Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- aquark: A legdrágább, nem antik és nem egyedi könyvek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: A végtelenbe...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mikrofon
veterán
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Neked is azt javaslom, amit korábban írtam!
Egyetlen lejátszó ami erre biztos képes a korábban linkelt aktuális Kodi nighty verzió megfelelő beállítással.
Amíg azt valaki nem próbálta ki, addig nem lehet azt mondani, hogy nem tudja....
Sok esetben jól működik még a Vimu Mediaplayer.Ha pedig van lejátszó, AVR/Soundbar és TV, akkor nem a TV engedi át a hangot, odáig el se jut és TV-nek cak képpel kell foglalkoznia.
Mert a helyes bekötési sorrend:
Médiaplayer => AVR/Soundbar => TV
Kevésbé csúszik el a hang és a kép amit az AVR-rel korrigálni tudsz.
Videó jel átengedése az AVR-eknek sokkal jobb mint a TV-k videó és audio szétválasztása és audio tovább küldése.
Eltérni csak akkor javasolt ha régebbi az AVR és nem engedi át a a 4k HDR/DV tartalmakat. De itt is érdemes meg gondolni a megfelelő hdmi splittert vagy extractor beszerzését...További részleteket itt és itt találtok bőven, mert rengetegszer elő jön, hogy nem megfelelő a hang és/vagy kép:
Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok -
mikrofon
veterán
válasz
sircoon
üzenetére
A @mikrofon által említett opció ráadásul csak analóg kimenet esetén számít.
Elvileg igen. De van egy hiba a Kodiban, amikor is ha az nem 7.1-re van állítva akkor nem tudsz HD hangokat kiválasztani. Ezt nemrég javították, így biztos nincs benne az általad használt "gyári" Kodiban...
Én biztos kipróbálnám a helyedben legalább a 7.1-re állítást....Az általam linkelt kodi változatban pedig egyéb javítások módosítások is vannak amik pl HDR és DV tartalomra is meg hangra is vonatkoznak...
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
sircoon
üzenetére
Hangbeállításoknál beállítások/rendszer/hang kell lennie
Két helyen tudod kiválasztani hogy Kodi IEC és egy helyen hogy 7.1 .
Ezek a menük eléréséhez a beállítások menüben a menü alatt bal alul a profi beállítási szintnek kell kiválasztva lenni.
Innen a legújabb Kodival próbáld meg: [link] -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon
üzenetére
Hupsz az erősítőd adatlapján ez szerepel:
eARC:
A HDMI eARC csatlakozás tömörítetlen 5.1 csatornás és 7.1 csatornás hangzást, illetve a Dolby Atmos® és DTS:X® rendszerek objektum-alapú hangzását biztosítja, egy ezzel kompatibilis televízión keresztül.
Elérhető a 2018 őszén kiadott hálózati firmware-frissítésen keresztül.Jó firmware van rajta?
-
mikrofon
veterán
Nem tudom milyen lejátszóval próbáltad, de megérne egy próbát a Kodi aktuális nightly verziójával. Ott a hangbeállításoknál ha jól állítasz be mindent és a TV is tudja, illetve eARC portra van kötve az AVR, akkor működnie kell. Ha így sincs akkor valami nem kerek. A termék adatlapon a hang specifikációnál szerepel hogy tud Dolby TrueHD-t.
[link] -
mikrofon
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Pontosan így ahogy írod:
Térhangzáshoz szerintem olyan soundbar kell amihez jár két surround is, ilyeneket halottam, megvolt a tér.Ilyen mármint Atmos szempontból ami szerintem megfelelő lehet az a:
JBL Bar 1300
Samsung HW-Q990CDe kihallani tényleg nem fogod. Ha ez a cél akkor szerintem is kell a 4 felső hangszóró. Akkor lesz igazán célirányosan. Csak ugye javasolt még mellé az hogy ne legyen egyéb visszaverődés sem ami még bezavar.
Ezek inkább arra jók hogy szélesítik a térérzetet és nem arra hogy valódi objektum követő Atmos vagy DTS-x hangot adjanak.Egyébként a Samsung soundbar esetén sokat ad még az élményhez ha Samsung Q-Symphony képes TV van hozzá mert akkor a TV két felső hangszórójával együtt dolgozik. Ami egy nagyobb TV esetén még tovább növeli a térérzetet és nem visszaverődéssel hanem irányított hanggal.
Csak ugye a Samsung TV-kben még mindig nincs Dolby Vision ha jól tudom. Az meg lehet nagyobb hiány mint a Q-Symphony.... -
mikrofon
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Persze meg egy dedikált házi mozi szoba ahol hangelnyelők vannak a megfelelő helyen megfelelő frekvenciára, továbbá megfelelő borítás a falon, padlón és a mennyezet. És még sorolhatnám....
De ha ezt elengedjük és az élményre figyelünk akkor ezek nélkül is elég elvezetés térhangzást lehet elérni. Főleg ha ezt egy nappaliban kell megvalósítani ami más célt is betölt mint a filmnézés.
Lehet ezen filozófálni, hogy most ez akkor Atmos vagy DTS-X objektum alapú hangzás-e vagy nem, hogy szabad-e így nevezni vagy nem. De élményben sokat ad, lefedi a teret és színesíti a hangzásképet.Viszont árban tényleg érdemes 500.000HUF körül számolni még akkor is ha Soundbar alapon képzeljük el.
-
mikrofon
veterán
Egy érdekes future -t / hibát vettem észre a TV-men.
Nekem a TCL 65C845X1 típus van a legújabb V599-es verziójú firmware-val.
Csak kijelzőnek használom. Firestick 4k max gen2 média lejátszó van rákötve a JBL bar 1300 soundbar-ra és az a TV-re. Eddigi TV-knél (C825 és C728-nál is) a HDMI1 volt az, ami a legnagyobb felbontást tudta és az volt az eARC kompatibilis csatlakozás is. Így ebbe a készülékbe is automatikusan ide kötöttem be a HDMI kábelt. Semmilyen hibát nem vettem észre. Egy- két hétig így használtam, mert gyorsindítást használok. Majd az egyik teljes kikapcsolás és bekapcsolás után felfigyeltem, hogy kiírja a TV, hogy audio eszköz van hdmi1-en, kössem át hdmi4-re, mert az az e-ARC kompatibilis. Megnéztem és tényleg, rajta is van a felirat (HDMI1 - 4K@144Hz; HDMI4 - 4K@60Hz eARC/ARC). Úgyhogy át is dugtam a soundbart. Majd felfigyeltem, hogy bizonyos egyenletes mozgásoknál, pásztázó kameramozgásnál, pici szaggatások akadások voltak. Valószínűleg ez nem a különböző megjelenítési és video frekvencia miatti mikróakadás, mert azt nem nagyon szoktam észre venni, legalábbis eddig. De ahhoz hasonlóvolt. Akkor lett gyanús, mikor hiába állítottam, kapcsoltam ki-be a mozgásmegjelenítés javításait, nem változott. Se rosszabb se jobb nem lett.
Visszadugtam a HDMI1-be és megjavult vagyis eltűnt.Nem tudom, hogy ez típushiba, firmware hiba, egyedi probléma, mert ugye én újracsomagolt készüléket vettem és amint megjött felraktam a legújabb v599-es szoftvert, mert a C825-ön bevált. UCS előzményéről semmit nem tudok.
Amúgy egy appleTV+-on nézett filmnél és egy HBOmax-on vagy Amazon Prime Videon nézett filmnél is ilyen volt. Vissza dugtam a kábel. Azóta nem láttam ezt a jelenséget!Majd ha lesz egy kis időm megcsinálom ugyan ezt visszafelé és megnézem, hogy akkor is elő jön-e.
-
mikrofon
veterán
válasz
Cartmenn
üzenetére
Pedig szerintem pont ez a két tulajdonság amiért megéri többet költeni rá ha valakinek bele fér.
C935 az ami szerintem nem éri meg a felárat a hangrendszere miatt. Bár az is biztos, hogy a 2.2.1 csatorna nem rossz annak aki sosem szeretne Soundbar-ra vagy avr+hangszóró szettre költeni.
De ugye a c845 fényerősségben felül múlja a c935-öt is... -
mikrofon
veterán
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Ilyenről még nem is hallottam.
De én inkább nem kezelem semmilyen vegyi anyaggal.
Biztos ami biztos .
Inkább becsomagoltam így. Legalább van egy kis indok az áralkuhoz a leendő érdeklődőknek és majd engedek egy flakon wd40 árát.
-
mikrofon
veterán
X-plore alkalmazást feltelepited és ott tudsz beállítani hálózati mappa hozzá férést is vagy akár egy másik készülékre pl mobilra is feltelpíted és a két x-plore hálózaton keresztül elküldi egymásnak.
Így már át tudod juttatni mondjuk a Download mappába, ahol már látja a Kodi. -
mikrofon
veterán
válasz
Imi1981
üzenetére
Hát én így jártam a c825-tel. Most hogy átraktam a szalagot az új TV-re. Ott maradt a c825 hátulján a nyoma. Mondjuk szerencsére nem mindenhol, csak felül és oldalt a felén .[kép]
Így kénytelen vagyok az árazásnál figyelembe venni. Mondjuk mivel nem látszik, mert hátul van a TV-n, így aki megveszi és nem zavarja a tudat hogy rajta van, az olcsóbban jut hozzá.Ha már itt tartunk mennyi lehet most a reális használt piaci ára a 65c825-nek? Mennyiért rakjam fel hogy elmenjen?
250e megfelelő szerintetek? -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon
üzenetére
Még egy fontos dolgot kifelejtettem.
C845-öt nem nagyon lehet bármilyen fali tartóval felszerelni a falra, csak speciális konzollal.
Ugyanis ahová felcsavarozható a fali konzol tartólapja, azon a részen közepén van a hangszóró, a mélynyomó és kb 15mm ki áll a hátsó sikból. Így olyan lap kell ahol pont ezen a részen ki van vágva a hátsó lap. Ráadásul a leírás azt írja legalább 30mm szabad hely kell körülötte.
Idáig a TV-im falon voltak konzollal. De ezt most a saját talpára állítottam. Meglepődtem mert nagyon stabil úgyhogy így is marad. Ráadásul több magasságban felszerelhető a talp. Én a legmagasabb állásban csavaroztam össze. Így pont elfér alatta a 60mm magas Soundbar.

-
mikrofon
veterán
Mivel mindig csak a panaszkodás megy, szeretnék egy pozitív példát is megosztani az emag újracsomagolt TV + SameDay futárszolgálat párosról.
Hétfőn késő este rendeltem az újracsomagolt 65c845 TV-t. Illetve még egy töltő kábelt is vettem, mert így két termék vásárlása esetén további kedvezmény jött le az UCS árból is. Mikor megrendeltem szerda-csütörtök volt írva várható kézbesítési napnak. Kicsit kételkedtem benne, ezért kedden és szerdán is többször ránéztem. Kedden este és szerdán kicsit furcsa volt a nyomkövetés, mert azt írta, hogy egyik csomag megérkezett már a helyi (győri) raktárba és a másik csomagra vár, ami még el sem indult. Hogy miért kell bevárni, fogalmam sem volt mint ahogy azt sem tudtam kideríteni, hogy melyik a TV vagy a kábel érkezett már meg.. Csütörtökön reggel 8:32-kor jött a Viber üzenet, hogy futárnál van a csomagom és az üzenetben benne volt a futár száma. 9-körül tudtam felni mert akkor volt egy kis időm erre. Mondta, hogy tök jó hogy hívtam, kb 40 perc és nálam van. Kicsit meglepődtem, mert ez számomra azt jelentette irány haza. Érkezés elött még 10 perccel csörgött hogy 10 perc múlva nálam lesz. Így is volt. 5 perc pontosan akkor érkezet mint előre jelezte. Szakadó esőben egyedül behozta, csak annyit kért a kiskapu és ajtót nyissam ki, a kutyát meg fogjam meg. Behozta lerakta, kedvesen köszönt és elment. Mindkét csomagot, a TV-t és a kábelt is meghozta.
UCS TV-vel sem volt semmi baj. Gyári csomagolása épp volt, csak át volt ragasztva EMAG-UCS szalaggal mert ugye már bontott volt. Látszott, hogy ki volt már bontva és használva is volt. De kb csak a távirányító volt kibontva, a talp csavarjai nem voltak kibontva így fali állványon lehettet. Illetve a kereten a védőfólia is rajta volt még. Hátulja kicsit poros volt, de a kijelző szépen le volt takarítva.
Mivel 65c845X1 változatot kaptam, így az első bekapcsolás után felraktam a már bevált v599-es FW-t. Egyébként V562 volt rajta és látszott, hogy volt használva, mert a képbeállítások el voltak állítva. Beállítottam Vhiktor c835 ajánlása alapján. Én nagyon örülök az X1 változatnak, mert jó ez az új FW. Csak kijelzőnek használom így nekem nem gyenge a HW-ja.Nagyon elégedett vagyok a TV-vel és az emaggal és a SameDay-jal is.
C845 észrevehetően jobb fényerőben a C825-nél. Adaptív/automatikus fényerőt használom ill. használtam mind a kettőn. Nagyon szeretem, hogy nem kell állítani nekem, hanem tök sötétben vagy lámpa mellett vagy világosban automatikusan állítja a környezeti fényhez a fényerőt. Főleg, hogy így a gyerekeimnek is könnyebb. Viszont pont emiatt jobban észrevehető, hogy a fényerő erősebb a C845-ben mint a C825-ben. Kicsit talán világosabb is mint kellene, mert kicsit zavaróan erős, de majd megszokom
. Talán a feketéje is még jobb bár lehet, hogy az csak a nagyobb fényerő miatti nagyobb kontraszt hatására tűnik jobbnak. Kijelzője sokkal jobban tükröződik mint a c825-é. De gondolom emiatt is tisztább a képe.
Viszont az is kiderült számomra, hogy a c825 milyen jó TV volt annak idején és még most is megállja a helyet képi minőségben. -
mikrofon
veterán
válasz
joydrv
üzenetére
Jah... jók ezek a kinyilatkozások, csak ma már nem helytálló...
Azért hallgass meg egy JBL Bar 1300-at egy megfelelő szobában és utána írj le ilyet!
Lehet hogy nem olyan mintha a plafonon van négy atmos hangszóró, de igen jól teszi a dolgát egy ilyen soundbar...
Lehet már egy JBL bar 1000 is elég és érezni fogod, de az 1300 az igaz. Elég jól vissza adja a valódi térhangzást és sokkal egyszerűbb kiépíteni mint egy sokhangszórós rendszert, főleg egy nappaliban.... -
mikrofon
veterán
Hol is találom a Vhiktor felé beállítások listáját? Vagy a kalibrációs beállításokat amit meg lehet venni?
-
mikrofon
veterán
válasz
winters123
üzenetére
Viszont van egy számomra nagy előnye az X1-nek, hogy az a régi hardver így a régi fw megy rá. Amiből a mostani v599 már igen jó lett. De ugye előtte rengeteg verzió volt és jó hosszú ideig tartott mire ez meglett.
Míg az X2-ben új hardver van így az új fw megy rá amiből a legújabb elég hibás. Ami ráadásul még csak az első vagy második változat. Így van rá esély hogy még lesz néhány próbálkozás mire abból is kijön a legjobb. Ami valószínűleg nem néhány nap lesz sajnos.
-
mikrofon
veterán
How to read the model code in Europe
Example - TCL 65 C 8 4 5 G X165 - Display diagonal in inches
C - Family:
X - Extreme - UHD/4K, Quantum dots,
C - UHD/4K, Quantum dots,
-CF - models with FireTV OS
-RC - models with Roku OS
P - Progressive - UHD/4K,
-RP - models with Roku OS
S - FHD/HD,
-RS - models with Roku OS
-SF - models with Fire TV OS8 - Series:
9 - series, Flagman, Mini LED,
8 - series. Hi-End, Mini LED,
7 - series, Mid-Range, FALD
6 - series, Mid-Range
5 - series, Base-Range4 - Year of the model according to the calendar:
5 - 2023-2024
4 - 2022-2023
3 - 2021-2022
2 - 2020-2021
1 - 2019-2020
0 - 2023-2024 (intermediate series, as in the 805 series, because in hardware the model lies between the 745 and 8455 - Exclusive variations of the model for different chain retailers and online stores. Differences in the color of the case, the configuration:
9 - only for Amazon
8 - Silver
7 - Brushed Silver
6 - Gun Gray
5 - Brushed Dark Metal - The standard offline model.
4 -
2 -
1 - Brushed Titanium / Brushed
0 - BlackG - Regional designation:
G - Germany
N - Nordic (Denmark, Sweden, Norway, Finland, Iceland and Greenland)
K - UK (with different plug, Freeview and Freesat (MHEG-5))
JP - JapanX1 - Hardware Revision:
X1 - first revision
X2 - second revision (hardware upgrade of the original model version) -
mikrofon
veterán
válasz
st6969
üzenetére
Szerintem ez sokkal bonyolultabb sőt... Sose raknék ilyen szervert telefonra... Ennyi offline adatot meg pláne...
Akkor már inkább egy NAS a hálózatra, mert arra is van Plex szerver meg NFS meg DLNA meg ... De akkor még mindig az van, hogy kell a letöltés, hogy tartalom is legyen a NAS-on, az meg szerintem elég idő igényes az elején míg megtöltöd....
-
mikrofon
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Szobák számából ítélve ez már egy ház vagy igen nagy lakás. Ebben az esetben már szerintem mesh rendszerben érdemes gondolkodni. Ha pedig stabilan szeretnéd a nagyméretű filmeket nézni WiFi-n, és vagy egyszerre több helyen streaming-gelni akkor szerintem WiFi6E kompatibilitás is fontos.
TP-link Deco XE75 rendszer nagyon jól működik tudja azt amit szeretnél. Kiegészíthető a X50-5G modemmel és úgy aztán tényleg vezeték nélkül száguldozik a hálózaton az internet
-
mikrofon
veterán
válasz
Snoop27
üzenetére
Én az alábbi lehetőségeket ismerem:
- Vannak a streaming szolgáltatók mint egyik irány.
- Vannak a tárolt nagyméretű filmek lejátszási irány, amire szerintem három lehetőség van:
-- NAS-on tárolni és hálózatról lejátszani egy lejátszóval, mondjuk Kodi-val vagy Vimu Media Player-rel
-- Real-Debrid szolgáltatás egy ezzel kompatibilis Kodi Addon (Seren, Crew..) vagy Android szoftver (Syncler, Cinema HD APK). Ebben az esetben nem kell letölteni, hanem valójában stream-eled
-- TorrServe és Vimu player -
mikrofon
veterán
válasz
Snoop27
üzenetére
Abban bízok, hogy X1-et küldött vissza valaki, mert X2-t akart.
Igazából szerintem akkor lehet észrevehető, ha a saját android rendszerét használod. Én média lejátszóval használnám, így nekem mindegy.
Ahol még érdekes lehet az a firmware frissítések, X2 az új platform mint a c805. Kérdés a régire X1-re meddig jönnek még.Azt hogy csinálod, hogy a Roman e-mag-tól rendelsz?
-
mikrofon
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Most rendeltem egy visszaküldött 65c845öt az emagról. Alapból is jó ára van most. A visszaküldés miatt még olcsóbb volt és még jött rá egy 15%os electro hétvégés kupon így lement az ára 300e-re. Ennyiért nem tudtam kihagyni.
Aztán érdeklődöm mert kíváncsi vagyok hogy miért küldhették vissza és mire számítsak mikor átveszem.
Lehet hogy nagyobb a piac mit ez a fórum. De ha volt vele baj akkor ha keresgélt a visszaküldő az interneten visszaküldés előtt akkor rátalálhatott erre a fórumra és esetleg megoszthatja velem a problémáját. Én meg akkor előre el tudom dönteni hogy az nekem is probléma-e.
Nem hiszem hogy olyan sokat küldenek vissza ebből a TV-ből. Így ha valaki mostanában küldte vissza az e-mag-ra akkor nagyvalószinűséggel ez lehet.Amúgy nagy valószínűséggel bolond vagyok mert a c825-tel is elégedett vagyok így nem biztos hogy szükségem van erre helyette

-
mikrofon
veterán
Topiklakó aki visszaküldött az emag-hoz egy 65c845-öt?
Ha igen, legyen kedves megírni, hogy miért küldte vissza. Akár itt válaszban is jó nekem, de nyugodtan írhat privát üzenetet is.
Előre is köszönöm! -
mikrofon
veterán
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Igen nekem rendesen működik az alábbi felállás:
Firestick 4k max gen2 - JBL Soundbar 1300 - TCL 65c825 -
mikrofon
veterán
válasz
Snoop27
üzenetére
A procinál sokkal fontosabb különbség az 1300/2000nit..... a több zóna már csak pozitív mellékhatás ;)
Egymás mellé rakva a két készüléket nem kérdés melyik a jobb.
Természetesen igaz, amit a többiek írnak, hogy c805 nagyon jó... de a c845 még jobb....
A c805 valójában a 7x kategória, csak az európai régió ahol ez 80x néven fut marketing okok miatt, mert így a neve alapján feljebb pozíciónálódik...Illetve usb3-mal rendelkezik, így egy usb-ethernet adapterrel magasabb hálózati sebesség érhető el, ha a felhasználója nem használ média lejátszót....
-
mikrofon
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Nah ez szép. Ilyennek kéne lennie.
Kalibrált?
Milyen beállításokkal használod? -
mikrofon
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
A szín eltolódást lehet rajta állítani. Ezt is próbáltam. De sajnos ebben a szögben szerintem nem egy egyszerű színeltolódás van. Mert csak a fehérnél jelentkezik és ott is annál pirosabb minél világosabb. Maga a színek jók és nem csak az alap piros kék és zöld, hanem a többi szín is. Éppen ezért, ha fehérnél kikorrigálom a pirosas rózsaszínes árnyalatot akkor a többi szín tolódik el a kék irányba.
-
mikrofon
veterán
válasz
doggie
üzenetére
A kép amit küldtem mobiltelefonnal készült és azon is látható az elszíneződés. Így szerintem a Govee kamerája is ilyennek látja és ez alapján jeleníti meg a LED ezt a pirosas rózsaszínes szint. Úgyhogy szerintem vagy ez a fajta panel ilyen, vagy csak nem jól van beállítva nálam a szín összetétel. Az utóbbit mondjuk így lehetne ellenőrizni, ha más is csinál egy-egy képet alulról és felülről fotózva a TV kijelzőjét. Ha másnak nem ilyen akkor egyedi probléma... Legjobb lenne egy kalibrált TV-n leellenőrizni ezt.
-
mikrofon
veterán
válasz
doggie
üzenetére
Sajnos lentről is ilyen.
Amúgy bárki ellenőrizheti hogy nála is ilyen-e a kijelző.
Az alábbi két képet fentről és lentről készítettem mobiltelefonnal egy fehér képről és itt is jól látszik mi a probléma. [kép1] [kép2]
Nekem úgy tűnik a kamerás megoldás nem működik csak a HDMI jel elemzős de ott meg bukó a HDMI 2.1 -
mikrofon
veterán
Hamár ez a téma szóba jött. Karácsonykor tettem fel teszt jelleggel a Govee TV Backlight 3 Lite verzióját a 65c825-re. Sajnos jelenleg használhatatlan, mert a kamera ugye fentről nézni és abból a szögből nézve a fehér szín piros árnyalatúnak tűnik. Így amikor fehér rész van a képernyőn akkor piros lesz a LED. Sajnos kalibrálni nem lehet mert nem egyenletes a szín eltolódás, hanem minél világosabb fehér a szín annál pirosabb. Ezzel szemben a színek rendben vannak. Csak a fehér lesz piros arnyalatú fentről nézve. Így elég zavaró..... Ráadásul egyértelműen a TV "hibája". Kíváncsi leszek mit ír a Govee technical support-ja...
-
mikrofon
veterán
Ezekszerint nálad azért is lehetett hogy semmilyen frissítést nem kaptál, mert az Android TV-t nem frissítette a TLC automatikusan Google TV-re, mivel ezeket az újabb modellekhez szánta. Android TV rendszer fejlesztésével meg mintha le is állt volna...
