Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• balojazz

senior tag

LOGOUT blog

válasz VS461 #8 üzenetére

Kezdeném az utolsó kérdéssel. Hardcore nem én vagyok, hanem a család. Benne van amúgy a cikkben a válasz: ipari mennyiségű szódát iszunk. Amikor itthon vagyunk, 4-5 ember szinte csak ezt issza (szörpben), mondjuk 95-98%-ban - kivétel a kávé, a téli teázás, néha valami üdítő, és a legkisebb gyerek még csak félig állt rá. Bolti gázpalackcserével, darabonként 2300-zal számolva évi 105 ezer volna a szódarezsink (3200-zal már 146 ezer), szárazjéggel meg újabban már 20 ezer. Évi 85-125 ezres fölösleges kiadás már komoly tétel, pl az éves fűtés- és melegvíz gázdíja nálunk kb 65 ezer, és ha picit is megemelnék a gáz árát, abból nemzethalál lenne, ugyebár :)

Ezzel megválaszoltam, miért nem elég a féléves nullszaldó sem.

Áthidaló megoldásnak a garis javítás alatt vettünk is bolti alap bubisvizet, de majdnem kiköptük, olyan gyenge. Mi 3-4-szer olyan erősen isszuk, ezért ez nálunk nem opció.

És végül az első kérdésre: igen, ez over-engineering általában, másnál, de tapasztalatilag nálunk alappá vált, a piramis alja lett. Kénytelen voltam tenni valamit, hogy ne ez legyen az egyik legnagyobb rezsikiadásunk. És hát.... szeretjük a szódát, na.

Új hozzászólás Aktív témák