Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Yézi: Blekk Frájdéj
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz
Hege1234
üzenetére
Az RT-N18U nálam még régen NTFS-el 15-20MB/s-et tolt, és ext3-al 10-12MB/s-et tolt.
És is azt vártam, hogy ext3-al lesz gyorsabb. Az ARM-os routerek már NTFS-el gyorsabbak (igaz, én ext3-al próbáltam még 6 éve).
Driver függő és Tomato firmware függő is. Próbáld meg a Tuxera drivert az Open NTFS helyett. Ha van Paragon driver, az a leggyorsabb. De brutál nagy sebességnövekedést ne várj egy egy magos ARM procitól. -
-
-
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Hege1234
üzenetére
Csinálj minden beállításról egy képernyőmentést. Utána rakd fel a FreshTomato-t, majd a képernyőmentések alapján be tudod állítani.
Pedro és kille72 folytatta a FreshTomato-t.
MultiWAN-nal nincs gond, több helyen használok ilyen firmware-es router-t, van ahol 2 net előfizetéssel, máshol csak 1-el, de abszolút nincs gond.
Shibby féle Tomato-ból 140-es volt az utolsó, de több mint 3 éves.
-
válasz
Hege1234
üzenetére
A kezdeti MultiWAN-os Tomato-kkal nekem voltak gondjaim, ezért aztán nem is frissítettem egy darabig, de később FreshTomato-ban már tuti nem volt gond vele, szerintem érdemes lenne arra frissíteni. Egyébként nem kavar össze semmit, én sem használtam soha több WAN portot.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Hege1234
üzenetére
Szia!
Nem emlékszem pontosan hogy a 132-es Shibby féle Tomato-ban már volt-e menüből elérhető Adblock?! Ha nem, akkor javaslom, hogy frissítsd a firmware-ed, mert azokban már tutira van.
Advanced - Adblock alatt lehet bekapcsolni. A whitelisted domains-be tudod rakni azokat a domain-eket, amelyeknél mégiscsak feljöhet a reklám (pl. totalcar ilyen)
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Hege1234
üzenetére
Ha arra gondolsz hogy a kábelen lógó (esetleg wifin) csatlakozott gépnek időnként más-más ip címet oszt ki a router, akkor arra a static DHCP a megoldás, ami mac address alapján mindig ua ipcímet fogja kiosztani...
Másik megoldás hogy magán a gépen állítasz fix ip címet, de a static dhcp az elegánsabb, és biztosabb, mert a fix ipcímmel rendelkező kliens akkor kapcsolódik amikor a címe már ki van osztva, akkor abból gond lesz...A shibby féle firmwarek enyhén szólva elavultak, estleg már kevésbé biztonságosak, cseréld le Freshtomato-ra, ha tudod
-
Mr Dini
addikt
válasz
Hege1234
üzenetére
Nem magával a szkript kezdeti méretével lesz gondod, hanem a letöltött ad cache lesz sok. Ezt pedig mindenképp le kell tárolnia...
Viszont, mivel ezek az adatok letölthetőek egyszerűen, így kis szkript átírással meg tudod csinláni, hogy a /tmp alá cacheljen. De sajnos ebben egyenlőre nem tudok segíteni, mivel nincs Tomato-m...
De próba cseresznye!

-
Mr Dini
addikt
válasz
Hege1234
üzenetére
Szia!
Persze, működik minden Tomato-n (ahol van dnsmasq).
Viszont az N12-nek nincs USB portja, így USB tárra nem tudod felrakni... Esetleg abba a hangyafaroknyi JFFS-be lehetne belemásolni, de nem tudom, hogy az elég lesz-e neki.
Amit én csináltam, amíg N12 D1-em volt, hogy felcsatoltam a nasom CIFS csatolását és a /cifs1/adblock alá tettem a fájlokat.
-
-
-
válasz
Hege1234
üzenetére
Én úgy oldanám meg, hogy létrehoznák egy másik, br1 VLAN-t a Basic - Network - LAN menüben, mondjuk 192.168.2.1 IP-vel a routernek, ahol nyilván a kliensek is ebből a tartományból kapnák az IP címet! Ezután létrehozol egy másik, virtuális AP-t is az Advanced - Virtual Wireless menüben, és ezt a fentebb létrehozott br1 VLAN-hoz rendeled, amire már tudsz korlátozást beállítani, illetőleg egy iptables szabállyal a saját hálózatodtól is távol lehet tartani a vendég klienseket, és szükség esetére neked megmarad az eredeti SSID-vel a WiFi AP, ami nem lesz korlátozva!
-
suste
veterán
válasz
Hege1234
üzenetére
nem ismerem a tomato-t, de látom, hogy van virtual wireless rész
így az lenne a logikus, hogy csinálnál egy vendéghálót külön interfésszel, külön wifivel, és akkor azt akár QOS-sel is lehetne szabályozni, vagy akkor már a tomatoban is külön interfész lenne és azt lehetne szabályozniopenwrt-n nálam van 2 vendégháló 2 külön interfészen, és mindegyiket külön QOS-sel szabályozom
ez tuti megoldható a tomato-n is
és így nem csak szabályozva lennen a vendég, hanem arról a hálóról még a router felülete sem lenne elérhetőha eddig is vendéghálóval próbálkoztál, akkor bocsi
-
törölt tag
válasz
Hege1234
üzenetére
Pl. úgy, hogy "gépenként, eszközönként" korlátozol. Azért az idézőjel, mert tulképp erről van szó, de valójában csak az a 4 gép lenne megkülönböztetve mindenki mástól. Adsz a 4 -nek fix IP -t (sztem ez egyébként is hasznos). Ezek megkapják a sávszélességet, a többit meg korlátozod. Esetleg a wifi korlátozásoknál lehet még az azonos időben csatlakozó kliensek számát korlátozni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

tjsz