Emlékeim szerint erről volt itt szó korábban. -
mikrofon
veterán
válasz
st6969
üzenetére
OTA valóban ezt jelenti eredetileg.
Ez ebben az esetben a TCL-nél annyiban más hogy nem találja meg online, mert még nem adták ki mindenki számára. Hanem egy pendrive-on kell a TV-nek megmutatni. A többi már így folyik ahogy írtad és ahogy kell.
Feltehetően azért Telegramra kerül fel mert így egy korábbi fázisban jutunk az új verzióhoz és nem kell külön nagy darabszámú tesztelő csapat, csoport készülék típusonként. Mert azok mi vagyunk. Van aki ezt szereti és élvezi. Mint én is.
De azoknak akik úgy akarják használni mint a többi márkánál és mint ahogy írod annak meg kell várni az internetes automatikus frissítést, mert azért jön ott is. Így pont ugyan annyi frissítést fog kapni a TCL TV is mint a többi ismert márka, azaz az élettartama alatt max 1-2-t...
-
-
mikrofon
veterán
válasz
Peterka31
üzenetére
Jól érted.
Annyi kiegészítés, hogy az újabb tv-k új FW-vel már jobban lekezelik. Mert nem az egy másodpercet és a 60 vagy 100 vagy 120Hz-et veszik figyelembe, hanem hosszabb egységet. Tehát nem lesz hiányzó pixel mert nem hagyja ki egyet sem.
Tehát 5mp alatt 5x24 képkocka az 120 így egy 120Hz-es panelnél ez lehet az egység. A nem egész FPS-es is hasonló csak sokkal bonyolultabb az algoritmus.Az emberek 90 vagy 95% már nem látja ezt így. Lehet hogy te pont az érzékenyebb kisebbségbe tartozol. Vagy valami régebbi FW van a gépeden nem jó algoritmussal.
Egy manuális frissítést próbálj meg . Hátha segít.Az oka nem a gyártó hanem az alap Android TV rendszer....
Ezért okoz az Android alapú tv-boxoknál is problémát még a mai napig is.
Állítólag az Android tv v12 oldja majd meg mert vissza került bele az amit valahol a v9 környékén kiszedtek, vagy módosítottak.
De még így is kell hozzá hogy a lejátszó szoftver vagy streaming alkalmazás is módosítva legyen ennek megfelelően. Az meg ugye nem a hardver gyártótóin meg az FW fejlesztőin múlik majd. -
mikrofon
veterán
válasz
Peterka31
üzenetére
Ez az AFR hiányára utal. Ha ezt látod és ennyire zavart akkor ezen külső lejátszóval lehet csak segíteni. Ha tárolt tartalmakat akarsz így nézni akkor egy olyan boxra van szükséged amin CE fut. Ha a DV tartalmak is érdekelnek l, akkor az a drágább kategóriában jól működik. Pl a homatics box r 4k plus valamelyik változata már nagyon jól dolgozik. A legolcsóbb változata a Nokia 8010.
Ebben a topikban rendszeresen beszéd téma: [link]
Korábban milyen tv-n és milyen lejátszóval néztél filmeket hogy ezt nem láttad? -
mikrofon
veterán
válasz
Parmezan77
üzenetére
Én sem értem ezt az időnként elő jövő feketézést.
Mert vagy nagyon sok itt a kéményseprő aki a sötét keményebben meglátja a fekete kormot.
Vagy valami baj van.
Néha van egy két film amiben valóban nem fekete a fekete, vagy ugye pl az appleTV alkalmazásnál volt probléma hogy szürke volt az alsó felső sáv, vagy amikor a film része a csík és emiatt nem olyan fekete. De alapvetően jó minőségű film vagy streaming esetén is fekete az a fekete, akár a sávok, akár a szöveg körül, ahogy fotóztad, vagy a sötét jelenetekben.
Így amikor én nem feketének látom akkor abban biztos vagyok hogy a képanyag hibája.
Szerencsére én szinte csak sötétben, teljesen sötétben nézek filmet. Még a hosszabbítók se világítanak. Ilyenkor is fekete a fekete és nem sötét szürke. Ilyenkor mikor előjön ez a téma, pár napig szoktam figyelni és ilyenkor is fekete.
De lehet csak nagy szerencsém volt a TV-vel
-
mikrofon
veterán
válasz
ricsik
üzenetére
Én c825-ön használom már jó ideje és minden jól működik. Persze én a saját rendszerét a TV-nek nem használom csak HDMI-ről táplálom.
Nekem nincs ilyen air... értesítés, nem is volt így nem kapcsoltam semmit!
Helyette van egy olyan, hogy Soundbar-t csatlakoztattam e-ARC felületen így álltsam be.
Csak nem értem mit szeretne, mert minden be van állítva...
Ezzel találkozott már valaki? -
mikrofon
veterán
válasz
BB555BBB
üzenetére
JBL bar 1300 esetleg JBL bar 1000
Igen jól szól és jó a térhatás is. Persze Soundbar szinten. -
mikrofon
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
Hátul a kikapcsoló nyomógomb mellett/alatt/felett van egy másik kis két állású kapcsoló ez kapcsolja ki és be a mikrofont. Ha be van kapcsolva a mikrofon akkor fehér a LED ha ki van kapcsolva akkor több színes LED világít. Ez mindig is így működött.
Keress vissza itt a topikban mert rendszeresen előjön ez a téma és mindig ez a válasz.
Ha ki van kapcsolva akkor világít a több színes LED..... -
mikrofon
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
Szinte csak HDR vagy DV tartalmat nézek mostanában...
Így nekem a fényerő fontos és igen jelentős különbség már néhány száz nit is nem hogy a többszöröse. Ki kell próbálni normális tartalommal...
SDR TV adásokhoz biztos nem vennék ilyen tv-t. Mondjuk semmilyet se mert olyat nem nézük.100nit az elég alacsony. Mondjuk lehet hogy az LG-nek ez áll jól.... Vagy legalább ez megnyugtató....
Fényképszerkesztésnél is 120ni-re kellene kalibrálni. De én itt is inkább 160 nit-re kalibrálom a monitorjaimat, mert utálok tök sötét szobában ücsörögni órákon át....
-
mikrofon
veterán
válasz
rumkola
üzenetére
Hát akinek nem elég a tcl annak úgy tűnik még ennyit rá kell szánni.... Jobb mint a folyamatos elégedetlenkedés...
Pedig szerintem egy c835/845 már igen jó szint. Mondjuk én a c825-ömre se panaszkodom. A c728 után úgy gondolom igazán látványos előre lépés volt. Azóta is elégedetten használom. Persze néha felmerül bennem hogy az újabb fényereje valószínűleg megérne egy frissítést... De aztán leülök és nézek egy jó minőségű DV vagy HDR filmet és megnyugszok hogy jó ez így...
-
mikrofon
veterán
válasz
Imi1981
üzenetére
Amíg nekem úgy volt beállítva, addig rendszeresen megjelent jobb felül egy kis értesítő ablak, hogy használjam a személyre szabható Google TV rendszert. Úgyhogy átváltottam arra aztán meg is szűnt ez az értesítés. Kb 5-10 perc volt teljesen beállítani. Én se használom a rendszerét csak külső lejátszókról használom kijelzőként.
Képminőség és beállíthatóság terén nem volt különbség a basic és GoogleTV mód között. -
mikrofon
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Nem véletlenül mondjuk többen is hogy az igazi élményhez egy külső lejátszó kell....
Minimum egy Firestick 4k max. De én pl egy ideje Fire TV Cube 3rd-t használok. Majdnem mindent tud amit kell....
Egy DuneHD Homatics meg várja a polcon hogy végre kijöjjön a hónapok óta ígért firmware fejlesztése. Csak sajnos lassan elmúlik a remény.... -
mikrofon
veterán
Van már arról tapasztalat vagy információ, hogy a c825\35\45 esetén a v592 firmware az már jó-e vagy ugyanúgy sötét lesz a DV mint a v590-es firmware-val?
-
mikrofon
veterán
válasz
EquinsuOtcha
üzenetére
Még jó hogy kettőt is elégedetten használok Amerika egyik legnagyobb TV gyártója termékéből...
Mert ugye biztos tisztában vagy a TLC márkával.... -
mikrofon
veterán
válasz
EquinsuOtcha
üzenetére
Még azért is jó a PH mert megjelennek ilyen alakok akik ontják a szakértelmet és a releváns véleményt.
Egy biztos Samsungon DV nem lesz sötét de még problémád se lesz vele. Térj vissza arra a vonalra.... -
mikrofon
veterán
válasz
ricsik
üzenetére
de nem küldi ki egyszerre a tv-re és az optikaira a hangot, ami nekem fontos.
Ez neked hiba. De akik használják az optikai kimenetet azok 99%-ának nagyon jó, mert ha optikán kötik az erősítőre akkor nem kell némitani a tv-t hogy az ne szóljon és így nem látszik a némítás jele folyamatosan.... -
mikrofon
veterán
válasz
Parmezan77
üzenetére
Nah ezért kell felrakni, mert kipróbálod és lehet neked jobban tetszik. Ha pedig nem jön be vagy hibás, akkor megy vissza egy img, aztán második lépésben az eggyel előbbi OTA
-
mikrofon
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
Szerinted azért van a korábbinál zárójelben mert nem jó rá?
Vagy azért mert igazából nem ahhoz készült de akár ahhoz is jó lehet?
Én c825-ön használom őket. Mondjuk nekem egyelőre a 587-es van rajta. Mert túl gyanús hogy ilyen gyorsan jöttek ki ezek az FW-k így kívárok. De a c825 már régóta zárójelben van és én felteszem őket rá pont azért mert ott van zárójelben... Mert számomra azt jelenti, hogy akár ahhoz is jó.....
Miért lenne ott valami ha ahhoz nem jó vagy nem ajánlott!?De pont azért kérdeztem mert hátha valamit nem veszek észre vagy rosszul értelmezek.
De természetesen attól hogy jó valamihez egy adott FW még lehet hibás. Ennél most többen is jelezték elég konkrétan itt is.
Korábban az 582-re is írtad hogy nem jó csak az új típushoz. Ezt pedig itt többen cáfolták, bele értve engem is. -
mikrofon
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
Telegram csoportban a legújabb verziónál ezt írják:
TV models ....C745 & C845....C955 (Japan)
C735 & C835 & C935.......(C728 & C825)
V8-T615T03-LF1V590.000829Tehát igazából csak a Japán és a c728 valamint a c825 van zárójelben. Így nekem az következik hogy ez mindegyikhez jó.
Ezért kérdeztem hogy miből következtetted ezt ki. -
mikrofon
veterán
válasz
Solymi81
üzenetére
"...kezdem el megnézni, hogy filmeknél milyen."
Ez maradjon is így mert nagyon jó készüléket vettél. De a tesztábra és tesztvideó nézegetők ennek is meg látják a hibáját. Olyat is ami film nézés közben nem jön elő.Ha pedig filmezésre használod és nem tesztelésre, akkor hidd el a miniLED is tökéletes lenne, bevilágítás ide- vagy óda, mivel a mellette lévő nagyon világos képrészlet miatt nem veszed észre, csak ha direkt ezt nézed és keresed.... C825; C835 vagy a c845 mind nagyon jó képet adnak filmezéshez. Jobbat mint a C7xx széria...
"...veszek egy rendes OLED-et vagy Miniledet 2-3 év múlva."
Azért erre kíváncsi vagyok: mit nevezel rendes miniLED-nek? -
mikrofon
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Igen! Erről itt is volt már szó és pont arra jutottunk, ami az általad linkelt felső képen is látszik, a képen a felső csík látszik mert alatta nagyon világos téma van. Míg az alsó fekete csík nem látszik, mert ott nagyon sötét a kép széle!
Középső képen is ez látszik, csak mivel ott szinte mindenhol világos a képszéle, így alul és felül is világos a fekete csík. -
mikrofon
veterán
Plusz egy ajánlás. Simán megéri az árát.
Ráadásul ha nem sürgős akkor megéri várni egy kicsit mert következő hónapban jön az új verzió belőle így a mostani verzióból biztos lesz akció, vagy eladó használt. Pl én is cserélni fogom az enyémet...
A mostani verzió is nagyon jó és ajánlott. Akkor éri meg az új ha olyan házi mozi erősítőd van ami kezeli a TrueHD vagy DTS-HD hangokat és nézel is ilyen tartalmú offline anyagot. -
mikrofon
veterán
válasz
nicu71
üzenetére
Hát szerintem mikor 3 frissítés ilyen gyorsan jön ki egymás után, akkor az lehet, hogy ez elsőben kipróbáltak valami és az rosszul sült el, amit a másodikkal megpróbáltak javítani de az rosszabblett, így a harmadikkal visszaállítottak egy korábbit, amig nem sikerül rendesen megoldani....
-
mikrofon
veterán
válasz
winters123
üzenetére
és ott mit írnak az új FW-ről? Sötét vagy nem?
-
mikrofon
veterán
Az lenne a kérésem, hogy akinek van Prime Video előfizetése, az legyen kedves belenézni a The Terminal List sorozatba. Kíváncsi lennék kinek mi a véleménye az itt látható hdr10+ képminőségről. Az igazi az lenne ha valakinek van más fajta hdr10+ megjelenítésre képes tv-je és azzal is össze tudná vetni, hogy ugyanolyannak látja-e.
Van több lejátszóm, mindegyikkel kipróbáltam és ugyanolyan. Viszont nincs több hdr10+ képes megjelenítőm így ezt a részét nem tudom összehasonlítani.
-
mikrofon
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
A gyártó szerint is jó rá és tökéletesen működik.
Olvasd vissza a HSz-eidet a saját TV-del kapcsolatban..... olyan hibákat írtál róla amelyek ha valóban így vannak akkor az már a hibás kategória...
Rengeteg HSz-ed szólt ezekről....
Vhiktor egy konkrét típus egy konkrét példányát írta. Az hogy ez össze vág a te véleményeddel még nem általános hiszen mások mást tapasztaltak. -
mikrofon
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
Nézzétek meg Disney+ -on a Préda (2023) filmet!
Az is undorító?Ha igen akkor a DV nem nektek való. De attól még nem lesz sz@r.
Fényképezésben is van egy hasonló jelenség. Van akinek a túl szaturált túl élesített agyon dolgozott mobilos képek jönnek be. Nekik hiába magyarázod, hogy pedig ez a fényképezőgép és objektív páros szuper és nagyon jó képeket készít. Nekik nem jön be így számukra sz@ar.....
-
mikrofon
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Óra topik
- Mikrotik routerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen autót vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Nem akármilyen módon ugrik rá a memóriapánikra a Valve
- További aktív témák...
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Samsung A17 mobiltelefon
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi