Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Skype-on mar nem, viber. Max meg whatsapp. Hogyhogy hogy mukodik? Uaz, csak neten keresztul, nem szemelyesen. Mind2nek van elonye, hatranya. Olyan is volt mar, aki vegyesen jart. Alkati dolog is, kinek jo a neten.
+1: Mirol osszefoglalot?
Mivel nem vagyunk egyformak, meg a hogyanban sem ertunk teljesen egyet, es ez igy van jol, mert egy tanarnak a sajat egyenisegere kell szabnia a modszereit. -
b0bcat
addikt
A "Lopva angolul" (English by Stealth) eredetileg egy (jó vastag) könyv volt (az enyémnek a borítójára szerényen csak annyi van nyomtatva, hogy "Angol 1."), amit később szétszedtek 3 + 1 kötetre, amiből a 3 kötet az olvasmányokat és szószedeteket tartalmazza, míg a +1 kötet a teljes nyelvtani összefoglaló.
-
b0bcat
addikt
Ha angol nyelvkönyv, akkor a Cambridge kiadó in Use sorozatát tudom a legjobb szívvel ajánlani, legyen szó nyelvtanról vagy szókincsről.
Az általad említett könyvet én szívem szerint betiltanám, de nem vagyok pártatlan a kérdésben.
Amúgy meg minden (is) fent van a neten (többnyire ingyen), amire bárkinek is szüksége lehet angolból.
-
b0bcat
addikt
A kolléga nagyon arra koncentrált, hogy hogyan állsz a beszéddel, de én értem és megértem a problémádat, hogy a hallás utáni szövegértésedet szeretnéd fejleszteni, hiszen az a beszédhez (is) elengedhetetlen...

Én a helyedben a neten néznék körül, mert leginkább a hallgatást kellene gyakorolnod. Ajánlanám például az "EngVid" nevű YouTube csatornát, ami rogyásig van mindenféle (a nyelvtant is ideértve) témájú oktató videókkal. Ezek, amiket írtál, nem igazán tűnnek a te problémádra való ellenszernek.
(Mondjuk az a Hallás Utáni Értést Ellenőrző Feladatsor nem tudom micsoda, de a neve alapján az még beleférne ebbe a körbe...
)Hasonlóan hasznos lehet hangos könyvet olvasni (tehát olyat, amit olvasol, miközben ugyanazt hallgatod - erre szuper ajánlatom mondjuk a Harry Potter valamelyik része Stephen Fry előadásában, ha nincs kifogásod a brit kiejtés ellen, de amúgy amerikai verzióban is elérhető ugyanez), illetve sorozatokat vagy filmeket is lehet nézni eredeti nyelvvel, szigorúan NEM magyar, hanem eredeti nyelvi felirattal.

-
BonFire
veterán
"Régóta használom az angolt írásban, de megszólalni nem igazán tudok. Szöveg megértése is nehezen megy. Ha látom leírva akkor általában nincs gond. [...] Sorozatokat is szeretnék nézni. Tudtok olyat amit érdemes lehet nézni? Youtube csatornák akiket érdemes követni?"
Na most ha a beszéddel állsz hadilábon, akkor miért akarod a szövegértést fejleszteni? Beszélni kell.
"Ezekkel van tapasztalat? Milyen könyveket érdemes beszerezni?"
Olyan tankönyvet kell beszerezni, ami a te jelenlegi nyelvi szintednek megfelelő. Időpocsékolás olyan beginner könyveket átvenni, amit már régen tudsz. És pénzpocsékolás is. Fizess be egy nyelviskolában egy szintfelmérőre. És az alapján állapítsák meg, hogy hol is tartasz.
"Sorozatokat is szeretnék nézni. Tudtok olyat amit érdemes lehet nézni? Youtube csatornák akiket érdemes követni?"
Én tudok neked ajánlani zenei producer (nem natív angol, hanem olasz bevándorló) zenei csatornáját, vagy orosz akcentusú amerikai állampolgár kütyü-teszt csatornáját, illetve tudok ajánlani ausztrál makettező csatornáját. Melyik érdekel? Egyik se? Akkor olyasmit keress, ami érdekel, mert azt fogod tudni kitartóan követni.
De még egyszer mondom: ha a beszéddel állsz hadilábon, akkor a beszédet kell gyakorolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hővezető paszták
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Villanyszerelés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vezetékes FÜLhallgatók
- LEGO klub
- Battlefield 6
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO X670-P R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900 XT 16GB ZALMAN Z1 Plus Asus 1000W
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3436
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Az általad említett könyvet én szívem szerint betiltanám, de nem vagyok pártatlan a kérdésben.
Amúgy meg minden (is) fent van a neten (többnyire ingyen), amire bárkinek is szüksége lehet angolból.
(Mondjuk az a Hallás Utáni Értést Ellenőrző Feladatsor nem tudom micsoda, de a neve alapján az még beleférne ebbe a körbe...
)