Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
Aktív témák
-
Vegha
senior tag
válasz
Intelligencs
üzenetére
tényleg nagyon profi ! Ez ilyen 3M-féle, UV szűrős fólia ? Hol lehet ilyet szerezni ?
-
Vegha
senior tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
pedig jobban jársz, ha kiveszed az akkut, ha nem használod. Tapasztalatból mondom! Az egyik vállalati Toshibánk (5 éves) ilyen használat mellett még mindig a gyári, 4-4,5 órákkal muzsikál.
(egyébként úgy emlékszem az én R60-am powermanager-ében fel is hívják rá a figyelmet, hogy ha huzamosabb ideig nincs szükségem az akkura, akkor inkább vegyem ki) -
Vegha
senior tag
Nekem azt mondták a Professzionálnál, hogy Lenovot a Lenovo szervizbe, IBMet az IBM szervizbe. Persze lehetnek átfedések, nem tudom, hogy ezt szabályozzák-e egymás között. Az tuti fix, hogy a Lenovonak szervizelnie kell az IBM gépeket, de hogy fordítva is működik-e.... Nekem R60as van és a szaki szerint a Lenovonál érezhetően keményebben bánnak a kétes esetekkel. Mint írtam az én kijelző problémám eléggé neccesen fért volna bele a garanciába, ettől függetlenül az IBMnél szó nélkül kicserélték, jóllehet Lenovonál meg sem próbálkoztam.
A Tiéd egyértelműen garanciális eset.
Egyébként IBM attól még van továbbra is, hogy a személyi számítógép üzletágát eladta a Lenovonak. Az is ismert tény, hogy az eladás előtt is már egy jó ideje a Lenovo gyártotta az IBM gépeit. -
Vegha
senior tag
válasz
all6atos
üzenetére
Hali,
nemtom van-e azóta új infó a system update-ről. nekem be van rss-elve a gépemhez elérhető friss driverek, software-ek oldala, épp most láttam, hogy elérhető a System Update 3.14. Használjátok egészséggel : )
-
Vegha
senior tag
szia Feri,
ha leírod mi az a mobil broadband (ibm/lenovo szoftver?) megpróbálok segíteni, bár T-féle mobilnetet még nem nyomkodtam.
közben utána kerestem: Express Card-os modemed van ? melyik program mondja, hogy search service provider ? Elvileg egy T-mobilos kártyán ezek a beállítások rajta vannak gyárilag és meg kéne találnia a "saját" szolgáltatóját, tehát neked csak a connect gombot kéne megnyomnod.
-
Vegha
senior tag
válasz
Roodkop
üzenetére
Szia Roodkop!
bratyóm T30-asa csinált ilyet anno. Abban egy Radeon 7500 volt még, az alaplapra integrálva, így a cseréjét nem vállaltuk be. azóta ott lóg a fürdőszobám valán szegény

Neked még mázlid lehet ha külső monitoron hibátlan a kép, nekünk nem volt ilyen szerencsénk. persze sokat segítene, ha megmondanád, hogy integrált vagy különálló grafikus kártya van a gépedben. ha a megosztott memóriából dolgozik a grafikus processzor, akkor futtass egy memória tesztet! lehet hogy a RAMjaid közül valamelyik defektes, szerintem ez a legolcsóbb megoldás, ezeket cserélni. Ha mégsem, hanem saját memója van a chipnek, akkor az lesz a cserés valszeg. egyébként külső monitoron tutira hibátlan ?
-
Vegha
senior tag
hali,
hátha más is így jár, mint én.
szóval az R60 15-ös kijelzőjén mindenfelé világos pöttyök voltak. pont olyan, mint amilyet akkor látni, amikor megnyomja az ember szemből, csak ez utóbbi jó esetben azonnal el is tűnik. a Delta electronicsnál egyértelműen megmondták, hogy ez attól van, hogy a billentyűzet hozzáér a kijelzőhöz, s mivel konstrukciós hiba (egyes típusokba a kijelző szélére már gumi ütközőket raktak azóta) ezért garanciában nem tudják cserélni. (megjegyzem rendszergazda vagyok, látok nap mint nap elegendő ilyen kijelzőt, de azok nagyon nem így néznek ki
)
Ezután megpróbálkoztam a professzional-éknál, ott a fószer azt mondta, hogy mivel ennek a kijelzőnek a hátlapja és a káva között nincs az ütközést elnyelő "hab", így a hátulról érkező nyomódások okozták a foltokat. Garanciára ő sem volt hajlandó bevenni, illetve addig nyaggattam, míg azt mondta, hogy elküldi gariban a Lenovonak, aztán ha kiszámlázzák nekik, akkor ők is tovább számláznak nekem. nyilván nem mentem bele : )
kiszedtem a kollégából az IBM szerviz elérhetőségét (nem volt nagy titok, az Infoparkban vannak), azt mondta próbáljam meg náluk, ők valamivel jótékonyabbak a Lenovo szervizhez képest. El is vittem, a srác megállapította, hogy ez valóban a hátulról történt nyomkodásoknak köszönhető és bár nem garanciális eset, most az egyszer kicseréli. Hurrá! : )más:
spdif témában tudna valaki segíteni ? az R60 audio hangkezelőjében (standard XP-s driver) ki lehet választani, hogy Disable Digital Audio Output, vagy valami ilyesmi. szereztem is hozzá kábelt, optikai->3,5 mm Jack átalakítós szépen bele is cuppan, de hangot nem sikerül kicsalnom belőle
jól gondolom, hogy ha a headphone kimenet mögött ott van az optikai is, akkor kezemet odatéve látszania kéne a piros fénynek is ?
rágugliztam a témára és mindenhol a dockolót hozzák fel megoldásként, de valahogy nehezen tudom elhinni - ha a gép nem képes rá, akkor a dokkolóba végül hogyan kerülne ez a feature ? -
Vegha
senior tag
Még abban ha tudnátok segíteni, hogy alkalmasint szeretném majd bővíteni az R60ast mini pci-e hsdpa modemmel. úgy vettem észre, hogy jelenleg ez nem megoldható (nem találok benne pl. sim kártya férőhelyet), de tudtommal ennek az antennája is a kijelzőben van. Ha most kicseréltetem a kijelzőt, akkor vajon direkt 3g-s
kijelzőt kell kérnem vagy ugyanazzal az antennával dolgozik, mint a wifi ? van valakinek erről infója ? -
Vegha
senior tag
Üdv mindenkinek!
Tegnap megvettem első Thinkpademet (R60). némi segítségre lenne szükségem főként szervizzel kapcsolatban:
- norvég lokalizációval (XP Prof) vettem 2. tulajtól: magyar vagy angol telepítőt lehet hozzá szerezni itthon ? Bill. egyelőre megteszi felmatricázva. Majd ha gazdag leszek veszek 15e-ért egy magyart
- figyelmetlen voltam és csak itthon vettem észre, hogy több helyen foltos a kijelző. főleg világos, homogén háttérnél feltűnőek a hibák, mintha meg lenne nyomkodva.
- kijelző zsanérja eléggé lötyögős: kinyitott állapotban már lehet vele legyezni, kb. 1-2 centi holtjátéka van a kijelző felső végénél
- a jobb oldalon lévő kijelző felnyitó zsanér nyitogatása miatt van egy görbület a kijelző jobb oldalában. Nem vészes és inkább csak nyitáskor és lezáráskor tűnik fel, hogy a bal oldal tökéletesen illeszkedik, de a jobb oldal igencsak szellős, lötyögős. Gondolom az egyoldali terhelések miatt megnyúlt a káva
Elsőre ennyi problémát találtam, ezeket leszámítva, hibátlan, szinte makulátlan a gép (pedig előre féltem, hogy tisztaságügyi billentyűzet+touchpad csere esedékes lesz), zsír új 9 cellás akkuval, szóval valóban vigyáztak rá.
Kérdésem tehát, hogy az említett hibákat tapasztalataitok alapján mennyire kezeli garanciálisnak a szerviz ? nekem a Professzionált ajánlották és korábban elégedett is voltam velük. Esetleg tudtok-e jobbat ajánlani ? A Lenovo oldala szerint szeptemberig garanciális a gép, addig megjátszanám, amire szükség van. Számla szükséges-e hozzá ?
Aktív témák
- Nem megy az AI az Apple-nek, hullanak a fejek
- Gran Turismo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Legszebb nők!
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Envy 17-da0830nd 17.3" FHD IPS érintő Ultra 7 155H 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- XPS 15 9510 27% 15.6" FHD+ IPS i7-11800H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 17-CP0678ng (Ryzen7 / 32GB DDR4 / 17,3" FHD / VEGA 8 2GB / 512GB SSD / Win11 / ÁFA)
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest