Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sonarr és Radarr
- enginev3.0: Torrent autodl beállítás
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- bambano: A sor végén
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
Iván_93
üzenetére
"Lenne még kérdésem. Ami nekem a legkevésbé megy, az a hallás utáni szövegértés.
Zenéket is hallgattam, próbáltam leírni a szövegüket, de nagyon-nagyon mellélőttem."A dalszöveg még az anyanyelvű számára sem mindig könnyen érthető. Nem olyan a szöveg ritmikája, mint beszéd közben. A hansúlyok, a szótagok teljesen eltűnhetnek.
A szövegértés fejlesztésére tollbamondást kell alkalmazni. Mint nyolcévesen magyar órán az általános iskolában.
>>English dictation<<
Azért is érdemes ezzel indítani, mert vannak szavak, amelyek ugyanúgy hangzanak, és csak kontextusban derül ki, mikor melyik hangzik el (there, their, they're). -
Arpee78
senior tag
válasz
Iván_93
üzenetére
Nekem így fordított magyarra néhány hónapja:
I usually feed the neighbour's cat while she's away.
Általában elfogyasztom a szomszéd macskáját, amíg távol van.De most jobban fordítja:
Általában a szomszéd macskáját táplálom, miközben ő távol van.
Szóval nem kifejezetten jó, de nem is tragikus... -
BÁ Nutrition
addikt
-
Arpee78
senior tag
válasz
Iván_93
üzenetére
"...Viszont mellé még jön 30 új szó, tehát az nap 60-at kell tanulnom? Hogy működik pontosan?"
Nagyjából igen. De hosszabb távon a kérdezett szavak száma cirka ötszöröse lesz a napi új szavaknak. Vagyis, ha napi 30-on hagyod, akkor kb egy hónap múlva már napi 150 szót fog kikérdezni, amiből 30 új, 120 ismétlés. Legalábbis nálam az 5x szorzó tűnik reálisnak.Én csak akkor nyomok "könnyűt", ha a szó jelentése, a kiejtés és a betűzés is azonnal beugrik és hibátlannak bizonyul.
Nem tudom mennyi időd szánsz rá naponta, de a 30 várhatóan sok lesz.
-
b0bcat
addikt
válasz
Iván_93
üzenetére
- Nézz meg pár online szintfelmérőt, mielőtt megsaccolod a tudásszintedet.
Az általad leírtak alapján lehet, hogy az A1 szint közelében sem jársz még.- Jól érzed, a DuoLingo egy játék.
Ne is pazarold rá az idődet! Sokkal igényesebb ingyenes anyagokat és oldalakat is lehet találni a neten.- A passzív hallgatás nem fog sokat segíteni. Akkor már érdemesebb hangoskönyvet hallgatnod (és egyszerre olvasnod).
- Ha van rá lehetőséged, akkor nézz angol oktatóvideókat a neten. Tudom javasolni például az EngVid csatornát a YouTube-on.
- Fontos lenne, hogy a napi 1,5-2 órából legalább fél órát nyelvtanozással, gyakorlatok megoldásával tölts, mert az másképp nem fog belemenni a fejedbe. A maradék időben olvass, hallgass, akár sorozatokat is nézhetsz (szigorúan NEM magyar felirattal).
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Horgász topik
- EAFC 26
- Milyen monitort vegyek?
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Battlefield Redsec - Indul az EA ingyenes battle royale játéka
- iPhone topik
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Asus H110M-R LGA 1151 alaplap garanciával
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RX 6700 XT 12GB , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 750GB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3624
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
.
Az általad leírtak alapján lehet, hogy az A1 szint közelében sem jársz még.
Ne is pazarold rá az idődet! Sokkal igényesebb ingyenes anyagokat és oldalakat is lehet találni a neten.