Hirdetés

Aktív témák

• iMOD

csendes tag

Leírom, hogy jártam a minap.

Telepítettem a notebook-omra (SL500, Windows Vista) egy programot ami marhára lelassította a rendszert, a nevezett program uninstallálása helyett a gép újra telepítését választottam megoldásként. Gondoltam így legalább most lehetőségem lesz kipróbálnom az előzetesen már 3db DVD-re kiírt Rescue & Recovery-t.

Első (boot) lemez be, majd a gép újraindítása után szépen töltötte a visszaállító rendszer magját a lemezről. Majd kérte az 1. lemezt. Beraktam a következő lemezt és erre azt írta ki, hogy nem megfelelő a lemez.. Sajnos az van, hogy sz..t sem érek most ezekkel a lemezekkel.

(Nem értem, nem lehet beépíteni egy írás utáni ellenőrző műveletet, ami tájékoztatná a felhasználót arról, ha esetleg nem volt sikeres a rendszer lemezre való kiírása..)

De semmi gond, mert van nekünk rejtett partíciónk is ugyebár! Aha! csakhogy az első, boot disk valamit elcseszhetett a boot szektorban is, a gép nem talál bootolható rendszert.

Úgyhogy fogtam, ledaráltam az egész vincsesztert úgy ahogy volt és tiszta telepítéssel egy Vista telepítő DVD-t használtam. Telepítés elején beírtam a gép alján található sorozatszámot, majd innen simán ment miden tovább. Vistát (is) aktiválni kell, ingyenes telefonszámot hívtam, simán ment minden. Aktiválás OK.

Sajnos a Vista nem minden eszközt ismert fel. Egy másik gépről áttöltöttem a LAN kártya driverét, utána már a System Update automatikusan letöltött és feltelepített minden fontosabb drivert és alkalmazást.

Minden jó, minden működik, kivéve a billentyűzeten lévő hangerőt szabályozó nyomogombok kezelésekor megjelenő zöld sávot, ami a hangerőszintet mutatja.
    Nincs valakinek ötlete, hogyan varázsolható ez elő.

Telepítettem a Hotkey Drivert, meg az On screen display alkalmazást is.

Mi lehet a megoldás?

Aktív témák