Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• digiharcos
    lelkes újonc

Pont kijön:
    2889 /1,27 = 2274,79 (ez ugyebár az össz. nettó)
    A különbözetnek pedig ott az ÁFA: 614,21 (+2274,79 = 2889)
    Egyébként a vámot és áfáját nem a mi ft/eur váltós árfolyamunkkal érdemes számolgatni, az ír eu-s központjuk sem középárfolyammal dolgozik.

Köszi a válaszod, Azt értem hogy a nettó 2274. De az miből áll össze? 1541 a vásárlás, marad 733 Ft. Az biztos nem 3 EUR akármilyen +- árfolyammal sem.

Rodzser Mór:
    Ez kuponszerző vásárlás volt, az az akció, amikor 3 terméket kell választani egy listából és kifizetni. Itt nincs limit. A listában a korábban vásárolt termékekhez hasonlók vannak kb. 1/3 részben. Ezek a termékek általában 400..3000 Ft között vannak a listában hogy legyen vásárlási hajlandóságod. Én már szinte csak így vásároltam, mióta a kredit szerzést megnehezítették, a visszaélések miatt.

Azaz, vásároltam pl. 3 dobozt vagy kábelt vagy szivacsot a listáról, vagy valami hasonlót amire amúgy is szükségem volt (valamennyire) a kupon szerző akcióban, átlag 1.500 Ft-ért és erre kaptam 15 kupont összesen 120.000...150.000 felhasználható értékkel, de magas kupon vásárlási limittel. Ebből ki tudtam használni ezeket: 4/9,5+6/15+8/25 eFt és ritkán a 2/7,5 Azaz a 2.000 forintos kuponhoz 7500 ft-ért kellet vásárolni, ami kb. 25%-os kedvezmény. A többivel meg nagyjából 30% jött ki. 15/75e és 20/90e kuponokat sosem használtam fel.

Most hogy ráteszik a 3EUR vámot akkor ez a folyamat megdrágul. Főleg, ha a még a kiskuponokat sem használom fel mindet, akkor kb. 20..25%-os kedvezménynek számít. De persze a kuponozott vásárlást is megvámolják.... bukom az egészet.

A kupon lejár 2-3 nap alatt, ezért sok terméket tartok a kosaramban, hogy abból gyorsan összerakjam a limit közeli összeget és ne kezdjek el olyanokat megvenni amire nincs szükségem, csak azért mert olcsó.

Új hozzászólás Aktív témák