Hirdetés

2021. február 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#251) mr_ricsi válasza ALI_G (#237) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Haver vett egy 160-as vinyót. Még formázatlan. XP telepítő csak 136-ot lát belőle.''
1, Az alaplap bios setupjában nézzétek meg, hogy a méretét helyesen ismeri-e fel. (Nem összetévesztendő, ha a nevében benne van a méret, és azt írja ki az alaplap.)
Ha az alaplap nem látja a teljes méretet, akkor biosfrissítés. Ha nincs hozzá bigLBA-s bios, akkor semmilyen tükkel nem szabad a 137GB feletti részt használni, mert elszállnak az adatok.
Ha a biostámogatás megvan, akkor:
2.1, XP SP2 telepítő esetén akár az egészet megformázhatod egyben telepítés elejém
2.1, XP SP1 vagy régebbi esetén ne hozz létre a telepítőben 137GB-nál nagyobb particiót. A telepítés után az SP1-re rakd fel az XP-re a Maxtor ''big drive enabler'' progiját, aztán a lemezkezelőben használatba veheted a teljes lemezméretet. (Sima XP-re pedig tegyél legalább SP1-et, majd big drive progit, vagy sp2-t önmagában.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#252) mr_ricsi válasza Cicero (#242) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Abit-IC7 kezeli-e a 127Gb feletti vinyókat ''
Az Abitnál nézd meg a biosrevíziók leírásában, hogy említenek-e ilyet. (Esetleg bios kell majd frissítened.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#254) Cicero


Cicero
őstag

[Felhasználó kérésére két hozzászólása törölve. - peterkeT]

(#255) mr_ricsi válasza Balage85 (#244) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Ha nem Sata-s a vinyó, akkor elsőre az IDE-kábel rossz. (Amikor bootol a gép, a biosban a vinyó nevének nem valami hülyeség van kiírva? Esetleg csak 1-2 karakter eltéréssel a helyes?)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#256) Hugo85 válasza mr_ricsi (#251) üzenetére


Hugo85
aktív tag

Nos nekem is volna egy problémám.
Először azt hittem hardweres, de már megtörtént másodszor is és másodszorra se dobott semmi hibát a powermax.
Nos adott egy WinXP SP2 rendszer egy 200 gigás NTFS partíción, nincs tovább belezve. Mindez egy Maxtor 6B200PO 200 gigás 7200RPM ATA133 8MB cache vinyón.
A problémám az, hogy fura adatvesztéseim vannak. Először azt hittem vírus, de 2 totális scan után kizártam. Gondoltam harveres hiba, de powermax szerint kizárt, ésa vinyó hűtve van, nyáron sem megy 30 fok fölé.

Nos a gondom az, hogy egyszer anno elszállt minden, csak úgy spontán, lehet pont úgy ahogy a 128 giga fölé értem, most meg bár csak 100 giga körül tartok elkezdett megint rakoncátlankodni a fájlrendszer. Először elszállt pár fájl, a video driver és vagy 3 telepített progi. Aztán azt hittem csak pillanatnyi elmebaj, a scandisk visszahozott sokat és végülis csak egy filmet és egykét féjlt vesztettem. Aztán kikapcsolás előtt (éjjel ment a StrongDC) kiírta a bejelentkező képernyőn az XP hogy 3 könyvtár olvashatatlan.
Azt írta futassak chkdisket. Nos ez kövi indításnál meg is történt, és visszahozott nekem 2 knyvárat illetve a 3. részeit.

A fura dolog, hogy mindig futott a Strong DC. Nem tudom, hogy ez most minek a hibája? Az alaplapom alapvetően nem támogatja a 128 gigánál nagyobb vinyókat BIOSból és nem hiszem, hogy Intel 815 chipsethez van BIOS frissítés.

Még nem tartok a 128 giga kzelében mint mondtam, csak 100 körül, de nem tudom mi lehet a megoldás. A vinyó fix, nem lesz és nem is volt hurcolászva. A szétparticionálása segítene rajtam? Mármint ha 120 giga alatti partíciókat heggesztenék, mert kéne a tárhely, jobb/újabb/gyorsabb gép nem kéne. Vagy szerezzek be inkább 2 darab 120 gigás vinyót?

Nagyon köszönöm előre is a segítséget : :R

(#257) brd válasza Hugo85 (#256) üzenetére


brd
nagyúr

Az NTFS nem teljesen lineárisan tölti fel a partíciót file-okkal, így előfordulhat, hogy akát 1-2GB után már ír(na) a 128GB feletti részre. A jelek alapján bizony a topic témája okozza a problémát nálad. A BIOS nem a chipkészlethez készül, hanem az alaplaphoz (mi is a pontos típusa?). A kisebb darabra partícionálás megoldás lehet, igen. Készítesz egy 128GB alattit és egy felettit, ez utóbbi darabot értelemszerűen ne használd.

The only real valuable thing is intuition.

(#258) Hugo85 válasza brd (#257) üzenetére


Hugo85
aktív tag

Acer 6A815E1 Award BIOS-al, nézelődöm, hátha találok hozzá valamit, ha esetleg valaki találna akkor megköszönném, bár elég parának tartom a BIOS flashelgetést, ez valahogy számomra mindig is tiltott terület volt :)

De ha van és tuti, hogy megoldja a problémát akkor belemennék, úgyse ér lassan már egy büdös garast sem ez az alaplap :) csak nekem pont megfelel :B

(#259) Hugo85 válasza Hugo85 (#258) üzenetére


Hugo85
aktív tag

Lerángattam egy 1.3as BIOSt rontani csak nem fog a helyzeten, bepróbáljuk :)

(#260) brd válasza Hugo85 (#258) üzenetére


brd
nagyúr

Nos, ha az újabb BIOS nem is oldja meg a problémát, még mindig van egy megoldás, ugyanis az AWARD BIOS modulokból épül fel, ezért azt is meg lehet oldani, hogy csak a winyók kezeléséért felelős modult javítod fel/cseréled ki a BIOS-ban, majd visszaírod. Ez viszont rázósabb a sima BIOS frissítésnél is. :)

The only real valuable thing is intuition.

(#261) zso73 válasza Hugo85 (#256) üzenetére


zso73
veterán

Próbáltad már a procid alapon járatni? Memteszt?

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#262) efi99 válasza Hugo85 (#256) üzenetére


efi99
senior tag

Ha a BIOS-od nem támogatja 128GB felett, én alapvetően semmiképp sem erőlködnék 128G felett, mert annak csak nyögés lesz a vége.

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#263) Hugo85 válasza zso73 (#261) üzenetére


Hugo85
aktív tag

Nos ez egy másik konfig nem az ami az adataimnál van. Proci egy PIII (CuMine) 866 memória meg egy 512es Micron SD RAM, mindkettő teljesen alapon megy, ezen a gépen semmi sincs húzva mert irodai feladatokra alkalmazom. Memtest lement amikor új volt a RAM, azóta semmi sem változott, ez fél éve volt.

BIOSból nincs olyan ami támogatná a nagyobb vinyókat... bár BIOSban 3 mód közül választhatok. LBA, Large, CHS asszem. Nos ezek közül az LBA 137 Gigát ír ki, de a Large már csak 128at.

Viszont kicsit untánajártam és ezek alapján feltettem az Intel Application Acceleratort, ami elvileg megoldja a problémát és támogatja a chipsetemet is, átveszi az IDE drájver helyét. Azt írták, hogy ez elvileg meg kellene oldja a problémát, úgy is, hogy a BIOS nem támogatja a 48 bites LBAt... nem tudom, majd az idő megmutatja, hogy igaz e.

Valahol előrébb láttam, hogy elvileg a BIOS nem lényeg, mert az XP saját kézbe veszi a dolgot a rendszer felállása után és a BIOSt kikerülve éri el a vinyókat.

Egyébbként mindig is látta a 128 giga feletti részt, még SP1 nélküli XPvel is anno, most meg eleve 2005ös SP2es edition van rajta, hibák mégis vannak... nem értem :(

(#264) mr_ricsi válasza brd (#257) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Az NTFS nem teljesen lineárisan tölti fel a partíciót file-okkal, így előfordulhat, hogy akát 1-2GB után már ír(na) a 128GB feletti részre.''
Nem az NTFS, hanem a vinyó vezérlője is arra törekszik, hogy egyenletesen legyenek a blockok használva, ezért a korábban nem használtakat veszi előre. (Különösen a pendriveoknál van ez a módszer nagyon hatékonyan megoldva.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#265) mr_ricsi válasza Hugo85 (#258) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''De ha van és tuti, hogy megoldja a problémát akkor belemennék''
Sata vagy Pata PCI-os vezérlőkártya. Az saját biossal rendelkezik.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#266) mr_ricsi válasza Hugo85 (#263) üzenetére


mr_ricsi
veterán

A hibát okozhatja, hogy a biosod nem támogatja a nagy vinyókat. (Ha 120G-ánál osztod a vinyót, egyből kiderül, ha csak a második particióról tűnnek el a fájlok.)

