Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- total90: Microsoft, te drága…
- MasterDeeJay: Nagyon budget egér és billentyűzet. Tigertech
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
-
28300 - 28201
28574 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2018-03-18 14:44 Téma összefoglaló
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueye
veterán
"jobb a várható megtérülés is, a nagyobb vásárlóerő miatt."
Elvileg... de én majdnem Szolnokig mentem új autóért, mert annyival olcsóbban adták ott, hogy megérte volna vonatozni érte.
Én elvileg gondoltam 😊
-
dgyuri0123
nagyúr
A Toyota univerzumban az mennyire működik, hogy az ember megkeresi emailban a különböző környékbeli szervizeket, hogy adjanak árajánlatot egy adott időszaki szerviz elvégzésével kapcsolatban?
Anno azt megcsinálták velem Toyota márkaszervizben, hogy eredeti első hátsó fékbetét garnitúrát fizettem és Bendix betétet kaptam helyette, ami harmadába került akkor. Mindez akkor derült ki, mikor fél év múlva csutkára koptak a "gyári" betétek. Szóval azt mondom, nem is az a lenagyobb gond, ha 20-40 ezerrel többe kerül egy szerviz látogatás, mert fontosabb a megbízhatóság. Én inkább efelé mennék el...
-
adrian14
tag
Szuper, hogy a NOCO zsebbika bevált, jó kis gép, életmentő tud lenni! Az egyórás autózás is jót tett neki, de az akku helyzetével kapcsolatban hadd osszak meg veled egy fontos szakmai infót, mielőtt beruházol egy szivargyújtós feszültségmérőre. A szivargyújtós mérő sajnos nem fog pontos képet adni az akkumulátorod valós állapotáról. A feszültség (a Voltok száma) ugyanis csak a pillanatnyi töltöttséget mutatja meg, de az akku egészségét nem. Ahhoz, hogy tudd, bízhatsz-e az akkumulátorban, egy akkuteszterrel három dolgot kell megnézni: Feszültség (V): Ez a pillanatnyi töltöttség. Mutathatja a műszer a tökéletes 12.7-13 Voltot, miközben az akku belül már tönkrement. Indítóáram (CCA): Ez a legfontosabb mutató. Ez határozza meg, hogy pl hidegben képes-e az akku akkora hatalmas áramlöketet leadni, ami megforgatja az önindítót.( mondjuk hibrid toyotákban nincs önindító, de ez most lényegtelen) Az akkumulátor matricáján van egy névleges érték (pl. 510A), a teszter pedig megmutatja a valós, jelenlegi értéket. Ha ez nagyon leesett, újra cserben fog hagyni. SoH (State of Health - Egészségi állapot): Ez a mutató százalékosan jelzi az akku elhasználódottságát. Ha a SoH érték alacsony, az akku már nem képes megtartani az energiát, hiába mész vele órákat. Azt javaslom, hogy mielőtt új akkut veszel, gurulj be egy akkumulátoroshoz vagy egy szervizbe, és kérd meg őket, hogy egy digitális akkuteszterrel mérjék rá a SoH-ra és a valós indítóáramra. Ez egy 2 perces, általában ingyenes folyamat, és azonnal kiderül, hogy az akkut kell e cserélni.
Még a lidl ben kapható akkuteszter is tökéletes erre a célra. Nem egy agysebészet a használata sem, csak ráteszed a két pólusra majd megadod az akkud paramétereit, és pár másodperc után kiderül a valós helyzet. Az én hibrid toyotámban most lesz 4 éves és a kisakkum még éppen tudja azt amit kell, de csak azért mert a névleges indítóáramánál még most is többet tud. Nekem egy kicsit szakmai ártalom is ez a téma, mert áramellátással is foglalkozom civil munkámban. A lényeg, hogy a feszültség érték az akkunak semmit nem árul el az akku valós állapotáról. Van, hogy pl egy 12,7V os akku nem tud indítani, de egy 11,8V os simán indít még, pedig látszólag ez egy ellentmondás......
Nekem pl egy victron bluetooth os figyelő van az akkum oldalára ragasztva, és hasonló gyártmányú töltőm van hozzá, így mikor töltöm időnként a hibrid járgányomat a töltő az akkura kötött figyelővel kommunikálva intézi a töltést. Ő mondja meg a valódi fesz értéket ahol tart az akku, és a hőmérsékletét is közvetíti a töltőnek, de ez már az én bekattanásom, nem kell másnak ilyet eszkabálnia. Én azért csináltam mert a bikázó pontról töltöm a kisakkut, és bizony egész más értékeket is láthat így a töltő mert így ugye vagy 4méterrel messzebb van az akku mintha közvetlenül az akku kivezetéseire lenne téve. Így pár tized volt eltérés is lehet a valós, és a töltő által érzékelt értékek között. De mivel a töltő kommunikál a akku oldalán lévő, és arra kötött érzékelővel, így a valós értékeket látja a töltő, azt ami az akku kapcsain van, és nem azt ami 4-5 méterrel megtoldott vezeték(bikázó pont) végén. Hú hosszú lett bocsánat.....+KTTech: nagyon köszi a hasznos infokat

