Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: A sor végén
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
álmos
csendes tag
válasz
üzenetére
Szerintem ez olyan mint amikor csajozni "tanultunk", és egoista törtetésünkben jobbak akartunk lenni másoknál. Az is sokféle skill, praktika, exp. pont "megtanulásából", elsajátításából de főleg gyakorlatba öntéséből áll. Megégeted magad párszor, pedig szerény véleményem szerint, az igazi hibákból tanulsz... Azokat egy életre megjegyzed.
Sokan hibáznak, és feladják, az elszántság, az akaraterő amit én hiányzó faktornak látok. Ismerek olyat, aki már 2 éve kezdte, azóta ebből él, és még nem nullázta le a számlát noha eléggé high risk-stratégiát játszik. Ugyanakkor ismerek olyat, aki már 5x sikerrel nullázott, 4 év alatt, és a tanfolyamok, fórumok, rendszerek egyszerűen nem segítenek rajta.
Ez egy pszichológiai játék kombinálva elég sok matekkal, főleg valószínűségekkel. De ezt a valószínűséget Te gyártod le a fejedben abból a sok inputból, amit látsz és az addigi gyakorlatod, ismereteid során raksz össze magadban vagy állítasz össze stratégiává.Megnéztem a linkelt videóidat, ha megengeded, van pár szavam hozzájuk...
Nézd, aki már a 3. lépcsőfokról tekint vissza, annak feleslegesek a könyvek, meg a fórumok, meg az egyéb kezdő lépések, így könnyen megengedheti magának a degradáló kifejezések használatát (pláne ha még némi katalizátorként igyekszik használni azt a saját tanfolyama népességének fokozása érdekében)...
Mert ő már elfelejti, mennyire hasznos is volt valaha olvasni mi az a duplaalj, 123 vagy épp rejtett divergencia.Szerintem a tréderség (csajozás) 3 lépcsőfokú:
1) Vesztés (ált. ez a leghosszabb és borzalmas korszak)
2) BE-ben trédelés (a profit egyezik a bukásokkal - már ez egy jó szint!)
3) Profit. (itt csiszolódik ki az elme, és itt már a profit faktor növelése a játék további célja)Másik, hogy itt van ez az 1000pip, 40%-videó... Nézd szépen hangzik meg minden, de mi van ha nincs ilyen tiszta trend, mint akkoriban? Őszinte kétségeim vannak azt illetően, hogy a FED-es jelentés óta szedtek-e ki profitot a piacból... A kisördög felteszi a kérdést - lehet épp ezért indítgatnak tanfolyamokat most? - Nyugi nem komoly a kérdés... Viszont én pont emiatt nem vergődök mások elképzeléseivel, hanem keresem magam a megoldásokat.
Azt is mondhatnánk, hogy a 95% jelenti azon tréderek számát, akik nem kellően elhivatottak, és nem eléggé autodidakták. Kezdetben jó lehet egy mentor, vagy néhány szignálszolgáltató - bár ezekből is annyi fals és hazug hiénával, scammerrel van tele a piac, hogy csak na - nekem elhiheted, többezer dollárt szórtam szét a világban ilyen csalóknak. Ugyanakkor van pár jó is, ami átment a rostán...Egyébként nézem a videót... és számomra néhány entry teljesen érthetetlen. Lehet én látom másképp, de nekem a videóból egy "csak-úgy-benyitom-mert-trend-van"-koncepció jön le (de ha valaki emögött komplett stratégiát lát, kérem javítson ki!). Kérdés az, ha nincs trend fél évig, akkor nem is nyit pozit? Maga a poziépítés jó stratégia... pullbackek, CCI, pivotok, erős S&R-ek, és úgy oké. De nem így hipphopp...
...Azt még lényeges lehet megérteni, hogy a (legtöbb) indikátor MINDIG a múltat mutatja, azaz abból számítgat, amit a chart mutat nekik, viszont a PA (price action) hordozza magába mindig az igazságot. Ezért érdemes szerintem mindkét megközelítést jól megtanulni, a PA a legjobb az entryre (szerintem), az indikátorok konfirmációja pedig a legjobb a pozícióépítésre.
Kicsit elkalandoztam...
De visszatérve a kérdésedre ez tényleg olyan mint a csajozás (vannak bizonyos időpontok, amikor inkább ne nyaggasd, és kerüld el, van, amikor elviselhetően kiszámítható, és van amikor jó valószínűséggel kiszámítható, milyen lesz a reakciója valamire...). Mivel ez egy nem gyakorlati, hanem mentális játék, ezért a csajozáshoz vissza-visszatér az ember a kudarcok után is, de a piacot a legtöbben a megégések után elkerülik. Pedig könnyen lehet, hogy sok jó tréder termelődne ki pont az "utolsó" elkövetett hibájából, amiért otthagyta a piacot.
Hogy hogyan tudod megtanulni ami ide kell? Olvass, hibázz, GYA-KO-ROLJ! Csak a hibázásból tanulsz meg igazán stratégiát építeni és képessé válni a piac (számodra) "igazságtalan" mozgásainak lekezelését.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Android szakmai topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Anime filmek és sorozatok
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS 2x E5-2650L v2 96GB ECC 2x10Gbit
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RTX 3060Ti/3080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 512GB SSD 1TB HDD 32GB DDR5 RX6900XT 16GB!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3661, 100% Akkum
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest