- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: A DNS cache törlése Windowsban és böngészőben.
- Meggyi001: Séta Európa egyik legikonikusabb falujában - Hallstatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kocsis88
csendes tag
Szép -
MasterDeeJay
veterán
Gyári driver kell, simán TitanV-t vagy quadro GV-t választod ki nem a teslát, kézzel telepítve. Vagy marad a tesla driver de WDDM módba kapcsolva nvidia smivel.
https://www.leadergpu.com/articles/505-switch-gpu-modes-in-windows -
Dreamcest
junior tag
Ram ezeken 1000 felett is mehet nyugodtan! Kipróbálhatnád másik driverrel mert tudnak ezek RT-t is izomból.
Azért lett ez a driver mert bent van a hx-is és azt nem minden driver kezeli,a képet pedig egy 3050 szolgáltatja.
Ha tudsz olyan drivert specifikusan ajánlani akár csak a v100-hoz,ami WDDM képes akkor ne habozz,küldd,nagyon megköszönném!
-
MasterDeeJay
veterán
-
Dreamcest
junior tag
-
Dreamcest
junior tag
-
GAI
senior tag
Persze, olvastam hogy ultra beállítások voltak mindenhol. Ebben az esetben viszont akkor a grafika letekerésének a hatásával nem voltam tisztában. Nem gondoltam, hogy 30-ról 60-ra lehet vele ugrani.
Mióta van DLSS, inkább azt kattintgatom a presetek helyett, úgyhogy elhülyültem ebben a témában is ezekszerint.
DLSS a 1080ti-vel nem menne, ahhoz minimum 20-as szériás kártya kell.
És igen, bizonyos effektek kikapcsolásával rengeteg sebességet lehet nyerni, néha egészen minimális látványcsökkenés mellett. De persze erősen játékfüggő, hogy melyikben mennyit. Nem mondom, hogy kivétel nélkül mindenhol menne a 60 fps a 1080ti-vel, de szerintem a legtöbb játékban elérhető közepes grafikai szint mellett. Nyilván vannak kivételek, pl Alan Wake 2, meg hasonló extra magas gépigényű címek. Illetve amelyik játék RT támogatást követel meg, az el se fog indulni (pl az új Doom, vagy az Indiana Jones-os játék). Leginkább emiatt kezd erősen elavult lenni már a 1080ti, de hát 10 éves architektúra, szóval az is nagyon szép eredmény, hogy még ennyit is tud manapság.
-
xandrush0831
senior tag
Persze, olvastam hogy ultra beállítások voltak mindenhol. Ebben az esetben viszont akkor a grafika letekerésének a hatásával nem voltam tisztában. Nem gondoltam, hogy 30-ról 60-ra lehet vele ugrani.
Mióta van DLSS, inkább azt kattintgatom a presetek helyett, úgyhogy elhülyültem ebben a témában is ezekszerint.
-
GAI
senior tag
Nem nézek túl sok benchmarkot már, főleg nem régebbi kártyákhoz... viszont én tökre abban voltam, hogy a 1080ti FHD-ben még jó 60fps-re.
A Titan X-re is emlékszem hogy az volt a hű meg a ha, és nem tűnik olyan régi emléknek.
A cikk nagyon alapos és gratulálok, de én csak arra jöttem rá hogy "lassan" megöregszem.
Ha kicsit visszább veszed a grafikát, akkor még a legtöbb játékban jó lehet Full HD 60-ra a 1080ti. Én a cikkben az abszolút maximális beállításokkal mértem.
-
xandrush0831
senior tag
Nem nézek túl sok benchmarkot már, főleg nem régebbi kártyákhoz... viszont én tökre abban voltam, hogy a 1080ti FHD-ben még jó 60fps-re.
A Titan X-re is emlékszem hogy az volt a hű meg a ha, és nem tűnik olyan régi emléknek.
A cikk nagyon alapos és gratulálok, de én csak arra jöttem rá hogy "lassan" megöregszem.
-
Soderes
senior tag
Hogy te mindig kitalálsz valamit.
-
dongettó
tag
De ebayről ami jön / usa , utólag még van vám, vagy csak annyi amit előre fizetsz? Sztem vagy 12 éve ebayezhettem utoljára usa-ból, akkor nem volt benne. Nemgyenge.
-
Dreamcest
junior tag
-
Silenzio
addikt
Nem rémlik abban a játékban kapcsoló DX11/DX12 között, szóval vsz a default-on ment (bár látva mennyire gyengén futott a Kepler kártyákon, a DX12 sem kizárt).
Csak olyan játék szerepelhetett most ebben a cikkben, amiben van beépített benchmark. Az általad kért 2 játék a korábbi cikkemben szerepelt: [link] [link]
11 volt, az, mert rettentő balfasz módon van megcsinálva a menürendszer. Először, ha jól emlékszem, customre kell állítani a grafikát az 1-es-3-as gombokkal léptetve a menüképernyőkön, majd ott látod, hogy van a DX11 és a DX12+RT. Itt közli is a játék, hogy újra kell indulnia, majd lefagy. Eleinte nem is működött, .INI fájlban kellett kényszerítenem a DX12-t, majd más konfigoknál illetve 1-2 patch-csel később már működött rendesen, de átállítás után mindig lefagy azóta is.

További érdekesség, hogy eGPU-val DX12 módban a játék lelockolja magát kb. 20 fps-re, bármit állítasz a grafikán, legfeljebb a GPU kihasználtság csökken. DX11-ben prímán futott. A másik ilyen az Alan Wake 2, teljesen játszhatatlan volt a 3080-on. Bezzeg a gép IGP-jén (780M) egész jól elketyegett 1080p medium+FSR-ban. -
GAI
senior tag
Érdekes, alapos teszt volt, köszönöm. Megnéztem volna egy Cryengine címet, akár Crysis 3 vagy Kingdom Come. A GTA V-öt 2015-be tettem volna, ugyanis a PC-s verzió akkor jött ki, és egész más szint, mint a PS3/X360 eredeti. A Dying Light 2 DX11-ben vagy DX12-ben futott? Alapból 11-ben indul.
Nem rémlik abban a játékban kapcsoló DX11/DX12 között, szóval vsz a default-on ment (bár látva mennyire gyengén futott a Kepler kártyákon, a DX12 sem kizárt).
Csak olyan játék szerepelhetett most ebben a cikkben, amiben van beépített benchmark. Az általad kért 2 játék a korábbi cikkemben szerepelt: [link] [link]
-
Silenzio
addikt
Érdekes, alapos teszt volt, köszönöm. Megnéztem volna egy Cryengine címet, akár Crysis 3 vagy Kingdom Come. A GTA V-öt 2015-be tettem volna, ugyanis a PC-s verzió akkor jött ki, és egész más szint, mint a PS3/X360 eredeti. A Dying Light 2 DX11-ben vagy DX12-ben futott? Alapból 11-ben indul.
-
dongettó
tag
-
Dreamcest
junior tag
Van két a100-am is egyik igy megy.
-
Dreamcest
junior tag
-
dongettó
tag
-
gbors
nagyúr
Hát, ismét egy teljesen egyedi, Internet-szerte párját ritkító elemzéssel gazdagodtunk

A téma nagyon érdekes, és bár a drámai eredmények elmaradtak, azért az váratlan, hogy a Titanok ennyire kevéssé tudnak ellépni a GTX-variánsaiktól, még a nagyobb memória is ritkán adja ki az előnyt.
Meg persze a poorvoltára én is kíváncsi voltam - ott nagyon érdekes, hogy sok esetben fullHD-ben közelebb áll a Pascalokhoz, míg 4K-ban sokkal inkább a Turingok felé húz. Gondolom, ez a tendencia leginkább az orbitális sávszélességnek köszönhető - viszont azért meglep, hogy annyiszor lemarad a kisebb felbontásokban, mivel a Turing legfontosabb architektúrás kicombosításával (duplázott infrastruktúra az ALU-khoz) már rendelkezik. -
MasterDeeJay
veterán
A hátoldal ezúttal is burkolatlan mindkét kártya esetében, ami azért is különösen furcsa, mert a 900-as GeForce széria kisebb referenciakártyái (970 és 980) már kaptak backplate-et, de ez a legerősebb változatokról valamiért lemaradt.
Videókimenet nélküli Tesla M40-ekre raktak hátlapot.
(1050Ti mellett használtam ideiglenes gyorsítónak, kb. 1070Ti sebességet tud, ha le bírod hűteni.)
Bizony, padokkal a hátoldali ramokon. Mondjuk nem is egy kategória egy 980-assal, mármint a tesla eredetileg szerintem 5-10x annyiba kerülhetett.
https://logout.hu/tema/re_masterdeejay_nvidia_tesla_m40_12_24gb_moddolasa/hsz_94-94.html
Tuningnál én még bordáztam is pluszba a backplate-t, pontosabban alulfeszeltem a GPU-t de a ram kapott tuningot. Jó kártya volt egyébként.
Újabb kártyáknál is előfordul csupasz ram, pl GTX1070-eseken sem volt mindegyiken (pont van nálam egy asus cerberus hűtős bányász ami full csupasz). -
erer1000
őstag
Hatalmas respect, komoly írás lett.
És az hogy mindegyik kártyát be tudtad szerezni így vagy úgy, hogy a cikk megszülethessen
-
Dreamcest
junior tag
-
nyunyu
félisten
A hátoldal ezúttal is burkolatlan mindkét kártya esetében, ami azért is különösen furcsa, mert a 900-as GeForce széria kisebb referenciakártyái (970 és 980) már kaptak backplate-et, de ez a legerősebb változatokról valamiért lemaradt.
Videókimenet nélküli Tesla M40-ekre raktak hátlapot.
(1050Ti mellett használtam ideiglenes gyorsítónak, kb. 1070Ti sebességet tud, ha le bírod hűteni.)
-
MasterDeeJay
veterán
Szokásos GAI minőseg!
Köszönöm! ment ez is a kedvencekhez!
-
Robert07
aktív tag
-
eldiablo
addikt
Valószínűleg a legtöbb játék úgy van vele, hogy ha nincs HW-es RT támogatás, akkor nem engedi bekapcsolni, mert a legtöbb kártyán úgyis használhatatlan lenne, a Titan V meg olyan ritka, és ráadásul egyáltalán nem játékos célra árult kártya volt, hogy külön nem foglalkoznak vele, hogy ennek az egy kártyának az esetében mégis mehessen a SW-es RT.
Azért egyesével hozzáírni egy játékhoz pl. mely videókártyákhoz milyen beállítások érhetőek el, elég nagy és felesleges meló lenne. Egyszerűbb driver oldalról megkérdezni milyen képességek érhetőek el.
Teljesítmény max a usernek fáj, nem a fejlesztőnek. Pl. a CP2077-ben a Path Tracing minden RT képes kártyán elérhető, még azokon is ahol 1-2 képkockát ha tud.Más:
Tegnap este még szórakoztattam magam egy kis Quake II RTX-el.

-
GAI
senior tag
Én csak annyit írtam, hogy nem csak a Turing képes a RayTracingre. Példának kézen fekvő volt a CP2077 mert az kéznél volt nekem is és a cikkben is szerepelt.
Bedobtam az egyik 1080 Ti-t is, de az CP2077 alatt nem jelent meg, pedig emlékszem, valamivel teszteltem azt is anno, de az a szofveres RT amit tud jópofa, csak nem használható. Volta is szoftveresen tudja, viszont a 640 db Tensor mag igen csak szépen dolgozik és ugyan nem egy 2080 Ti, de élvezhető tud lenni, pl. CP2077 alatt.
Valószínűleg a legtöbb játék úgy van vele, hogy ha nincs HW-es RT támogatás, akkor nem engedi bekapcsolni, mert a legtöbb kártyán úgyis használhatatlan lenne, a Titan V meg olyan ritka, és ráadásul egyáltalán nem játékos célra árult kártya volt, hogy külön nem foglalkoznak vele, hogy ennek az egy kártyának az esetében mégis mehessen a SW-es RT.
-
eldiablo
addikt
RT-re hivatkozott a hibaüzenetben. Arról nem tehetek, ha nem megfelelő hibaüzenetet fogalmaztak meg a fejlesztők. De más játékok se engedtek RT-t kapcsolni azzal a kártyával. De igazából teljesen lényegtelen is a kérdés, mert ha esetleg lett is volna ez alól kivétel, akkor se RT-vel mértem volna a cikkben, mert a régebbi típusokon nem tudott volna úgy futni. Annak meg semmi értelme, ha az egyik kártyán RT-vel fut, a másikon meg nélküle, mert nem összevethető az eredmény.
Én csak annyit írtam, hogy nem csak a Turing képes a RayTracingre. Példának kézen fekvő volt a CP2077 mert az kéznél volt nekem is és a cikkben is szerepelt.
Bedobtam az egyik 1080 Ti-t is, de az CP2077 alatt nem jelent meg, pedig emlékszem, valamivel teszteltem azt is anno, de az a szofveres RT amit tud jópofa, csak nem használható. Volta is szoftveresen tudja, viszont a 640 db Tensor mag igen csak szépen dolgozik és ugyan nem egy 2080 Ti, de élvezhető tud lenni, pl. CP2077 alatt.
-
GAI
senior tag
RT-re hivatkozott a hibaüzenetben. Arról nem tehetek, ha nem megfelelő hibaüzenetet fogalmaztak meg a fejlesztők. De más játékok se engedtek RT-t kapcsolni azzal a kártyával. De igazából teljesen lényegtelen is a kérdés, mert ha esetleg lett is volna ez alól kivétel, akkor se RT-vel mértem volna a cikkben, mert a régebbi típusokon nem tudott volna úgy futni. Annak meg semmi értelme, ha az egyik kártyán RT-vel fut, a másikon meg nélküle, mert nem összevethető az eredmény.
-
GAI
senior tag
Semmi mókolás nem kell hozzá:

Szvsz, a tiéden nagyon szar a paszta.Akkor úgy fogalmazok, hogy a legtöbb játékban (gyakorlatilag az összesnél, ahol figyeltem) nem volt engedélyezett a RT bekapcsolása Pascal és Volta kártyákkal, de akadhatnak kivételek. Pl a Doom the Dark Ages el sem indul velük, kiírja hogy nincs RT kompatibilis GPU, viszontlátásra.
-
eldiablo
addikt
Semmi mókolás nem kell hozzá:

Szvsz, a tiéden nagyon szar a paszta. -
rxmiss
aktív tag
nagyon jo cikk
milyen szomoru, hogy mar a 2024-es jatekokkal fullhd-ban megszenvednek a legerosebbek is a tesztben -
GAI
senior tag
A játékok nem azonosítják RT-t támogató kártyaként, többnyire be sem lehet vele kapcsolni. Lehet, hogy valahogy meg lehet patkolni a dolgot, de nem próbálkoztam vele.
-
eldiablo
addikt
CP2077: "Ez az első címünk, ami Raytracing-et is támogatna, de természetesen az összehasonlíthatóság kedvéért ezt kikapcsoltam, hiszen csak a Turing alapú kártyák lennének képesek így futtatni a játékot. "
TitanV meglepően jó RayTracing-ben. (Némi mókolással még a DLSS is bekapcsolható)
-
Dreamcest
junior tag
Nagyon tetszik a cikk.
Pont a múlt héten vettem USA-bol egy párat csak nem Titan hanem sxm-ek.
-
gabyka
senior tag
Egy újabb izgalmas olvasnivaló
-
DarthSun
félisten
Ismét részletes és precíz cikk ! Átfutottam egyelőre gyorsban, de részletesen végigolvasom este.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Windows 11
- Másfél billió dollárra perli a Facebookot Amerika
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- 4 FAJTA (JÚNIUS) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- Itachi! Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D/ 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB Nvme SSD
- 27% - Gainward GeForce RTX 4070 Ti Phoenix 12G DDR6X (471056224-3628) Videokártya!
- Lenovo 300e 2nd Gen touch, 360 tablet mód, SSD, jó akku, számla, gar, win 11 kompatibilis
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Szép