Hirdetés

2023. december 1., péntek

Gyorskeresés

(#1) fanti

fanti
addikt

Hát igen. Előbb vagy utóbb, de ennek is meg kellett történnie. Az idő halad...

Mindamellett a Vega, és számomra a GCN az egy korszakalkotó architektúra marad örökre!

GIGABYTE B550 Aorus Pro, AMD Ryzen 9 5950X, Noctua D14, Crucial Ballistix 4x16GB DDR4 3200Mhz@3800MHz CL18, Powercolor 7900XT, M.2 Samsung 981 2TB, M.2 Kioxia (XG6) 2TB, 2 x Intel 730 SSD 480GB, Crucial MX500 2TB, SEAGATE SkyHawk 6TB, 750W Gigabyte Aorus Gold, Evolveo T4, Samsung S43BM700UUXEN

(#2) EQMontoya válasza fanti (#1) üzenetére

EQMontoya
veterán

En is buszken orzok par radeon vii-et itthon :)

Same rules apply!

(#3) Geri Bátyó

Geri Bátyó
őstag

Aztán bizakodjunk, hogy ez nem fog úgy járni, mint a régi HD sorozatú kártyák, amikhez ígértek 3-6 havonta friss drivert, de egy sem jött.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#4) GodGamer5

GodGamer5
addikt

El is dobhatnák a GCN támogatást végre. Haladni kell a korral...

"It's not a Loop, it's a Spiral"

(#5) M.A.X. válasza GodGamer5 (#4) üzenetére

M.A.X.
tag

Igen, ez rendkívűl okos lenne, pl. dobni a legújabb APU-k(5600G, 5700G) támogatását is.

(#6) fatpingvin válasza GodGamer5 (#4) üzenetére

fatpingvin
őstag

windowson kit érdekel, ezt aláírom, szerencsére normálisabb oprendszereken ez nem egészen így megy :)

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#7) sh4d0w

sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Azért arra kíváncsi vagyok, hogyan oldják meg, ha régi és új GPU is van a dobozban, pl. 5700G mellett egy RX 6-7xxx...

https://www.coreinfinity.tech

(#8) Kelori válasza GodGamer5 (#4) üzenetére

Kelori
tag

No offense de az agyadat melyik kukába dobtad ki? Rx 480-580-590-el 1080p-ben olyan gyönyörűen el lehet játszogatni a mai napig, és egészen sokan használják őket. Nyílván kompromisszumos, de sokaknak bőven elég, meg amúgy sincs pénzük másra, újra. Te most ezek alól az emberek alól gondolkodás nélkül kirántanád a szőnyeget.

Haladni kell a korral lol, kb 7 éves architektúra, azért nem nyugdíjas korosztály még. Az meg hogy a tripla A piac az optimalizációt még csak hírből sem ismeri, és 2015-ös látványvilágú gameszkókat adnak ki olyan gépigénnyel hogy még 2080 ti-ok is csak nyökögnek alatta, az urambocsássmeg de nem a hardver hibája.

if it ain't broke, don't fix it

(#9) EQMontoya válasza Kelori (#8) üzenetére

EQMontoya
veterán

Arrol nem is beszelve, hogy a Radeon vii pl egy negy eves kartya, az meg nagyon fiatal ahhoz, hogy a supportot kirantsak alola.

Same rules apply!

(#10) gulupeti

gulupeti
senior tag

Felraktam ez a csodálatos 23.9.2-es drivert a 6700XT-mre, ha nincs bekapcsolva grafikus profilnak a teljesítmény mód, akkor a Starfield el sem indul, a mentés betöltése előtt kivág az asztalra. Ha a teljesítmény módban kikapcsolom a Radeon Boostot, akkor sem indul el. Az eddigi driverekben ez nem volt alapból bekapcsolva. Csak az Anti Lag, valamint a képélesítés.

(#11) GodGamer5 válasza EQMontoya (#9) üzenetére

GodGamer5
addikt

Pedig ezzel a külön driverezéssel már nem kapja meg a fő feature-öket, akkor miről beszélünk? Nyilván az újabb GCN-es kártyák miatt nem dobhatják a támogatást, de így meg nem sok értelme van.

"It's not a Loop, it's a Spiral"

(#12) Cyberboy42 válasza GodGamer5 (#11) üzenetére

Cyberboy42
senior tag

Nem is kell megkapnia a fő fejlesztéseket, Vega64-el nagyon is elvagyok mindenféle Radeon HYPR-RX nélkül is, elég ha berakják a játékokhoz az új profilokat, optimalizálásokat, esetleg bugokat javítanak. Szerintem ez egy jó döntés, a nagy csapat dolgozhat az új kártyákon, a mindenféle újításokkal, egy kisseb csapat meg a régebbi driverrel foglalkozhat, optimalizálhat.

...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...

(#13) Kelori válasza GodGamer5 (#11) üzenetére

Kelori
tag

Annyira szomorú hogy sokaknak erről szól a gaming. Pali, mi az hogy értelmetlen az új feature-ök nélkül?

Millió ember van aki életében hozzá sem nyúl a settingekhez, csak elindítják a csacsi öreg kedvenc játékaikat, és valószinüleg nagyobb fun számukra az egész mint sok mindenki másnak. És nem kell hozzá anti-lag, meg FSR 3, meg az anyám se tudja hogy mik vannak és lesznek még. Csak egy normális budget kártya kell, meg egy jó játék baszki. Ennyi a fun receptje.

if it ain't broke, don't fix it

(#14) morgyi válasza GodGamer5 (#11) üzenetére

morgyi
nagyúr

Eddig se kapták meg nagyon.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#15) yericho800 válasza gulupeti (#10) üzenetére

yericho800
aktív tag

Szia
Neked, hogy fut 6700xt??

R5 3600-2x16gb tridentz neo 3600mhz - 3060ti

(#16) gulupeti válasza yericho800 (#15) üzenetére

gulupeti
senior tag

A Starfield? Vagy a 6700XT-vel mennyire vagyok elégedett?
4k tv-n tolom, mivel felbontást ugye ebben sem lehet állítani (mint a Diablo IV-ben), 62-65%-os renderrel, az alábbi beállításokkal:
Így az átlag fps 40 és 60 között, helyszíntől függően, de volt olyan bolygó felszín ahol láttam leesni 32-35 fps-re is. Kéne egy 7800XT. ;]
Mindenesetre számomra furcsa, hogy az RDNA2-höz még nem jött semmiféle optimalizáció a Starfieldhez, nem az, hogy megjelenéskor nem, hanem azóta sem. Még jó, hogy az AMD a játék exkluzív partnere. :U

(#17) yericho800 válasza gulupeti (#16) üzenetére

yericho800
aktív tag

Persze a 6700xt gondoltam :DDD
Nekem full hd vannak ezek az értékek!
Szégyen, full hd high nem fut fix 60fps pl ezen a kártyán... :U a skyrim motorja, érted?? :C
Köszi a választ

(#18) jimpo

jimpo
aktív tag

Az Adrenalinon belül a 23.9.2 nem ismerte fel a kártyát, ami egy NITRO+ AMD Radeon RX 7800 XT. :U Lehet régi, végül is 4 napja nálam van. :B

Adrenalinon belül MA sem engedte frissíteni, ugyanazzal a hibával jött. "Error 182 – AMD Software Installer Detected AMD Graphics Hardware in Your System Configuration That Is Not Supported" :DDD

Manualba innen -> AMD Software: Adrenalin Edition 23.9.3 -at feltettem gond nélkül. :C

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#19) yericho800 válasza jimpo (#18) üzenetére

yericho800
aktív tag

Nincs baj ati kártyákkal.. De a szoftveres támogatás az lepke fing kb,alja.. :U

(#20) PuMbA válasza jimpo (#18) üzenetére

PuMbA
titán

Resizable BAR / AMD Smart Access Memory be van neked kapcsolva? Feltűnt, hogy a Secure Boot-od pirossal van jelölve, tehát elvileg így nem is tudnád bekapcsolni :F Ez viszont egyes játékokban 10-15% sebesség vesztést jelent.

[ Szerkesztve ]

(#21) jimpo válasza PuMbA (#20) üzenetére

jimpo
aktív tag

A SAM-et gyakorlatilag sem tudom be kapcsolni. :O
És azt sem vágom, a Secure Boot miért piros és hogyan varázsolhatom zöldé. :W

Tippek, hogyanok jöhetnek. :K

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#22) PuMbA válasza jimpo (#21) üzenetére

PuMbA
titán

A Secure Boot-hoz a Windows telepítése előtt a BIOS-ban be kell kapcsolnod a Secure Boot-ot, UEFI boot-ot és kikapcsolni a CSM-et (Compatibility Support Module).

A lemezt is újra kell formázni Windows telepítéskor a partíció kiválasztásánál GPT típusúvá, ha még a régi MBR-rel volt elkészítve.

Ezekkel nyílik meg az út a SAM-hez, amihez a Windows telepítés után kell még engedélyezni a BIOS-ban az Above 4G Deconding-ot és a Resizable BAR-t :) GPU-Z szépen összefoglalja, mik szükségesek hozzá és le tudod csekkolni, hogy mi hiányzik: Resizable BAR requirements.

[ Szerkesztve ]

(#23) jimpo

jimpo
aktív tag

:R

Stryd Next Gen

(#24) morgyi válasza jimpo (#18) üzenetére

morgyi
nagyúr

Emlékeim szerint ezt akkor is kiírja, ha az MS féle radeon driver felmászott Windows Update-ről... És mivel más a verziószámozás így mindig nagyobb a WU driver verziója mint az AMD driveré ami év alapú verziószámozást használ, így ráfrissíteni sem enged.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#25) jimpo válasza morgyi (#24) üzenetére

jimpo
aktív tag

Az előtti napon töltöttem le a telepítőt az AMD oldaláról.
Tehát a 23.9.1 egyből rendszer telepítés után került installálásra, internetkapcsolatot ekkor még nem látott a friss rendszer. Ami nem volt annyira friss /márciusi telepítő/, mert utána azért csak telepített jó pár frissítést. :K

Kicsit érdekes is volt ismét viszont látni a magas ~8-10% körüli tétlenség közbeni proci használatot, de miután teljesen felfrissült akkor már oké volt. :C

Stryd Next Gen

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.