Lehet a húzás miatt is
Vírusok?
Kipróbálhatod a StrongDC nélkül is.

''Viszont kicsit untánajártam és ezek alapján feltettem az Intel Application Acceleratort, ami elvileg megoldja a problémát és támogatja a chipsetemet is, átveszi az IDE drájver helyét. Azt írták, hogy ez elvileg meg kellene oldja a problémát, úgy is, hogy a BIOS nem támogatja a 48 bites LBAt... nem tudom, majd az idő megmutatja, hogy igaz e.''

Nem igaz! Hiszen csak az IDE driver szerepét veszi át.
Az IAA-nak annyi köze van a 128GB-hoz, hogy w9x-es rendszereken lehetővé teszi a nagy vinyók használatát. De biostámogatás ott is kell hozzá!

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#267) brd válasza mr_ricsi (#264) üzenetére


brd
nagyúr

? A winyó(vezérlő) eldönti a filerendszer helyett/mellett, hogy hová írjon a winyón? Erről én nem tudok és sosem találkoztam ilyennel... :F Biztos vagy te ebben?

The only real valuable thing is intuition.

(#268) mr_ricsi válasza brd (#267) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Biztos vagy te ebben?''
Pendriveoknál tuti, de HDD-knél nem vagyok biztos benne, hogy a fájlrendszer, az idevezérlő, a vinyó firmware-e vagy ezek együtt csinálják.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#269) brd válasza mr_ricsi (#268) üzenetére


brd
nagyúr

A pendrive az más, ott nincs mozgó alkatrész, és meg is van a módszer jogosultsága, miután csak korlátozott számban írható a tartalma (még ha viszonylag magas is ez a szám), de HDD esetén honnan tudná eldönteni a vezérlő, vagy a firmware, vagy bármi más, alsóbb szinten lévő program, az operációs rendszeren (vagy a filerendszer programján) kívül, hogy mi az optimális elhelyezés a filerendszer szempontjából?

The only real valuable thing is intuition.

(#270) 04ahgy válasza Esther (#184) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Csak annyit fűznék a dologhoz, hogy szerintem Te úgy értetted a partíció dolgot, hogy az adattároló lemezt vetted figyelembe a wincsi belsejében?! Jól mondom? De a winyón ez úgyis csak koncentrikus körhengerekként fog megjelenni... Sőt, ha csak egy 8 megás partíciót csinálsz, az is a három lemezen egyenlő mértékben fog terpeszkedni!!! Ráadásul nem is a belsejéről indul, hanem kívülről (ezért van hogy a winyó linear read az előrehaladtával négyzetgyökös fv szeint csökken, a CD / DVD-vel ellentétben, ahol növekszik, mert azok belülről kezdenek olvasni)... Ez a dolog szerintem azért van, mert így a winyó 3 lemezről (tehát 6 felületről) olvas / ír egyszerre és pusztán csak gyorsabb, másrészről pedig bonyolult lenne a 6 fejet külön külön vezérelni, ahogyan nem is teszik. a fejek együtt mozognak, és külön címzik őket...
Kérem a ''nagyokat'' (nálam jobban hozzáértőket), hogy javítsanak ki feltétlenül, ha valamit rosszul tudok! A többiek és saját épülésem céljából! :DDD

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#271) 04ahgy


04ahgy
nagyúr

Valakitől kaphatnék egy linket esetleg, amin a Samsung winyókhoz található tesztprogi, a Powermax analógiájára...

Köszönöm! HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#272) Josi válasza 04ahgy (#271) üzenetére


Josi
aktív tag

Lusta vagy, vagy nincs benned kreativitás?
A Samsung oldaláról tudod letölteni /érdekes mi? :) /
http://www.samsung.com/support/index.asp
vagy közvetlenül:
[link]


[Szerkesztve]

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#273) zso73


zso73
veterán

:C :DD :C :DD Végre olvas a winyóm 100MB/s-el! Alábbi konfig.SAta winyó berakása után újra a Sil vezérlő drájver felrakás.Everest szerint olvas ennyit!
Csak azért írom,hátha valaki nem tudja!

