Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
GoodSpeed #19 üzenetére
Innen vadásztam le, meg volt még vmi kuponakció és úgy jött ki akkor annyira.
De sok hasonló van, ugyanaz a cucc.
-
-
Nemrég vettem hasonló cuccot, de az single és Tuya appon keresztül üzemel.
TEljesen jó volt, előtte Xiaomi Plug1-2 volt, de azok nagyon drágán kínálták ugyanazt.Amit én vettem, azt hiszem 1500 Ft-ba jött ki per darab.
-
válasz
GoodSpeed #16 üzenetére
Ez nagyon jó.
Az életem első munkahelyén minden évben kaptunk információt A cég teljesítményéről.
Gyári és művi szinten is. Az is nagyon jó volt, mert nem volt viszonyítási alap.Egy teljesen biztos. Hetedikéről - nyolcadikára hajnalban nem vízkövesedett le a rendszer.
A grafikon ismeretében milyen beavatkozást tervezel??
-
válasz
Hieronymus #15 üzenetére
Pl ezt. 🤣
-
válasz
GoodSpeed #14 üzenetére
Na ja. A luxusnak ára van.
Nekem volt egy ideig, ahol laktam. Évente tisztítottam és cseréltem az anódit és tömítést, ha szükséges volt.Ha két évente kötelező szerviz van, akkor mit ellenőrzöl? Nyilvánvalóan ennél sokkal többet kibírna tisztítás nélkül a rendszer. Maximális mértékű használattal számolnak a karbantartásban.
Ez esetben mit akarsz mérni? -
válasz
Hieronymus #13 üzenetére
Egy tisztítás 35K, hivatalosan, az Ariston márkaszerviz megköveteli, viszont 2 évente, és akkreditált szerelővel.
-
-
válasz
Hieronymus #11 üzenetére
És mit kezdesz ezzel az információval?
Lekapcsolod a bojlert vagy a klímát ha fogyaszt?
Például: volt már olyan, hogy az ADAX KT-906-ot bekapcsolva felejtettem.
Az okosbojler fogyasztásából lehet következtetni a vízkővességének fokára.Amúgy még a mobilkütyük fogyasztását is mérem, vagy a négy darab elektromos rollerét, nem azért mert ha sokat fogyaszt akkor nem töltöm, hanem kíváncsi vagyok, hogy havonta mennyibe kerülnek.
-
válasz
GoodSpeed #10 üzenetére
... az okoskonnektorba való invesztálás elsődlegesen a rögtöni, és azonnali 49%-os megtakarítás miatt volt...
Olyan termékeken, amelyből maximum egy darabra van szükség. Magyarra fordítva 51%-os pénzkidobás. Egy mérővel végig lehet mérni mindent. Sőt minden objektumhoz tartozik egy darab hitelesített mérőeszköz. Villanyórának hívják.
Sőt távolról látom, hogy megy e bojler, vagy megy e klíma, miközben vásárolok.
És mit kezdesz ezzel az információval?
Lekapcsolod a bojlert vagy a klímát ha fogyaszt?A legtökéletesebb takarékosságot az OLED tévékkel lehet elérni. Ha éjszakára megvonják az energia ellátást a tévéktől évi néhány száz forintot meg lehet spórolni.
Egyes készülékek éjszakánként regenerálják a kijelzőt, a beégések elkerülésére.Ezeknél a készülékeknél jelentősen megrövidül a készülék élettartama. De megspórolt több ezer forinttal "olcsóbb" lesz az új tévé, amit csak évek múlva kellene újra vásárolni takarékosság nélkül.
Volt egy kérdésem ami szintén nem ment át.
Ezek a távkapcsolók kapcsolgatásra valók. Nyilván ezért vásárolják az emberek és nem a felesleges pénzük lecsapolásáért. Az eszközöket nem a folyamatos kívülről történő kapcsolgatásra tervezik. A tápegységük tervezésekor évi néhány áramszünettel számolnak. Ha fázis maximum volton sikerül ráadni az áramot nagyot kap a pofájára a tápelektronika. Egy bojler esetében szinte mindegy. Egy klíma, tévé, .. sokba fájhat a javítás. (vagy csere) -
Igen, értem én persze, csak nekem itt a megtérülés nem igazán volt klasszikus értelemben szempont. Számomra a lényeg ebben a tekintetben az volt, hogy féláron kapom most meg akcióban. Ezen túlmenően már többel nem számoltam.
Példa. Van, aki azért vásárol hűtő-fűtő klímát, mert úgy számol, hogy olcsóbb H-s tarifán mint gázzal fűteni, pl azért, mert nem fér bele a havi limitbe télen, és utána már 7x annyi lesz a tarifa. Ezzel szemben nekem azért van hűtő-fűtő klímám, mert nyáron használom csak, mivel nem akarok 35C fokos lakást, viszont én beleférek bőven a gáz limitbe, és nekem nem érné meg - utánajártam és számoltam - külön egy kábelt behozatni a falig az oszloptól 200K-ért, aztán szekrényzetet kialakítani még 150K-ért, majd szétveretni a lakást, azért, hogy legyen H tarifám.
Nálam tehát az okoskonnektorba való invesztálás elsődlegesen a rögtöni, és azonnali 49%-os megtakarítás miatt volt (ha nincs az akció, akkor valószínűleg nem is mozgat meg a dolog), aztán az olyan finomságok okán, mint: folyamatosan tudom monitorozni mindegyik helyiség fogyasztását, és távolról tudom ki vagy bekapcsolni. Sőt távolról látom, hogy megy e bojler, vagy megy e klíma, miközben vásárolok. A lakás minden olyan helyiségében van legalább egy ahol nagyfogyasztók vannak.
-
válasz
Hieronymus #7 üzenetére
Mennyi idő alatt térül meg? Teszem azt kimegyek a másik lakásba, a másik városba, már elegendő onnan lekapcsolnom az okosbojlert, a illetve a lakás összes olyan konnektorát amit vezérel. Ha emiatt nem történik zárlat (oké ezt nem tudom meg, hogy nem történt) akkor már megtérült. Folyamatosan monitorozza a fogyasztást és felderíthetőek vele rejtett nagyobb fogyasztók is a lakásban.
A megtérüléshez annyit még, hogy 9000 Ft helyett 4500 Ft volt databja. A fele már megtérült az eredeti árának.
-
Van kérdésem ezekkel a kapcsolókkal kapcsolatban.
Menni idő alatt térül meg a használatuk.
Ezek fázis nulla voltnál kapcsolnak vagy akkor amikor kapcsolod.Van egy rendes fogyasztás mérőm. Mér gondolkodtam, vennem kellene egy készenléti fogyasztást mérő eszközt. Utána gondolva, kb soha nem térülne meg a vásárlása.
Ezekkel a kapcsolókkal is hasonló gondom van. Kevés dolog van amit így kellene kapcsolgatni.
Abban azért van valami abnormális, hogy ha valamit kapcsolni akarsz, akkor kontinenseken keresztül jut el néhány méterre a kérés.Philips távolról lőtte le az első generációs okosotthon vezérlő eszközeit. Szemét lett, amiért nem sokkal korábban fizettek a vásárlók. A helyi hálózaton egy appnak elegendőnek kellene lennie a vezérléshez. Egy régi telefon vagy táblagép, esetleg egy router.
-
-
-
ncc1701
veterán
Sosem használnék "hazatelefonálós" felhős cuccot otthon (sem).
-
Külön is lehet:
Ma érkezik még kettő, a dual SD300 olcsóbb akcióban mint a sima.
Alza alkalmazásból küldve: https://www.alza.hu/tesla-smart-plug-sp300-3-usb-d7987992.htm
Azon van USB-A 2x és USB-C 1x -
rosejbli
senior tag
Lehet külön is kapcsolni a két dugaljat vagy egyben kapcsolja az egészet?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Évek óta vannak itthon fogyasztásmérőim. Pl EMOS P5821-em, vagy újabban Solight DT26-osok ebből kettő is. Viszont most...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Független
- AKCIÓ Strix G614JVR/16.0"(2560x1600) 240 Hz/i9-14900HX/1TB SSD/16GB/4060 8GB/Wi11/Garanciális még
- Gigabyte GA-H87M-HD3 rev: 1.0 LGA 1150 alaplap
- HP14,1"FullHd,8.gen.Core i5(8 3,6Ghz)Magyar világító billentyűzet,8-16GB RAM,256-512GB SSD,szép
- Dell XPS QHD+ Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest