- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- total90: Microsoft, te drága…
- MasterDeeJay: Nagyon budget egér és billentyűzet. Tigertech
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
Azért lehet ha megmutatod neki a folyó vizet, tetszene
Miért ne tetszene? Viszont ha szomjas issza azt amit talál.
-
Szirtimorc
senior tag
-
Corleone33
senior tag
azt hiszem mi otthon maradunk a hagyományos "buta-itatónál", annak legalább nem kell random szerverekhez hazatelefonálnia meg társai
-
arnyekxxx
veterán
A mienk simán ivott tálból, de ha a kádban nyitva volt a csap és picit folyt a víz, azt sokkal jobban szerette.
nálunk a fürdőszobában van egy edény az akváriumból kiszedett pici csigákkal meg vizzel tele, jó állott víz, a macska imád rájárni.
-
Szirtimorc
senior tag
-
Peter1918HUN
tag
"de ~2 óránként amúgy is kicserélem a vizét"
Nem csoda, ha nem engedhetsz meg magadnak ilyen drága itatót, ha egész nap otthon vagy.
Viccet félre téve, nyaraláskor, ha nem tudsz megkérni valakit, akkor jól jöhet. De akkor meg a mennyiség kevés.
Viszont van bőven olyan lusta gazdi, akik hetente egyszer feltöltik száraz kajával, és le van tudva a "kedvenc"Igen hát ezeknek nem való állat és gyerek sem....
-
arnyekxxx
veterán
Van, aki tényleg lusta, védhetetlen, viszont a műfajnak azért van értelme.
Nagyon sok macska csak folyóvízből hajlandó inni, evolúciós okokból. Nekik nagyon hasznos legalább nyáron egy ilyen vízforgató, a kiszáradás pedig nagyon hamar életveszélyes állapotot eredményez a macskáknál.
Itt írtam erről bővebben, ha esetleg érdekel
2000huf egy mini vízpuma ha a macskának az kell, hogy csobogjon a víz (vagy 30 éve van macskánk de ilyennel még nem találkoztam)
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Erkölcsi normájuk nincsen nyilván, de ugyanúgy lehetnek boldogok, szomorúak, tudnak irigyek is lenni vagy rendkívül kedvesek. Én meg csak ennyit mondtam arra reagálva, hogy azt írtad: "nem ítélkeznek feletted". Erkölcsileg nem, legalábbis nem tudunk róla, de reagálnak arra, hogy milyen ingereket kapnak azoktól akikkel együttélnek, és bizony meg tudnak sértődni. Nagyon is.
Ez pedig már egyfajta kifejezése annak, hogy ítélkeznek.Igen, de továbbra sem erről beszéltem...

-
ripla
addikt
Erkölcsi normájuk nincsen nyilván, de ugyanúgy lehetnek boldogok, szomorúak, tudnak irigyek is lenni vagy rendkívül kedvesek. Én meg csak ennyit mondtam arra reagálva, hogy azt írtad: "nem ítélkeznek feletted". Erkölcsileg nem, legalábbis nem tudunk róla, de reagálnak arra, hogy milyen ingereket kapnak azoktól akikkel együttélnek, és bizony meg tudnak sértődni. Nagyon is.
Ez pedig már egyfajta kifejezése annak, hogy ítélkeznek. -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
ripla
addikt
A háziállatokat az érdekli, hogy vele hogyan bánsz. Az alapján viszont megítél téged és úgy fog hozzád viszonyulni.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
"Nem ítélkezik feletted, és nem is ítélkezhet, hisz te vagy a háznál az úr."
Aha, persze.
A macskámat ha állatorvoshoz viszem, utána általában 1 napig rám se néz, ha hívom, mintha ott se lennék, összességében levegőnek néz. Ha kicsit tovább vagyunk el itthonról, mint az szerinte elfogadható, szintén jön a sértődés vagy fél napon keresztül. Ha valakihez odamenne simiért, de az épp nem rá figyel, onnantól kezdve a következő néhány napban őt is levegőnek nézi. Ha ebéd készítéskor nem kapja meg a nyers hús adagját, olyan szemekkel néz rám, hogy ölni lehetne vele.
Még hogy nem ítélkeznek, a háziállatok lelkét pillanatok alatt vérig lehet sérteni.
Ráadásul náluk is létezik pl. az irigység fogalma, általában olyan családoknál ahol 2 vagy több állatka van. Attól hogy állatok, ugyanúgy vannak érzéseik, vágyaik, kívánságaik, csak nem szavakkal fejezik ki.Félreérted. Az állatok az ember absztrakt erkölcsét nem képesek felfogni. Tehát amíg Te jó gazdi vagy, a házikedvencedet egyáltalán nem érdekli, hogy emberi mércével milyen ember vagy. Lehetsz erkölcsileg romlott, vagy akár kegyetlen tömeggyilkos is.
-
ripla
addikt
Jajj, már megint az az érzelmi analfabéta, aki más ember mint Te...

Ilyen hülyeséget én is tudok: aki háziállatot tart, az szociopata. Hisz azzal sokkal könnyebb együtt élni, mint másik egy emberrel, pláne gyereket nevelni. Egy háziállat csak kaját kér, és elvan. Nem ítélkezik feletted, és nem is ítélkezhet, hisz te vagy a háznál az úr. Aki háziállatot tart, az olyan kapcsolatokat preferál, ahol a másik fél alárendelt viszonyban van, tehát még nárcisztikus is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Nem ítélkezik feletted, és nem is ítélkezhet, hisz te vagy a háznál az úr."
Aha, persze.
A macskámat ha állatorvoshoz viszem, utána általában 1 napig rám se néz, ha hívom, mintha ott se lennék, összességében levegőnek néz. Ha kicsit tovább vagyunk el itthonról, mint az szerinte elfogadható, szintén jön a sértődés vagy fél napon keresztül. Ha valakihez odamenne simiért, de az épp nem rá figyel, onnantól kezdve a következő néhány napban őt is levegőnek nézi. Ha ebéd készítéskor nem kapja meg a nyers hús adagját, olyan szemekkel néz rám, hogy ölni lehetne vele.
Még hogy nem ítélkeznek, a háziállatok lelkét pillanatok alatt vérig lehet sérteni.
Ráadásul náluk is létezik pl. az irigység fogalma, általában olyan családoknál ahol 2 vagy több állatka van. Attól hogy állatok, ugyanúgy vannak érzéseik, vágyaik, kívánságaik, csak nem szavakkal fejezik ki. -
Diabolis
aktív tag

Ilyen hülyeséget én is tudok: aki háziállatot tart, az szociopata. Hisz azzal sokkal könnyebb együtt élni, mint másik egy emberrel, pláne gyereket nevelni. Egy háziállat csak kaját kér, és elvan. Nem ítélkezik feletted, és nem is ítélkezhet, hisz te vagy a háznál az úr. Aki háziállatot tart, az olyan kapcsolatokat preferál, ahol a másik fél alárendelt viszonyban van, tehát még nárcisztikus is.
"Nem ítélkezik feletted"
Volt már neked németjuhászod? Az simán ítélkezik, ha 10 perccel később kap enni
-
janeszgol
félisten
Mások. Van egy mérce. Mindenkinek van mércéje. Más mércéje. Biztosan van, aki szerint én azért vagyok érzelmi analfabéta, mert a munkahelyen a stresszt nem adom ki végtelen pofázásban, mások baszogatásában.
-
Doky586
félisten
Hát most egy hétig nem isznak nem esznek a kis kedvencek amíg nyaralunk. Ha okos lélegeztetőgépek is ilyenek lennének akkor a beteg nagyanyánk is 1 hétig tartsa vissza a lélegzetét..
-
ripla
addikt
Nagyon sok macska csak folyóvízből hajlandó inni, evolúciós okokból. Nekik nagyon hasznos legalább nyáron egy ilyen vízforgató, a kiszáradás pedig nagyon hamar életveszélyes állapotot eredményez a macskáknál.
Én is egy vízforgatósat vettem neki, bár ez offline és csak kb. 8000 forint volt, egy porcelán edény egy vízbe rakható motorral, ami forgatja a vizet. Van benne sima szivacs, meg szénszűrő is. A boltos csaj azt mondta elég hetente cserélni a vizét, az szerintem sok, én olyan 2 naponta szoktam.
