, és erre plusz relatív alacsony a napi utalanadó összeg.
azért ha van rá időd, energiád, próbálj meg keresni másikat, mert lehet, hogy még így is van jobb, mint a 15 napos jóváírás. -
Dare2Live
félisten
" Ha igen akkor meg tudja állapítani, hogy mi számít spamnak, vagy hogy valós vagy adathalász oldalon járt-e?...."
Min két kollégától is levont MBH. ITs mindkettő, van hogy CVEket tudunk fejből (meg implementálunk back endre). Félévente kapunk Cybersecurity oktatást az alap phishing, vishing... már tényleg a könyökünkön jön ki. kb havi szinten van aktív tesztelés pl ha megnyitod a pishing tartalmát extra oktatás nyomhatsz végig meg büntipont. Lakatocskát meg certit nézünk...
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
User_2 #18640 üzenetére
Én "árulok" szoftvert, online már 15 éve (tőzsdeit, haha
) és ez így van már mióta leszerződtem a payment providerrel (anno többet is megnéztem hasonlóak voltak a feltételek). Itt havi egy fizetés van az is a hó vége után 15 nappal. Azért amit mondtam, mert rengeteg pénz visszahúzás van. Jön refund aztán esetleg a chargeback mert nem elégedett az ügyfél, Paypal esetén bármikor vissza lehet húzni a lóvét. Ez mind kockázat a kártya tranzakciót végző cégnek. Fizikai kártyás vásárlásnál más a helyzet, ott szerintem azonnal lemegy a tranzakció.
-
User_2
tag
válasz
kardkovacsi #18639 üzenetére
értem, de ez mióta van.
csak mert a tények makacs dolgok,
ha a pénz megérkezik a kereskedőhöz legkésőbb 3 banki napon belül,
az nem támasztja alá ezt a 15 napot. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
User_2 #18637 üzenetére
A legtöbb online elfogadó helyen, ha te vagy az eladó csak 15 nap után kapod meg a pénzt. Itt nem arról van szó, hogy mikor vonják le a vevő számlájáról a pénzt. A payment providerek fogják egy ideig, pont a chargeback és hasonló dolgok miatt. Ezzel próbálják magukat védeni a csalás ellen.
-
Ringman
félisten
válasz
Tyler Durden #18635 üzenetére
ha már ksh: [link]
A Központi Statisztikai Hivatal jövedelemadatai szerint a NAV esetenként százezres összegekkel támogatja azokat, akik enélkül a szegénységi küszöb alá kerülnének. Az adatok alapján az adóhatóság különösen a nyugdíjasokkal nagyvonalú: 2020-ban a vizsgálatba bevont öregségi nyugdíjasok 52 százaléka élt olyan háztartásban, amely nem fizette, hanem kapta az adót. -
User_2
tag
válasz
kardkovacsi #18629 üzenetére
ez a 15 nap mióta van?
legutóbb a tranzakciót követően 3 banki nap volt a jóváírás.
(American Express kivételével, az akkor összevissza jött) -
mézespálinka
senior tag
válasz
margithid #18561 üzenetére
Ha találtál kérlek szólj, mert a politika című topik (min. a tartalma) ide költözött, a "gazdaság" fogalma mögé bújva. És barom idegesítő itt is, 0-24 erről olvasni a gazdaság/tőzsde témaköre helyett. (persze minden ráfogható hogy 'deháezgazdasági következményekkel jár', )
-
válasz
Ringman #18633 üzenetére
A magyar gazdaság két dologtól függ: EU-s támogatások: ezeknek lőttek, bár az agrárpénzek megvonását még a '26os választások utánra tartalékolják, másik a Kínai akksigyáras pénzmosoda - ez meg lassan köhögni kezd.
Jja+1: német autógyárak, ezeket egyszerre húzzák az amcsi vámok és a kínai verseny...
-
Csomoan jonnek a hardverkulccsal es hasonlo dolgokkal. Nem hiszem, hogy ez a jo megoldas, ugyanis az emberi faktort _muszaj_ beleszamolni, amikor biztonsagrol van szo.
Mondok egy peldat: nyilvan mindenki tudja, hogy jelszavakat nem irunk le papirra, hanem jelszokezelot hasznalunk, stb. stb. Viszont ha valaki latott mar idosebb embert jelszavakat kezelni, akkor tudja, hogy ez a 'best practice' total nem stimmel. Ugyanis jopar idos ember jo esellyel egesz eleteben nagyon vigyazott az irataira, megszokta es megtanulta, hogy nem szabad elveszteni okert. Jelszokezelot viszont mar nem feltetlenul fogja megtanulni rendesen hasznalni. Tehat siman lehet, hogy a legbiztonsagosabb megoldas az o esetukben egy papir, amit beraknak egy szefbe otthon, mint botladozni a jelszokezelovel.
Hasonloan a mobilok: mindenki jol ismeri oket, rengetegen dolgoznak a biztonsagossa tetelukon, nagyon jol ismerjuk a gyenge pontokat, mindenki vigyaz rajuk, stb. Szoval az atlagember szamara a mobil-alapu MFA lesz a jo megoldas, vagy vegso soron a passkey-ek.
-
kardkovacsi
senior tag
[link] vajon ez a japán kötvény piaci balhé nem tud átterjedni a világ többi részére. Ott már nagyon durva bukók vannak kialakulóban.
A másik ha japánoknál lesz valami pittyputty akkor vajon nem kezdi el szórni az amcsi kötvényeiket, hogy hazavigyék a pénzt? Japán elég nagy amerikai kötvény birtokos, elvileg ők adják már most is. -
kardkovacsi
senior tag
-
kardkovacsi
senior tag
Mellesleg tegyük hozzá az IT nagyon nagy részének ehhez gyakorlatilag semmi köze. Nem ez a dolguk. Ez egy külön szakma, mármint a computer security meg, de itt inkább az, hogy a folyamatokat úgy alakítsák ki, hogy jó legyen. De azt én se vitatom, hogy elbaszott valamit az MBH, azért állami bank sok csókossal. Pont ezért én nem tartanék náluk egy fillért se és akinek van ott számlája annak is azt javasolnám, hogy tiplizzen.
-
evilskati
aktív tag
Felhasználóként egyébként ti mit csináltok a biztonságotok érdekében?
Korábban írta valaki, hogy a mobil OS-ek kevésbé sérülékenyek, ami számomra meglepő. Revoluton és Google Walleten kívül nem tartok más pénzügyi alkalmazást a telefonon, mert pont azt gondoltam, hogy az kevésbé biztonságos.Google Wallet, ha jól tudom nem küldi el közvetlen a kártyaadatokat fizetéskor, hanem egy külön tokent generál, ezért talán jobb, mint odatartani a kártyát a terminálhoz. Az viszont nem tetszik benne, hogy a kártyalimit összegéig bármit enged, nem fog kérni külön PIN kódot a terminál, mint a kártyánál 15.000 Ft. felett. Én ezt még megtenném, hiába az ujjlenyomatos vagy arcképes feloldás előtte.
-
Simia
junior tag
válasz
kardkovacsi #18621 üzenetére
Az MBH nyilvánvalóan elbaszott valamit, ezt kár vitatni. Szerintem nekik mindenképpen lesz valami actionitemjük ebből az incidenssorozatból.
Neked konkrét megoldásod van (a hardverkulcs), de úgy tűnik a többi bank egyenlőre meg tudja oldani ügyfelei viszonylagos biztosnágát olcsóbb eszközzel (a mobilalkalmazással) is.
Csodálkoznék, ha az MBH nem változtatna a processzein ezek után, és nem igazodna mondjuk a többi bank gyakorlatához. A Vision által emlegetett sok ezer ITs meg egyéb okos ember azért ott van, ha nem is egy bankban, de a bankszektorban mindenképp, bízzunk bennük egy kicsit Persze ezek az emberek a Bank érdekeit fogják elsődlegesen nézni (esetleg az ügyfelek kárára), de ez meg már szabályozói feladat hogy ilyen ne legyen... -
válasz
kardkovacsi #18621 üzenetére
Ez a "felhívod a júzert", "küldesz neki preparált emailt" stb klasszik átverősdi mondjuk 0.001%-nál jut el a konkrét sikeres károkozásig. Azért az MBH károsult csoportOKban elég jelentős számot látni. Ezek MIND a gugli-manipuláció áldozatai lennének és csak kamuznak, amikor megesküsznek rá, hogy biza csak valódi címen keresték fel a bankot nem guglizták a linket hozzá és persze véletlen se estek a fentebbi zöldfülű hibákba? Értemén, nehülyézzünk le egy 1000fős IT osztályt - de párezer károsult se feltétlen hülye, akkor se, ha nem szaki.
Nem vagyok érintett + a környezetemben sincs károsult, csak látom milyen infók jönnek-mennek, mivel érvelnek a károsultak.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
tomazin #18620 üzenetére
"Nem tudom, talalja ki a tobb ezer it szakember." - sőt menjenek fénysebességnél gyorsabban is
"De egy kemeny 6mp gondolkodassal azt talaltam ki, h a kikuldott smsben kicserelem a stringet, h "az on mobilalkalmazasahoz az aktivalo kod" amibol van eselye rajonnie a szerencsetlennek, h valami nem kerek." - bocs de szerintem nem tudod hogy működnek ezek az átverések. Felhívják usert, hogy ő a banktól van és egyesek vígan megadják a jelszót, smst mindent, sőt még várnak is a callban amikor megkérik őket. Erre mi a fenét találsz ki azon kívül, hogy figyelmezteted a usert.
Amit én el tudok képzelni, hogy vissza kéne vezetni a fizikai kulcsot csak mondjuk egy yubikey az 100 euró.
-
tomazin
veterán
válasz
kardkovacsi #18615 üzenetére
Nem tudom, talalja ki a tobb ezer it szakember.
De egy kemeny 6mp gondolkodassal azt talaltam ki, h a kikuldott smsben kicserelem a stringet, h "az on mobilalkalmazasahoz az aktivalo kod" amibol van eselye rajonnie a szerencsetlennek, h valami nem kerek. Ertem en, h mindig a user a hulye, de amikor latom, h a 10.et ugyanugy fosztottak ki akkor nem hagyom honapokon keresztul, h egy sms benezesevel kifosszanak sokakat.
Vagy meg sincs tobb ezer its, hanem aki van az a tuzoltassal van elfoglalva es ilyen szoszolos munkara vegkepp nincs ideje. -
Llew
senior tag
válasz
buherton #18595 üzenetére
semmilyen spamre nem ment rá és nem töltött ki semmilyen adathalász oldalt
Ezt ő állítja? Ha igen akkor meg tudja állapítani, hogy mi számít spamnak, vagy hogy valós vagy adathalász oldalon járt-e?
Vagy azért le lett utólag valami módon csekkolva, hogy tényleg nem volt-e egyik sem?
Mert azért hallottam már pár érdekes dolgot idősebbektől. Pl. az interneten olvasta, aztán kiderül, hogy az "internet" = facebook, "netbank" = revolut, stb.
Szóbeli rákérdezés és visszaigazolás sokszor semmit nem jelent, mert egyszerűen nem értik miről beszélsz, tök mást értenek fogalmak, nevek alatt. -
válasz
kardkovacsi #18615 üzenetére
"a google-ön előre kerültek valami SEO technikával"
Egy magyar bank sztorija mondjuk nudli, de ha egy nagyobb nyugati intézménnyel előfordul, akkor az a kuglinak-bingnek elég nagy pofon ám és átvehetik a piacot a a különböző AI search megoldások.#1861: jaja, az ember néha átalakul/átértékeli a szitut
. Szubjektív és persze poziból duma, de valahogy nem úgy néz ki, hogy nagyon esni akarna, akárhogy is ijesztgeti a piacot Trump szánt szándékkal. Itt az eséshez valaminek törnie-reccsennie kéne, ráadásul olyannak amire nem számítunk. Ehhez képest mindenféle armageddont meséltek már az elmúlt hetekben, nemigen tudom elképzelni, mi lenne itt még meglepetés
?
Az elmúlt 2hét pozijaiból: short: óriási mákkal, kb 2 órás kiszállási ablakkal éppenéppen pluszban zárva (köszi Trumpónak a szifonos tweetet). Long: random messze nem optimális pillanatban nyitva alig volt picit pirosban, idő 95%-ában zöld - messze jobb az ember lelki nyugtának. -
kardkovacsi
senior tag
[link] én is ezt érzem már hetek óta, pont mint ma. Európai időben adták a futureseket, majd felkeltek az amcsik és elkezdtek venni. Most meg itt van hozzá a statisztika is.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
tomazin #18613 üzenetére
"Van egy tamadasi vektor ami mar tobb honapja kihasznalnak. Tettek ellene valamit?" - most őszintén mi a fenét tudsz tenni az ellen, hogy a user megadja a jelszavát valakinek aki lenyúlja róla, telefonon, hamis weboldalon stb.
Pont írták, hogy a google-ön előre kerültek valami SEO technikával és meg is van a baj. Max annyit, hogy leszedeted. De először még azt se tudod honnan a pékből milyen technikával szerezték meg a belépési adatokat.
Nem olyan egyszerű móka ez, főleg ha csalók nem a tipikus rátelefonál a felhasználóra módszert követték. -
válasz
Ixion77 #18610 üzenetére
Ezekben én se bíznék, de a banki rendszerekben igen. Teljesen más dimenzió a pénzügyi világ, kőkemény kontrollokkal. Nem véletlen, hogy munkavállalóként is korlátozott az átjárás a pénzügyi szektor és az összes többi között.
Amikor az Apple elbaszása miatt többször le lettek vonva pénzek ügyfelektől, akkor a bankszövetség azonnal reagált, és körbe ment a hírlevél, hogy minden ügyfél kompenzálva lesz az Apple-től függetlenül (akár a bank terhére is). Ennyire fontos a pénzügyi világban a hitelesség. Ezt sehol máshol nem fogod megtapasztalni soha.
Csodálom, hogy már egyáltalán itt tartanak a konszolidációban. Figyu, ezek erősen fragmentált legacy rendszerek. A Telekomnál is 50+ milliárdba, és közel 1 évtizedbe került egy részmegoldás bevezetése.
-
tomazin
veterán
válasz
Vision #18597 üzenetére
Nem tudom miert mosdatod ennyire. Van egy tamadasi vektor ami mar tobb honapja kihasznalnak. Tettek ellene valamit? Addig nem amig le nem jott tobb mediumban.
Attol meg, h valaki nem hulye meg lehet nemtorodom (mint a fenti pelda is mutatja). A sokezres it staff meg biztos letezik valahol, csak akkor nem ertem miert kell a parasztnak a gugliba irkalnia hogy mit akar, mert meg mindig nem sikerult a merge FE szinten sem. Konyorgom meg az ivrjukat sem sikerult megcsinalni. Ha 3assal kezdodik a szamlaszama akkor alljon fellabon. -
AMD Power
titán
válasz
MrDollar #18594 üzenetére
Nem rossz az ötlet. 41% körül van csak az EU ETF-d. A VWCE meg még amúgy nyomokban tartalmaz még pluszban neked EU-t.... Én csökkenteném a súlyát az EU-nak és IWDA-t vennék ahogy írtad. VWCE tartalmaz fejlődő piacokat és neked ugye van még külön EMIM ETF-d. Igy én is inkább a IWDA venném ,mert abban nincsen fejlődő piac.
Kisebb az átfedés. -
Ixion77
Topikgazda
válasz
Vision #18608 üzenetére
Azóta nem vagyok biztos a "nagy rendszerek" 100%-osságában, mióta tavaly úgy lett egyszer csak egy évre Amazon Prime előfizetésem, hogy tutibiztos vagyok benne hogy nem fizettem elő rá. Abban is, hogy senki sem járt a gépemen azokban a napokban, és nem fizettett elő a nevemben. Tuti hogy a jelszót sem találta ki senki (16 random karakter, csak a password managerem tudja).
Szerencsére pénzt nem tudtak levonni a kártyámról, mivel mindig zárolva van. (Abból vettem észre a problémát, hogy megpróbálták levonni az éves díjat.)
Mikor ezt megraklamáltam, ment a vádaskodás hogy tutira hogy én fizettem elő, mert előfizetést csak én tudok indítani, kizárt hogy a rendszerükben magától aktiválódjon.
Szóval találkozott a megállíthatatlan ágyúgolyó a mozdíthatatlan oszloppal.
Meggyőződésem hogy valami szoftveres hiba volt a részükről, de eszük ágában sem volt beismerni, vagy akár csak kivizsgálni.
Annyi volt az érdekes az ügyben, hogy korábban volt egy rövid ideig Prime-om, amit majdnem pontosan egy évvel korábban mondtam le. -
válasz
buherton #18605 üzenetére
Ez nem így működik, és 100%, hogy nem a tranzakciós rendszer sérülékeny, mivel az sokszorosan körbe van bástyázva mindenhol. Ha a mobilbankra gondolsz, akkor meg azért fail a dolog, mert akkor nem csak apád kis pénzecskéjét vitték volna el, hanem leürítették volna a milliárdos ügyfelek számláit.
A valóság az, hogy az esetek 99,99%-ában az ügyfél hibázott. Nem biztos, hogy bármire is rákattintott, elég csak egy olyan oldalon megadnia a kártyaadatait, amit megtörtek. És millió egy csalási módszer van még.
-
Coyot
őstag
válasz
Vision #18597 üzenetére
Voltak ott cifrább dolgok is mikor összeolvadt a 3 vagy 4 banki rendszer a fúzió után.
Máig nem sikerült a rendszereket integrálni rendesen, ha jól rémlik még az MNB felügyelete is beszólt nekik, gyorsan vissza kellett venni a publikációt mivel hogy tudjukkinek a bankja. -
buherton
őstag
válasz
Vision #18597 üzenetére
Troll: on
Ennyi fejlesztő kell a Cobolhoz?
Troll: offApa eseténél azon spekuláltam, hogy a takszövnek eleve nem lehetett egy szipi-szupi rendszere. De amikor az MBH alá került, szerintem átvették egy az egyben a rendszert és nem foglalkoztak a javításokkal, és így válhatott sérülékennyé.
-
-
Barry Bannister 5250-re korrekciót vár az S&P-ben.
(egyelőre csak itt hagyom, az éjjel utánaolvasok a fickó track recordjának - nem tűnik valami optimista típusnak. Saját zöldfülű predikciók az évre: 5500 feletti alj és 6800 karácsonyra - elsősorban politikai alapon, a midtermre gyúrás miatt)
#18599: kb valami lottó5ös szitut tudok elképzelni a tolvaly számára, pl a muki épp tőzsdézett v hasonló. A T212 appon amúgy tudok kereskedni - sőt, azon szeretem inkább csinálni mint PC-n. Bár utalást még onnan nem próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- HP notebook topic
- Filmvilág
- Bluetooth hangszórók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged