Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- caprine: Snowrunner játék manuális tuning lehetőségei
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Addel
senior tag
válasz
aAron_
üzenetére
Gondolom az is jót tesz az ügynek, hogy Elon Musk nemrég árulónak nevezte az X-en Mark Kelly arizonai demokrata szenátort, amiért Ukrajnában járt. Mark Kelly az egyik legnépszerűbb demokrata politikus, Kamala Harris alelnökjelöltjeként is emlegették. Amúgy egy öbölháborús veterán katona és űrhajós parancsnok aki 4 űrrepülésen vett rész.
-
Addel
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Lehet shortolja épp
-
Addel
senior tag
Megvan mi a gond, a sok szélsőbalos, illegális módon összejátszva bojkottálja a teslát.
Ez már az elmebaj tünete szerintetek ?
-
szabi__memo
nagyúr
-
Dendytv
senior tag
-
nort_on
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
Ilyenkor jó sávosan beszállni egyre nagyobb pakkokkal. Egy összegben azért elég bátor (hülyeség) belenyúlni a hulló késbe. Én most VWCE-t meg BTC-t veszem sávosan, lassan (még pár nap) elfogy a cash. 75k-n a VWCE fele belemegy BTC-be, 71k-n a másik fele is. Utána mozi. Meg ima. Max darabszámot növelni jó volt/lesz. Reméljük.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
attiati
veterán
válasz
julius666
üzenetére
Ez igazán durva.
Az önmagában megér egy beszédet, hogy a piaci súlyozású SP500 mennyire eltávolodott az equal weighted-től. Ahhoz képest most az esésben még nem is esett sokkal többet (a csúcstól nézve).Buffet bácsit is remélem komolyan veszi mindenki, mert pár hónapja lesajnálták, hogy a kijáratot keresi. Pedig neki a monstrum méretű teherhajójával kell átférni a kijáraton.
Az is várható volt sajnos, hogy az nvidia -20%-os napon beszálló userek izzadni fognak.
-
j0k3r!
őstag
Meglepetés infláció 🎁
-
julius666
addikt
TSLA csak a tök agyatlan Trump rallyt adta vissza. Ha a választást megelőző hónapokban már a politikai szereplésének várható előnyeit kezdte árazni a piac, akkor még azt se.
A mostani esések nyomán kíváncsiságból megnéztem, aki a 2022 eleji csúcsnál megfontolt tőzsde ETF befektetőként smallcap valuebe vagy akár equal weighted S&P500-ba tett lóvét, nem csak az S&P500-at teljesítette alul, hanem a kockázatmentes rövid kötvényeket is.

-
attiati
veterán
Ma már kisebb pánik jelei mutatkoznak.
Dollár meg sem mozdul. Megszűnt safe heaven lenni?
Ennyi erénye azért van trumpnak
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
5x nagyobb market cap
-
aAron_
őstag
S&P500 IV, up and up and up:

#15371emvy: TSLA esése annak okai miatt olyan izgalmas. De NVO mai -10% azért nem semmi.
#15375emvy: Mi a valódi oka szerinted? Én az erősen túlfeszített értékeltségi szinteket és az európai bojkott kettősségét mondanám. Ezen felül vannak persze más, egész EV piacot hátrányosan érintő folyamatok is.
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ja, de az (nekem) annyira nem meglepo, mert az Intel eleve szenved mar egy ideje, masreszt joval kisebb ceg.
-
Tok durva, hogy mindenki iszonyat el van foglalva pl. a Tesla esesevel, de most nezem bakker a Novo Nordisket:

200 milliard dollar ment a levesbe tavaly ota.
-
-
royal828
csendes tag
Tanulás jelleggel kérdezném, a(z) SWRD és IWDA között mi okozhatja esésben ezt a "nagy különbséget" az elmúlt 1 héten? Ugyanazt az indexet követik, összetételre/felosztásra is nagyon-nagyon hasonlóak.

-
atee_13
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
KUSS! Nálunk ilyen a repülőrajt!
-Agresszív kismalac után szabadon- -
szabi__memo
nagyúr
Megroggyant a költségvetés, két hónap alatt összejött az éves hiány 40 százaléka
A kép is jó, be is teszem ide
-
avl
senior tag
válasz
Sztenly
üzenetére
ha minden változatlan (de tényleg minden más változatlan pl. $-ban az árfolyama is) es csak a $ gyengül €-hoz kepest 3%-ot, akkor €-ban 3%-kal csökken az árfolyama
multkor valaki kerdesere mar betettem, valosag (ennek megfelelöen nem 100%-ban a kerdesednek megfelelö) pl.: ugyanazon ETF csak londonban vs. Xetran:

masik

a különbsegek es az €/$ viszony "hajaznak" egymásra, de nem tökéletesen ugyanakkora
-
Sztenly
tag
válasz
HussarF
üzenetére
Köszi mindenkinek a választ!
Van h a több info segít van h nem.
De máskor leírom h mit látok és akkor csak annyit kérdezek h ez miért történik szerintetek.Ezt egyébként most visszaolvasva a topicban úgy tűnik valaki már hasonló észrevétellel élt h az USA részvények már nem esnek hanem mondjuk stagnálnak de az ő ETF-je pedig mégis zuhan pedig az összetétele nem indokolná.
Ott a dollárgyengülés mint ok kijött csak az nem h mi a pontos hatása. (Lineáris vagy csak egy részét magyarázza...)Nekem meg pont ez a 3% nagyjából a forecast-om.
-
válasz
Sztenly
üzenetére
Na ezzel nem kerültünk sokkal közelebb a megértéshez

Szóval, ha van egy eredetileg USD-ben jegyzett ETF - de nem kell, hogy csak az USA piacot fedje le, lehet pl All-world is mint a VWCE/FWRA - és annak német tőzsdén, EUR-ban jegyzett UCITS változatát veszed meg, akkor ha a enne kárfolyama nem változik, csak a dollár gyengül, akkor az eur-ban jegyzett ár is ugyanannyit gyengül.
Mivel belekavartad itt a 100% USA piacot, ezért félreérthető, hogy akkor most a dollárgyengülés piacra gyakorolt hatását is ideérted-e? Feltételezem nem, csak nem jól írtad le a problémát.
-
julius666
addikt
válasz
Sztenly
üzenetére
Ebben az esetben -3% az árfolyamból.
A többiek a példád alapfelállásába kötöttek bele, nincs olyan hogy "minden változatlan" a gyakorlatban. A cégek jövőbeli teljesítményét befolyásolja a dollár árfolyam, legegyszerűbb példaként egy export cég versenyképességét növeli a gyengébb dollár, míg importból belpiacra termelő cégekét rontja.
-
Simia
junior tag
válasz
Sztenly
üzenetére
Szerintem nem.
Ha részvényed van, akkor a céget vetted meg, nem az USD-t.
Az esés szerintem majd attól fog függeni, hogy az adott cég miben szerzi a bevételét, miben van kiadása, vagy hogy képes-e adott esetben a dollár elszámolású piacain árat emelni. Pl. egy nagy nemzetközi cég esetében az USD esésének azt gondolnám nincs akkora jelentősége pusztán az árfolyam változása miatt, fontosabb lehet hogy a befektetők mit vetítenek ki a jövőre nézve ebből a változásból... -
Sztenly
tag
Ha a dollár ma pl gyengül 3% ot az EUR-al szemben akkor ez egy az egyben azt is jelenti h az összes EUR-os részvény ami a dollárost követi az ugyanennyivel zuhan?
-
szabi__memo
nagyúr
Trump miatt olyan történt a világ egyik legnagyobb gazdaságában, amire 30 éve nem volt példa. Japán 10 éves államkötvényeinek hozama hétfőn a 2008 óta nem látott legmagasabb szintre emelkedett
-
avl
senior tag
theirrelevantinvestor -nál láttam:

-
avl
senior tag
[give-it-a-minute] szerintem nagyon jok vannak benne, nem csak befektetés kapcsán
I have learned to say, over 25 years in this business, “Give it a minute.”
Elon looked unstoppable in the month of January. ...then he hit resistance. ...But he still has his spot in the White House. He’s still calling press conferences from the Oval. ...But the momentum is slowing ....He’s not known for giving up ...It’s a big country with the entire spectrum of individual belief systems and susceptibility to personality cults. Elon’s become the richest man in the world by persevering through resistance every step of the way. Don’t count him out until the Trump inner circle decides he’s more valuable as a scape goat than an operative. Until then, he’s going to continue to wave his chainsaw.
I’ve been around long enough to have seen a great many things run their course. Very few things remain in permanent uptrends, in markets or in life. Eventually, ideas hit resistance. People’s careers hit resistance. Friendships fall apart. Partnerships dissolve. Market forces dissipate. Technological advantages are flattened. Brands fall out of favor.
I try to remind myself of this frequently. “Give it a minute, Josh, it can all come to an end.” The growth could slow. The audience could wither. The brand could tire out. You won’t even notice at first. The cracks will be imperceptible. By the time the decline is underway, it could be too late to do much about it.
It’s not paranoia. It’s something else. An awareness.
Are you familiar with the Second Law of Thermodynamics? -
avl
senior tag
[international-diversification-finally-working]

kiemelés tölem:"Germany is going nuts a little more than two months into the year. So are Chinese stocks.
Obviously, this is just two months of performance. International stocks lagged badly last year. Maybe they’re just playing catch-up now. This could be another headfake in a series of headfakes over the years.
Maybe all of this won’t matter. Maybe AI will remain the dominant theme for the rest of this decade and beyond. Maybe...." -
lemusz
addikt
válasz
Joe123
üzenetére
Tegnap konkrétan azt éreztem, hogy tönkre akarja vágni a tőzsdét és hogy az érdekköre (bennfentes bitcoinozás után bármit eltudok képzelni) még kérte is ezt tőle, ő meg örömmel teljesített. Szépen emelkedéssel kezdett az amcsi piac, vélhetően a jónak mondható makroadat miatt, aztán pont néztem egy élő youtubert akinél feljött breaking news-ként trump üzenete, hogy kanadára elképzelhető 25%-nál is több vám vagy valami ehhez hasonló, aztán fordult is le minden. Lehet csak én vagyok még kezdő, de ez a hullámvasút ami tegnap volt nem tűnik normálisnak. Vajon mennyi idő kell, míg a piac elkezdi ignorálni a beböfögéseit és pusztán a tényekre alapoz? Mert ez, hogy van vám, nincs vám, később van vám, csak egyes szektorokra van vám már kezd nagyon unalmas lenni.
-
j0k3r!
őstag
válasz
nort_on
üzenetére
Ha a "gőzkieresztésre" gondolsz, akkor csak annyira gondoltam, hogy végre egy zöld nap a mostani heti szenvedéshez képest. Nem nagyon szoktam ezzel foglalkozni, de úgy látom, hogy SPY EMA 20-50-100 elkezdett lefele konyulni és elég erős ellenállás lehet 590-595 között. Ha Trump egy hétig nem kavarja a szart, akkor jövő héten el is tudom képzelni, hogy felmegyünk oda, aztán a többi majd kiderül. Egyébként ez egy teljesen egészséges "counter trend" rally lenne az eddigi esés után. Egyelőre semmivel sem durvább a mostani korrekció, mint a tavaly augusztusi, ott is nagyjából EMA 200 körül pattant fel a SPY - bár ott ugye teljesen más volt a katalizátor (yen carry trade).

"Szerintem a piac nagyon akarna menni"
Szerintem a piac még most is abszolút optimista, tökmindegy hogy a fear and greet mit mond. Két brutális év után volt eddig 7% korrekció (SPY), az semmi. Maga az indikátor is nevetséges szerintem, hogy 5% korrekciónál már extreme fear van. Én úgy látom, hogy a következő időszak sztorija nem az inflációról fog szólni, hanem a gyengülő munkaerőpiacról. Ez a folyamat egyébként már egy ideje zajlik a háttérben, és a DOGE csak rátesz egy lapáttal. A 2025-ös EPS várakozásokat is rohamosan csökkentik az elemzők - na pont emiatt nem szeretem a forward P/E alapú levezetéseket, hogy milyen olcsó a piac.
Ki tudja, lehet hogy mire az év végéhez érünk, akkor marad belőle 6-8%? És ezért fizetni historikusan magas szorzót? Nekem egyelőre nem jön ki a matek, de ez természetesen nem jelent semmit.
-
nort_on
senior tag
válasz
j0k3r!
üzenetére
Itt mire gondolsz? Én nem nagyon látom, hogy a mai nap különbözne a többitől. Konkrétan február 20 óta nem igazán tudta törni az órás(!) trendet (1hMA50, fehér) se.
Nehéz jósolni mi lesz, én nem igazán várom ezt hosszan / nagyon le. Bár kriptó (BTC), de ott 4-6 hónap egy momentum reset (extreme greed > extreme fear), a 4 hónap március 19. De mondom, ez nem jelent semmit. Illetve a hangulat nagyon gyorsan, kriptóban 4-8 hét alatt is tud fordulni (extreme fear > extreme greed), többször volt már rá példa. Szerintem a piac nagyon akarna menni, csak Trámpinnyó a cukiságaival okoz itt minden nap valami turbulenciát.
-
j0k3r!
őstag
Ezt itt hagyom off-ban hétvégére, hátha érdekel mást is: THE WORLD TURNED UPSIDE DOWN BECAUSE OF TRUMP – Péter Buda, National Security Expert /// F. P. 114. [VIDEÓ]
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
j0k3r!
üzenetére
Épp az tűnt fel nekem, hogy bár Powell nem mondta azt amit várt a piac, a fordulat mégis ugyanúgy megtörtént, mintha valami pozitívat mondott volna. Pedig szerintem az hogy
szerintünk minden rendben van a gazdasággal, nem szándékozunk tenni semmit
kifejezetten nem az, ami fordulást indokolna. -
j0k3r!
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Szerintem jobban megnyugtatta volna a piacot, ha Powell azt mondja, hogy jönnek a kamatcsökkentések. Viszont a sok piros után egy kis gőzkieresztős napnak jó volt a mai. Egyébként is valószínűleg ő lenne az utolsó ember, aki nyilvánosan negatív képet festene a gazdaság állapotáról, még akkor is, ha így gondolná, mert önbeteljesítő jóslatként beindulna a risk off.
-
julius666
addikt
válasz
attiati
üzenetére
Túlértékeltség? Már ez önmagában indokolja, mindenféle egyéb ok vagy hír nélkül.
Szerintem ez korrekt válasz tudna lenni egyébként. Elmúlt 1-2 év őrült bikája után beleférne simán egy nagyobb korrekció is, főleg hogy úgy tűnik túlzóak voltak a várakozások az idei évre az elmúlt ~2 év pozitív meglepetései után.
A Trump sztoriban nekem az az igazán vicces, hogy a csávó eddig leginkább csak az ígéreteit teljesíti. Elég bolond módon, az tény, de attól még nem csinál teljesen mást az ígéreteihez képest. A piac most azért esik, amiért tavaly ősszel még eufóriában ralizott. Clown world.
-
aAron_
őstag
"Nem a tőzsdei esésre mondtam, hogy egyértelmű" Akkor félreértettük egymást.
#15328szabi__memo: Nem.
"Despite what some commentators currently view as an extraordinary cash position at Berkshire, the great majority of your money remains in equities. That preference won't change." - Warren Buffett
-
Vesa
veterán
válasz
aAron_
üzenetére
Nem a tőzsdei esésre mondtam, hogy egyértelmű -honnan a fenéből tudnám, senki nem lát a jövőbe, én is csak megteszem a tétet mint mindenki a rulettkeréken-, hanem arra, hogy trump szétveri a gazdaságot. Már megkezdődött, a kanadai polgárok éppen sportot űznek abból, hogy bojkottálják az amerikai termékeket. Mexikó hasonlóképpen. Esésre számítok, valahol majd bevásárolok, aztán lesz ami lesz. Nem igazán érdekel már, nem ettől függ az egzisztenciám.
-
j0k3r!
őstag
Nekem amúgy van egy olyan sejtésem, hogy 50%-os S&P500 esést nem engedhet meg magának Amerika, mert a nyugdíjmegtakarítások elég komoly részvény kitettségben vannak. Persze elvileg a piac erősebb, mint a FED vagy éppen bármelyik politikus, de a gyakorlatban elég rég láttunk erre igazi példát.
-
szabi__memo
nagyúr
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
julius666
üzenetére
"Ezt a részét gondolom nem így találták ki a tanácsadók se."
Fene tudja. Trump egyik első embere az akit sikeresen démonizál már tizenéve a fidesz. Aki beöntötte az angol fontot. Csak itt nálunk ugye a Sorosozás megy, holott azt gyakorlatilag Trump embere csinálta nem Soros.
-
szabi__memo
nagyúr
-
Ixion77
Topikgazda
Még ha úgy is lesz, a piac akkor sem megy folyamatosan egy irányba. Én úgy látom, hogy nagyon sok rv. van nagyon közel szignifikáns támaszszintekhez, ahonnan mindenképp számítok legalább átmeneti pattanásra: AMZN 191, TSLA 220, NVDA 102, AMD 94, BAC 38.5, MS 109, WFC 66, NFLX 830, SHOP 92, VST 106, SOFI 10.3, stb. Ezek szerintem mind jó beszállópontok. Mire elérjük őket, SPY is 563 körül lesz. Napos MA-n minden túladott, a kilátások nem romlottak ennyire, a hangulat pedig totál medve. Szóval pont jó a fordulásra. Az meg a mi külön szerencsénk, hogy a forint sincs épp összeomolva.
Hacsak nem történik a világpolitikában valami nagyon drasztikus én a jövő hetet pozitívra várom. Hétfőn nagyon erősen figyelni fogom a belépési lehetőséget néhány swingre. Bár a héten már költöttem bőven, de még maradt puskapor.Jah, és imádom hogy IB-n 0.3-0.5 dollárokért lehet US egyedi részvényeket venni
Micsoda felüdülés ez az Erste/K&H bénító 7€ minimumjai után! -
j0k3r!
őstag
P/E, Shiller P/E - drága a piac nagyon és ilyenkor elég, ha csak a hangulat romlik, már akkor is tud 20-30%-ot esni úgy, hogy valójában a mögöttes fundamentumok nem feltétlen kell, hogy romoljanak, vagy csak minimálisan. Vajon mi járhat Trump fejében

#15315 attiati: +1 - bár nem feltétlen várnám oda az NVDA-t
-
j0k3r!
őstag
válasz
üzenetére
Most kéne egy varázsgömb, mert naposon nézve már kellően túladott a piac, hogy mondjuk a következő 1-2 hétben elinduljon felfele, viszont nagyobb időtávon hetesen nézve meg még csak a korrekció elején járhatunk (ha lesz)
Nem tartok kizártnak egy 2022 szerű évet, ahol az első 9 hónap az inkább dél, mint észak. -
attiati
veterán
válasz
julius666
üzenetére
Túlértékeltség?
Már ez önmagában indokolja, mindenféle egyéb ok vagy hír nélkül.Ha a piac elkezd beárazni egyéb őrültségeket, az ezen felül lesz.
Azt már mutatni fogja a yen piac is.Onnantól nagyon kíváncsi leszek a dollár és a forint piacra is (hogy átfordulnak e az elmúlt hetek után?)
Következő 10% rv piaci esést végig gyengülné a dollár? Nagyon fura lenne.
#15311Oppenheimer
Nem rossz az, most kell venni összeomlás előtt (mert az ritkán jön).
Csak ne szerelmesedj bele
-
törölt tag
Belenyúltam a hulló nasdaq késbe a maradék likviditásom felével, valószínűleg nem volt jó ötlet, de nem bírtam ellenállni.
-
nort_on
senior tag
válasz
HussarF
üzenetére
Most nem, 95k-n meg 90k-n eladtam. Aztán hogy hogyan alakul a ciklus, azt senki sem tudja... Lehet lesz még egy kör felfelé, mint 21-ben. Simán benne van ebben az évben, ha tényleg ez a nagy ciklus (REIT) utolsó éve. A korreláció kicsit elment a stock-tól, én várok még egy drop-ot 78k alá, csak a mai event tartja még életben az árat.

julius666: igen, maga Trump.
-
HPE -15% azert eleg kemeny.

-
Vesa
veterán
válasz
aAron_
üzenetére
"Nehéz megmondani, hogy pontosan mi van a fejükben."
Ez lehet a fejükben... nekem -és mindenkinek aki eddig a jó csatornát nézte- mondjuk nem meglepő, évek óta látni lehet már. -
nort_on
senior tag
válasz
lemusz
üzenetére
Eddig jó, EUR up, tőzsde zutty. Itt sokkal nagyobb a baj, ezt nem 1-2 (jó/jobb) adat fogja megfordítani. De legalább ma is lehet vásárolgatni, BTC 4x profit forog bele VWCE-be (hétfőn írtam, hogy MA-kat megnézheti, dMA200 meg wMA50, 126-128 EUR, ott is vagyunk). Ez a hét egész jól alakul.

-
j0k3r!
őstag
Személyes véleményem szerint Chamath egy sarlatán és maximum szórakoztató jelleggel érdemes olvasni az írásait, de természetesen tévedhetek.
#15284 Vision: Szerintem a befektetők tudnak nyomás gyakorolni a vezérigazgatókra. Néha majd lesz egy-egy kiszólás, mint ahogy Jack Ma tette pár éve. Ameddig ATH vannak a részvények, addig könnyű beállni Trump mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Motoros topic
- Gyorsabb processzort igen, memóriát alig kapott a Xiaomi új HD tévéokosítója
- Renault, Dacia topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Parfüm topik
- Facebook és Messenger
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)