-
lezso6
HÁZIGAZDA

-
sfefe
addikt
Na neee, hát ebből az elmebetegségből kimaradtam de valaki képes kiadni 70-100 ezer forintot egy macskaitatóért mert lusta kicserélni a vizét? oké kutyám van, de ~2 óránként amúgy is kicserélem a vizét napközbe ez meg csak keringeti a liter vizet.
Macskaetető dettó, mondom kutyám van, de reggel-este kap enni, 50-80 ezer forintot ki nem adnék érte hogy a mércés pohár helyett amit a száraztápba merek egy gép adjon neki enni. Az 10-15kg táp ára a kutyának. Inkább veszek neki egy 139.labdát...Ott a válasz az irasodban...nincs macskád....
Nekik jobb a kút a folyó víz ahogy Alice is írja oka van miért inkább folyóvízet isznak...
( Most nincs de volt kutyám is...azért más a kettő még ha sokan nem. Is gondolják..) -
sfefe
addikt
Így igaz....
Érzelmi analfabéta inkább azok közül kerül ki akinek nincs semmilyen állata stb.... Csak körül kell nézni az országban...Balkán -
sfefe
addikt
Nálunk is van 3 cica lakásban és van porcelán tálban is víz inni meg van 2 utazó kút....isznak mindegyikből de mióta van kút is úgy többet..és van vesebeteg is már és nem baj ha többet iszik...igaz nem online akármi...de pl azért van porcelán tálban is víz mert lehet áram szünet is...( Volt már ilyen) de kútból jobban isznak..volt cukorbeteg cicánk is Ő is jobban ivott kútból...ennek mi köze az érzelmi akármihez fingom nincs...érzelmi probléma inkább látom a sok gyerekeseknél....nem.is kicsit..
-
janeszgol
félisten
Nem feltétlenül, Csak akinek tényleg munkaeszköz az autó, sokat megy, cuccol, sérült, tökmindegy-stb..., és a huszadik hozzászólást olvassa hogy ő tulajdonképpen lusta és menjen biciklivel, akkor próbál valami észérvet előszedni, és kirángatni a másikat abból, hogy azért mert neki jó a bicikli, azért nem biztos, hogy másnak is az. Úgy hogy lehet ez csak csak egy kulturáltabb válasz az "ülj le, te hülye vagy helyett".
Nem rájuk értették. Érdekes módon akármikor olvastam ilyen párbeszédet, mindig az volt a vége, hogy nem rájuk, nem a szakikra gondoltak.
-
Piffftuka
újonc
Hörcsög. Ha elmegyünk, megy a mamához terráriummal együtt. Igy mindenki kirándul, hörcsög is, mi is.
-
Lacika112
senior tag
Nem csoda, ha nem engedhetsz meg magadnak ilyen drága itatót, ha egész nap otthon vagy.
Viccet félre téve, nyaraláskor, ha nem tudsz megkérni valakit, akkor jól jöhet. De akkor meg a mennyiség kevés.
Viszont van bőven olyan lusta gazdi, akik hetente egyszer feltöltik száraz kajával, és le van tudva a "kedvenc"őőő nyaralás?
1.: Viszem magammal ha nyaralok.
2.: Miamucsaröcsögeikövimotyok??? Van olyan elmebeteg aki otthon hagyja egy nyaralás erejéig az állatot felügyelet nélkül???
Ezek az ugató nyávogó házikedvencek nem csak enni-inni-tojni tudnak. Elmegyek 3 napra pl nyaralni, mikor beülök a kocsiba és lehajtok a balcsira, a blökinek már van egy bélgyulladása pl, aminek ekkor még nincs tünete, mire 3 nap múlva hazaérek pont kijön belőle már a hullamerevség
Olyan pöpec állatpanziók vannak már, full bekamerázva az egész, szépen tudod nézegetni ahogy a többi bentlakóval játszik, vagy alszik-24 stb.
(zazasszony HO-ba dolgozik, tehát simán tudja 2 óránként cserélni, és én se vagyok napi 10 óránál többet távol) -
RobbyJr
veterán
A környék madarai és kisállatai mondjuk emiatt nem élnek 15-20+ évet, de az nem a te gondod. Legalább az almot is ritkábban kell üríteni ha a szomszéd kertjében végzi a dolgát.
Miénk nem bántja kölyök kora óta, ivartalanitott kandúr egyébként.
Képzeld, nem szarik a szomszéd kertjében.
-
Szirtimorc
senior tag
Nem feltétlenül, Csak akinek tényleg munkaeszköz az autó, sokat megy, cuccol, sérült, tökmindegy-stb..., és a huszadik hozzászólást olvassa hogy ő tulajdonképpen lusta és menjen biciklivel, akkor próbál valami észérvet előszedni, és kirángatni a másikat abból, hogy azért mert neki jó a bicikli, azért nem biztos, hogy másnak is az. Úgy hogy lehet ez csak csak egy kulturáltabb válasz az "ülj le, te hülye vagy helyett".
-
RedSwallow
tag
Beteg világot élünk.
Elöl hátul a macskának mindig van kitéve friss víz egy nagy tálban, abból iszik. Általában bent eszik csak, de nyáron mivel kint van jobban, kint is van neki kaja, és semmi baja, már 14 éves.
Majd mindjárt jönnek, aztán szidják az anyámat, hogy lehetek olyan hülye, hogy kiengedem a macskámat egy kertes házban...
Minden macskám ki be járós, és általában 15-20+ évet simán elérik.
Peace!
A környék madarai és kisállatai mondjuk emiatt nem élnek 15-20+ évet, de az nem a te gondod. Legalább az almot is ritkábban kell üríteni ha a szomszéd kertjében végzi a dolgát.
-
viewdetails
addikt
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Szerintem az a probléma, hogy azokat az embereket érzelmi analfabétáztad le, akik mások, mint Te. És ez a jelenség viszont ironikus módon pont akár az alacsony érzelmi intelligencia jele is lehetne...
-
janeszgol
félisten
Önsajnálat? Irónia. Te gyökereztél le mindenkit egységesen.
Ez nem irónia. Ez az a szitu, amikor csökkenteni akarták BP autósforgalmát és minden ember azokkal a munkásokkal jött, akik festők, kőművesek stb, tehát akik nehéz cuccokat is visznek. Ez az alacsony érzelmi intelligencia jele.
-
viewdetails
addikt
-
janeszgol
félisten
Érzelmileg analfabéta, gyerek szinten maradt butaként van 3 macskánk és 1 kutyánk, mind mentett jószág. 1 macska allergiás, 1 veseérzékeny, 1 hízásra hajlamos, tehát háromféle tápot kell nekik adni, nem keverhető. Tovább szépíti a dolgot, hogy a macskák természetüknél fogva ún. visszajáró evők, míg a kutya alkalmi, tehát ha kint lenne előtte a macskák kajája, simán befalja. Víz esetében a folyóvizet preferálja a macska - ha láttad már, hogy belemancsol a vizébe, az nem azért van mert gyengeelméjű, hanem hogy hullámzik.
Fentiek tükrében az RFID/NFC kisállat etetők létjogosultságát én azért fenntartom.Nem szeretem az önsajnáltatókat, de a fenti ok, amit írtál. Meg AW írása is ok.
-
viewdetails
addikt
Érzelmileg analfabéta, gyerek szinten maradt butaként van 3 macskánk és 1 kutyánk, mind mentett jószág. 1 macska allergiás, 1 veseérzékeny, 1 hízásra hajlamos, tehát háromféle tápot kell nekik adni, nem keverhető. Tovább szépíti a dolgot, hogy a macskák természetüknél fogva ún. visszajáró evők, míg a kutya alkalmi, tehát ha kint lenne előtte a macskák kajája, simán befalja. Víz esetében a folyóvizet preferálja a macska - ha láttad már, hogy belemancsol a vizébe, az nem azért van mert gyengeelméjű, hanem hogy hullámzik.
Fentiek tükrében az RFID/NFC kisállat etetők létjogosultságát én azért fenntartom. -
AliceWake
HÁZIGAZDA
Na neee, hát ebből az elmebetegségből kimaradtam de valaki képes kiadni 70-100 ezer forintot egy macskaitatóért mert lusta kicserélni a vizét? oké kutyám van, de ~2 óránként amúgy is kicserélem a vizét napközbe ez meg csak keringeti a liter vizet.
Macskaetető dettó, mondom kutyám van, de reggel-este kap enni, 50-80 ezer forintot ki nem adnék érte hogy a mércés pohár helyett amit a száraztápba merek egy gép adjon neki enni. Az 10-15kg táp ára a kutyának. Inkább veszek neki egy 139.labdát...Van, aki tényleg lusta, védhetetlen, viszont a műfajnak azért van értelme.
-
Narxis
nagyúr
Szégyen és gyalázat! Valaki tenyereljen már rá a RESET gombra mert egyértelműen félresiklott ez az emberiség nevű projekt!
-
csubííí
őstag
-
janeszgol
félisten
Macskaetető dettó, mondom kutyám van, de reggel-este kap enni, 50-80 ezer forintot ki nem adnék érte hogy a mércés pohár helyett amit a száraztápba merek egy gép adjon neki enni. Az 10-15kg táp ára a kutyának. Inkább veszek neki egy 139.labdát...Ezek azok az emberek, akik érzelmi analfabéták, érzelemmentesek, érzelmileg buták, gyakorlatilag gyerek szinten maradtak. Ezek felejtenek el inni meg enni adni az állatnak (vagy gyereknek).
-
RobbyJr
veterán
Macskaetető dettó, mondom kutyám van, de reggel-este kap enni, 50-80 ezer forintot ki nem adnék érte hogy a mércés pohár helyett amit a száraztápba merek egy gép adjon neki enni. Az 10-15kg táp ára a kutyának. Inkább veszek neki egy 139.labdát...Beteg világot élünk.
Elöl hátul a macskának mindig van kitéve friss víz egy nagy tálban, abból iszik. Általában bent eszik csak, de nyáron mivel kint van jobban, kint is van neki kaja, és semmi baja, már 14 éves.
Majd mindjárt jönnek, aztán szidják az anyámat, hogy lehetek olyan hülye, hogy kiengedem a macskámat egy kertes házban...
Minden macskám ki be járós, és általában 15-20+ évet simán elérik.
Peace!
-
Depression
veterán
Viszont van bőven olyan lusta gazdi, akik hetente egyszer feltöltik száraz kajával, és le van tudva a "kedvenc" -
yanna
addikt
-
Lacika112
senior tag
Macskaetető dettó, mondom kutyám van, de reggel-este kap enni, 50-80 ezer forintot ki nem adnék érte hogy a mércés pohár helyett amit a száraztápba merek egy gép adjon neki enni. Az 10-15kg táp ára a kutyának. Inkább veszek neki egy 139.labdát... -
adamklark
senior tag
Röhejesen ostoba dolog az, hogy ilyen alapvető ütemezett feladatok végrehajtásához is online elérésre van szükség. Nem kerülne kb semmibe offline megoldani bármi ilyesmit.
Mondjuk van rosszabb is. Pl, mint azok az olcsó "okos" macskaalmok, amik bugos működésük miatt szó szerint kivégezték a házikedvenceket.
PTSD
-
viewdetails
addikt
Röhejesen ostoba dolog az, hogy ilyen alapvető ütemezett feladatok végrehajtásához is online elérésre van szükség. Nem kerülne kb semmibe offline megoldani bármi ilyesmit.
Mondjuk van rosszabb is. Pl, mint azok az olcsó "okos" macskaalmok, amik bugos működésük miatt szó szerint kivégezték a házikedvenceket.
Az ütemezett feladatokat el kell tudnia végezni offline is, a gond ott volt, hogy valamiért mégsem tette.
Az online funkciók kizárólag kizárólag kényelmiek, push üzenet ha fogyóban a kaja, ha épp Lujzi nem eszi meg a tápot (macskánál a betegség jele), kamera, tápelakadás, stb. -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
csubííí
őstag
-
FattyDove
őstag
Ehhez a funkcióhoz amúgy miért is kell a szerver?
-
mpierre
veterán
-
hokuszla
senior tag
alomdobozok egyszerűen offline állapotba kerültek
nem baj
majd ébreszti magát az okosporszívó és megoldja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 27% - Sudokoo NEXAURA 360 Liquid Cooler, 360mm vízhűtés!
- Amazon Echo Sub
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600XT / RTX 4060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BOMBA ÁRON ELADÓ! HP Elitebook 1040 G9 tipusú laptop i5-1245U, 16 GRAM, 256 GB NVME SSD, Intel Iris
- Honor 400 Lite / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen