Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Yaye

őstag

válasz N #1903 üzenetére

Igen, én is azt olvastam mindenhol, hogy a T a csúcs. Magam is igen elégedett voltam egyik kolléga 14''-es T42-jével. Sajnos nem olvastam utána igazán mélységben hogy amit én rendeltem, az milyen, csak azt néztem hogy még újabb T43, ergo biztos csak k*rvajó lehet, gondoltam. Nem tudom olvastad-e a T és X sorozat topikjában a nyavajgásaimat, gondolom nem, ezért összefoglalom, miért gondolkozom, hogy visszaülnék egy ''Toyotába'' :) (hangsúlyozom, kizárólag a saját T43-amról van szó, nem ismerem a T60 sorozatot)

- Nekem mániám hogy a noti fedele legyen merev és kemény. Az én 15''-es T43-amnak nem az. Eddig minden T43-as emberke akivel sikerült beszélnem, 14''-essel rendelkezik, és azt mondják hogy annak a fedele mint a beton. De az én 15-ösömé bizony puhácska (egy pici videót is földobtam a T-s totyikban), legalábbis a legendákhoz képest. Az ugyanekkora R60 műanyag fedele semmivel nem kevésbé merev és kemény, sőt.
    A burkolatban sem tűnik jobbnak, az az R60 amit tapogatni szoktam, pont ugyanolyan merev, jól összerakott, mint az enyém.

- A T43 hangos. Ez egy ismert típusjelenség, és egy direkt e célból íródott kis windózos eszközzel el lehet ugyan halgattatni a ventilátort, de az azért nem 100%-os megoldás. A T42 csendes, lehet hogy a T60 is az, de a 43 nem. Az R60 helyből kussol mint a sír.

- A T43 sípol. Ez is ismert jelenség, többféle szituáció szokta okozni, akkus üzem, erős hálózati forgalom, energiatakarékos mód, ilyesmi. Nekem erős hálózati forgalomnál ciripel, bár nem nagyon, de egy Lexus ne legyen már helyből csapágyas :U .

- A T43-nak USB terén gyengécske a csatlakozófelhozatala, össze-vissza 2 db, az is kissé szerencsétlen elhelyezéssel. Tudom, sokan mondják hogy üzleti noti, minek több, de szvsz egyfelől miért ne lenne több (elférne), másrészt nekem sokszor tényleg kevés a 2 db. Bár nem elsődleges előny, de azért megemlítem hogy az R60-on van hardveres wlan-kapcsoló és firewire is.

- A T43-nak legjobb esetben középszerű az akkus üzemideje. Erősen spórolva tudom csak elérni vele a 3 órát. Az R60 ezt röhögve übereli.

- Nem tudom hogy a többi Thinpad milyen mértékben kopik, de az én T43-am állítólag elsőosztályú hűdeszuper billentyűzetén a gombok alig néhány hónap alatt fényesre koptak, pedig nem is gépelek rajta naphosszat. A használat pedig alighanem a T fedelének a sarkain kezd majd el hamarabb látszani, lévén az festett, az R pedig sima fekete műanyag.

- Nem emlékszem pontosan az árára, de bazisok pénzért ebben a T-ben van egy 2 GHz körüli Dothan, és X300 vga. A kb egy százassal olcsóbb R60-ban Core2 Duo, X1400-al. Nem mindegy, mert ha időm engedi, szoktam rajta kicsit játszani is.

Szóval ebből a ''Lexusból'' én viszonylag könnyű szívvel ülök át egy jó ''Toyotába''.
    Ettől függetlenül persze ha épp nem nyomok nagy fájlokat a hálón és épp nem játszom, és épp nem használok egyszerre 3 USB eszközt és mindezt nem akkumulátorról teszem, akkor a T43 valóban jó gép és meg vagyok vele elégedve, nem is gondolkoznék a cseréjén, ha nem lenne rá épp kínálkozó alkalom.

Amit sajnálni fogok:
    - a T sokkal szebb, a maga éles-szögletes vonalaival és a fedelének a felülete is sokkal profibb
    - a T kijelzője érezhetően jobb (látószögek)
    - a T egy pár milliméterrel vékonyabb
    - a T tápegységén még szép színes IBM logó van :B
    - csere után nem mondhatom el magamról, hogy T-m van... :DDD

Aktív témák