Még egy kérdés. Ha az akku kuka, akkor hibridbe mindenfélképpen AGM akksit illik tenni? -
Donki Hóte
veterán
A Toyota univerzumban az mennyire működik, hogy az ember megkeresi emailban a különböző környékbeli szervizeket, hogy adjanak árajánlatot egy adott időszaki szerviz elvégzésével kapcsolatban?
-
KTTech
veterán
Szuper, hogy a NOCO zsebbika bevált, jó kis gép, életmentő tud lenni! Az egyórás autózás is jót tett neki, de az akku helyzetével kapcsolatban hadd osszak meg veled egy fontos szakmai infót, mielőtt beruházol egy szivargyújtós feszültségmérőre. A szivargyújtós mérő sajnos nem fog pontos képet adni az akkumulátorod valós állapotáról. A feszültség (a Voltok száma) ugyanis csak a pillanatnyi töltöttséget mutatja meg, de az akku egészségét nem. Ahhoz, hogy tudd, bízhatsz-e az akkumulátorban, egy akkuteszterrel három dolgot kell megnézni: Feszültség (V): Ez a pillanatnyi töltöttség. Mutathatja a műszer a tökéletes 12.7-13 Voltot, miközben az akku belül már tönkrement. Indítóáram (CCA): Ez a legfontosabb mutató. Ez határozza meg, hogy pl hidegben képes-e az akku akkora hatalmas áramlöketet leadni, ami megforgatja az önindítót.( mondjuk hibrid toyotákban nincs önindító, de ez most lényegtelen) Az akkumulátor matricáján van egy névleges érték (pl. 510A), a teszter pedig megmutatja a valós, jelenlegi értéket. Ha ez nagyon leesett, újra cserben fog hagyni. SoH (State of Health - Egészségi állapot): Ez a mutató százalékosan jelzi az akku elhasználódottságát. Ha a SoH érték alacsony, az akku már nem képes megtartani az energiát, hiába mész vele órákat. Azt javaslom, hogy mielőtt új akkut veszel, gurulj be egy akkumulátoroshoz vagy egy szervizbe, és kérd meg őket, hogy egy digitális akkuteszterrel mérjék rá a SoH-ra és a valós indítóáramra. Ez egy 2 perces, általában ingyenes folyamat, és azonnal kiderül, hogy az akkut kell e cserélni.
Még a lidl ben kapható akkuteszter is tökéletes erre a célra. Nem egy agysebészet a használata sem, csak ráteszed a két pólusra majd megadod az akkud paramétereit, és pár másodperc után kiderül a valós helyzet. Az én hibrid toyotámban most lesz 4 éves és a kisakkum még éppen tudja azt amit kell, de csak azért mert a névleges indítóáramánál még most is többet tud. Nekem egy kicsit szakmai ártalom is ez a téma, mert áramellátással is foglalkozom civil munkámban. A lényeg, hogy a feszültség érték az akkunak semmit nem árul el az akku valós állapotáról. Van, hogy pl egy 12,7V os akku nem tud indítani, de egy 11,8V os simán indít még, pedig látszólag ez egy ellentmondás......
Nekem pl egy victron bluetooth os figyelő van az akkum oldalára ragasztva, és hasonló gyártmányú töltőm van hozzá, így mikor töltöm időnként a hibrid járgányomat a töltő az akkura kötött figyelővel kommunikálva intézi a töltést. Ő mondja meg a valódi fesz értéket ahol tart az akku, és a hőmérsékletét is közvetíti a töltőnek, de ez már az én bekattanásom, nem kell másnak ilyet eszkabálnia. Én azért csináltam mert a bikázó pontról töltöm a kisakkut, és bizony egész más értékeket is láthat így a töltő mert így ugye vagy 4méterrel messzebb van az akku mintha közvetlenül az akku kivezetéseire lenne téve. Így pár tized volt eltérés is lehet a valós, és a töltő által érzékelt értékek között. De mivel a töltő kommunikál a akku oldalán lévő, és arra kötött érzékelővel, így a valós értékeket látja a töltő, azt ami az akku kapcsain van, és nem azt ami 4-5 méterrel megtoldott vezeték(bikázó pont) végén. Hú hosszú lett bocsánat.....Annyit tennék hozzá, hogy amíg az akku fizikailag csatlakoztatva van az autóhoz, nem lehet megállapítani, hogy milyen állapotban van, és a CCA nem fogja megadni az akku állapotát.
Ha meg akarod tudni, milyen az akku, kiveszed, hagyod 24 órát és rámérsz. Ekkor fogod látni, ténylegesen mekkora feszültségen áll.
A szivargyujtós feszmérők pedig nem az akku feszültségét látják, hanem a DC/DC konverter aktuális feszültségét.
-
olajbogyo
aktív tag
Ma megjött reggel a zsebbika (NOCO GB40). Nem volt bonyolult a menet. Ahogy rátettem a megfelelő pólusokra és beindítottam, az autó egyből felvette a “töltést”. Mentem vele egy órát utána. De lehet az akksim csesződött el, mert hudegben kiírta az app, hogy gyenge az akku, most meg hirtelen semmi. Veszek bele szivartyújtós feszmérőt majd.
Nekem pl egy victron bluetooth os figyelő van az akkum oldalára ragasztva, és hasonló gyártmányú töltőm van hozzá, így mikor töltöm időnként a hibrid járgányomat a töltő az akkura kötött figyelővel kommunikálva intézi a töltést. Ő mondja meg a valódi fesz értéket ahol tart az akku, és a hőmérsékletét is közvetíti a töltőnek, de ez már az én bekattanásom, nem kell másnak ilyet eszkabálnia. Én azért csináltam mert a bikázó pontról töltöm a kisakkut, és bizony egész más értékeket is láthat így a töltő mert így ugye vagy 4méterrel messzebb van az akku mintha közvetlenül az akku kivezetéseire lenne téve. Így pár tized volt eltérés is lehet a valós, és a töltő által érzékelt értékek között. De mivel a töltő kommunikál a akku oldalán lévő, és arra kötött érzékelővel, így a valós értékeket látja a töltő, azt ami az akku kapcsain van, és nem azt ami 4-5 méterrel megtoldott vezeték(bikázó pont) végén. Hú hosszú lett bocsánat..... -
dgyuri0123
nagyúr
"jobb a várható megtérülés is, a nagyobb vásárlóerő miatt."
Elvileg... de én majdnem Szolnokig mentem új autóért, mert annyival olcsóbban adták ott, hogy megérte volna vonatozni érte.
-
eastsider
nagyúr
111 eFt
Hmmm....
Tisztában vagyok az ismert mondással a majomról és a banánról, csak furcsa, hogy a banán ennyire más árfolyamon megy különböző helyeken
Nekem is pontosan ugyanezeket a dolgokat csinálták, de én ezekért 142 ezer Ft-ot fizettem a Toyota Buda szervizében (a számla összesen 147 eft volt, de nekem felszámoltak egy hibrid rendszer átvizsgálást is 5 eft-ért)
Nekem így nézett ki a számlám:
Furcsa, hogy másik Toyota szervizben ennyire más árakkal dolgoznak
NX-nek a 3 éves szervize 120k lesz, szintén lexus budában. igaz ez a kisszerviz és fékolajat nem cserélnek /próbáznak
-
blueye
veterán
A számlázóprogram ugyanaz, a felhasznált anyagok lényegében ugyanazok, a felszámított munkaidőben sincs lényeges különbség, ezzel szemben a Toyota Buda mindenért 10-30%-al többet számol fel, mint egy másik márkaszerviz

Innentől világos a képlet, a Toyota Buda szervizét mindenki kerülje messziről, lassúak, drágák, abszolút nem ajánlott odavinni az autót

Erről már volt szó korábban.
Nem védeni akarom (mint írtam nem is járok oda) de teljesen más egy ilyen szalont nyitni a Budaörsi úton Budapesten vagy Veszprémben, igaz jobb a várható megtérülés is, a nagyobb vásárlóerő miatt. -
Donki Hóte
veterán
A számlázóprogram ugyanaz, a felhasznált anyagok lényegében ugyanazok, a felszámított munkaidőben sincs lényeges különbség, ezzel szemben a Toyota Buda mindenért 10-30%-al többet számol fel, mint egy másik márkaszerviz

Innentől világos a képlet, a Toyota Buda szervizét mindenki kerülje messziről, lassúak, drágák, abszolút nem ajánlott odavinni az autót

-
-szabi-
addikt
111 eFt
Hmmm....
Tisztában vagyok az ismert mondással a majomról és a banánról, csak furcsa, hogy a banán ennyire más árfolyamon megy különböző helyeken
Nekem is pontosan ugyanezeket a dolgokat csinálták, de én ezekért 142 ezer Ft-ot fizettem a Toyota Buda szervizében (a számla összesen 147 eft volt, de nekem felszámoltak egy hibrid rendszer átvizsgálást is 5 eft-ért)
Így este kissé sárgás lett a fotó de nálam ezek vannak a számlán:
-
GTVili
tag
111 eFt
Hmmm....
Kíváncsi leszek.... nekem 99.880,-Ft-ot "jósoltak" mikor bejelentkeztem...
Meglátjuk mi lesz ehhez képest...
-
zhali1
csendes tag
111 eFt
Hmmm....
Ez azért lehet, mert a Toyota fix 2% árrést enged csak az új autókra. Ezért a kereskedők a szervizen próbálnak meg hasznot csinálni.
-
Donki Hóte
veterán
Ma megvolt a 30e km 2 éves szerviz.
Múlt héten kértem és kaptam a Toyota Veszprémbe időpontot a mai napra.
A szervizen felül megcsinálták a két visszahívásos szoftver frissítést (parkolássegítő plusz a műszeregység).
Utóbbi térítésmentes.
Ez a három dolog pont három órába telt.
Csere autót nem ajánlottak, hívnak ha kész vagy helyben várjak. Utóbbit választottam mert ebben a dög melegben nem volt kedvem sétálni.
A munkafelvételi pultnál mindkét ember figyelmes udvarias volt. Amíg ott ültem és várakoztam mindenkivel hasonlóan udvariasak és segítőkészek.
Kávéval, vízzel kínáltak.
Más szervizekben üvegfalon keresztül lehet nézni a munkát itt a műhelybe nem igazán lehet belátni.
A szerviz fékolaj, motorolaj, olajszűrő, tömítés, pollenszűrő, segédanyag és munkadíjból áll össze. Ezért fizettem 111e Ft.
Az autót itt nem mossák le.
A szoftverfrissítés nem javította az idegesítő profil szinkronizálás nem lehetséges üzenetet.
Röviden ennyi.111 eFt
Hmmm....
-
adrian14
tag
Igen, hibrid rav4 (2020-as). Elvileg ha a biztosítékok mellett lévő pozitív indítópontra és a felette lévő festetlen testpontra (pl csavar a toronynál) csatlakoztatom a bikázót, akkor működnie kellene youtube videók alapján. Persze figyelni kell, hogy nem szabad összecserélni a kettőt.
Ma megjött reggel a zsebbika (NOCO GB40). Nem volt bonyolult a menet. Ahogy rátettem a megfelelő pólusokra és beindítottam, az autó egyből felvette a “töltést”. Mentem vele egy órát utána. De lehet az akksim csesződött el, mert hudegben kiírta az app, hogy gyenge az akku, most meg hirtelen semmi. Veszek bele szivartyújtós feszmérőt majd.
-
-szabi-
addikt
Majd számolj be, hogy hova vitted, mennyibe került és mennyi ideig tartott a szerviz.
Ma megvolt a 30e km 2 éves szerviz.
Múlt héten kértem és kaptam a Toyota Veszprémbe időpontot a mai napra.
A szervizen felül megcsinálták a két visszahívásos szoftver frissítést (parkolássegítő plusz a műszeregység).
Utóbbi térítésmentes.
Ez a három dolog pont három órába telt.
Csere autót nem ajánlottak, hívnak ha kész vagy helyben várjak. Utóbbit választottam mert ebben a dög melegben nem volt kedvem sétálni.
A munkafelvételi pultnál mindkét ember figyelmes udvarias volt. Amíg ott ültem és várakoztam mindenkivel hasonlóan udvariasak és segítőkészek.
Kávéval, vízzel kínáltak.
Más szervizekben üvegfalon keresztül lehet nézni a munkát itt a műhelybe nem igazán lehet belátni.
A szerviz fékolaj, motorolaj, olajszűrő, tömítés, pollenszűrő, segédanyag és munkadíjból áll össze. Ezért fizettem 111e Ft.
Az autót itt nem mossák le.
A szoftverfrissítés nem javította az idegesítő profil szinkronizálás nem lehetséges üzenetet.
Röviden ennyi. -
polonic
félisten
-
eastsider
nagyúr
-
KisTücsök
addikt
Toyota szervizben külön kérni kell, hogy a szervizkönyvbe pecsételjenek? Odaraktam az ülésre a könyvét, de hozzá sem nyúltak. Itthon vettem észre csak.
-
blueye
veterán
-
CortezX
aktív tag
Lexus RZ-vel van esetleg valakinek tapasztalata itt a csoportban?

-
thomeef
őstag
-
Tom1939
őstag
Sziasztok, nevelőfater elvitte ma a prius3-at akksi review-ra, a 28-ból 11db-ot fel akar a szerelő újítani. 20k/db áron. Az ok akksik 1800-3000mAh-ig vannak vegyesen, az ez alattiakat akarja megcsinálni (900-1500mAh-sakat). Ez így okés procedúra lehet? Szoktak egy akkupakkban egyszerre ennyi kisakksit felújítani? 2013-as a kocsi, azóta nem volt akksi review-n. Köszi előre is ha van valakinek ilyen tapasztalata
Én sajnos erre nem tudok válaszolni, ezzel nincs tapasztalatom (csak mint megszólított).
-
thomeef
őstag
Sziasztok, nevelőfater elvitte ma a prius3-at akksi review-ra, a 28-ból 11db-ot fel akar a szerelő újítani. 20k/db áron. Az ok akksik 1800-3000mAh-ig vannak vegyesen, az ez alattiakat akarja megcsinálni (900-1500mAh-sakat). Ez így okés procedúra lehet? Szoktak egy akkupakkban egyszerre ennyi kisakksit felújítani? 2013-as a kocsi, azóta nem volt akksi review-n. Köszi előre is ha van valakinek ilyen tapasztalata
-
Tom1939
őstag
Ez Rav4 hybrid specifikus. Rav4 manuálban benne is van

De nem vitatkozom, mindenki ahogy szeretné (yaris crosson ez simán ok lehet, azt nem tudom). -
KTTech
veterán
De ilyen egyszerű
ez van a manuálban is. (a Toyota márkaszerviz is így csinálja, pont amikor vittem szervizbe halt meg a kisakkum, ki is cserélték garban). -
Tom1939
őstag
Igen, hibrid rav4 (2020-as). Elvileg ha a biztosítékok mellett lévő pozitív indítópontra és a felette lévő festetlen testpontra (pl csavar a toronynál) csatlakoztatom a bikázót, akkor működnie kellene youtube videók alapján. Persze figyelni kell, hogy nem szabad összecserélni a kettőt.
Nem akarlak feszélyezni, de nem ilyen egyszerű. Nem pólus csere hanem valami elektronika érzékenység miatt volt a körlevél (éppen korai rav4-esek ez már pár éves sztori). Nagy többség szerint semmi gond nem lehet, de én a gyártónak hiszek.
-
adrian14
tag
Nekem az eredeti kicsit többet mint 4 évig bírta, csere kapcsán nem tudom, a 2 év karcsúnak tűnik, de picik ez az akksik (nincs rajta valami plusz fogyasztó, mint riasztó vagy valami?).
Szegeden születtem és éltem 23 évig, de az már egy pár évtizede, akksis embert ott nem tudok sajna...
Újáélesztéssel óvatosan (de hangsúlyosan sokan itt nem osztják e véleményem, de erről amerikai toyota is adott ki közleményt). Hivatalosan negatív pontja is van a rav4-nek a motortérben (jó nagy íves vasdarab a túloldalon az akku kimenet piros részéhez képest, normál zsebbikák kábelei nem érnek el odáig...).
+1 hybrid toyotáról beszélünk ugye? Mert ha nem akkor minden eddigi storno
Csak feltételeztem.Igen, hibrid rav4 (2020-as). Elvileg ha a biztosítékok mellett lévő pozitív indítópontra és a felette lévő festetlen testpontra (pl csavar a toronynál) csatlakoztatom a bikázót, akkor működnie kellene youtube videók alapján. Persze figyelni kell, hogy nem szabad összecserélni a kettőt.
-
Tom1939
őstag
Nekem az eredeti kicsit többet mint 4 évig bírta, csere kapcsán nem tudom, a 2 év karcsúnak tűnik, de picik ez az akksik (nincs rajta valami plusz fogyasztó, mint riasztó vagy valami?).
Szegeden születtem és éltem 23 évig, de az már egy pár évtizede, akksis embert ott nem tudok sajna...
Újáélesztéssel óvatosan (de hangsúlyosan sokan itt nem osztják e véleményem, de erről amerikai toyota is adott ki közleményt). Hivatalosan negatív pontja is van a rav4-nek a motortérben (jó nagy íves vasdarab a túloldalon az akku kimenet piros részéhez képest, normál zsebbikák kábelei nem érnek el odáig...).
+1 hybrid toyotáról beszélünk ugye? Mert ha nem akkor minden eddigi storno
Csak feltételeztem. -
VMatteo
őstag
Sziasztok,
Vettem egy ilyet és beszereltem: [link] , kíváncsi vagyok van-e értelme.
Kb semmi hangja nincs, értem én hogy magas freki, de a góliát elemes kivitelt hallom ha be van kapcsolva.
Elvileg 6mA az áramfelvétele, nem kéne hogy gondot okozzon, napi 80km-t megyek a Corolla hibridemmel (45Ah-s az akksi)
-
adrian14
tag
Kis akksi (az indító)? Ha igen, nekem ha jól emlékszem [ők] cseréltek Zuglóban hétvégén (éppen mentem volna Bécsbe amikor az app írt hogy gyenge a kis akksi) még májusban. A trükk az hogy nem a linkeltet hanem kicsit erősebbet raktak bele és beméréssel (tényleg vacak) és beszereléssel volt 67k. Biztos inkább ezt fizetném ki mint 30k-s bikázást. Az akksi amit használnak itteni vélemény szerint szódával elmegy.
Szegeden vagyok. Kis akksi 2 éve lett cserélve. 2 napja annyira indítottam be a kocsit, hogy 3 méterre kiálljak meg vissza, de amúgy nem használtuk a héten. Először megpróbálnám "újraéleszteni", aztán ha megy szervizbe megkérem őket, hogy ezt is nézzék meg.
-
Tom1939
őstag
Sziasztok!
Ma vittem volna a Rav-ot kötelező szervizre. Akksi lemerült fullra, lidl intelligens töltő elromlott (nem kapcsol be egyáltalán). Assistance lejárt júli 22-én és 25-30k körül jönnének ki és bikáznák be. Lemondtam az egészet és átrakattam az időpontot. Töltőt vagy akksis bikázót ajánlanátok? Milyet?Kis akksi (az indító)? Ha igen, nekem ha jól emlékszem [ők] cseréltek Zuglóban hétvégén (éppen mentem volna Bécsbe amikor az app írt hogy gyenge a kis akksi) még májusban. A trükk az hogy nem a linkeltet hanem kicsit erősebbet raktak bele és beméréssel (tényleg vacak) és beszereléssel volt 67k. Biztos inkább ezt fizetném ki mint 30k-s bikázást. Az akksi amit használnak itteni vélemény szerint szódával elmegy.
-
adrian14
tag
Sziasztok!
Ma vittem volna a Rav-ot kötelező szervizre. Akksi lemerült fullra, lidl intelligens töltő elromlott (nem kapcsol be egyáltalán). Assistance lejárt júli 22-én és 25-30k körül jönnének ki és bikáznák be. Lemondtam az egészet és átrakattam az időpontot. Töltőt vagy akksis bikázót ajánlanátok? Milyet? -
Zwodkassy
senior tag
-
Tom1939
őstag
-
Zwodkassy
senior tag
-
honeker
őstag
Bocsi, hogy csak egyből kérdezek, de nem kezdtem végéig olvasni több ezer hozzá szokást.
Pár éve egy használt, 2021-es Proace City L2 1.2T három hengeres benzines volt. Nem 125e km körül eladta a cég, mert elegük lett a folytonosan javítgatásból.
Most egy Toyota Proace City L1 1.5D 130 Le automata, 2026 júniusi, kaptam a popóm alá céges autóként.
Ez mennyivel lesz tartósabb, megbízhatóbb?Mindkettő Family sorozat, mégis az új sokkal puritánabb felszereltségű. Pl.
- elől nincs(enek) radar(ok),
- belső, mini, gyerekeknek figyelő tükör sincs,
- hátsó ajtókban nincs rollós sötétítő(k),
- hátsó ajtók felett nincs kapaszkodó(k) , és akasztó(k),
- padló rekesz tárolók sincsenek :-(Már a 3 henger felejtös
-
Zwodkassy
senior tag
Proace az igazából Stellantis (Peugeot/Citroen és társai) termék, inkább ott érdemes kérdezni. De az 1.5 d-nek sincs jó híre...Valószínűleg jobb az 1.2 puretech-nél, de annál nincs lentebb, szóval ez még nem nagy diadal.
De az is lehet hogy valaki kijavít és az 1.5d még rosszabb (új 1.2-esen már nagyon állítják hogy javítottak, a 21-es még elég biztosan egy kalap csavar volt)...Hát a 2021-es PureTech sorozat elég hirhedt minőség.
Kíváncsi vagyok mi a helyzet az 1.5D terén.
Akkor kérdezzek inkább Peugeot fórumban? -
Tom1939
őstag
Bocsi, hogy csak egyből kérdezek, de nem kezdtem végéig olvasni több ezer hozzá szokást.
Pár éve egy használt, 2021-es Proace City L2 1.2T három hengeres benzines volt. Nem 125e km körül eladta a cég, mert elegük lett a folytonosan javítgatásból.
Most egy Toyota Proace City L1 1.5D 130 Le automata, 2026 júniusi, kaptam a popóm alá céges autóként.
Ez mennyivel lesz tartósabb, megbízhatóbb?Mindkettő Family sorozat, mégis az új sokkal puritánabb felszereltségű. Pl.
- padló rekesz tárolók sincsenek :-(Proace az igazából Stellantis (Peugeot/Citroen és társai) termék, inkább ott érdemes kérdezni. De az 1.5 d-nek sincs jó híre...Valószínűleg jobb az 1.2 puretech-nél, de annál nincs lentebb, szóval ez még nem nagy diadal.
De az is lehet hogy valaki kijavít és az 1.5d még rosszabb (új 1.2-esen már nagyon állítják hogy javítottak, a 21-es még elég biztosan egy kalap csavar volt)... -
Zwodkassy
senior tag
- padló rekesz tárolók sincsenek :-( -
-szabi-
addikt
Mióta két éve megvan az autó egyszer használtam a dudát.
Benzinkúton előttem, mögöttem állnak nem volt mozgásterem és az előttem lévő ahelyett, hogy előre kihajtott volna tolatni kezdett.
Annyira vakon volt szerintem észre se vett, nah akkor nyomtam a dudát. -
polonic
félisten
-
vacs
veterán
Szabadságon voltam otthon, ès megcsináltattam az alvázvèdelmet:
+ a fèknyegeket is lefestettèk.Viaszos alváz és üresvédelmet kapott múlt hónapban az Auris 2018-am, 85K Ft volt számla nélkül. Olasz autó volt, gyakorlatilag teljesen korrózió mentes.
-
INGJOKE
veterán
Nah ez biztos nem olyan amit egy passattól várnék.
-
kcsa
veterán
Egytónusú: mint régen a trabiban, ladában (és a 260-as ikarusban
) : egy darab jellemzően aránylag magas frekvenciás kürtKéttónusú: egy magas és egy mély frekvenciás kürt egybeépítve, ezek a "komoly autók hangjai", ezt a hangot várod mittomén egy passat-tól az autobahnon

-
INGJOKE
veterán
-
INGJOKE
veterán
-
VMatteo
őstag
-
polonic
félisten
Nah ma megvolt a szerviz. Rossz volt a duda és tettek bele egy Hella kéttónusú dudát. Az lehet, hogy halkabb mint a gyári duda volt? Tök mély hangja van és nem is hangos. Azt mondták kipróbálták a műhelybe tök hangos volt. Én meg mikor megyek a kocsival alig hallom bent ha nyomom. Ez mitől lehet?
Ilyen sokat dudálsz, hogy ez foglalkoztasson?
Kb ha kétszer nyomtam meg a dudát az autón, mióta megvan. -
INGJOKE
veterán
Nah ma megvolt a szerviz. Rossz volt a duda és tettek bele egy Hella kéttónusú dudát. Az lehet, hogy halkabb mint a gyári duda volt? Tök mély hangja van és nem is hangos. Azt mondták kipróbálták a műhelybe tök hangos volt. Én meg mikor megyek a kocsival alig hallom bent ha nyomom. Ez mitől lehet?
Senki többet 3x?
-
kcsa
veterán
A piszok digó...! Mondjuk ebben van logika, köszi.

Nekem is volt anno ilyen bekattanásom. Mondjuk én a Ford féle tanksapka nélküli szerkezetre akadtam rá. Mindenki elmondta, hogy nem lehet kilopni belőle üz.anyagot nyugodjak meg, holott engem nem az érdekelt, hanem a fordított eset. Nevezetesen bele sem lehet tenni semmit se?! Nem kaptam rá választ sosem, de nem is volt problémám vele.Ha van hozzá kis tölcsére, akkor lehet mást is beleönteni, anélkül nem igazán. De tölcsére bárkinek lehet, bár ennyi erővel a lezárt nyílást is bárki nyitja öt másodperc alatt

-
tycon
tag

Nekem is volt anno ilyen bekattanásom. Mondjuk én a Ford féle tanksapka nélküli szerkezetre akadtam rá. Mindenki elmondta, hogy nem lehet kilopni belőle üz.anyagot nyugodjak meg, holott engem nem az érdekelt, hanem a fordított eset. Nevezetesen bele sem lehet tenni semmit se?! Nem kaptam rá választ sosem, de nem is volt problémám vele.A nem ráncfelvarrott Laguna 2-ben nekem volt erős ráfékezéskor automatikus vészvillogó bekapcsolás. Ha az anyósülésen nem kapcsolta be valaki magát. megbólintottam az orrát a szélvédőn, máris villogott, és be is kapcsolta az övet.
-
Donki Hóte
veterán
Jó a kocsid hangszigetelése

-
Donki Hóte
veterán
Annyian mondják ezt az automatikus ajtózárást, hogy most már érdekelne ez mire való, miért jó? Komolyan kérdezem, .....ez ha ne adj isten baleset van, nyitható kívülről az autó, kikapcsol az ajtózár, ha baj van? Mondta nekem egy emberke, hogy jó mert gyerekek ülnek hátul, de erre van a gyerekzár nem? Vagy én nem vagyok képbe rendesen?
"blueye" Nagyon bízom benne magam is, hogy szuper lesz. Bár valóban van jobb, prémiumabb járgány, de akárhol érdeklődtem mindenki, mindenhol azt mondta maradjak a lexus nál.
Sógornőmnek (Budán!) a lámpánál állva felnyitották a csomagtartóját és vitték a táskáját a tabletjével, igazolványaival, bankkártyáival, meg vitték a laptoptáskáját is, mindezt kevesebb, mint 10 másodperc alatt

Ez a típusú ajtózár nemcsak automatikusan záródik indulás után, hanem baj esetén automatikusan nyílik is, műszakilag eléggé bevált technika már.
Biztosan van magyarázat arra, hogy az új C-HR-ben miért nincs benne a magasabb felszereltségi szinteken sem, de nekem azért hiányzik

-
INGJOKE
veterán
-
olajbogyo
aktív tag

Nekem is volt anno ilyen bekattanásom. Mondjuk én a Ford féle tanksapka nélküli szerkezetre akadtam rá. Mindenki elmondta, hogy nem lehet kilopni belőle üz.anyagot nyugodjak meg, holott engem nem az érdekelt, hanem a fordított eset. Nevezetesen bele sem lehet tenni semmit se?! Nem kaptam rá választ sosem, de nem is volt problémám vele. -
tycon
tag
Annyian mondják ezt az automatikus ajtózárást, hogy most már érdekelne ez mire való, miért jó? Komolyan kérdezem, .....ez ha ne adj isten baleset van, nyitható kívülről az autó, kikapcsol az ajtózár, ha baj van? Mondta nekem egy emberke, hogy jó mert gyerekek ülnek hátul, de erre van a gyerekzár nem? Vagy én nem vagyok képbe rendesen?
"blueye" Nagyon bízom benne magam is, hogy szuper lesz. Bár valóban van jobb, prémiumabb járgány, de akárhol érdeklődtem mindenki, mindenhol azt mondta maradjak a lexus nál.
Az olaszoknál a robogósok feltépik a pirosnál, forgalmi dugónál az ajót, és kikapják a bármit. Erre találták ki.
-
kcsa
veterán
A C-HR igazából nem név, hanem az autó jellegét írja le, csak a Toyotánál néha elfelejtenek rendes nevet adni az autóknak, így rajta maradt a C-HR, név helyett

C: crossover
HR: high riderVagyis emelt hasmagasságú crossover autó.
(Van aki szerint a C betű a coupe szó rövidítése, de az autóban semmi kupés jelleg sincs. Mások szerint meg a C betű arra utal, hogy az autó a C szegmensbe tartozik, de szerintem a C szegmensbe tartozó autók azért nagyobbak, mint a C-HR. Szóval a lényeg az, hogy a Toyota nemnagyon erőlködött az autó névadásánál, aztán a picra dobott nevet se nagyon magyarázta túl
)A sima C-HR-ről anno én is a coupe-t olvastam, mint kiinduló szó, de az valóban egy B szegmensű autó, ez a + már inkább sokkal inkább C szegmens.
Bár én gombhoz veszek kabátot: az egy fontos választási szempont volt, hogy a korábbi Octaviahoz képest nem lehet hosszabb, mert már az is neccesen fért be a kapubeállóba. No hát ezzel meg valami furcsa fizikai anomália van
papíron valami 10-15 centivel rövidebb mint az Octavia4, de alig tudok úgy beállni, hogy ne kelljen a kapuval bénázni bezárásnál. -
blueye
veterán
Balesetnél magától nyílik, de ki is lehet kapcsolni menüből
Azért mondja mindenki mert bevált technika, nem fog az útszélén hagyni. No meg nagyon jó vezetni 👌
-
olajbogyo
aktív tag
Sajnos a 2. generációs C-HR-ben nincs automata ajtózárás elindulás után.
Ezért nekem az a gyakorlatom, hogy miután mindenki elhelyezkedett az autóban, manuálisan zárom az ajtókat, így a meginduláskor már nincs újabb csattanás
-
blueye
veterán
Igaz én is így tapasztaltam. Nekem még a korábbi C-HR van 2.0, majd most 1-2 hónap múlva lesz eladó 3,5 éves (decemberben lesz 4). Szóval agyrém az a kilincszáródás, először azt hittem valami nekikoccant az autónak. A másik, hogy ebbe az új C-HR be nem tudok beülni, valami agyrém.....a fejem mindig koccoltam. De amit írsz az igaz, ilyennek kellene a hibrid C-HR nek lennie, mint a + os EV verziónak nekem is szemre jobban bejön, de tisztán elektromos verda nekem nem opció, max egy plug in. De lassan arra hajlok, hogy sima NX 350h lesz a következő, mert nem adja a matek a 2 autó közti ( hibrid/plug-in hibrid) közötti felár.
Jó döntés lesz. NX 350h, így 9 hónap használat során szerzett tapasztalatot alapján nagyon ajánlott. Persze függ a felhasználói szokásaidtól.
-
Donki Hóte
veterán
Igaz én is így tapasztaltam. Nekem még a korábbi C-HR van 2.0, majd most 1-2 hónap múlva lesz eladó 3,5 éves (decemberben lesz 4). Szóval agyrém az a kilincszáródás, először azt hittem valami nekikoccant az autónak. A másik, hogy ebbe az új C-HR be nem tudok beülni, valami agyrém.....a fejem mindig koccoltam. De amit írsz az igaz, ilyennek kellene a hibrid C-HR nek lennie, mint a + os EV verziónak nekem is szemre jobban bejön, de tisztán elektromos verda nekem nem opció, max egy plug in. De lassan arra hajlok, hogy sima NX 350h lesz a következő, mert nem adja a matek a 2 autó közti ( hibrid/plug-in hibrid) közötti felár.
Sajnos a 2. generációs C-HR-ben nincs automata ajtózárás elindulás után.
Ezért nekem az a gyakorlatom, hogy miután mindenki elhelyezkedett az autóban, manuálisan zárom az ajtókat, így a meginduláskor már nincs újabb csattanás
-
eastsider
nagyúr
NX helyett kaptam a CHR csereautót.. gondolhatod...
azt hittem levittem vele valamit, amikor wartburgosan huppant egyet. -
olajbogyo
aktív tag
-
Donki Hóte
veterán
A C-HR igazából nem név, hanem az autó jellegét írja le, csak a Toyotánál néha elfelejtenek rendes nevet adni az autóknak, így rajta maradt a C-HR, név helyett

C: crossover
HR: high riderVagyis emelt hasmagasságú crossover autó.
(Van aki szerint a C betű a coupe szó rövidítése, de az autóban semmi kupés jelleg sincs. Mások szerint meg a C betű arra utal, hogy az autó a C szegmensbe tartozik, de szerintem a C szegmensbe tartozó autók azért nagyobbak, mint a C-HR. Szóval a lényeg az, hogy a Toyota nemnagyon erőlködött az autó névadásánál, aztán a picra dobott nevet se nagyon magyarázta túl
) -
kcsa
veterán
A + mit takar?
Már többiek megírták, ez más típus, elektromos. Gyakorlatilag a Bz4X kisebb testvére, ha jól emlékszem ~10 centivel rövidebb, és kicsit más a forma, de technikailag kb. azonosak, a sima C-HR-el a néven kívül nincs semmilyen kapcsolata.
-
Tom1939
őstag
A + mit takar?
Nem az elektromos? És vicces oldalról plusz hogy ennek már rendes kilincse van (Zene Háza előtt van egy ott néztem).
-
pècsimunkás
addikt
-
blueye
veterán
-
eastsider
nagyúr
A + mit takar?
más kocsi teljesen, full electric
sima CHR nekem nagyon gagyi volt, kezdve a kilinccsel, ami induláskor hatalmas huppanással csukódik
-
pècsimunkás
addikt
-
kcsa
veterán
Megnèztem a CH-R- eket.
Egy 2.0 nem is lenne rossz.Ez egy C-HR+

Nem saját fotó, de ez látszik is

-
pècsimunkás
addikt
-
blueye
veterán
-
INGJOKE
veterán
Sziasztok!
Tudnátok linket valami ilyesmi napellenzőhöz:

Jöhet AliExpress, Amazon, e-Bay vagy direktben valami boltból.
Esernyőfèlesèg ne legyen. Az van.
Nem szeretem, nyomot hagy a műszerfalon.
Nekem ilyet rendelt a felségem.
-
kcsa
veterán
Végülis eddig nem írtam, nálam egy CH-R+ lett a választás, ez egyértelműen jobb szemre mint a Tiguan, de tapintásra is. Ezt szoktam én úgy hívni, hogy "őszinte" - pont azt adja érzésre, mint szemre.
-
blueye
veterán
Köszönöm az infót.
Egyelőre nem aktuális az autócsere.
Amúgy azt hittem, hogy jó anyagok vannak a Tiguanban.Toyotával ès anyaghasználattal kapcsolatban:
Amikor megjelent 19-20 körül a mostani Corolla, kicsit meglepődtem, hogy az Aurisban jobb anyagok vannak.
Meg valahogy jobb belül.
Eszembe sem jutna lecserèlni pl az autóm egy most futó Corollára.Még a Lexus NXemben sincsenek "jó anyagok" sok, akár kínai autóhoz képest sem. De valószínúleg nem fog változni az állaguk sok-sok éven át (főleg abban a háromban amíg nálam van).
-
pècsimunkás
addikt
Köszönöm az infót.
Egyelőre nem aktuális az autócsere.
Amúgy azt hittem, hogy jó anyagok vannak a Tiguanban.Toyotával ès anyaghasználattal kapcsolatban:
Amikor megjelent 19-20 körül a mostani Corolla, kicsit meglepődtem, hogy az Aurisban jobb anyagok vannak.
Meg valahogy jobb belül.
Eszembe sem jutna lecserèlni pl az autóm egy most futó Corollára. -
kcsa
veterán
12,5- èrt raktak be az autós fórumba egy normálisan felszerelt DSG- s VW Tiguant 12,5- èrt.
Ami sok pènz, de mègsem 15-17m , mint amennyi eddig volt.
Leon 1,5tsi van 7-8 millió körül.
Igaz kèzi váltós, de jó autó, ès inkább 1000x az mint valami kínai csoda.
Nissan, Renault pl már normális áron ad jól felszerelt, jó autókat.
Csak így hirtelen ezek jutottak eszembe.Tiguan elég jó áron megy mostanában, nem is tudom objektív érvekkel alátámasztani, de valahogy nem jó belsejét nézni, nekem nem jött be. Furcsa és nem is túl jó anyagokból van a kvázi függőleges műszerfal, egészen a felső felszereltségekig nagyon gagyi a középkonzol, végülis elengedtem.
-
pècsimunkás
addikt
Perpill nincs olyan Toyota ami tetszik, nincs olyan, amit megvennék.
Tudom, hogy jó autókat gyárt- enyèm már a 3. a közvetlen családban- sőt, anyámnak megvan még a Toyota CarinaE - je is, amit tök jó vezetni a mai napig is.
Azt is tudom, hogy olcsón fenntarthatóak, meg relatív olcsó a szerviz is , de most tudnèk mondani VW- t, Renaultot, Cuprat, Nissant, BMW- t ami tetszik, ès meg is vennèk, de Toyotát most nem tudnèk mondani.
De nem is kell egyelőre, mert - ahogy írtam is, 2-3 èvet marad mèg az Auris. -
Tom1939
őstag
12,5- èrt raktak be az autós fórumba egy normálisan felszerelt DSG- s VW Tiguant 12,5- èrt.
Csak így hirtelen ezek jutottak eszembe.Mondjuk engem a VW szoftveres dolgai őrületben kergetnek (T-cross a feleség autó, ha el tudom adni ami most nem könnyű megy vissza Hondára), én azt jó darabig nem veszek újra.
-
pècsimunkás
addikt
Csak így hirtelen ezek jutottak eszembe. -
Tom1939
őstag
Tavaly szóltak múszakin, hogy meg kellene csinálni, mert rozsdás az alja.
De ugyebár Nèmetországban az 1 èves autóknak is rozsdás az aljuk
.
Idèn, biztos ami tuti, megcsináltattam.
Az ismerős aki csinálta, mondta, hogy nagyon rozsdás volt alul. Nagyon!
Tavaly nagyon sok pènz ráment az autóra, úgyhogy minden rendben volt vele. Tehát nem volt semmilyen szerelni való, viszont kellett 2 garnitúra gumi, új akkumulátor, új fèkek, műszaki, most ez...Gondolkodtam már, hogy lecserèlem, de jó az autó, meg a sok ráköltès miatt mèg 2-3 èvig meglesz.
Ahogy nèztem, mennek lefelé az autóárak, talán marad ez a tendencia, aztán 2-3 èv múlva megint tudok venni egy új autót.
Ok, köszi, értem. Erős forintnak egyik előnye hogy azért lassan (jóval lassabban mint a gyengülés) átjön az új autó árakban.
-
pècsimunkás
addikt
Tavaly szóltak múszakin, hogy meg kellene csinálni, mert rozsdás az alja.
De ugyebár Nèmetországban az 1 èves autóknak is rozsdás az aljuk
.
Idèn, biztos ami tuti, megcsináltattam.
Az ismerős aki csinálta, mondta, hogy nagyon rozsdás volt alul. Nagyon!
Tavaly nagyon sok pènz ráment az autóra, úgyhogy minden rendben volt vele. Tehát nem volt semmilyen szerelni való, viszont kellett 2 garnitúra gumi, új akkumulátor, új fèkek, műszaki, most ez...Gondolkodtam már, hogy lecserèlem, de jó az autó, meg a sok ráköltès miatt mèg 2-3 èvig meglesz.
Ahogy nèztem, mennek lefelé az autóárak, talán marad ez a tendencia, aztán 2-3 èv múlva megint tudok venni egy új autót.
-
Tom1939
őstag
Toyota Auris. 2016 júliusi az autó, de 2017 februárjában vettem, hogy egèszen pontos legyek.
Köszi! Látszott már valami vagy csak elővigyázatosság?
-
pècsimunkás
addikt
-
Tom1939
őstag
+ a fèknyegeket is lefestettèk.Milyen autó is ez pontosan (és hány éves)?
-
pècsimunkás
addikt
+ a fèknyegeket is lefestettèk. -
Tragger
tag
Dehogy. Nekem nem hagyott nyomot és érezhetően jobb mintha nem lenne.
Nekem sajnos pedig ez a tapasztalatom vele.
-
dragon1993
addikt
-
Tragger
tag
[link]
Aliról rendeltem egyet. 15 euró körül van.
Remélem jó lesz.
Kicsit sokaltam az árát először, de Amazonon valami 35 euró. Szóval mindjárt barátságosabb 15 euróèrt.Sajnos ez is nyomot hagy a műszerfalon és még a meleg is bejön sajnos. Annyira jó maximum, hogy az UV nem eszi a kocsit.
-
pècsimunkás
addikt
[link]
Aliról rendeltem egyet. 15 euró körül van.
Remélem jó lesz.
Kicsit sokaltam az árát először, de Amazonon valami 35 euró. Szóval mindjárt barátságosabb 15 euróèrt. -
-szabi-
addikt
Majd számolj be, hogy hova vitted, mennyibe került és mennyi ideig tartott a szerviz.
Kedd délutánra kaptam időpontot.
Azt is említettem már két levelet kaptam visszahívás és szoftver frissítés miatt jó lenne azon is túl lenni.
Majd írok. -
pècsimunkás
addikt
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!

Nem szeretem, nyomot hagy a műszerfalon.Miért nem kintre akarsz ilyet tenni?
Miért jó az, ha a kocsin belül veri vissza a fényt/hőt? -
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!

Nem szeretem, nyomot hagy a műszerfalon. -
kcsa
veterán
-
GTVili
tag
Nekem a Mayer nagyon bejött. Új Yarist vittem kb. 2500 km-nél első olajcserére májusban, habár nem javasolták, de megcsinálták, 56k volt a szűrővel. Érkezés után egyből munkafelvevőhöz kerültem, végig bent lehettem a kocsi mellett. Fél óra munkadíj volt kiszámlázva, nem is tartott tovább az egész.
Köszönöm!
Én alapvetően a Kovács (Monor)-hoz "tartozom".... valakinek van esetleg oda vonatkozó tapasztalata szerviz terén...?
Egyszer már voltam náluk garanciális ügyben, és azt teljesen korrektül kezelték.
Az autót amúgy is náluk vettem szeptemberben, ezért most lesz az első időszakos szerviz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
28300 - 28201
28574 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Nintendo Switch 2 12 hónap garanciával, bevizsgálva
- ASUS TUF Gaming A14 Ryzen AI 9 HX 370 16GB 512GB RTX 4050 100W 165Hz
- Lenovo Thinkpad L13 Gen.2,FHD,i3-1115G4,8GB DDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro Lite 16 FHD Gamer notebook - Core 5 210H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB W11
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron

Hmmm....

+ a fèknyegeket is lefestettèk.

)

Nekem ilyet rendelt a felségem.