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#274) mr_ricsi válasza brd (#269) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''de HDD esetén honnan tudná eldönteni a vezérlő, vagy a firmware, vagy bármi más, alsóbb szinten lévő program, az operációs rendszeren (vagy a filerendszer programján) kívül, hogy mi az optimális elhelyezés a filerendszer szempontjából?''

Nem tudom a választ, vagyis csak okvetetlenkedek, és visszafordítom a kérdésed: az oprendszer szempontjából a pendrive egy közönséges meghajtó. Ha HDD-nél semmi nem avatkozhat bele, csak a fájlrendszer, akkor pendrivenál mi tud beleavatkozni mégis?

Nagyon régen a vinyóknál is volt ilyen, hogy próbálták egyenletesen használni a szektorokat. Lehet, hogy ez rémlik nekem, és a korszerű vinyókban tényleg nincs ilyen. Viszont van (volt) valami, hogy a törölt állományokra nem ír rá az első adandó alkalommal, tehát akár maga a fájlrendszer is lehet az, ami ezzel (is) törődik.
:F


[Szerkesztve]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#275) mr_ricsi válasza 04ahgy (#271) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Valakitől kaphatnék egy linket esetleg, amin a Samsung winyókhoz található tesztprogi, a Powermax analógiájára...''

Keresd meg a Samsungnál a HUTIL-t. A weblapján fel vannak sorolva azok a típusok, amelyekhez jó. Ha a vinyód nincs ezek között, akkor az SUTIL-t kell hozzá használni.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#276) brd válasza mr_ricsi (#274) üzenetére


brd
nagyúr

A választ nem tudom, mert nem ismerem a pendriveokat (ill. a kezelésüket, lehet, hogy az operációs rendszer avatkozik be az egyenletes elhelyezés érdekében), ebből a szempontból, csak írtam, hogy ott látnám értelmét, bár a megvalósíthatóság kérdéses, bonyolítaná a felépítést (vagyis drágítaná az eszközt) a kérdéses élettartam hosszabbítás érdekében.
Honnan gondolod, hogy van ilyen rendszer bennük? Link? :)

The only real valuable thing is intuition.

(#277) z0ty


z0ty
tag

Üdv!
egy kis segitég kellene !
Haver felújitotta a konfigját, mindent lecserélt kivéve a 2 vinyóját.Egyik 120as másik 200as.A 200gb-osra át lett mentve minden adat, utána a 120asra felraktuk az xpt és amikor meg akarta nyitni a 200ast azt dobta ki hogy meg kell formázni a vinyot és hogy most akarja-e formázni !
Ez mitől lehet és mit lehetne csinálni hogy ne kelljen formázni ?

z0ty bazárja : ! http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=43736 !

(#278) mr_ricsi válasza z0ty (#277) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''mit lehetne csinálni hogy ne kelljen formázni ?''
Semmit, és már akkor is szerencsésnak érezheti magát, ha az adatai nagyobb részét vissza tudja menteni.
A 200G-ás vinyót hagyjátok békén, semmilyen teszt- és lemezmatató progit ne engedjetek rá, mert minden adat véglegesen elveszhet!

A friss XP-re tegyetek fel egy SP2-t és anetről letöltött friss alaplapi chipset drivert. Ha a 200G-ás vinyó SATA-s, akkor szintén a netről egy friss SATA drivert is az alaplapi SATA vezérlőhöz.

Ha ez mind megvan, pl. a GetDataBack progival a 200G-ást végig kell kerestetni, hogy mi visszaállítható adatot talál. Amit vissza tud menteni, azt a 120G-ásra mentsétek el!
Ha minden menthető mentve lett a 120-asra, akkor a 200-ast a lemezkezelőben újra meg kell formázni.

''Ez mitől lehet''
Az előző rendszer valamelyik eleme nem támogatta a 48bites LBA-t, és mentéskor 137GB feletti területre kellett már írni, a többit bővebben elolvashatod itt az #1 hsz-omban.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#279) sztyue


sztyue
csendes tag

Szevasztok!

Melyiket érdemes megvenni?
250 GB Maxtor 7200RPM SATA-II 16MB
250 GB Samsung 7200RPM SATA-II 8MB

Lécci írjatok

sztyue

(#280) liksoft válasza sztyue (#279) üzenetére


liksoft
nagyúr

Amelyikre hosszabb a gar. De itt [link] sokkal jobb lett volna a kérdésed, ugyanis semmi köze ehez a topikhoz.

Szerk: Utólag látom, ott is feltetted. Ha mindenhova elszórod kérdésedet, átláthatatlanok lesznek a topikok. Így megölöd az egész rendszerét. És hidd el, nem kapsz hamarabb több információt. Példa: Ha Téged meg kell operálni, felesleges azt hiszem az esélyeket kérdezned a fodrásztól, autószerelőtől, cipésztől, eladótól, stb.... csak a dokitól. :(((

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#281) sztyue


sztyue
csendes tag

Értem!

Csak aggódtam hogy nemkapok választ, így megpróbáltam másik topikban is, hátha ott több infót adnak majd...

sztyue

(#282) mr_ricsi válasza sztyue (#281) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Csak aggódtam hogy nemkapok választ, így megpróbáltam másik topikban is, hátha ott több infót adnak majd...''
Én úgy szoktam csinálni, hogy megyek végig a topicocon, és amire válaszolni akarok, azt félreteszem.
Amikor azt tapasztalom, hogy valaki (2-nél) több topicban is felteszi ugyanazt a kérdést, akkor az összeset bezárom, és nem foglalkozom vele.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#283) chungee


chungee
addikt

(#284) Henryk


Henryk
aktív tag

sziasztok van egy problémám:
van 2db új 160Gb-os maxtor Sata vinyóm, beraktam lemezkezelővel leformáztam meg minden, de a 160as vinyókat csak 128 asnak ismeri fel.
[link]
mit kéne csinálni hogy megkapjam a normál lemezterületet?

(#285) brd válasza Henryk (#284) üzenetére


brd
nagyúr

Beleolvasni a topic elejébe! :) Legalább SP1-et telepíteni, de ha hibernálni/készenlétni szoktad a gépet, akkor az kevés lesz, inkább akkor már rögtön SP2-t telepíts! (XP egyébként, jól látom?)
Az alaplap BIOS-a mikori?

The only real valuable thing is intuition.

(#286) Henryk válasza brd (#285) üzenetére


Henryk
aktív tag

van egy pár frissítés a winfoson ami sp1es, de majd keresek rá egy normálisat(az sp2 vel nem nagyon vagyok jóban mert belegabalyodnak a játékaim és a fele nem indul el)
az alaplap bios-t még nem frissítettem (nem is értek hozza), tehát eredeti.
akkor egy full sp1 megoldhatja?
ja és igen winfos xp pro 1-2 sp1 kiegészítővel

[Szerkesztve]

(#287) mr_ricsi válasza brd (#285) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Beleolvasni a topic elejébe!''
Ezt neked is tudnám javasolni!
Ugyanis ott azt írom, hogy az SP1 telepítése csak a M$ szerint elég, a Maxtor és a saját tapasztalataim szerint az SP1 telepítése után még engedélyezni is kell a 48bit támogatását.
Azóta már kiderítettem, hogy a Seagate is velünk ért egyet:
''Windows XP Service Pack 1 and Windows 2000 Service Pack 3 operating systems, or higher, are required to support ATA disc drives larger than 137GB. The registry setting EnableBigLBA needs to be set after the proper level service pack is installed.''
[link]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#288) mr_ricsi válasza Henryk (#286) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''az alaplap bios-t még nem frissítettem''
Nézd meg a bios induló képernyőjén (vagy a bios setupban), hogy a vinyóidat a teljes méretűnek (160GB-osnak) jelzi-e ki. Csak akkor kell frissítened, ha 137GB-nál kisebb méretet látsz.

''akkor egy full sp1 megoldhatja?''
Még kell hozzá ez a patch is: [link]
(Azért a Maxtorost linkelem, mert ezt kipróbáltam, és bármilyen más márkájú vinyó esetén is működik.)

''az sp2 vel nem nagyon vagyok jóban mert belegabalyodnak a játékaim és a fele nem indul el''
Soha semmi ilyen gondot nem tapasztaltam az SP2-vel. (Igaz, hogy én telepítés után azonnal letiltom a Biztonsági központot és a Tűzfalat. Utóbbiból teszek fel másikat, a biztonság felett pedig személyesen én őrködöm. :) )

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#289) brd válasza mr_ricsi (#287) üzenetére


brd
nagyúr

Na ja, a patch-registrybejegyzés az kimaradt, fejbelőhetsz. ;)
Megbékéltem, én is azt mondom, jobb, ha ott van, bár nekem nem kellett. :) Viszont SP2-t telepítsen inkább az ember, a legtöbb alkalmazásnál meg lehet oldani, hogy mégis elinduljon.

[Szerkesztve]

The only real valuable thing is intuition.

(#290) mr_ricsi válasza brd (#289) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Viszont SP2-t telepítsen inkább az ember''
Szerintem is azzal járna jobban. (A lemezeken kívül egy csomó minden ki van javítva, a wlan-tól a hibernálásig.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#291) Henryk válasza mr_ricsi (#288) üzenetére


Henryk
aktív tag

nah a biosban mind2nél 160gb van tehát az oké.
olyan 48bites izét sehol nem láttam (asszem csak 32es volt kiirva)
a linkelt oldalról nem tudtam letolteni a patchet, mert a download utáni oldalon nem volt olyan hogy letöltés, oké kikerestem rendesen a letöltések közül, letöltöttem de nem engedi felrakni: This registry update is not applicable for the operating system installed on this computer. Click 'OK' to exit. (bár gondolom ez azért mert még nincs fent rendes sp1 vagy sp2) tudnátok linkelni egy olyan helyet ahonnal le tudok szedni működő magyar winfos xp pro sp2-t? addig keresgélek én is hátha találok valahol

(#292) nRu3 válasza Henryk (#291) üzenetére


nRu3
addikt

Winhez innen tudsz letölteni minden féle javitó csomagot, sp1 , sp2 ....[link]

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#293) Henryk válasza nRu3 (#292) üzenetére


Henryk
aktív tag

köszi, már jön is lefele. (hmm és egész jól 15 perc és lentvan :) )

(#294) Henryk válasza Henryk (#293) üzenetére


Henryk
aktív tag

Áhhhhhhh! azt mondja az sp2 telepítője hogy a windows termékkulcs érvénytelen :F akkor mi legyen?
vagy le kéne szedni egy full winfost sp2vel? és azt felrakni?

[Szerkesztve]

(#295) brd válasza Henryk (#291) üzenetére


brd
nagyúr

Készíts egy sima szövegfile-t (pl. notepad-del), amiben ez legyen benne:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi\Parameters]

''EnableBigLba''=dword:00000001


Ehh, átírja az idézőjelet az EnableBigLba előtt és után, tehát a '' helyett sima idézőjel legyen.

Majd mentsd el valami.reg néven és utána kattints duplán a file-on, utána Igen-t nyomj. Ez ugyanaz, mintha a patch-et futtatnád le. A nem működő kulcs pedig nem egészen ide való téma. :) Azért egy kis segítség: google, msoobe /a, a többi a te dolgod.

[Szerkesztve]

The only real valuable thing is intuition.

(#296) Deregancs


Deregancs
csendes tag

Sziasztok! Következő lenne a probléma: van egy 160 GB-os Samsung SATA vinyóm, jelenleg van rajta Windows, de már elég régi, újrahúzáson gondolkozom. Viszont ha felraknám újra, akkor szeretném, ha látná mind a 160 gigát, mert most 127 gigát ismer fel összesen belőle. Azért is írtam ebbe a topikba. Szóval az új Windows telepítésekor, vagy még a telepítés előtt kéne csinálnom valamit, hogy visszajöjjön az a 30 giga? Előre is köszi a segítséget.

(#297) Henryk válasza brd (#295) üzenetére


Henryk
aktív tag

ehh megcsináltam a filet és berakta a rendszer izébe.. ezután mit kéne csinálni? (akkor így nem szükségess sp1-se?)

(#298) lazydog válasza Deregancs (#296) üzenetére


lazydog
addikt

Telepítsd az SP2-t, vagy később SP2-t is tartalmazó Windows-t.
Sohasem fogsz 160 GB-osnak mondott vinyóból 160 GB-ot látni, legfeljebb 150 GB körül.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#299) rlazol válasza lazydog (#298) üzenetére


rlazol
addikt

Sohasem fogsz 160 GB-osnak mondott vinyóból 160 GB-ot látni, legfeljebb 150 GB körül.
de nem ám a pontos okról épp most volt egy hír:
[link]

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#300) brd válasza Henryk (#297) üzenetére


brd
nagyúr

SP1 mindenképpen kell.

The only real valuable thing is intuition.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.