Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dzsekó

addikt

válasz zsolt_64 #10313 üzenetére

Ha nekifutsz még egyszer, akkor szerintem így csináld, ha így sem jó, akkor nem tudom:
    1. törlöd az NVRAM-ot webfelületről
    2. boot után törlöd az NVRAM-ot SSH-n putty-ból
    3. Asus Restoration Utility-vel firmwarelsz (itt egy alapszintű mentési módból tolja rá nyersen a fw-t, ezért szerintem jobb, mint a web alapú)
    4. boot után törlöd az NVRAM-ot SSH-n putty-ból
    5. boot után törlöd az NVRAM-ot webfelületről

A 4. és 5. pont azért van fordítva az 1. és 2.-eshez képest, mert írtad, hogy már a webfelületen is anomáliák vannak (reset, fagyás, stb.) Ezek elkerülésére puttyból menjen a fw frissítés utáni első NVRAM törlés. És a 2020.1-et próbáld meg, az más ismerősömnél is stabil R7000-es routeren. A kiadási revízióra figyelj (ha eddig nem tetted volna), hogy hozzá való fw-t szedj le. B1, C1, E1. Router alján ott van, hogy rev. milyen betű. Lehet, hogy ezeket tudod, de inkább leírom minden tapasztalatomat, hogy a legpontosabban tudd megcsinálni. Sok szerencsét hozzá!

Szerk: arra már nem emlékszem, hogy az SSH alapból be van-e kapcsolva a routeren Tomato fw-el. Ha nincs, akkor kénytelen vagy 4. és 5. pontot felcserélni. De úgy emlékszem, hogy be van kapcsolva alapból a 22-es portra. Az SSH NVRAM törlés fontos lépés, ezért ha utolsóként vagy kénytelen megcsinálni, akkor is csináld meg. Ja, és beállításokat fájlból ne tölts vissza, hanem az 5. lépés után 0-ról konfigold újra a routert.

Új hozzászólás Aktív témák