Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Meggyi001: A kérdés...
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Igen, először kis párbeszédeket tanulj be, h a napi small talk jól menjen.Rengeteg ilyen videó van a tubusban is.
A szakmai dolgok úgyis adni fogják magukat, főleg a szókincs. Úh nem árt mellette némi "sima" angolt tanulni.
Amire számíts, az az, h rengeteg hibát fogsz hallani a többiektől, és ezek könnyen rádragadnak, ha sokat hallod. Amire viszont nagyon jó ez a helyzet, h szokjad az aktív nyelvhasználatot, h megszokod, h angolul is meg kell, meg tudsz szólalni. -
BonFire
veterán
válasz
üzenetére
Munkahelyen valószínűleg legelőször a szakmai, gyakorlati dolgokról fogtok beszélni, amennyiben összefutsz egy külföldivel. Nekem is el kellett magyarázzam az olasz szervizesnek, mi baja a palettázógépnek, mit és min kéne állítani rajta, ha egyáltalán lehetséges. Akkor nagyon meglepődtem magamon, ha egy problémát próbál az ember elmagyarázni gyakorlatiasan, akkor folyékonyan lököm az angolt. Még olyan szavakat is kitaláltam, amelyekről nem vagyok biztos, hogy helyes (fóliatekercs, kocsiszekrény), viszont megértettük egymást. Persze volt egy kis barchoba itt ott, de nagyjából minden okésan ment.
Az efféle ultimate mindenkinek minden szitura jó panelek egyáltalán nem biztos, hogy minden helyzetben megfelelnek. Vannak népek, akik minálunk jóval zárkózottabbak, és nem mesélik el egyből a fél életüket, meg hogy milyet szexelt az éjjel az asszonnyal. Nem kell túlkomplikálni. Hello! How you doin'! English...? Oké... Durr bele. Ha te teszel fel kérdést, akkor úgy fog tűnni, milyen jól beszélsz a nyelven. És akkor sincs nagy baj, ha nem értesz valamit. A személyes párbeszédek mindig előhoznak jó néhány olyan dolgot, amit éppen nem tudsz, de pont ebből tudod meg, mire lehet szükséged. Ezt a tapasztalatot egyetlenegy tankönyv vagy kurzus sem fogja visszaadni.
Tehát legózni kell, méghozzá abból a készletből, ami a rendelkezésedre áll.
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa Rally
- Mobil flották
- 2,5 gigabittel hasítanak a belépőszinten az új Asustor NAS-ok
- Gitáros topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen SSD-t vegyek?
- LEGO klub
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633,100% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad 13 G2 Intel i3-7100 laptop (hiányos, de működik)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 240SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő