Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GoodSpeed

addikt

LOGOUT blog

válasz SutPet #9 üzenetére

Igen, értem én persze, csak nekem itt a megtérülés nem igazán volt klasszikus értelemben szempont. Számomra a lényeg ebben a tekintetben az volt, hogy féláron kapom most meg akcióban. Ezen túlmenően már többel nem számoltam.

Példa. Van, aki azért vásárol hűtő-fűtő klímát, mert úgy számol, hogy olcsóbb H-s tarifán mint gázzal fűteni, pl azért, mert nem fér bele a havi limitbe télen, és utána már 7x annyi lesz a tarifa. Ezzel szemben nekem azért van hűtő-fűtő klímám, mert nyáron használom csak, mivel nem akarok 35C fokos lakást, viszont én beleférek bőven a gáz limitbe, és nekem nem érné meg - utánajártam és számoltam - külön egy kábelt behozatni a falig az oszloptól 200K-ért, aztán szekrényzetet kialakítani még 150K-ért, majd szétveretni a lakást, azért, hogy legyen H tarifám.

Nálam tehát az okoskonnektorba való invesztálás elsődlegesen a rögtöni, és azonnali 49%-os megtakarítás miatt volt (ha nincs az akció, akkor valószínűleg nem is mozgat meg a dolog), aztán az olyan finomságok okán, mint: folyamatosan tudom monitorozni mindegyik helyiség fogyasztását, és távolról tudom ki vagy bekapcsolni. Sőt távolról látom, hogy megy e bojler, vagy megy e klíma, miközben vásárolok. A lakás minden olyan helyiségében van legalább egy ahol nagyfogyasztók vannak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés